Скратио 100%Skratio sam početkom februara(100%), zatvorio te pozicije, 29. aprila, onda kratki rally koji sam skratio na vrhuncu 4. maja, onda sam zatvorio pozicije 24. maja, da bi longovao (pogrešio za maj-jun rally da će biti jači), nastavio da kupujem long pozicije od poslednjeg minimuma sve dok nisam bio 60/40 long/keš, i prodao juce.
povrat od +113% na uloženo.
Pogledajte prilog 142084
Sada 100% keš, i cekamo vrhunac rally-ja.
Teško da je day trading, ali nije ni dugoročno investiranje. Normalno, samo budale ili neinformisani investiraju dugoročno u ovom režimu, u ovom trenutku.
I dalje mislim da ide ispod min 2020..
Nema ovde pivota kao 2009, 2018 ili 2020. inflacija je 10 posto, dvocifrena...
zakon ne rešava inflaciju legendoGde sad kad su upumpali novih 500 milijardi i to pod nazivom antiinflatorni zakon.
Zar ne postoji neka korelacija?Зато што раст или пад потрошачких цена није у директној вези са постојећом количином новца.
Одлично и врло детаљно поређење!Ali i takva ilustracija pokazuje da nijedna opcija nije bas tako ocigledno isplativija od druge na dug rok.
Za ta ulaganja skoro da vazi pravilo da ulosis koliko si spreman da izgubis. Ko sme da se kocka sa jedinih 100k evra koje ima.Uložiš u fond koji prati neki svetski indeks. Pasivan si i diverzifikovan, a takođe nemaš ni veliki % za održavanje portfolia - većina su značajno manji od 1%. Dividende mu dodju kao kirija, pa možeš da reinvestiraš ili da trošiš, a može i fond za tebe to da radi.