Šta je novo?

Forum, sajt - sugestije, primedbe, pitanja

Obrisale su se sve privatne poruke, bar kod mene.

Kod svakog je tako (''poruke neće biti sačuvane''). Bilo je obaveštenje na vrhu foruma pre prebacivanja istog. A i Igor je napisao u jednoj temi nedelju-dve ranije istu informaciju.

astrodule":20jlwspt je napisao(la):
Meni je mnogo znacio onaj link koji je otvarao poslednji neprocitani post iz neke teme. Naime, ja uvek otvaram stranu sa novim postovima i onda taj linkic pored naziva teme. Sada ne vidim tu opciju...

sad umesto linkića pored naziva teme klikni na žutu oznaku za nove postove, i otvoriće ti prvi nepročitani post.

znači ova opcija još uvek postoji samo je malo drugačija...

MilisaV":2fwrm5dr je napisao(la):
astrodule":2fwrm5dr je napisao(la):
Meni je mnogo znacio onaj link koji je otvarao poslednji neprocitani post iz neke teme. Naime, ja uvek otvaram stranu sa novim postovima i onda taj linkic pored naziva teme. Sada ne vidim tu opciju...

sad umesto linkića pored naziva teme klikni na žutu oznaku za nove postove, i otvoriće ti prvi nepročitani post.

Sjajno, nisam primetio iz prve!

Ne znam da li ovaj forum ima mogucnost da proverava eksterne slike, ali ja stvarno ne mogu da gledam slike koje su izasle pravo iz fotoaparata i koje imaju vise megabajta i koje se ucitavaju vise minuta (nisam na dial-up-u :))

Znam da se slike ne hostuju na vasem serveru, ali da li postoji neki nacin da se takve slike ne ucitavaju.

JohnnyLee":3d5jnpgv je napisao(la):
има. Уреди, знак узвика и Цитирај

Sad ima. Nije mi se odmah na početku pojavila , iako sam gledao moju poruku.

Vidim da je napisano da ovo nije konačan izgled, ali na osnovu trenutnog stanja mogu samo da vas pitam al mojne se ljutite, šta uradiste sa forumom?
Ranije je bio i pregledniji i lepši. Sad mi nekako deluje kao da je na nivou bureka.
Enivej evo i nekoliko mojih zapažanja i sugestija:
Brzina otvaranja je do pre nekih dva tri sata bila mnogo sporija, a sad kao da je odjednom sve poletelo, znatno brže se otvaranju stranice nego pre. Nadam se da će to biti redovno stanje, a ne samo periodično.
Link ka poslednoj poruci u temi bi mogao biti malo uočljiviji i "klikabilniji" kao što je bio u prethodnoj verziji.
Resajz slika je bilo nešto što je izdvajalo forum od svih ostalih. Koju god sliku da ubacim lepo se uklopi u poruku a ne kao na drugim forumima da te ošamari sliketina sa ekrana kad uđeš na temu.
Obavezno uvesti youtube tagove.
Editovanje postova srediti tako da se može editovati poruka u roku od pet minuta ili manje i da se ne vidi kod poruke da piše da je prepravljano ako se prepravi u tom vremenskom roku, kao što postoji ne drugim forumima.
Ubaciti iskačući prozorčić kada se dobije nova privatna poruka ili na drugi način nju učiniti uočljivijom. Dobio sam ličnu poruku i nisam je primetio skoro mesec dana.
Gde nestade reputacija, da li ćete je vratiti?
Pojedini smajliji su poprimili jajast oblik pa izgledaju kao elijeni.

Eto toliko. A da, i hvala na uvođenju meni omiljenog i najčešće upotrebljavanog smajlija, mister green-a, koga eto ne mogu da ubacim jer kad kliknem na njega ne desi se ništa osim što mi skroluje stranicu na gore. A evo i drugog baga, ovo mi je izašlo na ekranu kad sam kliknuo da pregledam poruku:
2012-09-12151858.jpg

Some strange shit lol.

Izgleda da su se opet pojavili botovi. :-(

Nema ljutnje naravno ova tema i jeste za to da koliko je moguce zajednicki ispeglamo te gluposti. Kazem forum je interventno menjan pa nije bilo moguce sve srediti za kratko vreme.

Veceras cemo napraviti listu predloga i kritika koje se obavezno moraju srediti, manje vise vecina je i planirana inace da se sredi ali bolje sve staviti na papir.

Ima botova posto je probno ostavljeno bez zastite da vidimo kako ce se ponasati. To je jedan od prioriteta da se sredi

Mislim da je zasad glavno unapređenje što će teme sa nepročitanim postovima biti obeležene dok se stvarno ne pročitaju i uvek moguće ići na prvi nepročitan post.
Zasmetalo mi je što pri vrhu strane sa postovima nema one trake za navigaciju sa linkovima za početnu stranu foruma i trenutni podforum, ali sam onda video da u dnu strane ipak postoji, treba se malo navići.
Naslovi tema koji sadrže latinično č i ćirilićno s (a možda i još neke karaktere, nisam detaljno pregledao) su presečeni kod tih karaktera (čak i podforum "Autoputevi, magistrale, železni"), ovo bi bilo bitno da se sredi.
Stil treba da se podesi da prikazuje velike slike fitovane na raspoloživ prostor na strani, sada se vidi samo gornji levi ugao slike, a ostatak je odsečen.
Stari linkovi ka postovima trenutno ne rade, bilo bi dobro ako može jednostavno da se podesi da se parametar "pid" u URL (id posta u starim linkovima) tretira isto kao i "p" (u novim).
Nema starih smajlija i neki postovi su pomalo izgubili smisao bez njih.
Kako se stvorio ovaj post: http://www.beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=202522#p202522 ? Ima možda još takvih, ovaj sam primetio.
Podržavam prelazak na phpBB, samo što ovaj prevod na srpski nije baš dobar i neke stvari treba da se isprave. Na primer, za sortiranje piše "Po abecednom redosledu"/"Suprotno abecednom redosledu" i tamo gde nema veze sa abecednim redosledom, bilo bi najlogičnije "Rastuće"/"Opadajuće".
E da, i preview pre postovanja sada prikazuje novi post pomeren u stranu tako da se uopšte ne može lepo pročitati.

Mislim samo ako se stave u spojler koji neznam da li sad radi .IGORE hitno prostor za logovanje i log aut makni sa reklame jer mi uvjek otvori west65 reklamu isto kad kliknem na poruke

nombre":2rul1g72 je napisao(la):
Obrisale su se sve privatne poruke, bar kod mene.

Za sve usere koji nisu stigli da kopiraju svoje privatne poruke sa foruma mogu mi poslati privatnu poruku kako bi ih izvukli iz predhodnog foruma.

Сјајно момци, браво за труд, сигуран сам да ће те све испеглати временом. Важно да је главно готово.

MilisaV":2f84zb5v je napisao(la):
astrodule":2f84zb5v je napisao(la):

мени само отвори последњи (а не први) непрочитани пост? (уосталом када ставим миш изнад линка, и пише:погледај ПОСЛЕДЊИ непрочитани пост). ако ми отвара послдњи непрочитани, та команда губи смисао...

не знам да ли је ово баг, али мислим да је ово кључна команда за прегледање форума, барем мени јесте. хвала

едит: такође, мислим да је безвезе да наслов странице почиње са Beobuild forum, јер су ми онда сви табови тако именовани, и не могу да идем са теме на тему. Боље је нпр: "Novi forum :: Beobuild Forum"

едит2: ах да, видим и да време није наше...било би супер да буде 24 и по нашем времену. претпостављам да сте то већ приметили али ето, боље да кажем кад сам већ приметио...за то и служи ова тема.

Moze li se podesiti da se postavljeni linkovi automatski otvaraju u novom tab-u?

Slazem se za slike sa @astrodule, ja se trudim da nijedna moja ne predje 100-150kb.

lično mi se više svidjao stari izgled foruma, ali možda je sve stvar navike, pa se nadam da ću navići .
Smajliji nisu u funkciji :D

i da, funkcije "aktivne teme" i "Nepročitani.." kao i italik i bold i podvučeno - ne funkcionišu :D

bbforum.jpg

By laki72 at 2012-09-12

Претерано су истакнути црвени администраторски никови, избише очи нарочито на "Индексу боарда".

Vidim da je već urađeno da se ne vidi da je prepravljana poruka. Editovao sam post za manje od jednog minuta i nema napomene da je nešto menjano, which is good!
nikola011":32tsua8t je napisao(la):
Moze li se podesiti da se postavljeni linkovi automatski otvaraju u novom tab-u?

Slazem se za slike sa @astrodule, ja se trudim da nijedna moja ne predje 100-150kb.
Srednji klik na link to rešava.

Ja vas samo molim ko Boga, da ga ne isfenserišete i ne preterujete sa ukrašavanjem, pa da se svaka stranica učitava godinama. Neka vam prioritet budu brzina i jednostavnost, jer većina korisnika upravo to voli. Već sad vidim da malo secka i zaje*******ava prilikom otvaranja.

Da budem iskren nedostaje mi izgled prethodnog foruma koji je bio pregledniji. Ono što definitivno bode oči pri ulasku na forum jeste crvena boja imena admina, koja baca u drugi plan sve topike. Vidim da se neki forumaši žale na sporo učitavanje, taj problem imam i sam, u pojedinim trenucima deluje kao da je potrebna čitava večnost da se pojedina tema učita. Još jedno pitanje, vidim da su ga neki forumaši postavili ali mi se čini da odgovor nisu dobili, da li će svakome od nas biti vraćena reputacija?

Vidim i da su fontovi u novim porukama ponovo jasni i oštri kao pre, umesto ovih ispranih i bledunjavih. Znači da ipak polako sve dolazi na svoje mesto. Ajde pa valjda će tako i sve ostalo jedno po jedno.

drum1":365h28cy je napisao(la):
едит: такође, мислим да је безвезе да наслов странице почиње са Beobuild forum, јер су ми онда сви табови тако именовани, и не могу да идем са теме на тему. Боље је нпр: "Novi forum :: Beobuild Forum"

едит2: ах да, видим и да време није наше...било би супер да буде 24 и по нашем времену. претпостављам да сте то већ приметили али ето, боље да кажем кад сам већ приметио...за то и служи ова тема.

Apsolutno bi bilo fenomenalno da nam uslisite zelju da ime strane pocinje sa nazivom teme, a ne Beobuild Forum.

Vreme ni meni nije bilo nase, ali sam podesio "daylight saving" i postalo je OK.

Vrh