[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=780280#p780280:88v5rlll je napisao(la):
MC_ » 02 Oct 2020 05:32 pm[/url]":88v5rlll]Kon povlkaci svoje izjave, kako je i ocekivano.
Poslusnost je apsolutna.
Предраг Кон: Боље да нисам рекао да је три пута више умрлих, ради се о процени, а ни у ком случају о нечему што је потпуно поуздано.
Ne povlači izjave nego relativizuje njihovu važnost i značaj. Očekivano, pošto samo možemo da zamislimo šta su mu sve privatno rekli. Ali je već POSTIGAO tačno ono što je želeo, jer se izjava zvaničnog predstavnika države više ne može obrisati kao da nije postojala, i očigledno smatra da je to za sada maksimum koji je moguć. Međutim upravo je ovakav razvoj događaja očekivan i jedan od razloga zašto sam odmah detaljno analizirao šta je on ustvari rekao i kako je računao to što je računao. Jer se sada samo mogu pozvati na taj tekst. Imate ga ovde:
http://www.beobuild.rs/forum/viewtopic. ... 61#p780061
Posle toga se naravno Kon ubrzano povlači "na rezervne položaje" pa sad kaže ovako:
Dva dana kasnije, u prvi plan ističe da je zapravo govorio o mortalitetnoj statistici koja pokazuje ukupan broj smrtnosti u određenom mesecu. I taj broj je, kaže, veći od onog u "aktuelnoj situaciji".
"To znači da je moguće, vrlo moguće da je bilo više smrti. Ja sam sam broj, jer radi se o dva broja 345 i 118 koji je redovno prijavljen. Ja sam tada rekao da je to trostruko veći broj, bolje da nisam", kaže danas Kon.
http://rs.n1info.com/Vesti/a656456/Leka ... negde.html
Naravno, u onoj analizi sam jasno rekao da je broj "2,92 puta više" bila njegova PROCENA na osnovu broja umrlih: međutim sada Kon namerno izostavlja i drugu stvar koju je takođe rekao i računao. A to je revizija papira koje su popunjavali lekari. Tamo je za broj umrlih od kovida došao do brojeva 210+29+0+102/2, što je TAKOĐE 2,46 puta više od zvaničnog broja. To više nije procena na osnovu proseka umrlih od svih uzroka. Procena tu postoji samo u delu u kome je dijagnoza smrti od nespecificiranog zapaljenja pluća U SRED EPIDEMIJE KOVIDA ustvari zaista kovid, što je ionako samo deo neubeleženog viška smrti, tj procena je sada 51 slučaj od 290, ili 17%. Ostalo je SIGURNO, a ne procena, ma šta on sada pričao neukima, a od toga je u kovid bazu ipak upisano samo 118! KO DAKLE NIJE UPISAO OSTATAK i ZAŠTO? Kon vrlo dobro zna da njegov naknadni i tobožnji "demanti" nikako ne demantuje TAJ deo (pa čak ni delove koji su procena, ali ostavimo sad analizu pouzdanosti takvih procena). Čitajte stvari malo pažljivije pre nego što sudite kao da ste deca.
Zatim se na to nastavio i dr Srđa Janković.
O razlici u broju umrlih govorio je i član Kriznog štaba, imunolog dr Srđa Janković.
"Dakle, tu imamo i one koji su bili sumnjivi, čitav spektar situacija koje su isprva bile nejasne, pa je trebalo vreme da se rasvetle i da se onda ubroje u kategoriju kovid ili nije kovid. I onda naravno da to što pokaže vreme i ono što smo znali odmah, neće da se poklopi. Razlika varira", ističe Janković.
http://rs.n1info.com/Vesti/a656456/Leka ... negde.html
Ni ovo nije ubedljivo. Prvo, onima koji su umrli i pogrešno dijagnostifikovani se skoro sigurno niko više nije bavio. Živo me zanima ko je po njemu SADA imao vremena i volje da radi to naknadno "rasvetljavanje", kada, i koliko su slučajeva tako "rasvetlili" POSLE smrti pacjenta? Zatim, ako je lekar napisao da je čovek umro od kovida, a to stoji na PAPIRU i obrascu DEM-2 čim je Kon to mnogo kasnije pronašao da piše, na osnovu čega je čak 210 - 118 = 92 eksplicitno navedena slučaja smrti od kovida neko kasnije preimenovao kao da nisu od kovida ... ako takvih slučajeva uopšte i ima, tj ako SADA takva ispravka uzroka smrti piše u istoriji bolesti za čak 92 mrtva samo u Beogradu? A pogotovo treba uzeti u obzir i ovo:
Ovo je malo i čudno u svetlu informacije koju je SZO objavio jer kako ističu „Definicija smrti od KOVID-19 je smrt koja je rezultat klinički kompatibilne bolesti u verovatnom ili potvrđenom slučaju KOVID-19, osim ako postoji jasan alternativni uzrok smrti koji ne može biti povezan sa KOVID bolesti“, ujedno je navela da je moguće da je broj umrlih od KOVID-19 širom sveta veći od brojki koje se pojavljuju u zvaničnim statistikama!?
https://www.glas-javnosti.rs/korona-vir ... rojao-6150
Dakle, po Svetskoj zdravstvenoj organizaciji, a mi KAO sledimo njena uputstva, ako je kovid bio prisutan, NE MOŽE SE i NE SME on izostaviti kao jedan od, ili isključivi uzrok smrti. Ovo su namerno naveli da bi sprečili manipulacije vlada raznih država koje bi potpuno obesmislile globalno praćenje širenja pandemije a time i korist koje bi nacionalna reagovanja na epidmiju trebala da imaju od ispravnih podataka o kretanju virusa po svetu. Vrlo su dobro znali da će tu biti manipulacija. Pa ne mogu naši sada to da ispravljaju, ako su to uopšte i radili, tj ako sve to nije bilo prosto prosleđivanje pogrešnih podataka kriznom štabu bez ikakvih "revizija" istorije bolesti.
Ili, naravno, ako krizni štab, pa i sam Kon, ustvari lažu o svemu (a ne samo o nečemu i onda kad moraju). Ali onda njegovo ponašanje nije konzistentno i ja zaista tada ne bih umeo da ga objasnim. Za sada mi ne izgleda da je tako.