Šta je novo?

Forum, sajt - sugestije, primedbe, pitanja

primetio sam da kada vršim pretragu nekog termina, sajt posebno tretira ćirilicu i latinicu, tj. ako ukucam termin Parkovi ono što tražim može da bude locirano dve strane dalje jer je naslov teme napisan ćirilicom (Паркови) i vice versa. Ako je ikako izvodljivo naterati pretragu da ravnopravno tretira upite na oba pisma to bi bila sjajna stvar.

Šta je sa Luciferom? Plašim se da mu je tramvajski lobi ušao u trag :lol:

E, da je*******ote.. Pre nekoliko dana mi je poslao poruku na foru "Šta bi sa tramvajima? Poludeću."....

26 novembra ce biti 4 godine od pocetka rada sajta i foruma :vops: :gobb:

3 nedelje od sada. A kako se proculo za ovaj sajt?Kako ste ga reklamirali?Verovatno ste okacili natpise na arhitektonskom fakultetu.Ja sam ga slucajno nasao tako sto sam pretrazivao nebodere po svetu pa sam naisao na skycrapercity pa preko njega na beobuild.

Mislim da je dosta ljudi čulo za Beobuild u 24 sata(novinama) jer su često objavljivali rendere i priloge sa sajta/foruma uz uredno napisano da je izvor Beobuild.:)

Ја сам га изгуглао кад је био актуелан БЕЛАМ још за време Ненада Богдановића... :grand:

Hehe, ja sam tu manje više od početka, prošlo jedno dva-tri redizajna... :grand:

VIVA BB! (Boris Bizetić, whaat?)

P.S. Malo je zatajio sajt u poslednje vreme, kao da nam fali mlada krv ;)

jovanovm":zfdod5d0 je napisao(la):
P.S. Malo je zatajio sajt u poslednje vreme, kao da nam fali mlada krv ;)
Izvnini molim te na zakasnelom odgovoru posto sam bio u guzvi proteklih dva dana

Razumem tvoj osecaj kao nekoga ko je duze na forumu i ko prakticno od pocetka prati sajt i kao mnogi pomaze da bude sto bolji. O ovome smo pricali i prilikom poslednjeg susreta ali mislim da je osnovni problem potpuno promasena investiciona godina u Beogradu i Srbiji. Kada sadasnje stanje uporedimo sa recimo 2007 i 2008 godinom dolazimo do manje dinamike i manje atraktivnih izvestaja i najava. Malo sam bas sada preleteo arhivu vesti i video puno divnih i ambicioznih najava projekata koji se do sada nisu relizovali a pitanje je kada ce. Nazalost i ovo sto se sada kao gradi se uglavnom razvlaci i finansira od prodaje ili prethodnog iznajmljivanja neizgradjenog prostora pa se ta sredstva reinvestiraju. Sa druge strane od samog pocetka trudili smo se da zadrzimo neki standard sta zasluzuje da bude vest na prvoj strani i koje objekte uzeti u razmatranje za pracenje izgradnje.

Moje misljenje je da treba zadrzati visi kriterijum pri odabiru tema za vest dok bi se kroz medija clipping koji je uveden i forum koji je idealan za pracenje pojedinacnih manjih projekata i razgovor o temama iz grada napravio balans u odnosu na prvu stranu sajta. Prva strana je zamisljena da bude i promotivna za nas grad sa sto ozbiljnijim informacijama. Mozda su pojedini posetioci primetili ali bas u cilju ipak zastite interesa grada vesti koje su sadrzale kritike na racun desavanja u gradu su plasirane iskljucivo u srpskoj varijanti jel kako se kaze nismo zeleli da iznosimo prljav ves van nase kuce :)

Daleko od toga da je sve savrseno ali radi se na tome da se pojedine stvari unaprede ali ponekad je i za najsitniju promenu i napredak potrebno vreme i veliki trud koji se na prvi pogled ne vidi ali se na kraju isplati na radost svih nas. Naravno svaka sugestija je vise nego dobrodosla usotalom ova tema je i predvidjena za to

A da li su administratori razmisljali o prosirivanju sajta na celu Srbiju nesto slicno kao Skycrapercity?Mislim ima ovde tema koje se nedoticu samo Beograda vec i drugih gradova ali to nemoze da se poredi u odnosu koliko je Beograd zastupljen.Mislim ne zove se za dzabe Beobuild, ali bi bilo lepo kada bi se naziv odnosio na celu Srbiju i kada bi svaki grad imao svoju zasebnu stranu i updejtove sa gradilistima.npr ime sajta Serbuild a podnaslovi foruma beobuild, Novisadbuild, Kragujevacbuild i td... Da svaka podstrana bude kao ova sadasnja glavna. :D

a da li je evropska unija planirala da promeni ime i ukljuci alzir i maroko :/

Promena naziva sajta nije u planu :D Projekti koji se ne realizuju u Beogradu su zastupljeni na forumu kao i projekti iz Beograda. U pitanju je mislim stvar ponude i potraznje i zainteresovanosti ljudi da odrzavaju temu. Recimo dobar primer je Rave92 posetilac iz Crne Gore koji prakticno odrzava temu aktivnom sto je za svaku pohvalu.

Tesko je ocekivati da mi iz Beograda na pravi nacin ispratimo desavanja u Nisu ili Kragujevcu a zivimo u Beogradu. Na SSC-u su recimo aktivni Kragujevcani dok se i na Beobuildu mogu zainteresovani posetioci posvetiti svom gradu (Kragujevcu, Nisu, Novom Sadu, Indjiji, Cacku...). Boki Smoki moguce da nije pratio Beobuild iz perioda kada je postojao i NS Build kao i Oko Zagreba koji je Steva aktivirao ali nazalost nije postojala ekipa koja bi se do kraja posvetila sajtu i odrzavala ga. Kazem jos jednom jednostavno ne mozemo mi iz Beograda da informativno odrzavamo sajt o Zagrebu, Kragujevcu i sl. Beobuild je u tom momentu pruzio tehnicku platformu ali nazalost i pored dobre namere ekipa koja je odrzavala sajt nije istrajala.

Ideje u regionalnom smislu nisu problem i granice ne postoje ali ljudi su ti koji odrzavaju sajt i uredjuju vesti a to zahteva dosta odricanja i vremena ako zelimo da to bude ozbiljan sajt.

Samo Beograd, a kad bude počelo za par godina da se gradi ko ludo po gradu jedva ćemo uspeti da ispratimo i to

a da li je evropska unija planirala da promeni ime i ukljuci alzir i maroko hmm
Da ne ispadne da te ja stalno napadam, ali brate, stvarno je postojala ideja i uključenju Maroka u EU...Maroko je čak osamdesetih aplicirao za članstvo u EZ... :) Sada je to, naravno prevazišla ideja o Euro-Med partnerstvu no opet.

Elem, da odgovorim Igoru. Slažem se da je očajna godina u pitanju - već smo o tome ranije pričali. Ali takođe (nadam se da ova moja izjava nije primer iznošenja veša koji si spomenuo) mislim da postoji dosta prostora za napredak, konkretno što se analitičkih tekstova tiče. Tekst o metrou je bio odličan primer tako nečega... Već od prvog susreta sam vam i spominjao da bi bila dobra ideja da se sadržaj sajta nekako kanalizuje... Twitter servis se, npr, vrlo malo koristi, i to je prilično loše - mislim da je jedan od problema taj što on predstavlja servis vesti (koji već postoji, npr @BelgradeLive) umesto da predstavlja kontakt sa redakcijom.... i interaktivnu verziju komunikacije sa vama.

Generalno, doduše, bez neke promene u dešavanjima u gradu, malo šta drugo će povećati dinamiku sajta :)

Nisam optimista, već realan. Kad kažem gradi ko ludo to ne znači da će išta da se mrdne u savskom ili dunavskom amfiteatru, ali ima zato brdo drugih lokacija koje su davno najavljene i koje će krenuti sa ubrzanom izgradnjom kako se bude popravljala ekonomska situacija. Mislim da će period 2012. - 2015. biti vrlo intenzivan, ali će zato 2010. (sa izuzetkom objekata koji su pri kraju) i 2011. bit manje, više mrtve sezone, tek pred kraj 2011. možemo videti neki blag pomak.

Kada Lucifer već pominje smajlije, ovo je sajt sa free, džabe opensource smajlijima, pa ne bi bilo loše da se udene par komada.
http://www.mysmiley.net/

Moji predlozi:

anim_09.gif

confused0006.gif

evilgrin0039.gif

evilgrin0032.gif

fighting0025.gif

fighting0027.gif

fighting0050.gif

happy0045.gif

happy0071.gif

free-party-smileys-861.gif

sign0006.gif

sign0094.gif

Sta mislite, da li bi mogli da otvorimo novu temu o sajtovima sa jeftinim avionskim kartama?Video sam da se u zadnje vreme dosta prica o tome, pa sam pomislio da bi bilo bolje da otvorimo temu samo o jeftinim kartama.

^^ Slobodno, imaš relax subforum za takve stvari :)

Vrh