Šta je novo?

Epidemija CoViD-19

Da li ćete se vakcinisati i kojom vakcinom?

• Da - Sinopharm

Glasovi: 32 10,1%
  • Da - Sputnik V

Glasovi: 25 7,9%
  • Da - Pfizer-BioNTech

Glasovi: 81 25,6%
  • Da - bilo kojom dostupnom vakcinom

Glasovi: 49 15,5%
  • Da - AstraZeneca

Glasovi: 23 7,3%
  • Da - Moderna

Glasovi: 2 0,6%
  • Nisam siguran sačekaću još

Glasovi: 44 13,9%
  • Ne želim da se vakcinišem

Glasovi: 60 19,0%

• Ukupno glasača
    316
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=776972#p776972:2kcgpw9w je napisao(la):
Earthmoving » 22 Sep 2020 03:56 pm[/url]":2kcgpw9w]Što se tiče dobrovoljnosti, moje je pitanje što se ti (/vi) koji ste za, ne prijavite dobrovoljno?
A moje pitanje je bilo zašto je to bitno u racionalnom u razgovoru koji se zasniva na ARGUMENTIMA, a ne na karakternim osobinama onoga ko postavlja pitanje? Taman da dokazani lažov postavlja pitanje o poštenju, mora se pričati o SADRŽAJU rasprave, a ne ići na savršeno nepotrebnu pretpostavku da laže i ovaj put. Šta ako taj lažov trenutno govori istinu prosto zato što je zaista tako, i što mu istina u nekom trenutku ide na ruku, pa ne mora da laže? Ako raspravljamo o opštem dobru, ona je jedini kriterijum da li je nešto istina ili nije, a ne ocena nečijeg karaktera, što blage veze nema sa sadržajem. Da li je to NAMA korisno, a ne kakav je ko. To je prosto manipulacija koja se postiže promenom teme. Iz tvog odgovora proizilazi pogrešna tvrdnja da ako je za nekoga to preveliki rizik, onda je to preveliki rizik za sve. Što je očigledna logička greška neopravdane generalizacije.

Još jedan stručnjak uočava isti problem u Srbiji. Samo da prethodno napomenem da mi više uopšte ne znamo koliko se pravih PCR testova kod nas radi, budući da su naši kao jedan "test" počeli da računaju sve, i nepouzdane serološke testove i ponovljene testove i ko zna šta još.

Pulmolog: Testiranje esencijalna stvar na kojoj treba da se poradi u Srbiji

Stručnjak iz Slovenije, pulmolog Srđan Lukić smatra da bi u eventualnom novom talasu koronavirusa, za Srbiju bilo važno da poradi na testiranju, kao i da PCR testiranje bude dostupnije na više mesta u zemlji.

Na pitanje šta nam je pokazalo dosadašnje iskustvo u Srbiji i Sloveniji i da li bi u drugom talasu trebalo nešto menjati po pitanju protokola, lečenja, terapija, Lukić za N1 kaže:

"U Sloveniji je generalno bilo manje lečenja nego što je to bilo u Srbiji, iz tog razloga što su u Sloveniji mnogo bolje ovladali sa ona prva dva koraka – u tom prvom preventiva, u drugom brzo i sveobuhvatno testiranje, tako da je ostalo manje ljudi koji su došli do trećeg koraka. Možda to paradoksalno zvuči, ali srpski lekari sigurno su među jednima u svetu koji imaju najviše iskustva u lečenju, s tim što moram ponovo da napomenem, da to nije najbolji pristup i da je ipak bolje da idete na to da se što više spreči.

I mislim da bi mnogo više mikrobiologa, koji se inače bave tim drugim korakom, uključiti u rad kriznih štabova, čuti šta oni imaju da kažu i omogućiti im da se to testiranje, PCR testiranje, ne mislim na ovo serološko testiranje, ono ima neku sasvim drugu ulogu. Znači da PCR testiranje bude dostupnije na više mesta u Srbiji i samim tim da ukoliko i dođe do nekog novog talasa da se od samog starta ide na to da ti testovi, nikako da se ne čeka na rezultat tih testova 24 sata.

Mada, nekada je i to mnogo u situaciji kada recimo primite pacijenta u bolnicu, nužno vam je da vam taj test stigne što pre pa sad da znate da li biste smeli da ga smestite u sobu sa pacijentima koji nisu kovid pozitivni ili ćete ga poslati u kovid bolnicu. Tako da je to testiranje esencijalna stvar na kojoj treba da se poradi ovde u Srbiji", rekao je Lukić.

Upitan da li su vraćanja sa letovanja i generalno migracije, uzrok povećanja broja obolelih u regionu ili ima i drugih razloga, kaže:

"To jeste jedan od razloga zbog čega se to dešava, ali mislim a bi to svakako se neminovno dogodilo, jer pokazalo se da ne postoji način da vi kontrolišete ovu pandemiju u ovakvim uslovima kakvi su sada bez te vakcine i vi možete samo odložiti taj neumitan novi skok novozaraženih. Znamo da je u Sloveniji u jednom momentu čak par dana zaredom bilo nula novozaraženih i nakon toga je došlo do povratka ljudi sa letovanja i onda je došlo do nekog skoka.

Međutim, sada trenutno broj tih novouvezenih nije toliko veliki već se virus sada širi unutar zemlje što prosto pokazuje da je ovaj virus takav da ga ne možete non stop držati pod kontrolom. Tako da je taj drugi pik neumitan čim dođe do malog pada tih emidemioloških mera, onda dođe do skoka. U Srbiji se to desilo u junu kada su naprasno ukinute sve epidemiološke mere a u drugim zemljama se taj drugi pik dešava sada zato što su oni te mere postepeno ukidali i prosto postepeno je došlo do novog skoka zaraženih u tim zemljama".

Zemlje regiona sada se suočavaju sa tim drugim pikom koji je Srbija prošla, a u Srbiji se najavljuje drugi talas. Pitanje je da li će on biti iste „jačine“ kao prvi ili smo sada u svakom smislu bolje organizovani, opremljeni, imamo više iskustva?

"Ceo svet generalno ima više iskustva u ovladavanju epidemijom, tako da je sigurno da ako dođe do tog trećeg pika, ili prvog pika drugog talasa, sasvim svejedno, sasvim sigurno da će pristup biti mnogo bolji i da ćemo to spremnije dočekati. Generalno, odnos prema epidemiji se može podeliti na tri celine – prvi su preventivne mere, drugi su rano i brzo otkrivanje novozaraženih i tek na trećem mestu je lečenje. Ono što bih ja mogao da kažem iz iskustva dosadašnjeg se vidi da je u Srbiji najproblematičniji bio nivo ovaj drugi koji podrazumeva rano i brzo otkrivanje novozaraženih i praćenje kontakata i mislim da bi na tome moglo da se poradi više.Ono što je nedopustivo je da ljudi koji imaju simptome da ne budu testirani, pa onda ljudi koji su testirani čekaju na rezultate testa više od 24 sata, isto tako je nedopustivo da ljudi koji su bili u kontaktu sa zaraženima budu vraćeni kući bez testiranja".

Poslednja mera koju je Srbija uvela kako bi kontrolisala kretanje virusa jeste zdravstveni nadzor za povratnike u Srbiju - moraju da se prijave preko portala e-zdravlje i ako se jave simptomi da se jave lekaru.

Upitan da li je to dovoljno ili bi bilo dobro preporučiti im testiranje ako osete simptome, umesto javljanja lekaru, Lukić ističe da moramo da razlučimo da nešto što je dovoljno nije isto što i stoprocentno.

"Ako bismo želeli stoprocentni učinak, onda bismo svakoga ko uđe u zemlju morali, kao nekada što se radilo u srednjem veku, da ga zatvorimo u karantin, pod nadzor, koji bi bio minimum 14 dana. Znači iz iskustva koje su zemlje imale do sada su shvatile da te ekstremno rigorozne mere će dati efekta, ali onog momenta kada ih popustite onda će se epidemija ponovo vratiti i mora se naći neko optimalno rešenje koje će dovesti do toga da vi ipak pokrijete neki optimalan broj ljudi koji dođu koji su zaraženi, a opet da ne idete u neku krajnost da ćete svakog ko uđe u zemlju morati da stavljate pod nadzor, u karantin. Tako da ja te mere shvatam kao neku sredinu u svemu tome".

http://rs.n1info.com/Vesti/a652481/Pulm ... ranje.html

FB_IMG_1600779542157.jpg

Pošto je i sam preležao kovid, a zatim se suočio sa neumoljivim brojkama, Engleski premjer Boris Džonson je od svog početnog obožavanja "Švedskog modela" otišao onoliko daleko od njega koliko je to uopšte moguće. Sve samo da se ne ponovi još jedan talas kao onaj koji su Englezi već prošli, a stvari kod njih izgleda idu baš ka tome. Inače kazne za one koji ne nose maske su 200 funti :

Džonson izvodi vojsku na ulicu: "Nalazimo se na opasnoj prekretnici"

Boris Džonson predstavio je pooštrene mere za sprečavanje širenja epidemije. One bi mogle da ostanu na snazi šest meseci.

Koliko je situacija ozbiljna svedoči i podatak da je vojska dobila ovlašćenja da pomaže policiji u sprovođenju pooštrenih odredaba.

"Zadržavamo pravo da rasporedimo veću silu sa znato restriktivnijim merama", rekao je Džonson u obraćanju poslanicima Britanskog parlamenta

Ove mere se donose samo dan nakon što su su zdravstveni stručnjaci upozorili da će se Britanija suočiti sa eksponencijalnom rastućom stopom smrtnosti u roku od nekoliko nedelja, ako se ne preduzmu hitne mere. Ukoliko to bude slučaj, oni će do novembra imati 50.000 novoobolelih i 200 preminulih dnevno.

Podsetimo, Britanija beleži više od 6.000 novoobolelih dnevno, a broj prijema u bolnice se udvostručuje na svakih osam dana.

Do sada je u toj državi preminulo najviše osoba u Evropi - 41.788 osoba, dok je 398.625 obolelo.
https://www.b92.net/info/vesti/index.ph ... id=1736648

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=777043#p777043:2szv797s je napisao(la):
Žika » 22 Sep 2020 08:47 pm[/url]":2szv797s]
file.php
Pa, videćemo, zar ne? Uzevši u obzir da tek teče prvih par časova jeseni, a do zime je još daleko. A ipak, virus se u Evropi već sada umnožava tempom i amplitudom koju vidite na slici. Uporedite sa Aprilskim pikom. Ostavimo dakle to ljudima da izaberu sami, kad za to dođe vreme i kad bude bilo moguće. Kako se stvari razvijaju, sve manje verujem da će oko TOGA biti ikakvih problema.

New confirmed cases of Covid-19 in Germany, United Kingdom, Austria, France and Spain.jpg

Znači Zuma ti podržavaš testiranje vakcine a nećeš sam da se njome testiraš. Time pokazuješ da ni sam ne veruješ u ono što pričaš.
Druga stvar, ako ni ti ni vi koji ste za to nećete da se testirate, to znači da se zapravo niko ne testira i da su vesti da se neka grupa testirala lažne, ti ljudi ne postoje. Sem kao glumci na blic reportaže.

Ovo je frustrirajuće. Sa 30 do 100 zaraženih dnevno, raspoređenih po celoj Srbiji tako da ih nigde nama previše na broj stanovnika u tom kraju, SADA je prilika da se nađu svi njihovi kontakti i da se svi oni testiraju. Tako bi nedeljama ili čak mesecima odložili početak novog talasa i imali fantastične uštede u svemu, prosto zato što se tako smanjuje početna osnova eksponencijalnog rasta, a to zbog njenog, u početku veoma zaravnjenog oblika, ima nesrazmerno velike efekte. Ali da li se išta slično dešava? Ko će posle da bude kriv?

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=777130#p777130:2ncj379i je napisao(la):
astrodule » 23 Sep 2020 09:38[/url]":2ncj379i]@earth od tvojih "logičkih" zaključaka me zaboli mozak.
Za mozgobolju postoji jedan vrlo efikasan lek. Ne čitati komentare izazivača ove pojave. :)

Problem je što takve čita mnoštvo onih kojima nije odmah jasno koliko su njihove tvrdnje lišene smisla. A to kasnije ima neugodne posledice po sve nas. "Ignorisanje" je privlačna, ali opasna mogućnost.

Pa evo recite jednu osobu koja se testirala na ovu vakcinu. Al da postoji uživo ne samo u novinskim bajkama? Ko bi rizikovo čak i za 100.000 evra da ostane nepokretan, ja takvog nisam upoznao, niti vidim da i ovde ima takvih fanatika. To što će napišu Vučićevski ili globalistički mediji je neka njihova priča, ne realnost. A čak i da se takvi ludi ljudi testiraju, kako može ludak biti reprezentativan uzorak?
Za svaku vakcinu/lek u Srbiji moraju se javno u novinama objaviti imena testiranih, kolko dugo su testirani itd. Da vidimo dal ti testirani ljudi zaista postoje, i dal su normalni/zdravi, dal posle toga mogu imaju decu, dal se razboljevaju, dal ih Bog/sudbina/sreća posle toga voli... svi aspekti

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=777447#p777447:2blgzro1 je napisao(la):
Earthmoving » 24 Sep 2020, 07:23[/url]":2blgzro1]Pa evo recite jednu osobu koja se testirala na ovu vakcinu.

Ne poznajem ni ja ni jednog jedinog hirurga, pilota borbenog aviona ili slikara pa ne znači da oni ne postoje.

Al da postoji uživo ne samo u novinskim bajkama? Ko bi rizikovo čak i za 100.000 evra da ostane nepokretan, ja takvog nisam upoznao, niti vidim da i ovde ima takvih fanatika.

Rizikuju ljudi živote za mnogo manje novca, to je prilično naivan pogled na svet. Neko ko postavlja crep za siću evra mesečno na strmom krovu ima daleko veće šanse da postane nepokretan do kraja života od nekoga ko testira vakcinu pa ne znači da je on lud. Ja iako nisam završio zanat za taj posao sam prihvatio rizik da postavljam krov na mojoj kući iako je bilo delimično opasno - na kraju mi se isplatilo :)

To što će napišu Vučićevski ili globalistički mediji je neka njihova priča, ne realnost.

Svet nije crno / beo nego siv, ali razumem da ima ljudi kojima je teško da se snalaze sa sivilom i da u šumu razlikuju informacije od dezinformacija.

A čak i da se takvi ludi ljudi testiraju, kako može ludak biti reprezentativan uzorak?

Na sreću se tim stvarima bave ljudi koji su obrazovani za to a ne random forumaši kao ti ili ja :)

Za svaku vakcinu/lek u Srbiji moraju se javno u novinama objaviti imena testiranih, kolko dugo su testirani itd. Da vidimo dal ti testirani ljudi zaista postoje, i dal su normalni/zdravi, dal posle toga mogu imaju decu, dal se razboljevaju, dal ih Bog/sudbina/sreća posle toga voli... svi aspekti

Imaš toga u naučnim radovima minus imena i prezimena (što bi predstavljalo povredu ličnih podataka). A i u medijima se otvoreno izveštava kako i o dobrim ali i o lošim stvarima u vezi testiranja vakcina (osim za ruske ili kineske vakcine gde su informacije oskudne).

edit: dodao par rečenica

1.Izvini, ali ja sebe smatram najobrazovanijim za svoje zdravlje. Cak i ako mi neki lekar sa Titovim/Slobinom/Vuckovom... dilplomom/licencom da neki savet ja prvo slusam sebe pa razmislim dal mi je to sto prica logicno. Ne znam odakle ti interpolacija da ja ili neko ovde nije obrazovan? Ako mislis da li imam potvrdu min Šarčevića za to, e tu si u pravu, amin tih genijalaca nemam. Ali što se tiče pitanja uzoraka, tj statistike, tu čak i potvrdu sektaškog školstva rep Srbije imam, tako da sam i po tim debbilima stručnjak. Ako misliš da je neko veći stručnjak za to, navedi ime/imena da ga malo pretresemo ko je šta je :)
2. Vidiš, ja znam i hirirge i vojne pilote i slikare, ali test dobrovoljca ne znam. Ako veruješ medijima da oni postoje, zar nisi malo naivan?
3. Crepovi vs vakcine. Orginalno poređenje. Možda ne uviđaš razliku da je stavljanje crepova dobrovoljno, a u osnovnu školu (koja je btw vučićevskim zakonom obavezna) ne možeš da kreneš ako ne pristaneš na prisilu vučićevskih MMR vakcina. E sad ako ne razlikuješ dobrovoljno od prisilnog , ne znam kako da ti objasnim.
4. Kako je tvoj/vaš Vučić najavio kupovinu vaših vakcina (mojih sigurno nije) ako pre toga nije urađeno testiranje u Srbiji? Ili jel urađeno na tim vakcinama koje će nabavljaju vaši stručnjaci Vučić/Kon/Janković/Kisićka/Lončar (sve moj do mojega)? Kako se pre testiranja U SRBIJI može najavljivati kupovina/davanje tih vakcina U SRBIJI?

Btw, zanimljivo mi pricam ovde sa vama pro-vuckovim vakcinasima, jer vamo na masovnim drustvenim mrezama svi isto misle kao ja pa nemam da cujem razlicito vase raritetno misljenje.

Jasno je već duže vreme da je smrtnost među inficiranima oko jednog promila.

I jasno je da sve ovo ima veze sa ovim oboljenjem taman koliko i Prvi svetski rat sa Sarajevskim atentatom.

Skrecem malo sa teme, ali nigde ne mogu da nadjem konkretno pitanje na odgovor...

Da li sada moze da se ide u Makedoniju i ostane tamo nekoliko dana ili moze samo tranzit kroz istu i da se napusti za odredjeno vreme?

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=777645#p777645:12njvn54 je napisao(la):
Earthmoving » Чет Сеп 24, 2020 7:29 pm[/url]":12njvn54]Najnovije informacije američke vlade o smrtnosti kovida. Stopa preživljavanja preko 99,9%. Zuma laže sve vreme, zajedno sa Vučićevskim "stručnjacima".
https://mobile.twitter.com/IngrahamAngl ... 0201583618
file.php

Подсетник да је стопа преживљавања ХИВ-а без лечења мања од 10% за младе и здраве људе, да је у питању болест за коју не може да се развије вакцина ни лек (само доживотна терапија) и да никада, ни у најцрњим, безглавим и паничним моментима те пандемије, нисмо уводили принудна тестирања на границама, принудно ношење заштите ни принудно коришћење терапије/превентиве јер је било незамисливо да државе на тај начин газе људску слободу и достојанство. Готово сваке године од ХИВ-а умре отприлике исти број колико је од прошлог новембра умрло од Ковида и за ХИВ тренутно имамо и потпуно успешну доживотну терапију са којом особа може да поживи и пун животни век као и екстремно успешну профилаксу (ПРЕП) и па опет свеједно не присиљавамо људе да користе ишта од та два.

Без обзира на здраворазумско инсистирање на личној заштити, одговорности и општим напорима за очување јавног здравља, језиво је колико је тоталитарна индоктринација ојачала за само пар деценија и колико успешно гурају мере које би до скоро биле незамисливе. Најсажетије речено, "нова нормала" није нормална.

И не смемо дозволити да постане.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=777645#p777645:qq3d1nwe je napisao(la):
Earthmoving » 24 Sep 2020 06:29 pm[/url]":qq3d1nwe]Najnovije informacije američke vlade o smrtnosti kovida. Stopa preživljavanja preko 99,9%. Zuma laže sve vreme, zajedno sa Vučićevskim "stručnjacima".
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=777649#p777649:qq3d1nwe je napisao(la):
Пантограф » 24 Sep 2020 06:48 pm[/url]":qq3d1nwe]Jasno je već duže vreme da je smrtnost među inficiranima oko jednog promila.

I jasno je da sve ovo ima veze sa ovim oboljenjem taman koliko i Prvi svetski rat sa Sarajevskim atentatom.
Ima li još smisla odgovarati na ovo? Ja stvarno ne mogu da razumem mentalni sklop u kome je za vas potpuno normalno da je Tramp istovremeno i poznati ljubitelj istine i medicinski stručnjak, a pri tome je kompletan ostatak sveta sišao sa uma i aktivno radi u korist sopstvene štete.

Da li ste uopšte u stanju da izvedete makar i onu elementarnu proveru svojih tvrdnji, dakle uz matematatku koja se uči u osnovnoj školi, pa da vidite bar red veličine onoga što bi bila njihova posledica? To obični kućni majstori za krečenje stana rade onako, napamet, pa proračune sipaju iz rukava.

Postoje dve bitno različite smrtnosti. Jedna je broj umrlih podeljen sa brojem onih za koje znamo da su pozitivni na kovid (case fatality rate, CFR), a sasvim drugo je broj umrlih podeljen sa brojem SVIH koji su zaraženi, bez obzira da li znamo za njih ili ne (infection fatality rate, IFR). Prva je veća, a druga je manja zbog toga što ne znamo koliko ima zaraženih koji nisu testirani.

U Srbiji je do sada umrlo 745 ljudi, a pozitivan test imalo 33163. Što daje CFR od 745 / 33163 = 2,25% Sve to imate na zvaničnom sajtu na https://covid19.rs/%d1%81%d1%82%d0%b0%d ... %81%d1%83/ Međutim pošto je sasvim sigurno da su mnoge smrti makar pogrešno klasifikovane, zatim imamo mnogo onih gde su umrli od drugih bolesti ali ne bi umrli bez kovida, a da ne spominjem sad i tvrdnje o namernom izbegavanju da se računaju sve smrti, možemo taj procenat zaokružiti nagore, na okruglo 3%, što je daleko realnije.

E sad, jedan promil je jedan deseti deo procenta. Da bi sad sa tog CFR-a od 3% prešli na vaš IFR od 0,1% (1 promil), što vi tako strastveno tvrdite, to bi značilo da bi za isti broj smrti (u brojiocu ovog količnika smrtnosti), stvarno zaraženih (u imeniocu) moralo da bude približno 3% / 0,1% = 30 PUTA više nego pozitivnih!

Drugim rečima, umesto do sada ukupnog broja pozitivnih od 33163, trebalo bi da stvarno zaraženih ima 33163*30 = 994890. Pa ispada da bi ta vaša smrtnost od 1 promila ustvari značila da je do sada zaražen milion ljudi, ili jedna sedmina ukupnog stanovništva Srbije! Sa reprodukcionim faktorom više od 2, jednim promilom IFR i recimo zaokruženih 1000 do sada mrtvih, stvarno zaraženih bi do sada već bilo toliko mnogo da bi virusu u tom slučaju trebalo možda svega nedelju dana da zarazi SVE u Srbiji, pa bi epidemija kod nas bila davno gotova. Pojednostavio sam tačan račun zato što za ovakve grube procene reda veličine veća preciznost i nije potrebna da bi se odmah videlo koliko je vaša ideja besmislena. Jednostavno, ovoliko puno mrtvih NE IDE zajedno sa pretpostavkom o ovako malom stepenu smrtnosti. Jedan promil smrtonosti je previše mali broj za do sada poznat broj mrtvih, a Tramp po običaju laže.

Isto se vidi i na broju smrti u svetu, kojih ima jedan milion. Kad bi smrtnost bila vaših 1 promil, što znači jedan mrtav na hiljadu zaraženih, onda bi zaraženih do sada bilo hiljadu puta više od mrtvih, tj jedna milijarda ljudi! Drugim rečima, jedna sedmina čovečanstva! Opet dolazimo do toga da bi u takvoj situaciji epidemija bila ubrzo gotova.

Zar je zaista tako teško razmišljati? Zato ponovo i ponovo padate na dokazane manipulatore samo zato što vam uvek govore ono što vam se dopada? Jednom verujete, a milionu drugih ne? Ovo su takve budalaštine i tolika količina neznanja da mi je više muka i da se osvrćem na to. Neka svako izabere stranu, učenje i znanje ili populizam i laki odgovori, pošto zaista izgleda da se Darvinova prirodna selekcije ne može izbeći ni u društvu, pa će svakome biti onako kako je sam za sebe izabrao.

Možeš još samo da mrsiš, i to je sve.

Kako je 1. jula objavljeno da 6,4% stanovništva Srbije ima antitela, onda je sasvim jasno da smo dosad dogurali do tvoje famozne 'sedmine inficirane populacije'. Jer, od jula je krenulo jače prokužavanje, toga se valjda svi sećamo.

Kako li ti je to promaklo?

Svi ti testovi antitela su tek preliminarni rezultati rađeni na vrlo malom broju uzoraka i zbog toga krajnje nepouzdani. Zatim, niko ne zna koliko virusa u telu proizvodi tu količinu antitela, tj da li su ti ljudi sa antitelima uopšte i bili ozbiljno zahvaćeni virusom u većoj koncentraciji, a tek se ne zna kakvu ustvari zaštitu pruža neki određeni broj antitela kod određene osobe. Da ne spominjem koliko ustvari traje i kojim tempom opada zaštita kakva god da u početku možda postoji. Sama činjenica da se i u ranije teško pogođenim zemljama ovih dana ponovo javlja novi talas još većeg intenziteta, iako je stanovništvo sada daleko iskusnije i bolje se štiti, uopšte ne govori u prilog teze da ima toliko mnogo već zaštićenih koliko sugeriše 1 promil smrtnosti. Zbog toga se iz rezultata za koji još niko ne zna čak ni koliko je u brojčanom smislu pouzdan, a pogotovo ne šta ustavri znači u smislu zaštite, baš nikako ne može sasvim napamet izvući zaključak da se ne treba ozbiljno štititi jer je smrtnost jedan promil. Studije obično spominju nekoliko puta veći broj za IFR (dok je CFR BITNO veći kod kovida), ali uvek uz napomenu da je to krajnje preliminarna procena na osnovu nedovoljnih podataka.

A pogotovo pošto čak i za dve potpuno iste bolesti, dakle iste smrtnosti pod istim uslovima, krajnja smrtnost uopšte neće biti ista ako za jednu nemamo imunitet jer je nova, pa se puno njih razboli odjednom, čime velikom navalom za krako vreme opterete zdravstevni sistem upravo kod bolesti koja u težim slučajevima ZAHTEVA intenzivno i dugotrajno lečenje uz puno resursa. Onda smrtnost drastično raste već i samo zbog toga. Pa je zatim blago rečeno čudna ideja koja kao sasvim ozbiljan agrument tvrdi da je grip ustvari po broju smrti strašan kao i kovid, pa da zato sada bez posebnih odbrana treba da umiremo od dva takva "gripa". Pošto smo bez roptanja umirali od jednog (kao da nas je iko jasno obaveštavao o tome), sada smo tobože moralno obavezni da isto toliko umiremo i od drugog.

Pa što ne znate koliko ima zaraženih koji nisu testirani, šta nama kukate, tolke pare dadosmo na vučićevske kvazilekarske starlete povećali ste mi reket poreza na imovinu, akciza na gorivo samo da bi njima punili džepove, a nizašta. Druga stvar ako veruješ podacima Vučićevaca, ti si Vučićevac, a mi njihovi neprijatelji ne priznajemo nikakve njihove lažne podatke. Kada ih skinemo s vlasti, promenićemo sve njihove lažne podatke u ispravne.

Jedan kratak osvrt iz Nemačke. Relativno skoro smo se vratili iz Srbije i uradili smo test na autoputu na ulasku u Nemačku. Bilo smo jedini koji smo stali na taj punkt iako je dosta automobila bilo na putu (ruku na srce oni koji dolaze iz Češke nisu morali da se testiraju). Propisan nam je karantin jer dolazimo iz zemlje sa crvene liste (iako po zvaničnim podacima stojimo puno bolje ood mnogih država EU). Rezultati su bili gotovi za dan, ali su podatke online ažurirali posle dva dana za suprugu, a meni ni posle 3-4 dana nije bilo rezultata na sajtu. Nakon nekoliko poziva rekli su mi da je rezultat negativan i da su rezultati bili gotovi dan nakon što smo uradili test. :bash:

Poredjenje Nemačka - Srbija što se tiče stanovništva i poštovanja svih mera mi je u potpunosti isto. Ljudi su mahom umorni od tih pravila i maski i mislim da je disciplina i ovde značajno popustila. Većina ljudi čak i nije sigurna da maske bilo kako pomažu.

Ono što me je razočaralo dok smo bili dole jeste da ljudi imaju dobro razvijenu sliku o Nemačkoj i nemcima a da toliko negativno govore o našem narodu i našoj državi. :bash: :grand:

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=777645#p777645:1pshaxdy je napisao(la):
Earthmoving » Čet Sep 24, 2020 5:29 pm[/url]":1pshaxdy]Najnovije informacije američke vlade o smrtnosti kovida. Stopa preživljavanja preko 99,9%. Zuma laže sve vreme, zajedno sa Vučićevskim "stručnjacima".
https://mobile.twitter.com/IngrahamAngl ... 0201583618
file.php
Ko prati Zapadnu štampu (Breitbart i Infowars se ne računaju) zna da ovo dvoje ima kreditilitet na nivou Sarape i Marića

Какве везе има "западна штампа" и ко је пренео, кад су подаци са званичног извора?

Али овде заправо никаквог открића нема - све нам је добро познато.

Једино питање које је сада по нас битно гласи: С обзиром да западноевропске, латиноамеричке земље... Пољска, Чешка... Индија... очигледно иду на рапидно прокужавање пре зиме, да ли ће Србија управо у зимским месецима поново сносити последице своје бесмислене акције "недеља борбе против тједна" и непотребно продужити фарсу и тиме умножити све штетне ефекте, или се наше становништво већ у довољној мери прокужило? Надам се да барем у Београду јесте.

Vrh