Šta je novo?

Forum, sajt - sugestije, primedbe, pitanja

Kao sto ste mogli videti forum je konstantno pod dejstvom spam botova koji se i pored zastite registruju. Cak je i registrovanje na forum cini mi se problematicno za nove usere u smislu da ne dobijaju mail o potvrdi za registraciju.

Cekati se vise nema sta tako da cemo morati bez veceg odlaganja da prebacimo forum na novi tip foruma koji je davno u osnovi pripremljen ali se vec duze i periodicno radi na sredjivanju detalja.

U narednih nedelju dve dana (nadam se nikako duze )kada iscekujuci Stevu da odradi svoj deo admin posla prebacicemo ceo forum sa svim sadasnjim podesavanjima na drugog proizvodjaca foruma. Za krajnje korisnike je bitno istaci da vizuelno nece biti bitnijih promena i da ce manje vise vecina funkcija biti dostupno cak i poboljsano.

Ono sto bih vas zamolio jeste da zapamtite svoje passworde i user name-ove kako pri prvom novom logovanju ne bi bilo problema. Novi forum takodje nece imati problema sa logovanjem i pamcenjem passworda koji se sada periodicno desava doduse meni se nijednom nije desilo ali vidim da ima jos uvek takvih situacija.

Takodje vas molim ako imate vazne privatne poruke tj informacije koje se u njima nalaze da ih iskopirate u licni dokument na racunaru na vreme posto one nece biti prenete u prebacivanju.

Plan je da se tokom narednih nedelju dve u kasnim vecernjim satima uradi prebacivanje. Zvanicna najava ce takodje biti dostupna par dana pre prebacivanja i na glavnoj strani sajta kao i kroz mailing listu foruma i fb grupu kako bi svi na vreme prebacili privatne poruke.

Hvala na razumevanju

Nema na cemu, hvala na informacijama.

Ne znam da li je do sada bilo predloga ili pitanja ovog tipa, ali mene zanima da je moguce i izvodljivo da se napravi Beobuild forum aplikacija za Android? Da li Beobuid zeli/moze/panira nesto slicno?

Korisnici kojima je primarna mobilma platforma za koriscenje interneta bi vam bili zahvalni :)

Novi forum ce podrzavati tapa talk tako da misim da ce biti odgovarajuci za mobilne telefone.

admin, obavestenje

UPDATE FORUMA
U utorak 11.09 forum će biti zatvoren tokom celog dana radi planiranog update-a kako bi svi dosada uočeni nedostatci bili ispravljeni.

Molimo vas da sacuvate vase privatne poruke posto posle nadogradnje one nece biti dostupne.

Hvala na razumevanju, Vaša Beobuild redakcija

Može li na forum da se doda mogućnost korišćenja [code:1:d72033bd0e][font][/font][/code:1:d72033bd0e] kôda?

Posle puno muka uspeli smo da odradimo prebacivanje foruma na drugi forumski sistem koji će, nadamo se, raditi pouzdanije nego stari. Pre nego što napišem par stvarčica o forumu hteo bi da se u ime Beobuild tima zahvalim korisniku Михаило za neumornu podršku i odrađivanja najtežeg dela posla prilikom prebacivanja na novi podsistem!

Prebacivanje proteklo uredu (osim par situacija o kojima ćemo još pisati :D ), zasada su omogućene sve osnovne funkcije foruma kao što su postovanje, čitanje poruka, registracija i ostale. Međutim ovo što sada svi vidimo nije konačni izgled i ne sadrži sve opcije koje smo imali i koje ovaj forum nudi. Novi smajliji, zanimljive opcije i "upeglaniji" izgled biće aktivirani u malim koracima tokom narednih nedelja.

Zato vas molimo za strpljenje, ideje, kritike, bagove i slično - postujte ovde. Mi ćemo pokušati da vam obezbedimo najbolji mogući užitak prilikom korišćenja novog foruma.

Čestitam na uspešno odrađenom poslu.
Trebaće malo vremena da se naviknemo, ali će na kraju sve biti OK.

Ali "Korisnički kontrolni panel" ??? :)

Штета што нема више могућности брзог одговора.

vidim nema opcije za tapatalk. rečeno je da će biti ova mogućnost tako da čekamo da se ubaci.

dalje nadam se da je ispravljen bag od prošle verzije da prilikom posete forumu automatski mi sve teme koje nisam pročitao ozanči kao pročitane.....

Brzi odgovor je prioritet u sredjivanju. To ce morati biti ubaceno narednih dana. Takodje ce se ubaciti nadamo se ako se nadje adekvatna zamena za plusice koje smo imali a koji sada nisu u funkciji. Tapa talk i jos neke sitnice ce biti takodje uskoro aktivirane. Sada se pri novoj poseti ne brisu ne procitani postovi vec samo kada se procitaju ili oznaci kao procitano. Malo naviikavanja ce biti potrebno ali u osnovi je jako slicno.

Bila je ovo luda noc gde su najosnovnije stvari uspesno prebacene.

Наслови неких тема су поједени, на пример: "Фа" раније "Фасаде", "Бези" некад "Безистан" и "Autoputevi, magistrale, železni", "Železni","Drumsko železni"...

Odose moji plsevi igore jeda se ulogovah malo je falilo da krenem da te trazim fino izgleda.Jedva cekam da sve bude u fulu Nemogu da koristim smajlije

спорије се учитава у односу на раније. и не види ми се цео потпис. ништа од дугмића око поља за писање не реагује

Ajde nek je sa srecom!Sredice se stvari.

Direktore,posto je novi forum cutebanujemakonastavisdapisesgramatickinepravilnerecenice.

vucko":3gj81iu1 je napisao(la):
Ajde nek je sa srecom!Sredice se stvari.

Direktore,posto je novi forum cutebanujemakonastavisdapisesgramatickinepravilnerecenice.
Radi citat.

Joni koje dugmence ti ne radi oko polja za kucanje

Ubedljivo najgori bb sistem, odma se oseti mnogo sporije učitavanje. Meni je iskreno svejedno za smajlove, korisnični panel i ostalo, bitna mi je samo brzina i efikasnost.

Verujem da radite na povratku svih sitnica koje su nam znacile. Svaka cast za promenu sistema, znam i sam koliko je to rudarski posao.

Meni je mnogo znacio onaj link koji je otvarao poslednji neprocitani post iz neke teme. Naime, ja uvek otvaram stranu sa novim postovima i onda taj linkic pored naziva teme. Sada ne vidim tu opciju...

astrodule":20cqf8mm je napisao(la):
Verujem da radite na povratku svih sitnica koje su nam znacile. Svaka cast za promenu sistema, znam i sam koliko je to rudarski posao.

Meni je mnogo znacio onaj link koji je otvarao poslednji neprocitani post iz neke teme. Naime, ja uvek otvaram stranu sa novim postovima i onda taj linkic pored naziva teme. Sada ne vidim tu opciju...
Isto, kliknem na nove postove, a onda dobijem spisak tema, i onda klikom na temu odem na prvi nepročitan post. Carski :)

Bozic Batin Pomocnik":2235cal5 je napisao(la):
Joni koje dugmence ti ne radi oko polja za kucanje

заправо ниједно од команди изнад поља за куцање. једино ради када куцам ручне команде, с тим да је то нама који кориситмо ћирилицу дупли посао.

Srediti da pise kada je post danasnji ne datum vec Danas.

Staviti automatski resajz slika jer vecina clanova foruma nisu navikli da ih smanjuju.

Prebacivanje je radjeno manje vise interventno zbog velike kolicine botova na proslom forumu, kao i zbog problema da pojedini korisnici nisu mogli da se uloguju sa svojim siframa pa su od foruma trazili nove za ponovno logovanje.

Vrhunac problema je bio u proteklih mesec dana a izrazito u zadnjih 15 dana kada prosli forum nije hteo da salje potvrdu na mail novo registrovanim userima kako bi potvrdili svoju registraciju.

Potrudicemo se maksimalno da sve i najmanje sitnice budu doterane jel ovaj forum to ipak vise omogucava u odnosu na prosli.

Brzina otvaranja foruma mislim da ima dosta veze i sa samim beobuild serverom gde ce takodje nadam se uskoro bez veceg odlaganja biti uradjene promene na bolje.

Sada molim za strpljenje i naravno pravljenje liste postojecih greskica koje treba ispraviti.

Vrh