Šta je novo?

Forumski kviz

У који градић долази детектив ФБИ Дејл Купер да реши мистериозну смрт Лоре Палмер?

E, drago mi je na mene. Tu seriju sam ispočetka s nestrpljenjem čekao, a vremenom žešće omrzao. Zaseniti prostotu na postmoderan način.

Nego, pitanje: U automobilu koje marke je 1964. poginuo predsednik Republičkog izvršnog veća (Vlade Srbije) Slobodan Penezić Krcun?

ja samo znam za sigurno koliko je sati bilo :D

ali sećam se i priče da je čudno da na baš toj marki odu kočnice. možda Mercedes.

Нису ни форд ни мерцедес... Нису ни отишле кочнице (читао сам извештај војне комисије) - клима уређај је остао исправан, брзиномер се закуцао на 120 км на сат (ишао је сигурно 180), сигурносни појасеви остали у гепеку...

ja ipak ne verujem u to.
bilo je priča (prenoio ih poznat književnik) da je zapravo Krcun vozio a da je pre toga i popio, ali da se to prećutalo.

da nije neki francuski model? reno ili citroen

Dvoje ljudi je preživelo udes, uključujući predsednika Skupštine, a udarili su u otprilike jedino drvo na poljani. Ne deluje da je bio atentat, iskreno. Postoji priča da je voleo da vozi službena kola, ili da sa suvozačkog mesta levom nogom dodaje vozaču gas. U svakom slučaju, on i vozač su sedeli napred i poginuli. Ostalo je nejasno zašto nisu izbegli drvo, jer je istraga utvrdila da je mogućnost upravljanja bila očuvana i po sletanju sa druma.

A bio je pijanica...

@Mel
Non.

Za kratko vreme skrajnuti Krcun i Marko (Leka Rankovic). Sto fizicki sto namestaljkom. Dva najvaznija Srbina...

А после тога убрзо и Марко Никезић. А пре Крцуна - Благоје Нешковић.

Дража Марковић победио, а на крају Слоба завршио у Хагу. У међувремену И. Стамболић скрајнут па убијен.

Револуционари...

А како су се кретале прилике на тржишту лимузина за то време?

Mada je D.Marković bio solidan kritičar Miloševića, smatrao je da su ludi i on i njegova (dražina) bratanica.
Možda, jer je na Visu Krcun drugovao sa britancima, ostao je veran njihovoj industriji, pa neki Austin ili Daimler?

ako je neki trivijalan odgovor bmw ili audi, bojkotovaću kviz temu do sledećih izbora.

Volga?

Опел је био популаран тада, мада ми на памет пада и Шевролет.

Олдсмобил.
Погодак!

Ипак су то шездесете, нису Немци још на нивоу Американаца.

То би требало да је овај ауто:

oldsmobil f85.jpg

3,5 литара, V8.

Већ неко време, дабоме, Олдсмобила више нема.

Poslednja izmena:
Војна је била инволвирана у обрачун са Савезном ДБ у случају наводног прислушкивања ЈБТ. И ту је било више комисија, а на концу је пресудила политичка. Селим Нумић је у својој књизи "Добра земљо лажу" пренео свој разговор са Црвенковским, чланом те политичке комисије, који му је по његовим речима признао да се заправо ради о спровођењу промена на пољу унутрашње политике, односно унутрашњег устројства земље.
Све је то магловито врло, различите струје, борба за више утицаја, власти.. Говорим о политичким тенденцијама, не о конкретном случају.

Poslednja izmena:
Vrh