Šta je novo?

Forum, sajt - sugestije, primedbe, pitanja

Radi se o ovoj temi
viewtopic.php?f=3&t=3576
ona je zatvorena, sto se mene tice, a zaboravio sam da to i predlozim, je da i treba da bude zatvorena, ali aktuelna, kao nekoliko tema pri vrhu,"azurirana". Tako osvezena bi bila lako dostupna, sve novine na jednom mestu, a ne prebiranje po dnevnoj stampi. Nisam ni mislio da se na ovoj mojoj temi postavljaju komentari i aktuelna desavanja, vec da ona bude izvor sa koga ce se prebacivati aktuelnosti na druge teme na forumu. Cilj mi je bio informisanje, olaksavanje i ubravanje procesa prebacivanja informacija od tacke A do B.

мислим да свако на овом форуму зна где може наћи вести које га занимају, тако да се слажем са Игором да је та тема сувишна

Predlog da se postovi iz teme "Makete" , vezano za video igricu , prebace u novu temu (koja bi se otvorila) , pod nazivom "Gradski prevoz (video igrica)".

Mislim da za sada nema potrebe da otvaramo novu temu posvecenu igri. Ovo su online modeli "makete" :)

U poslednje vreme ima dosta spama preko TapaTalka vezano za neke kredite, spam ide preko Beobuilda. Ne znam da li je do aplikacije ili foruma?

To nema veze sa Beobuild forumom vec aplikacijom tapatalk. Od kada je uveden responsive na forum prestao sam prakticno i da koristim tapatalk.

Nije ni sugestija, ni primedba, ni pitanje. Novi sam na ovom forumu, pa hoću svima da se zahvalim na veoma interesantnim i konstruktivnim diskusijama u kojima zaista uživam. A isto tako hoću i da se izvinim zato što dajem ponekad neke sarkastične komentare. Nikoga nemam nameru da uvredim, prosto tako funkcionišem.

Imam pitanje vezano za ubacivanje slika u poruke.
Probao sam sa slikama od 20mb i nije hteo.
Kapiram da forum ne moze da primi slike koje su mnogo teske i to je normalno ali zasto onda nema automatic resize pri ubacivanju slika velikog formata?

Moguce je postaviti fotografije velicine do 3mb. Ne postoji ogranicenje u pikselima vec samo u megabajtima sto je u sustini povezano.

Aha, pa predpostavljao sam da postoji ogranicenje.
A zar ne postoji tehnicka mogucnost da se uvede automatic resize na tih maksimalnih 3mb?

Moguce da postoji ali sam siguran da bi to samo usporavalo forum. Trebalo bi da je 3mb sasvim dovoljno za vecinu fotografija. Taj limit se moze povecati bez problema

Sad sam pogledao na mom fotoaparatu, minimalna velicina fotografija mi je 5mb. :cry:

Pa smanji ih imas program za risaj ili ih kaci preko nekog servisa za fotke

Pogresio sam malopre, sad mi je jasnije, zapravo minimalna velicina fotografija na fotoaparatu mi je 5 megaPIKSELA tako da je to daleko ispod 3mb
A ove slike od 20 megapiksela sto sam probao da ubacim su teske 6,2 mb zato nije hteo forum da ih prihvati.

Zasto je obrisana tema vezana za Tesla grad?

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=407992#p407992:14alpabk je napisao(la):
Igor » Wed Sep 28, 2016 5:06 pm[/url]":14alpabk]Nije obrisana tema evo je viewtopic.php?t=3267

Zasto je prebacena u Relax poforum, zar nije logicnije da je u Opšte diskusije o projektima?

Tema je trenutno na nivou fantazije i izmisljotina vece nego metro tako da joj je za sada mesto u relax vise kao razonoda.

Tako su mnogi govorili za Beograd na vodi a sada se uveliko gradi.

Da ali ta tema se zvala samo Savski amfiteatar, lokacija koja je postojala i pre BnV. Tesla grad je imaginacija ili halucinacija jednog osuđenog teškog kriminalca, koji pritom nema ni definisanu lokaciju (a da je u Beogradu, Srbiji...)

Samo da informišem da Panoramio prestaje sa radom 4.novembra ove godine,ko ima fotke tamo neka ih sačuva na vreme.

Vrh