Ortak za Novu godinu bio u klubu, jbg nedavno je raskinuo pa mu nije bilo do sedenja kući sam. On je uredno uradio PCR test, dobio zeleni sertifikat i uz pomoć njega se prijavio za proslavu. Ipak, spletom okolnosti, te noći je u masi zakačio nešto a da nije ni znao. Oko 4. januara naleti mu vrhunac simptoma u vidu iznenadne temperature, slabosti i mučnine, i bude 99% uveren da je Korona. Srećom, prođe taj vrhunac vrlo brzo i oporavi se za dva dana ali odluči da bude odgovoran i stavi sebe u karantin na 14 dana.
Što razumem i poštujem.
Prekjuče ode da uradi testove u privatnoj laboratoriji da vidi ''jel i dalje zarazan'' i ''jel bila Korona''.
Juče na grupnom četu koji ima nas nekoliko, pita ga drugi ortak jel dobio rezultate? Ja napišem: ''dobio je papir na kome kaže 'može da bude a ia ne mora da znači' ''
Par sati kasnije, javlja se i on sam:
''Nemam ni IGM ni IGG antitela a CRP i D dimer su mi ok. Po ovim rezultatima ispada da nisam ni imao Koronu (
). Ali gospođica koja mi je vadila krv je i rekla da će biti ovako jer mi je prekasno da mi IGM budu povišeni a prerano da budu IGG. Pitam je zar se ne aktiviraju postojeća IGG antitela kad virus uđe u organizam? Ona kaže zavisi od virusa, ovo je omikron, drugačije se ponaša''.
Ja pročitam i naravno odmah citiram svoju poruku iznad - ''dobio je papir na kome kaže
'može da bude a i ne mora da znači''.
Posle mu napišem ''batice mogao si meni da daš 4-5.000 i ja bih ti isto rekao 'možda jesi a možda i nisi', ali odmah, ne bi morao da čekaš dva dana analize. I sa tih 5.000 smo mogli da odemo na finu klopu.''
Al dobro...
Mada shvatio je, posle je sam napisao da je i njemu muka više od tih gluposti i da se ubuduće neće više ni osvrtati na to a kamoli raditi te besmislene testove.