Bender Rodriguez
Professional
- Učlanjen(a)
- 12.03.2017.
- Pohvaljen
- 48.219
Koji kvalitetniji sadržaj? Partijsko glasilo Politika? Nova i N1 koji mimo politike i drobljenja o SNSu imaju 10 vesti? Nedeljnik koji prepričava iste priče a jedino novo su mu relativizacije Smajlovićke? V92 koji je postao gori clickbait svinjac nego Blic nekad?Ok uživaj onda u Kuriru i Blicu pošto su apsolutno besplatni u odnosu na kvalitetniji sadržaj koji se polako naplaćuje
Šta su to "kvalitetni medijski sadržaji" u Srbiji? Pa čak i u svetu više da i nema kvalitetnih medija, 95% njih su copy paste lopovčići, clickbait whores ili kučkice svojih sponzora.
Pritom je opasna zabluda da neka novina ili portal ima sve vesti i da je dovoljan za informisanje. U Srbistanu, glede informisanja, čak i jedan Kurir ima svoje mesto. Čak i jedan Blic. Jer u Srbistanu ne postoji kompletan medij, koji će da pokrije sve sfere života i sve prosečnom čoveku važne informacije i dešavanja na dvnevnoj bazi. Zato se ja informišem, i iz Blica, i iz Kurira, i Politike, Nove, V92... jer svaki od njih ima svoje mesto i jedini način da čovek ovde bude informisan jeste da prođe kroz njihove vesti pa da nađe istinu u preseku njihovih verzija. Kad mi treba informacija o kvarovima u Beogradu, palim Bljuc. Kada mi treba da pročitam detalje i istragu o pogibiji pešaka kojoj sam prisustvovao, čitam Kurir. Kada me zanima koliko je danas propala Nemačka, palim V92 (zezam se malo, a istovremeno se i ne zezam, pošto samo o tome s.ru). Kad me zanimaju kulturni događaji, otvaram Politiku. Kad mi treba detaljno objašnjenje o nekoj SNS svinjariji, palim Novu ili Danas. Ali niko od njih nije dovoljan i kvalitetan sam po sebi. O tome sam svojevremeno detaljno pisao na jednoj temi a ti si taj post nonšalantno zafrljačio u kantu (umesto da ga premestiš), čini mi se zato što se bio našao neki kmekator koji je kukao što se naređalo 10 offtopic postova, pa je pretila opasnost da se uruši forum...
A u 2020im naplaćivanje za informacije kao što su opšte vesti je u rangu traženja para kad nekome neko kaže gde je koja ulica ili koliko je sati. A imao sam posla s takvima, uglavnom među arapštinom tamo dole kod njih i ovde sa našim cig... pardon, ovom ovdašnjom domaćom indusarijom. I obično se rešavalo tako što bi dobili par lepih reči i 0 dinara. Jer to je taj balegarski mentalitet, samo da ućari nešto, samo da naplati nešto, samo da uzme nešto tuđe za dž a da naplati kao da je svoje. I na kraju dobije krompir. I šipak.E isto bude i sa svima koji bi da stavljaju opšte informacije iza paywall-ova. A sami su do njih došli krađom, kopiranjem ili sklepavanjem. To je čisto licemerje i pokvarenost, a svako ko to hrani i podržava, samo podržava zle i pokvarene (ne)ljude.
Poslednja izmena: