Šta je novo?

Epidemija CoViD-19

Da li ćete se vakcinisati i kojom vakcinom?

  • Da - Sinopharm

    Glasovi: 32 10,2%
  • Da - Sputnik V

    Glasovi: 25 8,0%
  • Da - Pfizer-BioNTech

    Glasovi: 81 25,8%
  • Da - bilo kojom dostupnom vakcinom

    Glasovi: 49 15,6%
  • Da - AstraZeneca

    Glasovi: 23 7,3%
  • Da - Moderna

    Glasovi: 2 0,6%
  • Nisam siguran sačekaću još

    Glasovi: 43 13,7%
  • Ne želim da se vakcinišem

    Glasovi: 59 18,8%

  • Ukupno glasača
    314
Čekaj, moramo biti precizniji, prestaće Žika da jede jabuke, a možda i drugo
Jabuke, kao i sve srodne voćke kao npr. kruške i trešnje, ne sadrže cijanid. Njihovo seme sadrži jedinjenje Amigdalin - cijanogeni glikozid (jedinjenje alkohola i šećera, glikozidnom vezom). U procesu hidrolize od strane enzima u digestivnom traktu, enzimi razgrađuju amigdalin u višestepenom procesu u vodonik cijanid - koji je otrovan. 🤓
Tako da, ako je Žika veliki ljubitelj jabuka, i jede par stotina jabuka dnevno, ne znam da li bi mu pre problem bio veliki stomak ili cijanid. Ili bi već uništio sebi usta od jabučne kiseline. Možda treba uraditi eksperiment 😳
 
Ovo me podseća na priče koje slušam (čitam) po raznoraznim grupama o cveću, drveću, ukrasnim i ostalim biljkama, gde je maltene sve što postoji na kugli zemaljskoj otrovno. Kako se maltene čitavog života bavim biljkama (između ostalog), da je sve zaista tako kako pričaju, ja bih odavno bio pod zemljom. Poslednji biser koji sam pročitao je kako je seme divljeg kestena izuzetno otrovno i kako ga je potrebno smesta pobacati i momentalno dezinfikovati ruke. Neki su se nasmejali na to, ali on je i dalje bio u fazonu da možemo mi da se smejemo, ali kada se budemo trovali, biće kasno. Tada mu je neko odgovorio kako je u pitanju grupa ljubitelja cveća i biljaka a ne grupa paranoičnih cvećara. Mislim da je na kraju bio i izbačen iz grupe.​
 
Ne, nego je telo proizvodi. Za varenje, između ostalog, telo proizvodi i koristi hlorovodoničnu kiselinu. pH vrednost stomačne kiseline (mešavine) je između 1,5 do 3,5, a čisto za poređenje - limunska kiselina je slabija i ima pH vrednost u oblastima između 3 i 6.
U to naravno treba uzimati koncentraciju, ali za stomak važi pH vrednost, jer se stalno proizvodi ista stomačna kiselina (mešavina). A u vakcini, onako maloj zapremini, ima daleko manje hlorovodonične kiseline. A i (skoro) sve što jedeš, sadrži neku kiselinu u sebi (i bazu, ajoj, sad kad me pita šta je baza).
Ne znam, ako te kiseline toliko plaše, onda ne znam šta da ti kažem, osim da se malo edukuješ.
Nekad se prosto zapitam da li uopšete znaš da pročitaš celu rečenicu ili samo se uhvatiš jedne stvari
.Hlorovodinična kiselina koncetrovana se ubrizgava u telo bebe zajedno sa gore nabrojanim metalima i kancerogenim materijama. Ne pričam o želudačnoj kiselini koja se stvara lokalno i tu treba da ostane, pričam ti o svim tim sranjima koja se ubrizgavaju u bebu od recimo 2,8 kg pa naviše
.Još opasna stvar je što danas sve manje aspiriraju (na zapadu skoro pa niko ) da provere da nisu pogodili krvi sud pa se umesto muskularnog sadržaja ubrizgava direktno u krvotok
.Isto je i sa ovim sranjima za koronu za koje su tvrdili da se generiše lokalno i to u kratkom vremenskom razdoblju da bi tužna istina bila daleko drugačija što se i vidi iz autopsije prvog vakcinisanog (postavljao ovde).
 
Ovo me podseća na priče koje slušam (čitam) po raznoraznim grupama o cveću, drveću, ukrasnim i ostalim biljkama, gde je maltene sve što postoji na kugli zemaljskoj otrovno. Kako se maltene čitavog života bavim biljkama (između ostalog), da je sve zaista tako kako pričaju, ja bih odavno bio pod zemljom. Poslednji biser koji sam pročitao je kako je seme divljeg kestena izuzetno otrovno i kako ga je potrebno smesta pobacati i momentalno dezinfikovati ruke. Neki su se nasmejali na to, ali on je i dalje bio u fazi da možemo da se smejemo, ali kada se budemo trovali, biće kasno. Tada mu je neko odgovorio kako je u pitanju grupa ljubitelja cveća i biljaka a ne grupa paranoičnih cvećara. Mislim da je na kraju bio i izbačen iz grupe.​
Nje otrovno već zatrovano. Odeš do bilo koje plantaže i duži period posmatraš sa čime i koliko prskaju.
 
Opet si prosuo mudrost. Svi imaju sponzore. Proširi izvore. Čitaj između redova. Ne može 99% struke da ima sponzore samo 1% tvojih anonimusa su bogom dani i bogonadahnuti da šire istinu... ajde bre više...
Vidim da ti fali mudrosti, pa da krenemo prosto da li će sponzor da ga i dalje finansira kada napiše istinu? Ili će naći drugu pogodnu glavu koja će pisati kako davao para i odgovarati. .
Šo se tiče anonimusa , da li je to neka kvalifikacija i po obrazcu diskredituje sagovornika ?
Clo društvo kao i ovde na forumu se tako ponaša tako što se grupiše kao hijene i atakuju na suprotno mišljenje. Ne barataju ničim osim napadom. Ove nazovi dr mogu i da razumem je r im prihodi direktno zavise od toga, naravno za zlodela nadam se da će odgovarati
.Meni je prosto neverovatno da se olako prihvata sve što se servira od nazovi stručnjaka.
 
Od te vakcine je sve i počelo kad je taj glavni baja Britanac video one mlekarice što ne oboljevaju, a onda uzeo onog dečaka i prisilno ga zarazio vakcinisao. Odud naziv za sve vakcine od "vacca" što znači krava.

To što sad pričaš da je ta najstarija vakcina na svetu bila nebezbedna od ovih danas bez značaja za ove vakcine koje su danas u upotrebi.

Kakva god da je bila, u 20 veku je od velikog boginja umrlo preko 300 000 000 ljudi.

U 21. veku ih je umrlo 0.

Mrzi me da pretražujem, zato se u prvom pasusu izražavam malo slobodnih sa "glavni baja, krave, mlekarice" jer nemam živaca da me svaki antivakser vraća na davno saznajno apsolvirane teme i notorne stvari da ih iznova istražujem.

Ja prosto čekiram temu, bezbedno/nebezbedno, rešeno/nerešeno, tema zaključena i zaokružena ili eventualno otvorena do daljeg... Ako je neko sazananje uspostavljeno na jakim naučnim temeljima i dokazima, detalji oko svih zaključaka do kojih se došlo, lagano padaju u zaborav . Jer nije moja struka i nisu mi neophodan za dalji život. Bitno je da je safe tj. rešeno i arhivirano u glavi. Opterećivao bih se i koristio previše memorijskog prostora da sve to pamtim u detalje.

Zato kažem, upamtio sam da je upravo to bila prva vakcina da je umrlo preko 300 miliona a danas iskorjenjena bolest. Najbitnije, revolucionarno se pamti i širi. Kad je normalan um u pitanji.

Budale pamte detalje, a zlonamerne budale njima manipulišu. To što neki bujaju u uslovima da sebe i druge parališu na svakom koraku koji nastaju u životu i sve preispituju do apsurda a jedva da malo nešto o svemu o čemu govore znaju, je predmet psihijatrije, a ne sumnja se u svoj razumnog ili opreznog čoveka.

Vakcine su spasile čovečanstvo, drastično redukovale oboljevanje i smrtnost, suzbile brojne (a vidimo tu gde imaš najviše zamerki) i iskorenile neke zarazne bolesti, gde je smrtnost bila svaki treći oboleli... Dakle, efikasnost potvrđena, uz određene neželjene efekte koje su dale i kojih je bivalo sve manje kako su se vakcine usavršavale. Tačka.
Neki dokaz za tu smešnu činjenicu da su spasili 300 miliona života ? Isto kao i sa ovim za koronu spasili su silne milione od potpuno bezopasne bolesti.
 
Nekad se prosto zapitam da li uopšete znaš da pročitaš celu rečenicu ili samo se uhvatiš jedne stvari
.Hlorovodinična kiselina koncetrovana se ubrizgava u telo bebe zajedno sa gore nabrojanim metalima i kancerogenim materijama. Ne pričam o želudačnoj kiselini koja se stvara lokalno i tu treba da ostane, pričam ti o svim tim sranjima koja se ubrizgavaju u bebu od recimo 2,8 kg pa naviše
.Još opasna stvar je što danas sve manje aspiriraju (na zapadu skoro pa niko ) da provere da nisu pogodili krvi sud pa se umesto muskularnog sadržaja ubrizgava direktno u krvotok
.Isto je i sa ovim sranjima za koronu za koje su tvrdili da se generiše lokalno i to u kratkom vremenskom razdoblju da bi tužna istina bila daleko drugačija što se i vidi iz autopsije prvog vakcinisanog (postavljao ovde).
Da li ti uopste shvatas, da kolicina kiseline, koja bi se eventualno unela u telo, pa i bebe, je toliko mala, da ne utice ni na sta.
I hlorovodonicna kiselina se uopste ne nalazi u vakcinama, ali se mogu naci tragovi - tragovi znace da je njihova kolicina zanemarljiva i nije uopste stetna. Ona se koristi u procesu proizvodnje, gde se neutralise i sa NaOH i nastaju voda i so (NaCl btw, ona so sto stavljas u svoju hranu) - dakle u vakcini se ne nalazi u svojem "originalnom" obliku. A tragovi se eventualno mogu naci, slicno kao sto na pakovanjima za hranu pise da se mogu naci tragovi lesnika, oraha, kikirikija, soje, ili cega god. Za proizvodnju hrane to vazi, odnosno pise se, onda kada se taj proizvod proizvodi u istoj hali kao i npr. puter od kikirikija - moguce je da u nekom koraku proizvodnje putera od kikirikija dune promaja pa odleti ljuska od kikirikija i upadne proizvodnu traku za taj drugi proizvod koji inace ne sadrzi kikiriki.
Dok je to u proizvodnji vakcine cisto bezbednosna mera da se napise da sadrzi tragove hlorovodonicne kiseline, jer je moguce da nije pomesana ista kolicina HCl i NaOH, dakle da je preostalo nesto molova HCl viska i onda bi se pri analizi mozda nasli njeni tragovi.
Aman covece, stvarno mi nije jasno sto se bavis ovom temom kada nemas blage veze sa time. Nabrojani metali i kancerogene materije. Hajmo ovako onda, zatvori svoj podrum i nikada u zivotu nemoj ulaziti u neki podrum jer ces biti ozracen radonom. Nemoj onda nikad raditi ni rendgen, ne daj boze ikada da moras da se podvrgnes dijagnozi za kancer pa da moras u sebe da unosis radioaktivne elemente. Nemoj slucajno onda koristiti ni aluminijumsku foliju, jer ce ti prouzrokovati neki oblik demencije. Probaj da ne jedes hranu koja je uzgajana u neposrednoj blizini autoputeva jer se tu jos uvek nalaze tragovi olova zbog goriva koja su ranije sadrzala olovo. Idealno bi jos bilo da nikad ne jedes morske plodove, pogotovo ne dagnje, jer ces u sebe uneti sve i svasta.
Ako si bas toliko paranoican.

Telo ne akumulira aluminijum, osim ako si konstantno ekspoziran njime, dakle da ga svaki dan unosis u nekom obliku, tada moze doci do akumulacije, ali je i to beznacajno. Telo ga jednostavno propusti i izbaci.

Adsorbovani toksoid difterije :adsorbovan na aluminijum-hidroksid, dihidrat 0,3 mg Al3+:
  • Aktivna supstanca, to je ono sto te leci/stvara imunitet protiv necega

Medijum 199 Hanks (10xc)(bez fenol-crvenog) je kompleksna mešavina amino kiselina (uključujući fenilalanin), mineralnih supstanci, vitamina i drugih supstanci (kao što je glukoza)
Sirćetna kiselina, glacijalna:

  • Aminokiseline - ovo je osnova zivota, nase telo ih sadrzi koliko hoces
  • Mineralne supstance - takodje osnova zivota, probaj da pijes destilovanu vodu pa cemo videti kako ces se provesti onda
  • Vitamini - selbsterklärend
  • Glukoza - secer
  • Glacijalna sircetna kiselina - dakle sircetna kiselina, bez molekula vode (nemoguce, jer u kontaktu sa vazduhom se mesa sa vodom iz vazduha, ali je cistoca >99%)
Natrijum hidroksid
  • baza, koriscena u procesu proizvodnje za neutralizaciju HCl - na listi je zbog mogucih tragova
Aluminijum-hidroksid, hidrirani - so na koju je adsorbovana aktivna supstanca, kolicina koju telo samo izbaci, aluminijum se ne moze akumulirati u telu
Formaldehid
  • aldehid, tvoje telo ga proizvodi u prosecnoj kolicini do 90g na dan
Fenoksietanol
  • etar fenola i ethilenglikola, baktericid - logicno, jako male kolicine u vakcini
Etanol, bezvodni PENTAXIM može u tragovima sadržavati glutaraldehid, neomicin, streptomicin i polimiksin B
  • rakija
Voda za injekcije
  • Voda
Saharoza
  • Secer, radi ukusa (ako je oralni vrsta vakcine)
Trometamol
  • Pufer, stabilizator, nikada nije uzrokovao bilo kakvu nuspojavu
Hlorovodonična kiselina, koncentrovana
  • objasnjeno
 
Ej Ziko, jedan alergican na gluten pojeo kilo leba i umro.
Narode hleb je otrovan, siri dalje !!!
 
Broj obolelih/smrti od difterije u Engleskoj i Velsu po godinama od 1914:
diptheria-fig-1.jpg
 
Vakcinacija pocela 50 godina nakon pocetka razvijanja vakcine.
 
Za to vreme dva svetska rata, par svetskih ekonomskih kriza, a treba uzeti u obzir i razvoj tehnologija koje bi bile potrebne za razvoj takvih vakcina. Treba se samo setiti da je DNK analiza/profilisanje/identifikacija bila moguće tek od 80ih godina prošlog veka. Podsetiću vas da su microsd kartice nastale tek pre manje od 20 godina, sa max memorijom od 128MB. Danas, uz nove verzije, su dostupne kartice od 128TB.
Prvi kompjuteri su imali memorije od tek par kilobajta, a bila je potrebna decenija da to bude 1gb - i to ne u komercijalnoj proizvodnji.
Razvoj je eksponencijalan, to što se nekada duže testiralo ne znači da je bilo samo zbog bezbednosti, nego zbog dostupnosti tehnologija, regulativa i svega i svačega. Danas je potrebno 10 sekundi da se na internetu pronađu svi mogući podaci o nekom hemijskom jedinjenju, da ne pričam i o sistemima koji za par sekundi mogu da naprave sintezu nekog hemijskog jedinjenja od određenih početnih. Pre 50 godina to sigurno nije bilo moguće, nego se moralo to znati i napamet i znati u kojim knjigama to sve tražiti i pri tome ne napraviti grešku.
Ja sam prekjuče u laboratoriji na faksu uspeo da odredim sadržaj fosfata u soku od pomorandže - za par sati, pri čemu je priprema uzorka trajala tih par sati, a onda analiza pomoću instrumenta manje od sekunde.
 
U svakom slucaju, mora da prodje period testiranja, makar imali tehnologiju da je napravimo za dve sekunde.

Da se manemo gluposti i kontriranja, mene zanima deo oko toga koliko sprecava da dobijes kovid. I da li se razvija u tom pravcu i hoce li biti novih verzija?

Zanimljiva je ta prica o sebicnosti jer mene na primer vakcina zanima samo u slucaju da vakcinacijom ne mogu da prenosim virus dalje.

To da mi ublazava simptome, a da i dalje mogu da prenosim me ne zanima. Sta vise, ako bi me istinski uhvatilo, bar bih se samoizolovao, a ne sebicno setao okolo misleci da mi nije nista i sirio zarazu.

Ima li kakvih pomaka u tom smeru?

Imam poverenja u sebe i to je moj izbor, ako treba i da se potpise neki papir da me ne lece ako dodje do komplikacija, potpisacu ga. Vakcina me zanima samo zbog drugih i da mogu da zastitim druge.

Kako tu stojimo?
 
Poslednja izmena:
Ovo me podseća na priče koje slušam (čitam) po raznoraznim grupama o cveću, drveću, ukrasnim i ostalim biljkama, gde je maltene sve što postoji na kugli zemaljskoj otrovno. Kako se maltene čitavog života bavim biljkama (između ostalog), da je sve zaista tako kako pričaju, ja bih odavno bio pod zemljom. Poslednji biser koji sam pročitao je kako je seme divljeg kestena izuzetno otrovno i kako ga je potrebno smesta pobacati i momentalno dezinfikovati ruke. Neki su se nasmejali na to, ali on je i dalje bio u fazonu da možemo mi da se smejemo, ali kada se budemo trovali, biće kasno. Tada mu je neko odgovorio kako je u pitanju grupa ljubitelja cveća i biljaka a ne grupa paranoičnih cvećara. Mislim da je na kraju bio i izbačen iz grupe.​
Nje otrovno već zatrovano. Odeš do bilo koje plantaže i duži period posmatraš sa čime i koliko prskaju.
Pitam se znaš li uopšte razliku između divljeg i pitomog kestena.
 
U svakom slucaju, mora da prodje period testiranja, makar imali tehnologiju da je napravimo za dve sekunde.

Da se manemo gluposti i kontriranja, mene zanima deo oko toga koliko sprecava da dobijes kovid. I da li se razvija u tom pravcu i hoce li biti novih verzija?

Zanimljiva je ta prica o sebicnosti jer mene na primer vakcina zanima samo u slucaju da vakcinacijom ne mogu da prenosim virus dalje.

To da mi ublazava simptome, a da i dalje mogu da prenosim me ne zanima. Sta vise, ako bi me istinski uhvatilo, bar bih se samoizolovao, a ne sebicno setao okolo misleci da mi nije nista i sirio zarazu.

Ima li kakvih pomaka u tom smeru?

Imam poverenja u sebe i to je moj izbor, ako treba i da se potpise neki papir da me ne lece ako dodje do komplikacija, potpisacu ga. Vakcina me zanima samo zbog drugih i da mogu da zastitim druge.

Kako tu stojimo?
Naravno, to je uvek najbitnija stvar, da se opsežno i pravilno radi testiranje. Zato sam ja već rekao da su vakcine izuzetno neisplative jer njihov razvoj, testiranje i odobravanje jako dugo traju, a najduže testiranje. I čak ako je uspešno, to ne znači da će biti odobreno za upotrebu.
E sad, priča oko vakcine za koronu, naravno da je sve to upitno i ta sumnja u bezbednost je racionalna. Realno smo svi bili u panici, ponajviše onda kada su bila zatvaranja, jer niko to nije voleo, a nismo znali šta će biti od korone. Postoji milion razloga zašto je ubrzano odobrenje vakcine, a verujem da su glavni razlozi sasvim drugi od toga da je briga o čoveku. Pre će biti ekonomija. Ali vakcina kao vakcina u suštini prati "recept" da se koriste standardne komponente koje su već dokazano bezbedne, samo treba aktivna komponenta da bude stabilna i da telo reaguje na nju. Jer vakcina ne menja, nego izaziva reakciju, za razliku od nekih lekova koji direktno deluju na neke receptore.
Ne znam, na nama je na kraju da verujemo naučnicima i stručnjacima, koliko god to opasno bilo. Jer neću dati lekaru da mi radi servis na autu, a mehaničaru da mi postavi dijagnozu i napiše recept.
Besmislene su ove priče o vakcinaciji. Naši preci očigledno nisu imali nikakvu dilemu o tome, a današnje internet generacije su očigledno malo zaglupele pa veruju u svakakve teorije zavere.

Uz to treba uzeti u obzir da su tada ljudi bili manje edukovani nego danas, pa mora postojati neki razlog zašto su tako jako verovali lekarima i naučnicima.
 
Možda nisu verovali ali su morali, nije to bilo baš vreme hoćeš nećeš, identifikujem se kao fikus.
 
Da li ti uopste shvatas, da kolicina kiseline, koja bi se eventualno unela u telo, pa i bebe, je toliko mala, da ne utice ni na sta.
I hlorovodonična kiselina se uopste ne nalazi u vakcinama, ali se mogu naci tragovi - tragovi znace da je njihova kolicina zanemarljiva i nije uopste stetna. Ona se koristi u procesu proizvodnje, gde se neutrališe i sa NaOH i nastaju voda i tako (NaCl btw, ona tako što stavlja u svoju hranu) - dakle u vakcini se ne nalazi u svom "originalnom" obliku. A tragovi se eventualno mogu naci, slicno kao sto na pakovanjima za hranu pise da se mogu naci tragovi lesnika, oraha, kikirikija, soje, ili cega god. Za proizvodnju hrane to vazi, odnosno pise se, onda kada se taj proizvod proizvodi u istoj hali kao i npr. puter od kikirikija - moguce je da u nekom koraku proizvodnje putera od kikirikija dune promaja pa odleti ljuska od kikirikija i upadne proizvodnu traku za taj drugi proizvod koji inace ne sadrzi kikiriki.
Dok je to u proizvodnji vakcine čisto bezbednosna mera da se napiše da sadrži tragove hlorovodonične kiseline, jer je moguće da nije pomesana ista količina HCl i NaOH, dakle da je preostalo nešto molova HCl viska i onda bi se pri analizi možda nasli njeni tragovi.
Aman covece, stvarno mi nije jasno sto se bavis ovim temom kada nemas blage veze sa time. Nabrojani metali i kancerogene materije. Hajmo ovako onda, zatvori svoj podrum i nikada u zivotu nemoj ulaziti u neki podrum jer ce biti ozracen radonom. Nemoj onda nikad raditi ni rendgen, ne daj bože ikada da moras da se podvrgnes dijagnostiku za kancer pa da moras u sebe da unosis radioaktivne elemente. Nemoj slučajno onda koristiti ni aluminijumsku foliju, jer će ti prouzrokovati neki oblik demencije. Probaj da ne jedes hranu koja se uzgaja u neposrednoj blizini autoputeva jer se tu još uvek nalaze tragovi olova zbog goriva koje su ranije sadrzala olovo. Idealno bi jos bilo da nikad ne jedes morske plodove, pogotovo ne dagnje, jer ce u sebe uneti sve i svasta.
Ako si bas toliko paranoican.

Telo ne akumulira aluminijum, osim ako si konstantno ekspoziran njime, dakle da ga svaki dan unosis u nekom obliku, tada moze doci do akumulacije, ali je i to beznaajno. Telo ga jednostavno propusti i izbaci.

Adsorbovani toksoid difterije :adsorbovan na aluminijum-hidroksid, dihidrat 0,3 mg Al3+:
  • Aktivna supstanca, to je ono sto te leci/stvara imunitet protiv necega

Medijum 199 Hanks (10xc)(bez fenol-crvenog) je kompleksna mešavina aminokiseline (uključujući fenilalanin), mineralnih supstanci, vitamina i drugih supstanci (kao što je glukoza)
Sirćetna kiselina, glacijalna:

  • Aminokiselin - ovo je osnova života, naše telo ih sadrži koliko hoces
  • Mineralne supstance - takodje osnova zivota, probaj da pijes destilovanu vodu pa cemo videti kako ce se onda provesti
  • Vitamini - selbsterklärend
  • Glukoza - secer
  • Glacijalna sircetna kiselina - dakle sircetna kiselina, bez molekula vode (nemoguce, jer u kontaktu sa vazduhom se mesa sa vodom iz vazduha, ali je cistoca >99%)
Natrijum hidroksid
  • baza, koriscena u procesu proizvodnje za neutralizaciju HCl - na listi je zbog mogucih tragova
Aluminijum-hidroksid, hidrirani - so na kojoj je adsorbovana aktivna supstanca, kolicina koju telo samo izbaci, aluminijum se ne moze akumulirati u telu
Formaldehid
  • aldehid, tvoje telo ga proizvodi u prosečnoj količini do 90g na dan
Fenoksietanol
  • etar fenola i etilenglikola, baktericid - logicno, jako male kolicine u vakcini
Etanol, bezvodni PENTAXIM može u tragovima sadržavati glutaraldehid, neomicin, streptomicin i polimiksin B
  • rakija
Voda za injekcije
  • Voda
Saharoza
  • Šecer, radi ukusa (ako je oralna vrsta vakcine)
Trometamol
  • Pufer, stabilizator, nikada nije uzrokovao bilo kakvu nuspojavu
Hlorovodonična kiselina, koncentrirana
  • objavljeno
Ispada sve zdrave sastojke ili pola od njih već imamo. Odakle aluminijum u mozgu ostecenih i obolelih od autizma ?
Bilo bi lepo da stavis i sve nus pojave tih elemenata . Pa kad se te beznačajno male količine pomnože sa brojem vakcina koje beba, dete dobije za života i ne bude malo.
 
Pa bilo bi prvo dobro da se uopšte dođe do tačnog uzroka autizma. Ako ga ti znaš, onda podeli to sa naučnim svetom, pa da rešimo i taj problem.
Ali aluminijum nije uzrok autizma. Povećana količina aluminijuma u organizmu može biti od bilo čega, ali se taj aluminijum mora konstantno unositi kako bi uopšte došlo to akumulacije. Kao što sam već napisao, aluminijum prolazi kroz telo i odmah se izbacuje, jer telu nije potreban.
Dobar primer za to je slučaj iz Britanije, kada je aluminijum sulfat dospeo u vodovod u jednom gradiću, greškom vozača u pogonu za preradu vode. Na taj način je i aluminijum dospeo u pijaću vodu, ali i sve drugo iz cevi. Nekoliko ljudi je umrlo, dosta njih je imalo ozbiljne i lakše posledice. I ima dobar dokumentarac o tome na jutjubu.

I opet je poenta to što su oni, zbog nemarnosti lokalne vlasti, unosili konstantno aluminijum u telo, bilo kroz unos vode sa česma, bilo kroz kožu kupanjem u vodi. I tek tada je aluminijum uspeo da se akumulira, jer su to bili učestali unosi, koje telo nije moglo brzo da izbaci.
A izuzetno mala količina aluminijuma u vakcini, koja se prima vrlo retko, sigurno neće dovesti do akumulacije u telu bebe. Uzrok postojanja aluminijuma u telu bebe (ne znam doduše odakle ti ti slučajevi) može biti jedino i isključivo od majke.
I opet, aluminijum ne uzrokuje autizam jer se 1) dokazalo da ne utiče, 2) ne zna se još tačan uzrok autizma, 3) i autizam je spektar, dakle postoje različite vrste i težine.
 
Pogrešno je zaključiti da vakcina može da izazove autizam, a da dete nije imalo već neki trag autizma. U razgovoru sa nekim lekarima vakcina može samo da ubrza proces, ako neko dete ima predispozicije autizma ali se još nije dovoljno aktivirao da se primeti, hemijska reakcija na neku od vakcina može da ubrza proces. Zato neki poistovećuju vakcine i autizam. To naravno ne znači da ako se dete nevakciniše da neće ispoljiti autizam u kasnijem uzrastu. Kompleksna priča na koju niko nema odgovor isto kao rad imunog sistema, previše je komplesno.
 
Mada možda ne izgleda tako, ali ove priče su veoma važne ako želimo da u mnogim predstojećim krizama sveta koji ide drastično nagore ikada funkcionišemo efikasno i kao jedan narod. Ja uopšte nisam ubeđen da čak i biološki rat, rat dizajniranim virusima, možemo potpuno da isključimo kao mogućnost. Ne još, ali ubuduće. A ako toga i ne bude, nove zaraze i epidemije nas svakako brzo čekaju već i zbog klimatskih promena i posledičnih pomeranja bioloških zona. Pa bi nam bolje bilo da se složimo i pokušamo da naučimo da se razumemo jer se mnoge stvari mogu uraditi samo zajedno. Čitajući ove poruke međutim stičem utisak na nije u pitanju samo Žika, da ustvari ima dosta onih koji nisu razumeli moje objašnjenje koje tačno, uz pomoć dijagrama toka epidemije, konačno pokazuje šta se ustvari desilo, tj. zbog čega smo po broju umrlih bili među prvih pet u čitavom svetu. Da probam ponovo, na nadam se jasniji način.

Prvo, zašto ponovo pišemo o tome kad je epidemija davno završena? Zato što se zbog malog stepna vakcnisanosti ponovo pojavljuju neke bolesti i zato što SADA moramo da odlučimo šta da radimo kad dođe novi virus. Zbog obe te stvari se prvo mora objasniti šta je pošlo naopako proši put, zašto smo tako loše prošli. Jer to ne možemo ispraviti ako ne znamo šta je bio GLAVNI problem, ako u društvu ne postoji veliki stepen konsenzusa oko GLAVNOG uzroka "viška smrti". Zbog toga moramo pokušati zaboraviti na naša predubeđenja, politička i medicinska verovanja, pa gledati samo ono što nam govore brojevi, ma šta to bilo.

Kad se pogleda kakav je bio vremenski raspored viška smrti jasno se vidi veoma visoki stepen povezanosti ritma umiranja i ritma zaražavanja (visoka korelacija). Tačno onako kako se povećavao i opadao broj zaraženih tako se dve nedelje kasnije povećavao i opadao broj mrtvih. Te dve krive imaju isti oblik. To NUŽNO znači da su maltene svi ti umli imali virus u sebi, tj da bili ZARAŽENI, i to tačno onoliko ranije od trenutka umiranja koliko prosečno treba da se umre od raznih posledica kovid virusa. Dakle umiranje je pre svega bilo posledica zaražavanja.

Da je većina umrla od drugih bolesti nevezanih za kovid, recimo zato što nije bila primljena kod lekara, onda kriva umrlih nikako ne bi mogla da izgleda kao iskopirana i tri nedelje zakašnjena kriva talasa zaražavanja. Imali bi u vremenu relativno ravnomerno raspoređen broj mrtvih, nešto što po obliku nema veze sa kovid talasima zaražavanja. Ovako

Vremenski odnos dijagrama zaraze i smrti za dva razloga umiranja.jpg


Dalje, kad se čovek zarazi kovidom, pod pretpostavkom da medicinski sistem i dalje funkcioniše, njegove šanse za preživljavanje ISKLJUČIVO zavise od snage organizma i imunog sistema. Pošto je to slučajno raspodeljno po celoj populaciji, jedino na šta možemo uticati je stepen vakcinisanosti stanovništa jer samo vakcina može da podstakne one ugrožene i slabije organizme da se od virusa brane bolje nego što bi to inače mogli.

Tako se dolazi do nepobitnog dokaza da je isključivi krivac za veliki broj mrtvih u Srbiji bio nedovoljni stepen vakcinisanosti (od onoga na šta mi možemo uticati, naravno). A za to krivicu snose samo oni koji su uporno, i tada i sada, širili neopravdane sumnje u vakcine. Nazovite tu grupu kako hoćete, antivakseri ili ne, to je nebitno. Iako se svi mi lako možemo složiti oko toga da su naše vlasti pravile ogromne greške i da su krive za mnogo toga, pa sam i ja ovde o tome pisao, sami brojevi jasno pokazuju da NISU krive i za ovu jednu i konkretnu stvar, za tako veliki broj mrtvih, ma šta nekome na prvi pogled izgledalo. Medicinski sistem je radio, bilo je novih bolnica, lekova i opreme, i bilo je čak tri različite vakcine, tri različita tipa, iz tri politički suprostavljene grupe država. Dakle ako je jedna vakcina "sumnjiva", tu su druga ili treća. Takođe, sve brljotine naše vlasti ne menjaju činjenicu da te vakcine nisu ONI pravili, nego stranci, pa je (za stepen vakcinisanosti, što je za broj mrtvih jedino bitno) sasvim nebitno šta su domaće vlasti tada pričale, radile ili koliko im se u narodu verovalo. Takođe nije bilo bitno ni koliko se veruje "zapadu", pošto se mogla uzeti vakcina sa istoka. Iz Rusije. Ili iz Kine. A kasnije i druge. Ne, problem je dakle mogao biti SAMO opšte nepoverenje u samu NAUKU, i to SVUDA, u svim zemljama sveta, u svim političkim uređenjima, svim kulturama i svim sistemima. Tako univerzalni animozitet može biti posledica samo ciljanog uništavanja ugleda samih vakcina i pored čitavih 300 godina uspešnog korišćenja.

Ukratko, za naše neslavno mesto u prvih pet po broju mrtvih u svetu, krvi su antivkseri, a ne vlast. Ja sam obe grupe dovoljno kritikovao i tada i sada, pa je jasno da to nije nikakvo opravdanje za ono gde jesu krivi, ali ovo je objektivni dokaz, i mora da se kaže onako kako jeste. Što znači da ako želimo da nam se ova tragedija ne ponovi moramo nekako ubediti ove što prenose neistine o vakcinama da prave OGROMNU štetu. To ne znači da se ne sme izveštavati o problemima koje sa vakcinama postoje, ali znači da se to mora raditi uz dovoljno znanja o onome o čemu se priča, na miran i na uravnotežen način, tako da se predstavi celovita clika, a ne samo njeni delovi. Parcijalne istine, jednostranost i pogrešne interpretacije inače tačnih činjenica su danas u medijima univerzalno prihvaćeni način laganja i propagande. Treba se čuvati istog pristupa i na Internetu, jer je to jedino što nam je još ostalo.
 
Poslednja izmena:
@Zuma слажем се са преко 90% овог што си написао али са овим последњим болдованим "криви су антиваксери, а не власт", тј са другим делом те изјаве која се односи на власт не могу да се сложим. Антиваксери наравно да имају свој негативан утицај, али тих антиваксера има по целом свету. Током короне чисто информативно читао сам и неке стране, пре свега Америчке форуме, и просто сам се изненадио колику су буку ту стварали антиваксери. Е сад, како то да је у свим тим земљама степен вакцинације значајно већи него код нас. Па зато што тај глас антиваксера и ако се чује у широким народним масама не упија се тако лако јер постоји колико толико поверење у званичне медицинске институције и у њихове кризне штабове како год се они звали. Код њих те институције нису биле инструисане од стране њихових власти, одлуке нису зависиле од неких избора нити дневно политичких тема као код нас, нису се тако очигледно штеловали подаци, није свака одлука морала да прође кроз штаб председника државе или неке друге политичке институције да би тамо била аминована.... Дакле код нас криве су власти, а антиваксери су последица модерног глобалног лудила са чијим негативним утицајем ћемо морати живети. Борба против тих антиваксерких утицаја и сличних (попут равноземљаша) треба да буде суптилна и промишљена а не никако ударање контре тврдњама да су вакцине 100% делотворне и 100% безопасне, а било је доста и тога, то ће само ојачати те антиваксерске покрете.
 
Pogrešno je zaključiti da vakcina može da izazove autizam, a da dete nije imalo već neki trag autizma. U razgovoru sa nekim lekarima vakcina može samo da ubrza proces, ako neko dete ima predispozicije autizma ali se još nije dovoljno aktivirao da se primeti, hemijska reakcija na neku od vakcina može da ubrza proces. Zato neki poistovećuju vakcine i autizam. To naravno ne znači da ako se dete nevakciniše da neće ispoljiti autizam u kasnijem uzrastu. Kompleksna priča na koju niko nema odgovor isto kao rad imunog sistema, previše je komplesno.
Povezuju ga sa vakcinama zato što se autizam obično dijagnostifikuje oko druge godine života. A u ljudskoj prirodi je da nađe odgovor na pitanje, zašto se baš meni ovo desilo. Tu mmr dođe kao kec na jedanaest. Inače mnogi roditelji koji imaju zdravo dete pored autističnog, shvataju da je bolesno dete bilo drugačije od samog rođenja. Naravno, ko želi da pogleda istini u oči.
 
uz pomoć dijagrama toka epidemije, konačno pokazuje šta se ustvari desilo,
Nikakvi dijagrami sa sigurnošću ne mogu da pokažu šta se 100% desilo. Za to treba izaći iz kuće i sagledati situaciju na terenu. Buljenje u ekrane i dijagrame može samo stvarati razne teorije.

Zbog obe te stvari se prvo mora objasniti šta je pošlo naopako proši put, zašto smo tako loše prošli. Jer to ne možemo ispraviti ako ne znamo šta je bio GLAVNI problem, ako u društvu ne postoji veliki stepen konsenzusa oko GLAVNOG uzroka "viška smrti".
Znamo, samo neki ne znate.

Iako se svi mi lako možemo složiti oko toga da su naše vlasti pravile ogromne greške i da su krive za mnogo toga, pa sam i ja ovde o tome pisao, sami brojevi jasno pokazuju da NISU krive i za ovu jednu i konkretnu stvar, za tako veliki broj mrtvih, ma šta nekome na prvi pogled izgledalo. Medicinski sistem je radio, bilo je novih bolnica, lekova i opreme
Ovo može da izjavi čovek koji baš dugo nije imao kontakt sa drugim ljudima ili koristio taj naš čuveni i dobri medicinski sistem. Ne bih da budem toliko crn da ti kažem da ti taj naš besprekorni medicinski sistem bude životno potreban.

Ukratko, za naše neslavno mesto u prvih pet po broju mrtvih u svetu, krvi su antivkseri, a ne vlast.
Ajde pokaži nam kovid pasoš da vidimo kada si se vakcinisao. Antivakseri su POSLEDICA, ne i UZROK. NE IDEŠ protiv antivaksera sa rečenicom "Ti si glup, a Ja sam pametan i MORAŠ mene da slusaš". Već smo naširoko objašnjavali ovu temu pa ako nisi razumeo samo znači da ne trebaš nikoga da ubedjuješ u svoje stavove već da popraviš svoj. Nešto kao što vlast MORA da uradi ako dodje do sledeće pandemije. Paradox je to lepo objasnio.
 
@Zuma слажем се са преко 90% овог што си написао али са овим последњим болдованим "криви су антиваксери, а не власт", тј са другим делом те изјаве која се односи на власт не могу да се сложим. Антиваксери наравно да имају свој негативан утицај, али тих антиваксера има по целом свету. Током короне чисто информативно читао сам и неке стране, пре свега Америчке форуме, и просто сам се изненадио колику су буку ту стварали антиваксери. Е сад, како то да је у свим тим земљама степен вакцинације значајно већи него код нас. Па зато што тај глас антиваксера и ако се чује у широким народним масама не упија се тако лако јер постоји колико толико поверење у званичне медицинске институције и у њихове кризне штабове како год се они звали. Код њих те институције нису биле инструисане од стране њихових власти, одлуке нису зависиле од неких избора нити дневно политичких тема као код нас, нису се тако очигледно штеловали подаци, није свака одлука морала да прође кроз штаб председника државе или неке друге политичке институције да би тамо била аминована.... Дакле код нас криве су власти, а антиваксери су последица модерног глобалног лудила са чијим негативним утицајем ћемо морати живети. Борба против тих антиваксерких утицаја и сличних (попут равноземљаша) треба да буде суптилна и промишљена а не никако ударање контре тврдњама да су вакцине 100% делотворне и 100% безопасне, а било је доста и тога, то ће само ојачати те антиваксерске покрете.

Zamisli da si vlasnik radnje i da si zaposlio obezbeđenje, a radnja ipak bude opljačkana. Ko je VIŠE kriv, lopov ili obezbeđnje koje nije uspelo da ga spreči? Naravno da po deo krivice snose obe strane, ali ne mogu da prihvatim da se za onoga ko je i zamislio i počinio zločin kaže da je manje kriv od onoga ko nije uspeo da ga spreči. To je isti odnos kao i između naših vlasti i antivaksera. Vlasti su pričale da treba da se vakcinišemo i sasvim tačno tvrdile da od vakcine ima drastično više koristi nego štete. I još obezbedile više vrsta vakcina onda kad ih nigde nije bilo samo da bi ljudi koji zbog antivaksera sumnjaju u neku vakcinu mogli da biraju. A antikaseri su iz sve snage ubeđivali narod da svi lažu, da je bolest bezopasna, a vakcinacija opasna. I mi bi sad trebali da prihvatimo stav da su za mali stepen vakcinisanosti više krive vlasti "zato što nisu ulivale dovoljno poverenja", nego antivakseri koji su direktno propagirali da je kovid bezopasan, da su vakcine u najboljem slučaju bespotrebne, a verovatno i opasne, i da u bolnicama leže zdravi zbog čega stvarno bolesni ne mogu kod lekara? Zašto bi se neko ko nije teško bolestan uopšte vakcinisao ako u tome ima i malo istine? Dakle, sve to prosto ne liči na iole približan stepen krivice ove dve strane. Naravno da su naše vlasti krive za mnoge druge stvari, ali ovde smo se ograničili samo na glavni uzrok malog procenta vakcinisanosti, na najveći doprinos baš tome, ne na druge stvari, a meni izgleda da činjenice govore da je krivica raspoređena baš tako.
 
Poslednja izmena:
Vrh