Bender Rodriguez
Professional
- Učlanjen(a)
- 12.03.2017.
- Pohvaljen
- 48.148
Наравно, само указујем на то да је "људи не могу да купују када немају пара" кичма кејнзијанизма већ 100+ година а он је родио савремену макроекономијуКејнс је то радио како би подигао ситуацију због Велике депресије, када је владала дефлација, такав начин се сада не може применити.
Digitalne i kripto valute su priprema društva za svet bez gotovine, u kome će se nadzirati svaka osoba i svaka transakcija između nje i bilo koje druge. I naravno uzimati masan harač za nju. Srbiji su digitalne pare potrebne taman koliko i... ne znam... aerodrom u Trebinju. Ali dobro. Nadam se da im plan neće uspeti, ili bar ne u roku koji bi oni voleli.
Одавно се зна да је његов метод ограничен на време у којем је примењивано и на слична времена. Одавно је доказано да такав метод подстиче инфлацију, да не кажем изазива у смислу функције.Наравно, само указујем на то да је "људи не могу да купују када немају пара" кичма кејнзијанизма већ 100+ година а он је родио савремену макроекономију
Pa sta je napisao ?Прочитај шта је Druckenmiller рекао за пад асета и инфлацију.
Odbi, pisao sam već citat, okreni stranicu, ne pada mi napamet da te hranim kao bebu...Pa sta je napisao ?
Mislim, tvoji postovi su kao hintovi nekog skolarca, koji sebi pravi beleske onako usput da ne zaboravi sta da nauci.
Moze to bolje i konciznije, prosvetli malo i nas neobrazovanu raju.
“The way you create deflation is you create an asset bubble” (Druckenmiller)Pa sta je napisao ?
Mislim, tvoji postovi su kao hintovi nekog skolarca, koji sebi pravi beleske onako usput da ne zaboravi sta da nauci.
Moze to bolje i konciznije, prosvetli malo i nas neobrazovanu raju.
Ok, genius, to je potreban uslov ali ne i dovoljan za deflaciju.“The way you create deflation is you create an asset bubble” (Druckenmiller)
Ипак си бебче, али образовано. Београџанин...
kako. Zar to nije inflacija?“The way you create deflation is you create an asset bubble” (Druckenmiller)
Da ispravim, ovo nije skroz tacno, deflacija moze da postoji i bez asset bubbla.Ok, genius, to je potreban uslov ali ne i dovoljan za deflaciju.
Komercijalne banke cine samo deo FED-a i to manji deo, veci je problem sto je Americki kongres pod kontrolom velikog biznisa, ukljucujuci i bankare."If the American people ever allow private banks to control the issue of their currency, first by inflation, then by deflation, the banks and corporations that will grow up around them will deprive the people of all property until their children wake up homeless on the continent their Fathers conquered."
Thomas Jefferson
Mislim da je ipak ovo suština!
Jeste, ali ne ona koja se meri kroz indeks potrosackih cena. Poenta je da mehuri pucaju i indukuju recesiju koja ubija dohodak i sledstveno tražnju, a samim tim se i inflacija(potrošačkih cena) smanjujekako. Zar to nije inflacija?
Ne samo što si umišljen, nego si i veoma bezobrazan, ne prema meni nego onako, takav ti je stav. Ali ta arogancija ne dolazi od nečeg iole pozitivnog, već iz gluposti.Da ispravim, ovo nije skroz tacno, deflacija moze da postoji i bez asset bubbla.
Ako je porast novcane mase manji od porasta vrednosti robe i usluga, npr zlatni standard, ili kada bi teoretski uveli bitcoin kao sredstvo placanja (sto se nece desiti nikada, ali misaoni experiment).
Daklem, evo jos jedne internet mudrosti, slobodno je citirajte, free of charge:
Za deflaciju nije neophodan asset bubble.
I pozdravite Druckenmillera.
A odakle tebi da sam ja pomislio da je Druckenmiller mislio da se deflacija dogadja iskljucivo kroz pucanje asset mehura ?Odakle tebi da pretpostaviš da je Druckenmiller isključivo mislio da se deflacija događa kroz pucanje asset mehura?