Šta je novo?

Epidemija CoViD-19

Da li ćete se vakcinisati i kojom vakcinom?

• Da - Sinopharm

Glasovi: 32 10,1%
  • Da - Sputnik V

Glasovi: 25 7,9%
  • Da - Pfizer-BioNTech

Glasovi: 81 25,6%
  • Da - bilo kojom dostupnom vakcinom

Glasovi: 49 15,5%
  • Da - AstraZeneca

Glasovi: 23 7,3%
  • Da - Moderna

Glasovi: 2 0,6%
  • Nisam siguran sačekaću još

Glasovi: 44 13,9%
  • Ne želim da se vakcinišem

Glasovi: 60 19,0%

• Ukupno glasača
    316
Uh dobro je, na momenat sam se zabrinuo da se drLicemerčina osvrnuo na najavljeni masovni doček NG.
Ili na neki od masovnih Partijski dirigovanih skupova koje smo imali u zadnjih dva meseca...

Vidim da se ipak samo drži baljezganja o propusnicama. Dobro je, stanje redovno.

Тек треба да крене изборна кампања у пуном капацитету.

Ne znam da li smo kačili direktan link ka onoj našoj studiji gde se merila efikasnost vakcina.

https://www.mdpi.com/2076-393X/9/9/1031

https://www.politika.rs/scc/clanak/4920 ... m-casopisu

Др Ђурковић Ђаковић каже да је ово прва оваква студија коју су објавили српски истраживачи. Додаје да је штета што држава на националном нивоу није још објавила сличне податке јер располаже огромним бројем резултата, у односу на обухват испитаника на ИМИ, који би највероватније били и прецизнији. У публикованом раду дат је пресек резултата имунитета у Србији после шест недеља и након три месеца од вакцинације дуплом дозом за све четири вакцине, с тим што је број оних који су примили тек пристигло цепиво „Астра Зенеке” био мали. Ови научници показали су и како антитела еволуирају после природне заразе вирусом корона, у односу на то како се тај процес развија код вакцинисаних. Основни закључак студије је да су све вакцине које се дају у Србији корисне јер све производе имунски одговор после две дозе, те да је свака боља него ниједна.

Pošto se u studijama mere antitela, očigledno je to korisno, a znamo da su mnogi govorili da to ne znači mnogo.

Koliko sam shvatio, država priznaje rezultate testa na antitela, ali samo obavljene u državnoj laboratoriji.

Od početka sam govorio da mislim da je bolje da glavni kriterijum za dozvoljavanje kretanja i prelazak granica bude test na antitela, a ne PCR ili vakcinacija.

Sloboda kretanja nije apsolutna i zagaranatovana i može se ograničiti ili ukinuti u cilju sprečavanja širenja zaraznih bolesti.
Član 39. Ustava Srbije. Verovatno nešto slično piše u Ustavu Austrije kao i u Ustavima svih drugih država

Sloboda kretanja

Član 39

Svako ima pravo da se slobodno kreće i nastanjuje u Republici Srbiji, da je napusti i da se u nju vrati.

Sloboda kretanja i nastanjivanja i pravo da se napusti Republika Srbija mogu se ograničiti zakonom, ako je to neophodno radi vođenja krivičnog postupka, zaštite javnog reda i mira, sprečavanja širenja zaraznih bolesti ili odbrane Republike Srbije.

Jel imate ideju sta se sinoc desavalo u gradu? Evo ja citam poruke od ljudi koji se hvale gde su sve bili.

Vakcinisani koji mogu da prenose virus, neki testirani koji su mozda su se u medjuvremenu zarazili, oni sa laznim testovima, oni kojima ne mogu komunalci nista... svi zajedno orgijaju po gradu.

I onda tu neke mere za sirotinju se uvode :lol:

Garantujem da se sinoc od 22 do 4h vise ljudi zarazilo nego od juce ujutro do 22h.

Odes prosetas, bam korona virus, odes u prodavnicu na minut, bam korona... Kako da ne. Dok ovi orgijaju nabijeni u zagusljivim prostorijama njih stotine. Pustite narod da zivi i radi i to je sve. Kako cemo ikad nekom novom klincu u buducnosti objasniti sliku prepune sportske hale u vreme navodne najvece pandemije u istoriji? :lol:

Ne znam za orgijanja, ali znam da je bila neka velika žurka u Dragstoru i da se nije moglo ući bez kovid propusnice, a drugarica mi kaže da su je izbacili iz kafića jer nije imala propusnicu.

Na stranu kovid propusnice, stvarno mi nije jasno zasto neki nece da se vakcinisu.
Koji je to mentalni sklop ?
Jedino objasnjenje je da se plase igle.

Pa recimo zato što je izgubio poverenje u nauku zbog mnogih sitnih kotradiktornosti koje nam dolaze od naučnika.

Imamo recimo ozbiljne naučnike koji su govorili da vađenje antitela ne govori ništa, a onda vidimo da isti ti naučnici koriste antitela u studijama koje govore o efikasnosti vakcine, a Država priznaje taj test kao znak da si zdrav (90 dana).

E sad, prava istina je malo komplikovanija jer recimo kada bi svi znali da je nivo tela sasvim dovoljan test (naravno, nije 100%), onda bi ljudi stalno trošili pare na testove, a ne bi se vakcinisali, a vakcina je najjeftiniji i najbezbolniji način da se ova epidemija zauzda. I onda opet moramo da objašnjavamo da vakcina nije rešenje koji ti garantuje nezaražavanje, pa čak ni preživljavanje, ali ljudi ne kapiraju procente i ne vide razliku između npr. 60% i 95% jer je njima to i dalje isto i ne hsvataju koliko malo vremena i imuniteta nekada treba da se pređe iz laganog i težak oblik bolesti.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=898480#p898480:2712la2y je napisao(la):
Dejan011 » Нед Нов 14, 2021 2:08 am[/url]":2712la2y]Sloboda kretanja nije apsolutna i zagaranatovana i može se ograničiti ili ukinuti u cilju sprečavanja širenja zaraznih bolesti.
Član 39. Ustava Srbije. Verovatno nešto slično piše u Ustavu Austrije kao i u Ustavima svih drugih država

Sloboda kretanja

Član 39

Svako ima pravo da se slobodno kreće i nastanjuje u Republici Srbiji, da je napusti i da se u nju vrati.

Sloboda kretanja i nastanjivanja i pravo da se napusti Republika Srbija mogu se ograničiti zakonom, ako je to neophodno radi vođenja krivičnog postupka, zaštite javnog reda i mira, sprečavanja širenja zaraznih bolesti ili odbrane Republike Srbije.
Да, али се не може неоправдано дискриминисати одређена група. Ако се ограничава, онда се ограничава за све.

Hehe
Mogu misliti na sta bi, po toj logici, licila mera karantina za bilo kakve zarazne bolesti. Tipa izbije epidemija u nekoj bolnici, a mi moramo da celu zemlju i sve stanovnike zatvorimo ili da ne radimo nista - tek da se ne bi neko osetio ugrozenim i poceo da stavlja zutu traku na rukav.

Kad smo vec tu da onda tu istu logiku primenimo i za slucaje vodjenja krivicnog postupka pa da zatvaramo sve stanovnike za vreme vodjenja nekog krivicnog postupka, npr Koluviji ... ups on je na slobodi los primer :lol:

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=898584#p898584:1sdlh498 je napisao(la):
Mikie » 14 Nov 2021 02:51 pm[/url]":1sdlh498]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=898480#p898480:1sdlh498 je napisao(la):
Dejan011 » Нед Нов 14, 2021 2:08 am[/url]":1sdlh498]Sloboda kretanja nije apsolutna i zagaranatovana i može se ograničiti ili ukinuti u cilju sprečavanja širenja zaraznih bolesti.

Sloboda kretanja

Član 39

Да, али се не може неоправдано дискриминисати одређена група. Ако се ограничава, онда се ограничава за све.
Opet ta "diskrimimacija". Svaki građanin Austrije (a i oni sa vizom) imaju pravo na besplatnu vakcinu, dostupno svuda. Ako ne želi da se vakciniše, to nije diskriminacija, jer mu je jasno dato na znanje da ima tu mogućnost i da treba to da učini. Osobe koje, iz nekog razloga, ne smeju da se vakcinišu, što naučnici opet tvrde da je to praktično nebitan broj ljudi, sigurno imaju potvrdu da ne smeju to da učine i njima se ne pravi problem. Onog trenutka kada bi vakcinacija koštala €10k, pa da ne može svako da je priušti, e tada bi to bila diskriminacija. Ili kada bi vakcinacija bila trenutno samo za određene grupe ljudi (godina, pol, boja kože, boja očiju, itd), i tada bi to bila diskriminacija.

Dalje, niko od vas se ne trudi da pročita uopšte šta znači znači novo pravilo u Austriji. Da, oni koji nisu vakcinisani su u tom lockdownu. Njima je "zabranjen" izlazak iz domova, osim u posebnim slučajevima, a ta lista je dugačka: posao i obrazovanje, obezbeđivanje osnovnih (životnih) potrepština, odmor na svežem vazduhu, medicinska briga i vakcinacija, praktikovanje religije, neodložive obaveze u državnim institucijama, sastajanje sa pojedinačnim bliskim članovima porodice (rodbine) iz bilo kog razloga. Mogu bez propusnice ulaziti u supermarkete, apoteke, drogerije, banke, trafike, pošte, benzinske pumpe, radionice, mehaničarske radionice, javni prevoz.
Njima je praktično zabranjen ulazak u gastronomiju, bioskope, i slično, gde se traži pokazivanje dokaza o testu, vakcini, preležanoj bolesti. Teorijski ne mogu ući u druge radnje, tipa butike, ali to je opet teorijski jer ne postoji kontrola u tim delatnostima.

Kao što se većina vas antivakcinaša i slični ne informišete o vakcinama na pravim izvorima, tako se očigledno ne informišete ni o ovoj vesti iz Austrije.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=898575#p898575:lz0ne73z je napisao(la):
chiko » Ned Nov 14, 2021 1:23 pm[/url]":lz0ne73z]Na stranu kovid propusnice, stvarno mi nije jasno zasto neki nece da se vakcinisu.
Koji je to mentalni sklop ?
Jedino objasnjenje je da se plase igle.

Double jabbed people are catching Covid and passing it on to those they live with, warn experts who have studied UK household cases.

Individuals who have had two vaccine doses can be just as infectious as those who have not been jabbed.

https://www.bbc.com/news/health-59077036

Ne pomazem drugima, a ne gura mi se neispitan sadrzaj u sopstvsno potpuno zdravo telo. Nisam uopste antivakser, da imam dijabetis npr. vakcinisao bih se. Ok, da imam dijabetis, imao bih temu za razmisljanje sta mi je ciniti :lol:

Radim od kuce, druzim se sa ljudima koji imaju iste stavove ili me bar ne osudjuju i ne osecaju se ugrozenim u mom prisustvu i ne zameraju mi sto sam nevakcinisan, provodim dosta vremena napolju i na selu, postujem mere gde se zahtevaju, stavim masku, perem ruke...

Gotovo da ni nemam kontakt sa random ljudima. Ne paranoisem oko vakcina, ali ne guram ni Koka kolu u organizam, a kamoli ovo.

Ako je imunitet krda u pitanju, a to niko jos nije dokazao da bas i ide sa vakcinacijom, ali ako se dokaze, evo, ja pristajem da me neko zarazi koronom u nekoj minimalnoj kolicini, da prebolim to, a nece mi biti apsolutno nista i da stvorim antitela.

Samo ako se dovoljno ljudi cijepi protiv COVID-19 ili se od bolesti oporavi, pandemija je okončana.

Evo, ja pristajem da mi kovidas kaslje u lice, jel to ok? I da posle budem u izolaciji dok ne budem cist :mrgreen:

Ako je zbog ucestvovanja u kolektivu i pomaganju u sprecavanju pandemije.

Medjutim, ni ovaj citirani deo gore nije definitivno ili dokazano tacan. Poenta je da svi lupaju gluposti od pocetka i sad treba da im verujem po bilo kom pitanju? :laugh:

Generalno i zaboravim da postoji kovid, uglavnom je ovaj forum podsetnik.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=898597#p898597:10al0bqn je napisao(la):
astrodule » Нед Нов 14, 2021 2:19 pm[/url]":10al0bqn]Gde to piše?

Da li se ijedan ozbiljan pravnik usprotivio nekom lokdaunu koji je bio na snazi u Srbiji?
Шта је иоле озбиљан правник? Знам адвоката, сигурно није једини, који је зарадио доста на ослобађајућим пресудама за слободно кретање за време полицијског часа...

Уосталом, у последњем посту нисам ни мислио на полицијски час, већ на дискриминаторну одлуку ових пропусница која није оправдана. Служи као средство принуде на вакцинацију, махом млађих лица. Вакцина нас неће спасити заразе.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=898604#p898604:3jglvp1j je napisao(la):
Beki » 14 Nov 2021 04:01 pm[/url]":3jglvp1j]Opet iz Austrije pocinje, m? :laugh:
Šta to opet počinje iz Austrije? Treba da te bude sramota, a i druge koji isto tako porede. Vređanje i omalovažavanje žrtava poređenjem sa najobičnijom vakcinom je skandal. Druže, pokrij se ušima i idi vakciniši se, to će ti biti jedina iole pametna stvar u životu.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=898582#p898582:1qo90qi3 je napisao(la):
astrodule » Ned Nov 14, 2021 2:45 pm[/url]":1qo90qi3]Pa recimo zato što je izgubio poverenje u nauku zbog mnogih sitnih kotradiktornosti koje nam dolaze od naučnika.

Imamo recimo ozbiljne naučnike koji su govorili da vađenje antitela ne govori ništa, a onda vidimo da isti ti naučnici koriste antitela u studijama koje govore o efikasnosti vakcine, a Država priznaje taj test kao znak da si zdrav (90 dana).

E sad, prava istina je malo komplikovanija jer recimo kada bi svi znali da je nivo tela sasvim dovoljan test (naravno, nije 100%), onda bi ljudi stalno trošili pare na testove, a ne bi se vakcinisali, a vakcina je najjeftiniji i najbezbolniji način da se ova epidemija zauzda. I onda opet moramo da objašnjavamo da vakcina nije rešenje koji ti garantuje nezaražavanje, pa čak ni preživljavanje, ali ljudi ne kapiraju procente i ne vide razliku između npr. 60% i 95% jer je njima to i dalje isto i ne hsvataju koliko malo vremena i imuniteta nekada treba da se pređe iz laganog i težak oblik bolesti.
Dobro, ne veruju lekarima i nauci, ali se onda postavlja pitanje kome veruju ?
- Nestorovicu (lekaru otpadniku)
- youtubu
- sebi
- komsiji

Moras nekom verovati, da bi doneo odluku vakcinisati se ili ne.

Postoji i nešto što se zove deduktivno zaključivanje, koje je pouzdano, pa preporučujem da se, na osnovu dostupnih izvora, ono koristi pri donošenju odluka.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=898620#p898620:1w53bby9 je napisao(la):
chiko » Ned Nov 14, 2021 4:27 pm[/url]":1w53bby9]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=898582#p898582:1w53bby9 je napisao(la):
astrodule » Ned Nov 14, 2021 2:45 pm[/url]":1w53bby9]Pa recimo zato što je izgubio poverenje u nauku zbog mnogih sitnih kotradiktornosti koje nam dolaze od naučnika.

- youtubu
- sebi
- komsiji

Mnogi ljudi u svetu se vakcinišu isključivo zbog ekonomskih, perfidnih ucena, a ne zbog verovanja u nešto ili nekoga.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=898622#p898622:tt94pwzt je napisao(la):
Пантограф » Ned Nov 14, 2021 5:29 pm[/url]":tt94pwzt]Postoji i nešto što se zove deduktivno zaključivanje, koje je pouzdano, pa preporučujem da se, na osnovu dostupnih izvora, ono koristi pri donošenju odluka.
To se svodi na to da verujes sebi.

Takodje deduktivno zakljucivanje zavisi od osobe do osobe, zakljucci mogu biti totalno drugaciji.
Zavisi i od informacija koje posedujes, tj ako citas djubroide deduktivni zakljucci ce ti biti bitno drugaciji, nego ako citas izvestaje sa Kembridza.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=898620#p898620:20lxmmai je napisao(la):
chiko » Today, 17:27[/url]":20lxmmai]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=898582#p898582:20lxmmai je napisao(la):
astrodule » Ned Nov 14, 2021 2:45 pm[/url]":20lxmmai]Pa recimo zato što je izgubio poverenje u nauku zbog mnogih sitnih kotradiktornosti koje nam dolaze od naučnika.

- youtubu
- sebi
- komsiji

Ne moraju - biraju status quo, ali to ne znači da su avaksi.

Vrh