Šta je novo?

Forumski kviz

сви смо заборавили на @Дошљак-ово питање. елем, ај' да покушам

Хајде да останемо на аутомобилизму. Пошто је скоро био јубилеј једне фабрике, која је бројевна ознака ФАПове шасије која је прва коришћена за аутобусе?

да није можда 4?

Тачно, шасија ФАП 5Г, на којој је израђивано више различитих каросерија током 50их и 60их у различитим фабрикама широм Југославије.
1700134368203.png
1700134343279.png

1700134415358.png

1700134431398.png

Ima jedna ćevabdžinica u Beogradu, u u njoj na zidu fotografija kamiona koji leti (nije fotomontaža). Kako se zove ćevabdžinica?

Jel vozac il su vozaci? :) poput cuvenih kamiondzija Pare i Jajeta 😅🤣

Ćebabdžinica kod Pribojca. Ćevapi od pribojskog preduzetnika Rela. Kamion koji leti Fap6G, je vozio probni vozač Hajrudin. Ta fotografija je iz monografije za 1963.godinu a ja sam je plasirao na internet skenirajući kompletan dokument.

Prema izjavama savremenika tog doba, to je zapravo bilo snimanje reklame za FAP. Kamion se zaleteo glavnom ulicom kroz Novi Priboj i skocio preko rampe postavljene na tadašnj pomoćni stadion.

Edit, sa druge strane. Gledajući okolinu na fotografiji, ja ne mogu da procenim da li je lokacija skoka stvarno na tom mestu.

Poslednja izmena:

У извештајима о том догађају наводи се да је камион прошао тест без оштећења. Хајрудин се не спомиње.

@stex_pb Jel se zna šta je bilo sa Hajrudinom?

Ćebabdžinica kod Pribojca. Ćevapi od pribojskog preduzetnika Rela. Kamion koji leti Fap6G, je vozio probni vozač Hajrudin. Ta fotografija je iz monografije za 1963.godinu a ja sam je plasirao na internet skenirajući kompletan dokument.

Prema izjavama savremenika tog doba, to je zapravo bilo snimanje reklame za FAP. Kamion se zaleteo glavnom ulicom kroz Novi Priboj i skocio preko rampe postavljene na tadašnj pomoćni stadion.

Edit, sa druge strane. Gledajući okolinu na fotografiji, ja ne mogu da procenim da li je lokacija skoka stvarno na tom mestu.
Ovako se dolazi na temu.

Vrh