Šta je novo?

Forumski kviz

Kroz koliko država protiče Dunav i koliko njih nije u EU? Kao bonus možete i da ih nabrojite.

Прилично лепо изгледа граница Словачке и Мађарске на Дунаву, и замак Естергом.

Е сад, питање... Шта су то алели?

Алели су различити облици једног истог гена. Гени који образују алеле називају се полиморфни гени, за разлику од мономорфних који имају само један алелни облик. Алели једног гена могу бити у различитим међусобним односима - интеракцијама. Постоје рецесивни и доминантни алели, и заправо су они узрочник различитх боја косе, очију, крвне групе, и тако тих неких ствари.

@1111 је био на правом путу, па нека настави.

Hvala :) Prepuštam pitanje jer sam u nekoj gužvi, pa da ne stoji kviz 🤓

Koja zena kandidat za predsednika je bila kandidat pre Kamale i izduvala? Zna se da je predsednik USA uvek bio muskarac. Da je do tradicije, sve se cini da i ovog puta zena nece prekinuti trajan niz

Милан Ст. Протић у Утиску недеље: "Морални бедник" (и за Црњанског).

Па, Крлежа би био најлогичнији одговор, није га волео никако. Није ни био популаран Андрић после рата нимало, причао је Ного како су били већ преломили број угледног књижевног часописа са ударном темом да је доста тих величина из прошлости, кад дође вест из Стокхолма... И онда, руши цео број.

Poslednja izmena:
Питање је било: Који од "наших" писаца......

Тешко да ће Крлежа да испуни тај критеријум

nije krleza. tj da se ogradim, ja samo znam za ovoga da ga je nazavao tesko djubre, sto ne znaci da nema ostalih...

Vrh