Šta je novo?

Epidemija CoViD-19

Da li ćete se vakcinisati i kojom vakcinom?

  • Da - Sinopharm

    Glasovi: 32 10,2%
  • Da - Sputnik V

    Glasovi: 25 8,0%
  • Da - Pfizer-BioNTech

    Glasovi: 80 25,6%
  • Da - bilo kojom dostupnom vakcinom

    Glasovi: 49 15,7%
  • Da - AstraZeneca

    Glasovi: 23 7,3%
  • Da - Moderna

    Glasovi: 2 0,6%
  • Nisam siguran sačekaću još

    Glasovi: 43 13,7%
  • Ne želim da se vakcinišem

    Glasovi: 59 18,8%

  • Ukupno glasača
    313
Takođe sam pisao (a i pišem), i da se u mnogim zemljama vodi da vakcinacija nije obavezna, a onda ti na sve moguće i nemoguće načine uslovljavaju kretanje zbog toga što nisi uradio nešto što nije obavezno. Nebitno da li si antivakser, da li se još uvek premišljaš ili pak misliš da je rano da primiš, pošto si preležao koronu, ili je nešto četvrto. Pa čak i ako si vakser, uslovljavaju te vakcinacijom određenom vakcinom. Nek misli ko šta hoće, i kako nije u redu da je građanima ostavljeno da oni sami odlučuju, ali ja ovo vidim kao ugrožavanje ljudskih prava i slobodu kretanja, dokle god zakonom nisi uslovljen da se vakcinišeš, ili si pak uslovljen vakcinacijom određenom vakcinom.
Lokanje alkohola nije zabranjeno zakonom.
Medjutim ako pijes ne smes da vozis automobil.
Ja ovo vidim kao uslovljavanje pijanih ljudi.
 
@chiko , očajan ti je primer.
Svi se slažemo da treba isključiti iz saobraćaja alkoholisane. Da li treba isključiti iz života nevakcinisane (zabraniti im sve društvene aktivnosti, poput učestvovanja na sportskim događajima, koncertima, zatim kafići, restorani itd.)?
Ako smatramo da treba isključiti nevakcinisane iz života, zašto se to jednostavno ne uvede u zakone i propise u čitavom civilizovanom svetu, kao što je to tako u slučaju alkohola? Onda da lepo znamo da je zakonom zabranjeno biti nevakcinisan i da biramo hoćemo li biti uzorni građani ili nevakcinisani kriminalci.
 
Lokanje alkohola nije zabranjeno zakonom, ali jeste zabranjeno voziti motorna vozila pod dejstvom istog. Ja ovde vidim sprovođenje zakona, dok neki pokušavaju da ubiju dosadu time što pokušavaju da budu pametni. I ovde nije samo reč o onima koji nisu vakcinisani, nego i o onima koji su vakcinisani, a koji se namerno izostavljaju, jer ne ide u prilog da se spominje kako su prava i slobode kretanja ugrožena i onome ko se vakcinisao, na primer, tri puta Ruskom vakcinom, a ne može slobodno da se kreće duž svih Zapadnih zemalja, jer ne priznaju sve Rusku vakcinu kao validnu.
 
Аустралијска Влада јесте прекршила своје законе, што је и суд пресудио, чисто ради подсетника.

Обавезна вакцинација је политичка одлука јер се не заснива на науци која каже да вакцинисани поприлично представљају извор заразе, још од делта соја, а тек са омикроном. Сада имамо и изјаве из Израела да ни четврта доза не штити ништа специјално од заразе... Чиста политика и контрола, а људи прихватају и навијају за таква условљавања.

Заштита од смрти и хоспитализације је једини подстицај за вакцинисање и угрожене групе и оне који имају ирационалне страхове ћу увек саветовати да се вакцинишу, па и на сваких неколико месеци. Али, вакцинација здраве деце, младих и свих осталих који не желе је просто нешто апсолутно непотребно, што ће само поткопавати неповерење у јавно здравље. Иначе је јавно здравље уништено и то су и лекари и пацијенти схватили. Штета се много дуже отклања него што јој треба да настане...
 
Mislim da je vest o priznavanju ruske vakcine u Australiji prošla prilično nezapaženo. Ko ne prati, upravo je jedna ruskinja deportovana jer je imala tu vakcinu i nije mogla na nastupi na turniru.
Ne bi me čudilo da su Medvedev i ostali Rusi vakcinisani upravo tom vakcinom.
 
Evo kako izgleda situacija sa mojom podelom u Srbiji. Beograd je već odavno na 6,000, a ostali sa manjim zakašnjenjem prate:
Capture.JPG


Kada gledamo detaljnije po većim gradovima, može se videti koliko je omikron spektakularan, i koliko se brže širi od ranijih sojeva. Za nekoliko dana, rast se preneo skoro svuda po Srbiji (samo Leskovac junački odoleva :) ). Ranijim sojevima je bilo potrebno 20, 30 pa i 40 i više dana, da se zapate.
k.JPG


No, danas svakako očekujemo spektakl, i zato za sutra ostavljam svoje grafikone praćenja toka epidemije i parametara na zbirnom nivou. Danas kreće 2. pik 6. talasa i biće WOWOW!
 
Kada se sve sabere Novak je platio cenu jer nije vaksinisan zapadnim vakcinama. Sudsko veće je u stvari imalo zadatak da odbrani onog nesrećnog ministra imigracionog, tako saznadosmo koliki je procenat vakcinisanih u Srbiji, što tumače kao Novakov uticaj, pa onda ulogu dr Kona, sa zaključkom da je Novak pretnja po narod čiji su preci istebili autohtono stanovništvo. Demonkratija na delu nema šta. Nezavisno sudstvo šta to beše,
 
@Гоје, јел мислиш да ће максимум бити достигнут ове или следеће недеље?
 
Mislim da je vest o priznavanju ruske vakcine u Australiji prošla prilično nezapaženo. Ko ne prati, upravo je jedna ruskinja deportovana jer je imala tu vakcinu i nije mogla na nastupi na turniru.
Ne bi me čudilo da su Medvedev i ostali Rusi vakcinisani upravo tom vakcinom.
Pa da, kada bi i oni otisli ko bi ostao da igra? Nadal sam sa sobom?
 
@Гоје, јел мислиш да ће максимум бити достигнут ове или следеће недеље?
Ovo je baš teško pitanje, jer je očigledno da se sve manji broj zaraženih testira i odlazi u ambulante, što je i logično i očekivano. Kapaciteti su već probijeni, svaka čast ženama i muškarcima u belom! Verujem da ove nedelje dostižemo vrhunac, ali sledeće nedelje kreće škola i povratak sa korona-skijanja. Možda opet bude dvostruki vrh. Ali, čini mi se, da će već za desetak dana uslediti veoma oštar pad, i da će već početkom februara brojevi biti daleko mirniji.
 
Sputnjik i ostale vakcine EU uglavnom priznaje sa booster zapadnom.
 
Australija... Kad samo pomislim šta je jedan dobar drug morao da šalje i prikuplja za australijske papire koje nikada nije ni dobio iako se oženio Australijankom...



Australija je ponovo u centru skandala nakon što su se brojni putnici požalili da su bili prisiljeni da predaju aerodromskom obezbeđenju svoje mobilne telefone i šifre. Jedan od putnika je za britanski "Gardijan" rekao da je morao da preda svoj mobilni telefon i da napiše šifru za njegovo otključavanje na papiru kad je stigao na aerodrom prilikom povratka nakon desetodnevnog boravka na Fidžijiu.
 
Najsmesnije od svega i najveca ironija je sto je Novak olicenje kapitalizma i novog poretka, a sad ispada kao neki borac za nekakav slobodni svet.

Covek je izabrao da bude najveci i kao svaki kapitalista, ne bira sredstva.

Ishrana i sve sto radi u zivotu i unosi u sebe je bazirano samo na tome da bude najbolji moguci u svome poslu. Ne bi taj uzeo kap pogresnog brenda vode, pojeo dva cevapa pa po tim principima ni nekakvu vakcinu ubrizgao u sebe.

U sklopu svega toga, ja sam sve vise siguran da je lazirao pcr test. Cilj opravdava sredstva. Njegov cilj je bio AO i preveliki bi bio rizik da ceka da se sam od sebe zarazi. Posto je obecana anonimnost zdravstvenog kartona, nije ni ocekivao da ce neko proveravati sta je radio u danima posle testa.

Zena mu ne radi nista pod svetim bogom, osim sto pametuje, njegov veliki humanitarni rad sav ide kroz fondacije, burzujske vecere... Nije to Nemanja Matic fazon da ode u svoje selo, bude sa svojim narodom i pomogne sta treba nego klasican kapitalisticki burzujski fazon.

Mini hidroelektrane, gradnja ispod Kalemegdana bez dozvola i ugovora, ocigledno surovanje sa gradskim i republickim vlastima, nikad jedna rec o diktatorskom rezimu...

Tupava porodica, glupkasta zena, instagrami, srca, kelerabe, Pjer i Tesla, Milica Todorovic, Zeljko Samardzic i Lena Kovacevic mu pevaju na svadbi, Topalkove hitove peva na rodjendanu... Porez ne placa Srbiji.

I sada im je opet posluzio da odigra ulogu u deljenju naroda i zaglupljivanju.

Slicno, na primer, ratovima 90-tih, napravi se situacija da je zamrseno do bola, da niko nije ni potpuno u pravu, a ni neduzan, da se narod podeli i da svadja moze da traje zauvek jer ispravna strana ni ne postoji.

Kao sve sa virusom, uostalom.
 
Zašto bi neko lazirao PCR testa, kada može da lažira potvrdu o vakcinaciji i reši sve probleme dugoročno?
Ne vidim svrhu takvog postupka.
 
Da je lazirao potvrdu o vakcinaciji, od sebe bi udaljio poveci broj, jelte, pratilaca. On za njih nudi dosta "zdravih resenja" za virus:

1642515321112.png


Ili recimo kvantnu medicinu:


 
Poslednja izmena:
@chiko , očajan ti je primer.
Svi se slažemo da treba isključiti iz saobraćaja alkoholisane. Da li treba isključiti iz života nevakcinisane (zabraniti im sve društvene aktivnosti, poput učestvovanja na sportskim događajima, koncertima, zatim kafići, restorani itd.)?
Ako smatramo da treba isključiti nevakcinisane iz života, zašto se to jednostavno ne uvede u zakone i propise u čitavom civilizovanom svetu, kao što je to tako u slučaju alkohola? Onda da lepo znamo da je zakonom zabranjeno biti nevakcinisan i da biramo hoćemo li biti uzorni građani ili nevakcinisani kriminalci.
U citavom civilizovanom svetu postoje zabrane za nevakcinisane da rade odredjene stvari, i to je sigurno zakonski reseno, nije valjda da mislis da oni to rade van zakona.
"Onda da lepo znamo da je zakonom zabranjeno biti nevakcinisan piti alkohol i da biramo hoćemo li biti uzorni građani ili nevakcinisani alkoholisani kriminalci."
 
Bolje biti pijani alkoholisani kriminalac nego koristiti mozak za smislene stvari. ;)
 
Ако већ идемо у овакве крајности да и ја дам својих два цента... Ја мислим да јесте вакцинисан, али не жели да се то развлачи јавно.

Свакако је све то небитно, јер човек нас је ставио на мапу, како год окренеш. Да ли га волео, не волео, мрзео, не мрзео, потпуно је свеједно. Његов значај превазилази границе Србије, а иста та Србија није динар дала за њега, као што и иначе за спорт даје бедно у ова времена када смо "економски тигар". Не дај се заварати да новац који се рачуноводствено исказује иде у спорт 1/1, да и стварно иде и долази, па и индиректно до спортиста. Велико је прање пара ту.
Не амнестирам га било какве моралне одговорности за било шта, било истина или не, само кажем да постоји и друга страна медаље.
 
Cekaj zar ga ne bi pustili da igra da je vakcinisan? Ili mislis primio je vakcinu koju australia ne priznaje ili nije primio drugu dozu?
 
Vrh