Šta je novo?

Epidemija CoViD-19

Da li ćete se vakcinisati i kojom vakcinom?

• Da - Sinopharm

Glasovi: 32 10,1%
  • Da - Sputnik V

Glasovi: 25 7,9%
  • Da - Pfizer-BioNTech

Glasovi: 81 25,6%
  • Da - bilo kojom dostupnom vakcinom

Glasovi: 49 15,5%
  • Da - AstraZeneca

Glasovi: 23 7,3%
  • Da - Moderna

Glasovi: 2 0,6%
  • Nisam siguran sačekaću još

Glasovi: 44 13,9%
  • Ne želim da se vakcinišem

Glasovi: 60 19,0%

• Ukupno glasača
    316
Ha, ha, bio je snimak kako su vojnici napravili lanac u Areni (ili Sajmu) kada su je pripremali za Kovid. Lanac je bio dugačak i unosili su od spolja dušeke i krevete. A fora je što kamion može da uđe u Arenu (sajamsku halu) na sred hale.

Naravno da broj zaraženih raste i u Švedskoj. Ne razumem tu vrstu namernog selektivnog viđenja kad je dovoljno pogledati grafik.

U Americi trenutno vlada pravi politički haos pošto je ovo trebalo da bude početak najvažnijeg dela izbornog procesa. Sad više ne znaju koga će od kandidata uopšte imati. Inače, to što se Tramp zarazio je normalna posledica njegovog odnosa prema nauci i znanju uopšte. Ekipa koja ne voli "daj joj se maskama ograničava sloboda" pre ili kasnije baš na sopstvenoj koži okusi tačno značenje i sve implikacije takve "slobode". Prirodna selekcija je imuna i na populizam i na blefiranje.

Što se tiče porasta zaraženih u Beogradu, to je samo prvi eho novog rasta svuda oko nas. Nevolja je što su se svi nadali da će pravi početak novog talasa biti tek na zimu. Posle su počeli spominjati i jesen, a sad svuda raste, a jesen jedva da je i počela. Videćemo međutim da li je ovo pravi početak očekivanog većeg talasa, a rano pojavljivanje možda čak i prvi znak njegove buduće jačine, ili tek blago talasanje kao priprema za one zimske.

Međutim zašto bi smo sad verovali podacima da je baš u pitanju Beograd? I koliki je tu porast, ako postoji? Jer, oni podaci koje imamo očigledno nisu pouzdani, a mi nemamo ni te koje tobože "imamo" pošto su ukinuli informisanje o stanju po gradovima. I ne samo da su ga bez reči ukinuli, nego je gomila novinarskih pitanja ZAŠTO su to ukinuli ostala potpuno bez odgovora. Muk i ćutanje. Nema čak ni laganja. Otprilike: Niste vi dovoljno važni za to znate. Ali po kom osnovu onda zahtevaju poslušnost? Ili odgovornost? U odnosu na šta? Na informaciju koju ne znamo?

Kon povlkaci svoje izjave, kako je i ocekivano.
Poslusnost je apsolutna.

Предраг Кон: Боље да нисам рекао да је три пута више умрлих, ради се о процени, а ни у ком случају о нечему што је потпуно поуздано.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=780270#p780270:1v70fcqd je napisao(la):
Zuma » Пет Окт 02, 2020 5:57 pm[/url]":1v70fcqd]Naravno da broj zaraženih raste i u Švedskoj. Ne razumem tu vrstu namernog selektivnog viđenja kad je dovoljno pogledati grafik.

U Americi trenutno vlada pravi politički haos pošto je ovo trebalo da bude početak najvažnijeg dela izbornog procesa. Sad više ne znaju koga će od kandidata uopšte imati. Inače, to što se Tramp zarazio je normalna posledica njegovog odnosa prema nauci i znanju uopšte. Ekipa koja ne voli "daj joj se maskama ograničava sloboda" pre ili kasnije baš na sopstvenoj koži okusi tačno značenje i sve implikacije takve "slobode". Prirodna selekcija je imuna i na populizam i na blefiranje.

Није ни твој селективизам ништа бољи. Позиваш се на бројке за Шведску док за САД игноришеш чињеницу да је највише заражених и умрлих са ковидом било управо у регијама под контролом демократа, односно тамо где су маске биле обавезне и на улици (негде и даље јесу). Тераш ме да браним наранџастог кловна због ваших неолибералних фора које су заиста фасцинатне. Трамп је предлагао мере које би спречиле улазак вируса у САД и његово ширење али је био спутаван на сваком кораку од супротне стране која толико верује у науку да су почели да тврде да има више од 2 пола. Хајд’ мало објективности, чак је и Трамп заслужује.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=780270#p780270:1v70fcqd je napisao(la):
Zuma » Пет Окт 02, 2020 5:57 pm[/url]":1v70fcqd]Što se tiče porasta zaraženih u Beogradu, to je samo prvi eho novog rasta svuda oko nas. Nevolja je što su se svi nadali da će pravi početak novog talasa biti tek na zimu. Posle su počeli spominjati i jesen, a sad svuda raste, a jesen jedva da je i počela. Videćemo međutim da li je ovo pravi početak očekivanog većeg talasa, a rano pojavljivanje možda čak i prvi znak njegove buduće jačine, ili tek blago talasanje kao priprema za one zimske.

Раст заражених је свуда око нас већ месецима, а код нас је кренула школска година и то је довело до благог повећања.

Što reče MC, Konova poslušnost je apsolutna. Znači Kon prenosi interese vučićevske vlasti, Zuma prenosi interese Kona --> implicira: Zuma prenosi interese vučićevske vlasti.
A o pouzdanosti... Naravno da sam pouzdaniji Ja nego Kon posvađan sam sa sobom, šizofreno podeljenje ličnosti, ili ovi što ga prenose. Nekad ih puštali za vikend, sad ih puste pravo pred kamere...

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=780218#p780218:rmeerb70 je napisao(la):
astrodule » 02 Oct 2020 02:45 pm[/url]":rmeerb70]A fora je što kamion može da uđe u Arenu (sajamsku halu) na sred hale.
Ako je vojni kamion, pogušili bi se svi pa bi bili podložniji koroni. Ovako su jači pa je efekat suprotan što pogoduje rizičnom mestu rada.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=780309#p780309:3ljvs02s je napisao(la):
Earthmoving » Pet Okt 02, 2020 8:08 pm[/url]":3ljvs02s]Što reče MC, Konova poslušnost je apsolutna. Znači Kon prenosi interese vučićevske vlasti, Zuma prenosi interese Kona --> implicira: Zuma prenosi interese vučićevske vlasti.
A o pouzdanosti... Naravno da sam pouzdaniji Ja nego Kon posvađan sam sa sobom, šizofreno podeljenje ličnosti, ili ovi što ga prenose. Nekad ih puštali za vikend, sad ih puste pravo pred kamere...
Ma da bih reč dodala ili ne daj bože oduzela... I to je to. :gobb:

Earthmoving":fitxukqc je napisao(la):
Što reče MC, Konova poslušnost je apsolutna. Znači Kon prenosi interese vučićevske vlasti, Zuma prenosi interese Kona --> implicira: Zuma prenosi interese vučićevske vlasti.

Nažalost, to je tako. Repriza (kriminalnog) ponašanja dotičnog iz prethodne pandemije 2009-2010. godine...

Posle svega ovoga, samo mogu da kažem sledeće - oni koji Kona smatraju moralnom gromadom (Zuma & Co) su daleko veće nemoralne gromade od dotične persone, koja je još 2009-2010. godine bila sazrela za optuženičku klupu.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=780280#p780280:88v5rlll je napisao(la):
MC_ » 02 Oct 2020 05:32 pm[/url]":88v5rlll]Kon povlkaci svoje izjave, kako je i ocekivano.
Poslusnost je apsolutna.

Предраг Кон: Боље да нисам рекао да је три пута више умрлих, ради се о процени, а ни у ком случају о нечему што је потпуно поуздано.
Ne povlači izjave nego relativizuje njihovu važnost i značaj. Očekivano, pošto samo možemo da zamislimo šta su mu sve privatno rekli. Ali je već POSTIGAO tačno ono što je želeo, jer se izjava zvaničnog predstavnika države više ne može obrisati kao da nije postojala, i očigledno smatra da je to za sada maksimum koji je moguć. Međutim upravo je ovakav razvoj događaja očekivan i jedan od razloga zašto sam odmah detaljno analizirao šta je on ustvari rekao i kako je računao to što je računao. Jer se sada samo mogu pozvati na taj tekst. Imate ga ovde:
http://www.beobuild.rs/forum/viewtopic. ... 61#p780061

Posle toga se naravno Kon ubrzano povlači "na rezervne položaje" pa sad kaže ovako:

Dva dana kasnije, u prvi plan ističe da je zapravo govorio o mortalitetnoj statistici koja pokazuje ukupan broj smrtnosti u određenom mesecu. I taj broj je, kaže, veći od onog u "aktuelnoj situaciji".

"To znači da je moguće, vrlo moguće da je bilo više smrti. Ja sam sam broj, jer radi se o dva broja 345 i 118 koji je redovno prijavljen. Ja sam tada rekao da je to trostruko veći broj, bolje da nisam", kaže danas Kon.
http://rs.n1info.com/Vesti/a656456/Leka ... negde.html
Naravno, u onoj analizi sam jasno rekao da je broj "2,92 puta više" bila njegova PROCENA na osnovu broja umrlih: međutim sada Kon namerno izostavlja i drugu stvar koju je takođe rekao i računao. A to je revizija papira koje su popunjavali lekari. Tamo je za broj umrlih od kovida došao do brojeva 210+29+0+102/2, što je TAKOĐE 2,46 puta više od zvaničnog broja. To više nije procena na osnovu proseka umrlih od svih uzroka. Procena tu postoji samo u delu u kome je dijagnoza smrti od nespecificiranog zapaljenja pluća U SRED EPIDEMIJE KOVIDA ustvari zaista kovid, što je ionako samo deo neubeleženog viška smrti, tj procena je sada 51 slučaj od 290, ili 17%. Ostalo je SIGURNO, a ne procena, ma šta on sada pričao neukima, a od toga je u kovid bazu ipak upisano samo 118! KO DAKLE NIJE UPISAO OSTATAK i ZAŠTO? Kon vrlo dobro zna da njegov naknadni i tobožnji "demanti" nikako ne demantuje TAJ deo (pa čak ni delove koji su procena, ali ostavimo sad analizu pouzdanosti takvih procena). Čitajte stvari malo pažljivije pre nego što sudite kao da ste deca.

Zatim se na to nastavio i dr Srđa Janković.

O razlici u broju umrlih govorio je i član Kriznog štaba, imunolog dr Srđa Janković.

"Dakle, tu imamo i one koji su bili sumnjivi, čitav spektar situacija koje su isprva bile nejasne, pa je trebalo vreme da se rasvetle i da se onda ubroje u kategoriju kovid ili nije kovid. I onda naravno da to što pokaže vreme i ono što smo znali odmah, neće da se poklopi. Razlika varira", ističe Janković.
http://rs.n1info.com/Vesti/a656456/Leka ... negde.html
Ni ovo nije ubedljivo. Prvo, onima koji su umrli i pogrešno dijagnostifikovani se skoro sigurno niko više nije bavio. Živo me zanima ko je po njemu SADA imao vremena i volje da radi to naknadno "rasvetljavanje", kada, i koliko su slučajeva tako "rasvetlili" POSLE smrti pacjenta? Zatim, ako je lekar napisao da je čovek umro od kovida, a to stoji na PAPIRU i obrascu DEM-2 čim je Kon to mnogo kasnije pronašao da piše, na osnovu čega je čak 210 - 118 = 92 eksplicitno navedena slučaja smrti od kovida neko kasnije preimenovao kao da nisu od kovida ... ako takvih slučajeva uopšte i ima, tj ako SADA takva ispravka uzroka smrti piše u istoriji bolesti za čak 92 mrtva samo u Beogradu? A pogotovo treba uzeti u obzir i ovo:

Ovo je malo i čudno u svetlu informacije koju je SZO objavio jer kako ističu „Definicija smrti od KOVID-19 je smrt koja je rezultat klinički kompatibilne bolesti u verovatnom ili potvrđenom slučaju KOVID-19, osim ako postoji jasan alternativni uzrok smrti koji ne može biti povezan sa KOVID bolesti“, ujedno je navela da je moguće da je broj umrlih od KOVID-19 širom sveta veći od brojki koje se pojavljuju u zvaničnim statistikama!?
https://www.glas-javnosti.rs/korona-vir ... rojao-6150
Dakle, po Svetskoj zdravstvenoj organizaciji, a mi KAO sledimo njena uputstva, ako je kovid bio prisutan, NE MOŽE SE i NE SME on izostaviti kao jedan od, ili isključivi uzrok smrti. Ovo su namerno naveli da bi sprečili manipulacije vlada raznih država koje bi potpuno obesmislile globalno praćenje širenja pandemije a time i korist koje bi nacionalna reagovanja na epidmiju trebala da imaju od ispravnih podataka o kretanju virusa po svetu. Vrlo su dobro znali da će tu biti manipulacija. Pa ne mogu naši sada to da ispravljaju, ako su to uopšte i radili, tj ako sve to nije bilo prosto prosleđivanje pogrešnih podataka kriznom štabu bez ikakvih "revizija" istorije bolesti.

Ili, naravno, ako krizni štab, pa i sam Kon, ustvari lažu o svemu (a ne samo o nečemu i onda kad moraju). Ali onda njegovo ponašanje nije konzistentno i ja zaista tada ne bih umeo da ga objasnim. Za sada mi ne izgleda da je tako.

Znamo da se Vucic upisao na sportsku visu skolu ili tako nesto.
Ovde je njegova slika u amfiteatru.
On jedini ne nosi masku. Neki novinari ga prozivaju zbog toga, ali oni ne razumeju Srbiju.

Svako krsenje pravila, svaka bahatost, cinjenje nepravde grupi, sve to znaci ogroman skok rejtinga u zahvalnoj, vecinskoj srpskoj populaciji. RAdi se o tzv "ponasanju glavnog Baje". Glavni baja ne ferma pravila i pljuje i pisa na sve slabije od sebe. U svakoj prilici glavni Baja je nadmen i osion. Drugi ga ne zanimaju. Podredjene ponizavanje ushicuje i cini glavnog Baju jos popularnijim.

psh1.jpg

Dragi Zuma, kad si pričao šta starlete poput Kona i SZO kažu, zaboravio si šta Stanija i Kristijan kažu, time bi stručni izveštaj bio kompletniji.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=780360#p780360:1fynyi8x je napisao(la):
MC_ » 02 Oct 2020 10:18 pm[/url]":1fynyi8x]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=780350#p780350:1fynyi8x je napisao(la):
Zuma » Pet Okt 02, 2020 9:33 pm[/url]":1fynyi8x]
Sta je on zeleo?
Ja o tome mogu samo da pogađam, ali ipak imam relativno čvrsto mišljenje jer mi se čini da se ovde sve indicije dobro uklapaju u jednu celovitu sliku događaja. Želeo je da kaže da je zaista bilo, ili pravih manipulacija, ili u najmanju ruku pogrešnog izveštavanja iz raznih razloga, opravdanih i neopravdanih. Njemu je to bitno jer zna da će ova epidemija trajati još dugo i odneti živote još mnogo ljudi, a da će sve prošle i buduće greške biti pripisane njemu i epidemiolozima pošto je upravo njihov posao da to spreče. A osnovna frustracija mu je verovatno što zbog apsurdno lošeg, neefikasnog i sporog, ako ne i namerno manipulisanog sistema informisanja o kovidu, on NE MOŽE da radi svoj posao kako treba. Apsurdno je ako testovi kasne 10 dana, a rezultati stižu kad kome padne na pamet i to verovatno još i namerno ispravljani ili bar tragično nepotpuni. Isto tako zna da je jezivo opasno ako ovakve vlasti umisle da ostvaruju političke poene i tamo gde tome nije mesto, u oblasti reagovanja na zarazne bolesti. Pošto je klasična metoda ignorisanja afera na koje vlasti nemaju odgovor ustvari prlično uspešna (uvek se kasnije pojavi veći ili preči problem) on želi da oživi priču o falsifikovanju/nepouzdanosti jer zna da će samo pritisak odozdo i spolja naterati odgovorne da u tome nešto stvarno poboljšaju. Zašto inače ne bi koristili tako izuzetnu propagandnu priliku ako mogu da ispadnu bolji nego što jesu, i u svetu i kod nas, a nema lakog načina da ih u tome uhvate? Nije slučajno čak i broj informacija o kovidu progresivno smanjivan. A priča se može oživeti i dobiti čvršće obrise samo ako neki insajder javnosti ponudi nešto pouzdanije od gomile sumnji kojima je narod već prezasićen. On je upravo to ponudio i time je svoj deo posla odradio. Više ne može jer bi ga smenili, a onda nam ni bolji informacioni sistem ne bi ni malo pomogao.

Starleta Janković kaže da su sada neke uvozne vakcine za grip, a da će Torlakove biti kasnije. Moje pitanje: kolko meseci/godina su testirane ove uvozne vakcine i na kome? Pitam, pošto mi deluje da uopšte nisu ni testirane, nego da je za mesec-dva smandrljan uvoz, što bi značilo da se našim ljudima daju neproverene stvari.
https://www.b92.net/zdravlje/vesti.php? ... id=1741649

Što pitaš ovde? Pošalji mejl ili pismo, ako se plašiš nekog zračenja od mejla, Batutu, Torlaku, zaštitniku građana, ministarstvu zdravlja. Zahtevaj informacije koje te zanimaju, jer se brineš čije su vakcine, kako su testirane, koliko dugo i na kome, jer ne želiš da drugi prime vakcinu.

nemoj da ga navlacish. svi znamo da je papir, poslednjih godina, natopljen mikrochipovima koji razlazu ljudsku DNK kada prodru kroz kozu.

Koliko sam bio ironičan, toliko sam bio i ozbiljan. Ako želi da dobije takve informacije, neka ih sam traži preko pravih kanala, a ne da neko ovde radi posao za njega. Jer znam da bi na kraju, kada bi mu neko ovde dostavio podatke, rekao da to nije sigurno ispravno i da su to lažni podaci i da je ta osoba "Vučićevac" i slično

Da, u pravu si Mare, prvo je pitanje da li Vučićevci uopšte rade testove na navedenu novu vakcinu, koliko dugo ih u Srb testiraju, na kolkom uzorku i sl, a drugo je pitanje da li se može verovati izveštajima testova Vučićevaca. Znači, najmanje dva pitanja, ne jedno, ipak zdravlje mase ljudi je u pitanju pa mora debela provera..
Ja sam ovo pitao da bih dao vama, suprotnom taboru, priliku da objasnite vaš sistem, a ne da odmah zaključimo da Vučićevci bez testiranja u Srb daju ljudima neproverene vakcine.
A i što se ljutiš što vas par ovde zovem Vučićevcima, kad širite iste informacije kao on? Ako si sledbenik Kona&Co, sami se svrstavate u njihov tabor, kakve to veze ima sa mnom, nisam te ja naterao da im veruješ.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=780487#p780487:22a87qhm je napisao(la):
Earthmoving » 03 Oct 2020 05:00 pm[/url]":22a87qhm]
A i što se ljutiš što vas par ovde zovem Vučićevcima, kad širite iste informacije kao on? Ako si sledbenik Kona&Co, sami se svrstavate u njihov tabor, kakve to veze ima sa mnom, nisam te ja naterao da im veruješ.
Pa da li si ti u stanju da shvatiš da neki ljudi kad odrastu prestanu da gladaju na svet kao na crtani film sa crno-belim likovima, ili na idiotski zatupljujući Marvelov svet junaka koji sami spasavaju svet i ludih negativaca koji ga uništavaju? Ne svi nažalost, pa čak ni većina, ali neki. Kakvo svrstavanje, sledbenici i tabori? Stalno radiš ta etiketiranja svima sa kojima polemišeš. Da li si nekada čitao recimo Dostojevskog? Ko je kod njega dobar, a ko loš momak? Ono što ljudi od integriteta i obrazovanja smatraju ispravnom informacijom ne bi smelo da zavisi od toga da li je to rekao Vučić, nego da li je istina. Zar je to tako teško razumeti?

ne treba biti konovac ili naprednjacki bot, da shvatish da zaraza koju su "neki" ovde poredili sa obichnim gripom a koja je sposobna da u julu, u sred leta, zauzme sve bolnicke kapacitete, i tako direktno ubije vishe stotina ljudi (setimo se da je u momentu izbora bilo oko 250 preminulih a sada smo na 753 zvanichno a nezvanichno i 99% verovatno na 1000+) i indirektno josh ko zna koliko ljudi (za koje nije bilo mesta u bolnicama za druge operacije i terapije) nije za zaj*****. Ignorisanjem problema, njegovim relativiziranjem, provlacenjem kroz blato zavera, neces ga resiti - ni za one koji imaju koronu, jer niko ovde nema muda i obraza da im kaze - niste vi za bolnicu, marsh kuci (jer je to njihovo legalno pravo barem a sigurno ih vucic nije placao da leze i budu na respiratorima) niti za ove druge za koje nema mesta, a za koje ne bi bilo mesta josh uvek da se ponasamo laissez-faire. "To je samo grip" ne resava problem. Ako necesh da se vakcinises ok, ali nemoj da se pravish nevin ako budesh preneo zarazu nekom drugom.
Ova tema je u poslednjih par nedelja postala leglo anti-intelektualizma i infantilne sebichnosti. Samo zato sto nesto ne razumemo, a to nesto moze biti virusologija, medicina itd....ne znachi da je to izmisljeno,zavera, netachno ili da smo glupi. Postoje stvari za koje su neophodni struchnjaci. A struchnjaci sada - i u Izraelu, i u Rusiji, i u Kini, i u Indiji, i Americi...., dakle svuda - ogromnom vecinom upozoravaju da korona nije stvar za potcenjivanje, da uopste nije prosla, i da iako nije crna smrt moze imati nesagledive posledice po zdravstveno stanje jedne nacije - mnogo je gora od gripa i po pitanju simptoma i zaraznosti i kao takva moze, bez ikakvih problema, da obori,ZA SVE KORISNIKE, zdravstveni sistem cele drzave, pogotovo onaj iz koje svake godine ode vise stotina zaposlenih.

ne treba da se zatvorimo u svoje sobe i da cekamo sledece leto, ali ponasati se kao da je sve to samo qAnon pricha (ili sta vec) je sebichno, u najmanju ruku kretenski sebichno

Ja mislim da je više nego očigledno da su sve zemlje, osim Australije i Izraela, pustile praktično nekontrolisano širenje virusa. Mislim, hiljade ljudi je širom Evrope ovog vikenda na stadionima, čak i u rukometnim halama. U Beogradu, takođe, smatrajte da nema nikakvih mera. Prošle nedelje sam bio na dve poslovne večere, u velikoj gužvi. Konobari nose maske. Ima i muzike, dabome, golobrade. A videli ste i brucoša Vučića na faksu bez maske. To su dovoljno jasne poruke: turbo Švedski model pre zime. To što političari govore drukčije, trebalo bi da ste u stanju da razumete (ne i da opravdate).

to sto je takva situacija ne znachi da je korona "obican grip" nego se pravi izbor izmedju kolapsa ekonomije i zaraze, sto nije lak izbor. Ok, ako hocesh da ljudi ne skapaju od gladi, nek se setkaju, ali to opet ne znachi da ne treba da se nose maske. SVE VECI broj drzava, npr Austrija, UK, Holandija poostravaju mere sa maskama. Jer ni u tim drzavama nece moci da izmisle bolnicka mesta i osoblje ako se opet razbukta kao na prolece niti je radna snaga sa dugotrajnim posledicama korone (o kojima moze veoma lako da se informiche) dobra stvar za kapitalisticki ustroj.

Takodje nije tachno da su sve zemlje osim Izraela i Australije pustile da se virus nekontrolisano siri - Madjarska i Ukrajina su zatvorile spoljne granice, delovi Madrida su pod karantinom, delovi UK i Francuske isto, Holandija je ljudima preporucila da se ne krecu izmedju tri najveca grada, moskovski gradonacelnik je produzio deciji skolski raspust opet itd....

Vrh