Šta je novo?

Forumski kviz

Pogledajte prilog 190091

Bart radi za mafiju, pa mu je jedan od početnih poslova bio da prođe kroz bordel.
I tako jednog dana matori Ejb primio penziju i krenuo u provod.. ali ne lezi vraže.. :oops:
Druga epizoda je kad radi za mafiju. U ovoj je Bart oštetio gargojla na toj kući burleske, pa ga je Homer za kaznu odveo da odradi štetu tamo. Za to vreme, Mardž i Lisa nisu bile tu jer su išle da spasavaju životinje od nafte koja se izlila u okean, pa je Mardž poludela kad se vratila i lobirala da se kuća burleske zatvori :D

Odsvirao sam vam nešto na sledećem linku...

Za*ebavam se, nisam ja Beki, nemam pojma da sviram... 😄

Sad ozbiljno. Pitanje je... čija je ovo himna?

химна Панема, из оног ђубрета Игре глади. пун назив песме је Horn of Plenty, односно Рог изобиља

да не чекамо Нокија. на ком броду је Шер снимила спот за песму If I Could Turn Back Time?

УСС Аризона је меморијални брод-музеј у Перл Харбору. На њему је изгинуло преко хиљаду голобрадих младића у јапанском нападу 1941. Тешко да би допустили онакву голотињу на таквом једном месту. Током шетње бродом доћи ћете и до места са ког и даље цури нафта у море, након више од 80 година, а вероватно је да ћете наићи и на преживеле стогодишњаке који се радо сликају и потписују меморабилије.

Одмах поред је и УСС Мисури, на коме је Јапан потписао капитулацију 1945. Можда је то тачан одговор.

Ето, нехотице дадох тачан одговор. Аризона није баш потпуно потопљена. Ево пар слика из личне архиве, ова импозантна грдосија је Мисури, а главни меморијал је над олупином Аризоне, а има и пар мањих меморијала (Невада...):

DSC_0814.JPG
DSC_0812.JPG
DSC_0807.JPG
DSC_0823.JPG
1708429357503.jpeg

DSC_0819.JPG

Ко су били главни протагонисти јапанске предаје Американцима на УСС Мисури? Дакле, име Јапанца и Американца?

Признаје се одговор. У питању је министар спољних послова Шигемицу, и читав низ јапанских генерала. А испод Макартура су потписи Честера Нимица, и по једног генерала из Кине, СССР-а, Британије, Француске, Аустралије...

Ај кад се признаје... Не бих се сетио овог Шијемигађуре поименце.

Питање: Један народ има великана и светитеља који је био монголски вазал. Који је то народ, и који светитељ?

Знам одговор, али нисам издржао и морао сам да се проверим и додатно подсетим на гуглу, и тиме сам се дисквалификовао.

химна Панема, из оног ђубрета Игре глади. пун назив песме је Horn of Plenty, односно Рог изобиља

Đubre ti ukus 😉 Ne razumem deo oko đubreta... Đubre je Kapitol, a same Igre gladi, knjigu nisam čitao, filmovi su top...

филм је срање ;) мада о укусима не треба расправљати

Blokbaster namenjen mlađoj publici.. Ko je sf zagriženko biće zadovoljan... To što je tebe pregazilo vreme pa te malo šta može zadovoljiti sa otupelim pragom tolerancije za filmove koji nazivaš prefinjenošću i ukusom... Slažem se, ne treba dalje o tome raspravljati...

Vrh