Šta je novo?

Forum, sajt - sugestije, primedbe, pitanja

Srecan rodjis i da se doceka treci BG i metro naravno ajd uzdravlje :vops:

Srecan rodjendan i da dozivite izgradnju naseg prvog kosmodroma :cool:

Док ми дођемо до те фазе, телепорти ће увелико да раде :p

Hvala svima za čestitke, evo jedan homemade smajli inspirisan luciferovom slikom. Nadam se da vam je ok, evt bi mogao još da doradim

:pob:

kod je

[code:1:b73d3d52b5]:pob:[/code:1:b73d3d52b5]

Super je.Mogao bi da uradis i avalski Toranj, i on je simbol Beograda.Nego da te pitam kako se prave smajliji?Sto sada ja ne bih mogao da ubacim taj tvoj npr na Facebook?

Reputacija i vreme editovanja poruka

Dragi forumaši danas imamo 2 novine na forumu sa željom da poboljšamo kvalitet diskusija.

Primetio sam da u zadnje vreme ima dosta poruka kojima se slaganje izražava postavljanjem "+1" i ":okay:", zamolili bi smo vas da ubuduće koristite novu opciju reputacije kako bi ste izlagali slaganje sa kvalitetom posta. Svaki kvalitetni post ili doprinos forumaša se može "nagraditi" pozitivnim pingom, dok za negativni ping važi obrnuto pravilo. Jedan forumaš se može pingovati od strane drugog forumaša samo jednom u 12 sati.

Kako to izgleda na delu možemo videti na primeru zexlanda (nadam se da je ok zex sto te koristim u pokazne svrhe :D )

2zr46s2.jpg

Editovanje postova

Odsada je editovanje postova dozvoljeno samo u vremenskom roku od 15 minuta posle ostavljanja posta kako bi se izbegle zloupotrebe i manipulacije koje mogu nastati naknadnim menjanjem posta.

Sad ću ko na fb-u: Like! :p :gobb:

A jel se reputacija vezuje za post ili za korisnika? Na osnovu gornjeg posta, rekao bih je da je za korisnika, zar ne?
Možda bi komentarisanje postova bilo kul, poput komentara na b92. Tu bi se direktnije izražavalo slaganje/neslaganje sa konkretnom izjavom...

Ubacen je i novi smajli medju postojece

:pob:

Pa cekajte malo; time cemo dobiti glasanje za nase favorite???
Ja sam mislio da smo ovde da razmenimo misljenja a ne da se takmicimo jedni protiv drugih.
Ne znam.. ne dopada mi se ideja. Bilo bi logicnije da se glasa za konkretne ideje, postove itd...
Maybe it's just me being weird!

Svidja mi se ideja o reputaciji, ona postoji i na drugim forumima, jer omogucava da odredjeni forumasi zarade zasluge za svoj doprinos forumu. Ne pise zbog cega i kako se ta reputacija dobija, a mislim da je vremensko ogranicenje dobro.
Slazem se da bi bilo dobro da glasamo za postove, uz mali broj koji bi stajao pored svakog posta. To uostalom ljudi vec i sad rade sa +1, samo se tako ispunjava forum.

Stevo, cini mi se da bi bilo dobro da promenis ovo "positive/negative ping" jer izgleda prilicno rogobatno. Stavi +/- ako neces ikone.

Mislim da je 15 minuta možda malo vremena za editovanje, neka bude makar sat vremena, uostalom u postu uvek stoji obaveštenje kada je post promenjen tako da se ipak može naslutiti kako je tekla određena rasprava.

Da, ja na ovo skroz zaboravio, zhabac me podsetio...

Ajde nekako kapiram koncept reputacije, ali mislim da je stravično jednodimenzionalan, i mogao bi se primeniti samo na postove.
Jer, evo na primer, ja se sa jovanovm-om u principu slažem, ali kad se povuče pitanje ekonomije mislim da ima trulo-kapitalističke neodržive neoliberalna stavove (štagod oni značili, i možda sam ih loše imenovao). Dok, opet, tu je relja, sa čijim se stavovima i mišljenjima većinski ne slažem (uzmimo na primer most), ali opet smatram da treba da ima izuzetno visoku reputaciju, jer između ostalog argumentuje, ima znanje i primećuje neke detalje.

Tako, da, jel ti treba onda + - davati u skladu sa time koliko se slažeš sa nečijim stavovima (što može biti, i vrlo često i jeste šizofreno) ili sa time koliko ceniš nečiju argumentaciju i znanje.

Drugo, to vremensko ograničenje, nije mi jasno, veliki broj članova foruma je dugo ovde, ali ne dolaze redovno.. Koja je poenta?

btw Kad smo kod sredovečnih, zna li neko jel Dragan živ?

Ambassador":1zlwfhi7 je napisao(la):
Da, ja na ovo skroz zaboravio, zhabac me podsetio...

Ajde nekako kapiram koncept reputacije, ali mislim da je stravično jednodimenzionalan, i mogao bi se primeniti samo na postove.
Jer, evo na primer, ja se sa jovanovm-om u principu slažem, ali kad se povuče pitanje ekonomije mislim da ima trulo-kapitalističke neodržive neoliberalna stavove (štagod oni značili, i možda sam ih loše imenovao). Dok, opet, tu je relja, sa čijim se stavovima i mišljenjima većinski ne slažem (uzmimo na primer most), ali opet smatram da treba da ima izuzetno visoku reputaciju, jer između ostalog argumentuje, ima znanje i primećuje neke detalje.

Tako, da, jel ti treba onda + - davati u skladu sa time koliko se slažeš sa nečijim stavovima (što može biti, i vrlo često i jeste šizofreno) ili sa time koliko ceniš nečiju argumentaciju i znanje.

Drugo, to vremensko ograničenje, nije mi jasno, veliki broj članova foruma je dugo ovde, ali ne dolaze redovno.. Koja je poenta?

btw Kad smo kod sredovečnih, zna li neko jel Dragan živ?
Upravo tako. Skroz je ok da neki post, temu ocenjujemo ali ovakvo ocenjivanje forumasa je bezveze...i bez toga je jasno koji su forumasi uvazeni, itd.

Meni je OK ideja da se jednim klikom ocenjuju i postovi i forumaši, pa bi se vremenom došlo do realne reputacije, jer ako ja svaki dan mogu da ocenjujem nekoga na osnovu tadašnjih postova, steći će se vremenom i realna slika. Npr. u razmaku od mesec dana mogu 10 puta da kliknem na "+" i 3 puta na "-" za npr. samog sebe (khmkhm.) i za sve ostale. Takva gomila podataka mora da konvergira ka nekoj realnoj vrednosti.

Морам признати да ја не капирам најбоље. Рецимо, сада сам Гојету лупио "+" и шта? Не видим никакву промену испод његовог поста. А ако не видим, какав је смисао читаве ствари?

Vrh