Najsmesnije od svega i najveca ironija je sto je Novak olicenje kapitalizma i novog poretka, a sad ispada kao neki borac za nekakav slobodni svet.
Covek je izabrao da bude najveci i kao svaki kapitalista, ne bira sredstva.
Ishrana i sve sto radi u zivotu i unosi u sebe je bazirano samo na tome da bude najbolji moguci u svome poslu. Ne bi taj uzeo kap pogresnog brenda vode, pojeo dva cevapa pa po tim principima ni nekakvu vakcinu ubrizgao u sebe.
U sklopu svega toga, ja sam sve vise siguran da je lazirao pcr test. Cilj opravdava sredstva. Njegov cilj je bio AO i preveliki bi bio rizik da ceka da se sam od sebe zarazi. Posto je obecana anonimnost zdravstvenog kartona, nije ni ocekivao da ce neko proveravati sta je radio u danima posle testa.
Zena mu ne radi nista pod svetim bogom, osim sto pametuje, njegov veliki humanitarni rad sav ide kroz fondacije, burzujske vecere... Nije to Nemanja Matic fazon da ode u svoje selo, bude sa svojim narodom i pomogne sta treba nego klasican kapitalisticki burzujski fazon.
Mini hidroelektrane, gradnja ispod Kalemegdana bez dozvola i ugovora, ocigledno surovanje sa gradskim i republickim vlastima, nikad jedna rec o diktatorskom rezimu...
Tupava porodica, glupkasta zena, instagrami, srca, kelerabe, Pjer i Tesla, Milica Todorovic, Zeljko Samardzic i Lena Kovacevic mu pevaju na svadbi, Topalkove hitove peva na rodjendanu... Porez ne placa Srbiji.
I sada im je opet posluzio da odigra ulogu u deljenju naroda i zaglupljivanju.
Slicno, na primer, ratovima 90-tih, napravi se situacija da je zamrseno do bola, da niko nije ni potpuno u pravu, a ni neduzan, da se narod podeli i da svadja moze da traje zauvek jer ispravna strana ni ne postoji.
Kao sve sa virusom, uostalom.