[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=778302#p778302:kv6fklcq je napisao(la):
Zuma » Нед Сеп 27, 2020 12:46 am[/url]":kv6fklcq]Da, ove godine smo pune bolnice i lekare na ivici snaga samo halucinirali, dok su pacjenti unutra glumili da su bolesni.
A svih tih prošlih godina dok je harao taj užasni grip, a bolnice bile slobodne, bolesni su namerno i masovno umirali po kućama da "dubokoj državi" ne bi pokvarili predstavu.
Извини али јесу биле пуне и пре марта, препуне. Здравствени систем нам се распада већ деценијама. Шта више, имали смо епидемију грипа у Војводини, школе нису радиле и због исте нисам могао да присуствујем порођају супруге. То се некако заборавило... медицинско особље је већ било на ивици снага када је почело цело ово лудило са ковидом. Није њима било потребно много, када су приморани да гледају како ова ба*** на власти у децембру пребацује 1.4 милијарде динара из РФЗО фонда у Путеве Србије.
https://www.danas.rs/ekonomija/vlada-pr ... a-od-rfzo/ Вероватно јер је битније да имамо путеве до болница него саме болнице.
Америчка статистика је најбоља, јер они броје умрле ”са ковидом” пошто и даље нико не ради комплетне аутопсије, барем не јавно, просечна старост умрлог је 75 година а просечни животни век Американца 75.8 година - извор је њихов CDC. На самом почетку ”пандемије” када се појавио онај први модел који је предвиђао ”милиона умрлих од ковида” стајало је у наставку да ће огромна већина умрлих бити људи који би свакако умрли у наредних 12месеци. Пошто се бавиш истраживањима, препоручио бих ти да потражиш где је највише умрло људи у САД, мислим на њихове савезне државе, и онда да видиш шта им је било заједничко... ако откријеш да су стављали оболеле од ковида у старачке домове, биће ти тешко да то свариш. У Шведској, Италији, Шпанији, највише умрло људи по болницама и старачким домовима, управо места која је требало највише да се штите.
Хајд’ да пређемо на лично искуство, у марту сам се заразио са још гомилом људи из свог окружења, само што ја нисам имао никакве симптоме. Поштовао сам мере самоизолације од 14 дана иако нисам био ни тестиран пошто нисам имао никакве симптоме, сазнао сам тестом на антитела да сам ”прележао” вирус. Од преко 30 људи које лично познајем да су имали вирус у периоду март-мај, свега 2 особе су имале ишта озбиљније симптоме од класичне прехладе, једна особа од 30ак година и једна особа од 92 године која је и преминула, вјечнаја памјат. Добар део њих је прошло кроз Инфективну, па Мишовић а неки су били и на Сајму... Најбоље од свега, моја ташта и њен брат, су прележали вирусне упале плућа, врло ретка појава, у јануару месецу и обоје су изгубили чула мириса и укуса. Исти симптоми као ковид19, 2 пуна месеца пре него што се званично прва особа разболела у Србији.
Дакле, да резимирамо, вирус постоји и може бити веома опасан, чак и смртоносан, за одређене групе људи, првенствено старе и болесне, као и сваки други вирус. Међутим, ковид19 није куга а није ни тифус. Пошто си себи дозволио да класификујеш људе према њиховој политичкој оријентацији, биће ти драго да сазнаш да сам ја центриста, са либералним погледима када су права људи у питању (нпр слобода говора, право на различито мишљење итд). Нешто што сте ви неолиберали у вашој потреби да одбраните глобалистичке постројбе, поприлично заборавили.