Šta je novo?

Forum, sajt - sugestije, primedbe, pitanja

Najbolje da sajt stavi cookie pa korisnik može da odabere da li će ćirilicu, latinicu ili engleski, i onda mu se pojavljuje po izboru koji je postavio ranije.

Nisam shvatio sekciju pressclippinga, tj. koje su ključne reči tražene? Ili je ideja samo staviti par članaka iz novina o trenutno aktuelnim temama?

Moram priznati da ne razumem najbolje pitanje ali u svakom slucaju clipping je predvidjen da izdvoji clanke iz novinskih i online medija vezanih pre svega za infrastrukturu i izgradnju a potom i za zanimljivosti i specificnosti iz zivota Beogradjana

bigvlada":11phhpiu je napisao(la):
Nisam shvatio sekciju pressclippinga, tj. koje su ključne reči tražene? Ili je ideja samo staviti par članaka iz novina o trenutno aktuelnim temama?
Uglavnom najnovije vesti o BGD iz drugih medija :)

Nije mi toliko problem latinica (mada bih bio odusevljen modernim sajtom cije je osnovno pismo cirilica), koliko utisak da sajtom dominira engleski jezik. Razumem zelju da se bude sto otvoreniji prema posetiocima van Srbije, ali to bi moglo da se resi sa cookie-em, sto predlozi Jovanovm. Ovako, osecam se pomalo kao gost na stranom sajtu koji ima opciju i za srpski jezik. Vizuelno, posao je svetski odradjen. :gobb:

Jedna mala sugestija timu koji je zadužen za pisanje vesti. Kada se govori o urbanističkim planovima treba imati na umu da terminologija više ne poznaje pojam DUP (detaljni urbanistički plan), sada se koristi naziv Plan detaljne regulacije. To je stari termin koji još uvek postoji samo u nazivima planova koji su ranije rađeni. Eto toliko...

ok je sugestija skroz mada mogu ti reci da sa kime god da razgovaramo o projektima i papirologiji svi se drze stare terminologije a i u narodu je to nekako vise odomacen izraz.

jovanovm":cpw6bjs5 je napisao(la):
Najbolje da sajt stavi cookie pa korisnik može da odabere da li će ćirilicu, latinicu ili engleski, i onda mu se pojavljuje po izboru koji je postavio ranije.
слажем се. иначе, ове промене су мало освежиле сајт, једино та мрачно црна мало боде очи. ипак је ово БЕОград.

Recimo hteo bih da dobijam email obaveštenja o odgovorima na ovoj temi a ne vidim nigde dugme ili link za pretplatu, da li postoje email obaveštenja?

Imam problem sa slikama.Kada ih stavim posle izvesnog vremena se obrisu i ostane samo link.Naveo sam izvor.Cak sam se registrovao na sajt i aplovdovao svoje slike.Jedna slika sto sam je okacio a okacio sam upravo 3 je obrisana.Tako da mi je obrisana i na thredu sto sam je stavio.Sta je problem, zasto mi brisu slike a i na tom sajtu koji je kao besplatan nista mi nevredi kada ce i dalje da mi uklanja prethohdnu sliku, kada stavim novu?A sajt je http://profile.imageshack.us

Mislim da je Steva rekao da je imageshack u lošim odnosima sa hostovanjem slika po bb forumu i da je kao alternativu predložio tinypic.com

Kad smo već kod hostovanja slika, zna li neko gde može da se kači više slike odjednom (preko 10 komada)? Na tinypic je maksimalno moguće 5 komada.

shmeksi":ouxuur4o je napisao(la):
Mislim da je Steva rekao da je imageshack u lošim odnosima sa hostovanjem slika po bb forumu i da je kao alternativu predložio tinypic.com

Kad smo već kod hostovanja slika, zna li neko gde može da se kači više slike odjednom (preko 10 komada)? Na tinypic je maksimalno moguće 5 komada.
photobucket

BOKI SMOKI":jlyd85sh je napisao(la):
A zasto sa nekih sajtova brisu slike kada iako im navedes izvor.To ide u prilog njima.
Meni se desilo da su mi nestale slike koje sam postavljao na SSC-u ali svojom krivicom, niko mi ih nije obrisao od moderatora. Kada koristiš bilo koji image hosting ako obrišeš ili premestiš slike koje si postavio one automatski nestaju iz postova, kao da su obrisane jer si njihovim premeštanjem u okviru nekog programa (imageshack ili photobucket ili tiny pictures...) poremetio njihovu adresu i one tako nestanu iz posta... A sad, ako si siguran da su obrisane od strane administratora onda već ne znam, ne bi trebalo...
Znam da neki sajtovi/forumi ne dozvoljavaju reklamiranje drugih...

photobucket- registrovao sam se ali ne znam kako da stavim sliku kada kopiram i stavim izmedju

BOKI SMOKI":187vg59o je napisao(la):
photobucket- registrovao sam se ali ne znam kako da stavim sliku kada kopiram i stavim izmedju ovde[url]samo mi da ekstenziju, nis...l, samo kopiraj link pored koga piše IMG code

Koja cetiri, samo sam kopirao ono sa http i stavio izmedju,[img] pre mi je radilo.neshvatam sto bi sada bilo drugacije.Muka moja sa slikama.

[url]http://s637.photobucket.com/albums/uu98/boris1988/?action=view&current=bivsivatrogasnidom.jpg[/url]

napisi mi pored kako bi ovo izgledalo samo odvoj da nepokaze sliku posto je iz Panceva a ja postavljam slike za Pancevo u regionalnom razvoju.

BOKI SMOKI":3vl4ucnb je napisao(la):
Koja cetiri, samo sam kopirao ono sa http i stavio izmedju,[url]pre mi je radilo.neshvatam sto...u svoj post i ne bi trebalo da bude problema.

Nisam procitao sve strane :) pa se nadam da mi necete zameriti ako je neko vec postavio ovu sugestiju "predlog". A to je ako nije problem programerima sajta, a to bi inace trebalo da bude 5minuta posla. Da ako je moguce da centriraju stranicu. Meni iskreno smeta sto je vezana za levu stranu pogotovo zato sto koristim Wide monitor. Kod standardnih 4:3 i 5:4 monitora to nije problem, ali na wide 16:10 i 16:9 mene iskreno iritira malo.

Stvarno sam, da kazem sta?

Ovo pitanje sam vec postavio ali nisam video neko preterano odusevljenje.Bilo bi lepo kada bi otvorili racun i kada bi uplacivao koliko ko moze pa da se taj novac iskoristi za nesto korisno u Beogradu.Ako zanemarimo ljude i siromasne, taj novac bi mogao da se iskoristi npr za obnavljanje gornje fasade doma omladine ili obnavljanje drugih fasada velelepnih kuca.

Koliko vi dnevno provodite po forumima?Mislim da sam postao junkye formnulas a to je poslednje sto zelim da budem.Mislim ok je da se dopisujem na nekom forumu ali ako taj broj premasi neku cifru, onda bih trebao da se zapitam.Za sada sam samo na dva foruma + facebook. Facebook je napravio totalno asocialan lik.Ne zelim postati on.Mislim ko zeli.Dnevno provodim 2 sata na forumima.I gori su od facebooka, po pitanju navlake.

I jos nesto.pise da sam pocetnik i imam jednu karticu.sta je potrebno da dobijem drugu i tako dalje, jel broj postova ili se u to podrazumeva da budem aktivniji(update sa gradilista, nove informacije i slicno)

Vrh