Šta je novo?

Epidemija CoViD-19

Da li ćete se vakcinisati i kojom vakcinom?

• Da - Sinopharm

Glasovi: 32 10,1%
  • Da - Sputnik V

Glasovi: 25 7,9%
  • Da - Pfizer-BioNTech

Glasovi: 81 25,6%
  • Da - bilo kojom dostupnom vakcinom

Glasovi: 49 15,5%
  • Da - AstraZeneca

Glasovi: 23 7,3%
  • Da - Moderna

Glasovi: 2 0,6%
  • Nisam siguran sačekaću još

Glasovi: 44 13,9%
  • Ne želim da se vakcinišem

Glasovi: 60 19,0%

• Ukupno glasača
    316
Guglam i nalazim slične vesti širom Nemačke - virus u staračkim domovima. Uz smrtne slučajeve naravno, ali visok procenat vakcinisanih starih osoba, dok uglavnom radnici imaju nizak procenat vakcinisanih. Niko drugi osim radnika i posetioca ne može da unese virus. Dakle, očigledno da nisu krive stare osobe nego nevakcinisani staratelji.

Nisam ni rekao da su krivi stari već upravo staratelji ili posetioci koji su imali čuvenu kovid propusnicu. Dakle uopše ne mora da znači da je neko nevakcinisan doneo već možda neko vakcinisan jer vakcinisani ne moraju da se testiraju.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=897098#p897098:31g1lsgp je napisao(la):
mariks » 08 Nov 2021 06:39 pm[/url]":31g1lsgp]
Guglam i nalazim slične vesti širom Nemačke - virus u staračkim domovima. Uz smrtne slučajeve naravno, ali visok procenat vakcinisanih starih osoba, dok uglavnom radnici imaju nizak procenat vakcinisanih. Niko drugi osim radnika i posetioca ne može da unese virus. Dakle, očigledno da nisu krive stare osobe nego nevakcinisani staratelji.

Nisam ni rekao da su krivi stari već upravo staratelji ili posetioci koji su imali čuvenu kovid propusnicu. Dakle uopše ne mora da znači da je neko nevakcinisan doneo već možda neko vakcinisan jer vakcinisani ne moraju da se testiraju.
Pogrešno sam se izrazio, naravno da ne mislim da kriviš stare. Čuvena kovid propusnica, isto tako i testirani mogu da budu zaraženi. Zbog toga je, u svrhu EU digitalnih zelenih pasoša promenjena terminologija i na nalazima ne piše da osoba nije zaražena, nego da virus (odnosno taj protein) nije detektovan. I to je ogromna razlika. Ista terminologija se koristi i za hemijske nalaze, u životnoj sredini, gde se za određeno jedinjenje/element ne piše da je koncentracija 0, nego da nije detektovano. I to znači da u uzorku nema dovoljno visoke koncentracije za detekciju i smatra se da u uzorku može postojati ispitivani element/jedinjenje.
Ako ćemo baš tako da cepidlačimo.
Dakle, iz svih tih vesti koje sam našao, stoji da je kod radnika izražen niski procenat vakcinacije. Možemo nagađati ko je uneo virus, ali smatram da je bitnije da se ti radnici vakcinišu, odnosno da se svi vakcinišemo, nego da se testiramo. Mislim, ne mogu sto puta pisati istu stvar, postoje studije koje lepo razbijaju te svakodnevne mantre "i vakcinisani se mogu zaraziti i širiti virus, vakcinisani su opasniji od testiranih, vakcinisani imaju slabiju zaštitu od onih koji su preležali". Ne mogu shvatiti ozbiljno takve ljude koji ne čitaju studije pre nego što izgovore te komentare. Kao jedna žestoka antivakserka koja kuka na celu priču, mafija ovo ono, a ima celu apoteku u kući i ubeđuje druge da se ne vakcinišu jer je ona to negde pročitala. Pri tome širi i vesti o nekakvom masovnom nestanku struje, gasa, hrane, itd.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=897076#p897076:2tukc9c0 je napisao(la):
LeninVaskrse » 08 Nov 2021 16:44[/url]":2tukc9c0]Ljudi sa Hašimotovim sindromom sigurno se ne goje iz obesti, nego zbog niskih nivoa energije koje nadoknađuju hranom. Gojaznost je složen socioekonomski i zdravstveni problem, teško da možemo da pustimo sve da umiru jer su "sami krivi". Posebno uzevši u obzir koliko nam je nacionalna kuhinja masna.

Ukratko, ono sto je Bender isto pisao.
Raspravlja se o onima koji su u rizičnoj grupi i da li su rizični i koliko, a mnogi non kovid pacijenti od marta prošle godine i dalje umiru, jer nemaju adekvatno mogućnost za lečenjem ili ne u potrebnoj meri.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=897085#p897085:j72f63t8 je napisao(la):
Beki » 08 Nov 2021 17:18[/url]":j72f63t8]Apsolutno podrzavam svakoga ko hoce da se vakcinise, ali i svakoga ko nece. Stavite maske gde treba, ne budite retardi, perite ruke bila korona ili ne, ne pljujte ljudima u facu bila korona ili ne, jacajte imunitet, zdravo se hranite i bavite se sportom.
Šta smo to mi iskorenili nošenjuem maski, pranjem ruku i jačanjem imuniteta. :mrgreen:

Ваљда је и ово неки шарлатан и незналица:

DETLEV KRÜGER

Veliki njemački virolog ruši ideju ‘2G‘ covid potvrda: ‘Ovo nije samo pandemija necijepljenih! A i maknimo djecu s nišana‘

Detlev Krüger, 71-godišnji profesor koji je od 1989. do 2016. godine vodio Institut za virologiju Sveučilišne bolnice Charité u Berlinu, rekao je u velikom razgovoru za njemački Bild da je sve jasnije da čak i potpuno cijepljene osobe mogu prenositi koronavirus SARS-CoV-2 te da se cijepljenjem ne postiže sterilizirajući imunitet, što bi značilo da osoba koja je cijepljena više nikoga ne može zaraziti.
...
- Citirat ću Hendrika Streecka, profesora virologije i direktora Instituta za virologiju i istraživanje HIV-a na Sveučilištu u Bonnu: 'cijepljenjem štitimo sebe, a ne druge'. Pravilo prema kojem će se covid potvrde izdavati samo onima koji su cijepljeni protiv covida i onima koji su ga preboljeli, a ne i onima koji posjeduju negativan covid test, neće donijeti više sigurnosti, već će samo dodatno narušiti slobodu tih osoba.
...
Krüger je rekao i da se djeci treba omogućiti normalan život.
- Epidemiološke su mjere u školama bile prestroge s obzirom na to da djeca nisu ranjiva skupina. Djeca su više oboljela od posljedica epidemioloških mjera nego od samog virusa. Pitam se zašto političari, mediji i znanstvena zajednica ne pričaju više o tome. Vjerojatno je tako jer za djecu nitko ne lobira. Djeca se ne mogu sama obraniti i zato im moramo pomoći. Postoje političari koji smatraju da se za djecu brine tako što ih se cijepi i tako što se zatvore škole. Briga o djeci, po mom mišljenju, znači da im se treba omogućiti normalan život, dobro obrazovanje i prilika za napredovanje - ustvrdio je te dodao da ne smatra da se djecu i adolescente treba cijepiti.

- Dobro je što se trenutno ne cijepe mlađi od 12 godina. Farmaceutske tvrtke, međutim, svejedno rade na tome da se njihova cjepiva mogu dati i njima - rekao je Krüger.
...
- Osobna odgovornost je uvijek ispravna. Znamo to zahvaljujući gripi. No, morate poznavati činjenice i biti dobro informirani. Širenje straha i paničarenje ne pomaže nikome - rekao je Krüger.
Krüger drži da će se jedinice za intenzivnu njegu u bolnicama sporije puniti ako se na pravi načine zaštite stariji i kronični bolesnici.
- U tim se skupinama mora postići jako visoka procijepljenost. Bilo bi najbolje kada bi se dvije doze dale svima starijima od 50, a ne da se raspravlja o cijepljenju djece - rekao je.
Линк: https://www.jutarnji.hr/vijesti/svi...jepljenih-a-i-maknimo-djecu-s-nisana-15117957

Браво, Стара школо!

Imamo i našu Anu Gligić (stara škola) koja je skoro sve omašila što je rekla.

Iz ovoga ne sledi da se ne slažem sa svime što je ovaj Nemac rekao, nego samo hoću da kažem da u svakoj struci postoje različita mišljenja od kojih su neka pogrešna.

A naročito je pogrešno da vakcinisanjem štitimo samo sebe.

Глигићка је само машила у прогнозама, тако што је после сваког таласа предвиђала да више неће бити тако јаких таласа. Не видим ту неки велики проблем поготово што је све остало причала јако разумно. Све време је била поборник вакцинације одраслих и неких умерених мера, без икаквих екстрема.

Koliko se sećam, Gligićka se kunula u vektorske vakcine kao proverene. Govorila je da ne bi primila iRNK vakcinu i da ih nikom ne preporučuje.

Onda je pričala da su je zarazila deca iz obližnje škole jer je loše procenila domet njihovih kapljica jer je njen prozor na prizemlju.

Žena je očigledno bila vrhunski stručnjak, ali ne bih rekao da mnogo prati nove trendove. Najgore je što ni mnogi mlađi lekari ne rade ništa na edukaciji.

Pa i ja bih pre Rusku nego Američku, nije tu ništa pogrešila.

Dakle, iz svih tih vesti koje sam našao, stoji da je kod radnika izražen niski procenat vakcinacije. Možemo nagađati ko je uneo virus, ali smatram da je bitnije da se ti radnici vakcinišu, odnosno da se svi vakcinišemo, nego da se testiramo. Mislim, ne mogu sto puta pisati istu stvar, postoje studije koje lepo razbijaju te svakodnevne mantre "i vakcinisani se mogu zaraziti i širiti virus, vakcinisani su opasniji od testiranih, vakcinisani imaju slabiju zaštitu od onih koji su preležali". Ne mogu shvatiti ozbiljno takve ljude koji ne čitaju studije pre nego što izgovore te komentare.

Nijedna od tih studija ne govori ono što pišeš i to tome smo pričali na predhodnoj strani. Dakle manja je verovatnoća da je doneo virus neko ko nije vakcinisan, a testira se 2x nedeljno nego neko vakcinisan koji se ne testira. Jedino ako veruješ tom pfizer pamfletu da nevakcinisani idu i pljuju u ljude i tako samo oni prenose virus. Slažem se da je bitno da se svi vakcinišemo ili preležimo ali to nećemo postići tako što je svako antivakser ko misli 0,1% drugačije od nas dok farmaciju briga i za tebe i za društvo, a kamoli neke antivaksere (koji su protiv svih vakcina, a ne korone)

https://www.pharmaceutical-technology.c ... n-vaccine/
https://www.washingtonpost.com/world/20 ... port-says/

Inače Danska i pored velikog broja vakcinisanog stanovništva vraća kovid propusnice, a ovde smo uzimali primer kako velikom vakcinacijom (ili izborima kod nas) možemo da pobedimo koronu i mere. Dok svi ne oguglamo na virus, i dok mediji ne odluče da stišaju neće ovo proći.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=897253#p897253:2lcwvk9i je napisao(la):
astrodule » Uto Nov 09, 2021 11:35 am[/url]":2lcwvk9i]Koliko se sećam, Gligićka se kunula u vektorske vakcine kao proverene. Govorila je da ne bi primila iRNK vakcinu i da ih nikom ne preporučuje.

Onda je pričala da su je zarazila deca iz obližnje škole jer je loše procenila domet njihovih kapljica jer je njen prozor na prizemlju.

Žena je očigledno bila vrhunski stručnjak, ali ne bih rekao da mnogo prati nove trendove. Najgore je što ni mnogi mlađi lekari ne rade ništa na edukaciji.
Ako je ovo stvarno govorila, nije daleko od Nestorovica.

Načuh nešto da će na sajmu biti besplatno testiranje na antitela ko je primio kineza. Ne znam detalje ali videću kada saznam. Valjda rade neku studiju.

Video sam neku vest (ili post u Fejs grupi Nauka) da je u toku neka analiza kineske vakcine, tj. da im se mere neka antitela.

Nego, šta mislite o tome što ćemo prvi isprobati eksperimentalni lek protiv kovid-19?

To je barem javno rečeno, ali i dalje mi nije jasno zašto je u protokolu favipiravir koji svima daju.

Juče je bila vest da je posle treće vakcinacije Vučića poraslo interesovanje za vakcinaciju. Što pokazuje da je vakcinacija politička stvar Vučićevih sledbenika.

Evo najnovijih podataka o gradovima (koje je sve teže i teže naći):
Na ovom grafiku nema Beograda, ali trenutno se beleži oko 1,100-1,200, a može se lako uočiti bizarno ponašanje ovog talasa u Novome Sadu, kao i da je sada praktično u celoj Srbiji trend u slobodnom padu...
Capture1.JPG

Kako vreme odmiče, tako se i grafik toka epidemije (očekivano) sve više razilazi od moje prognoze. Trend opadanja (zbog veoma visoke prokuženosti, i nekontrolisanog dosadašnjeg širenja) ipak preovlađuje. Ja sam hrabro prognozirao oštar pad početkom meseca, a on je bio čak još oštriji. Sada, izgleda da će se taj trend nastaviti i da se neće vratiti ni blizu nivoima kakve sam najavljivao, mada i dalje mislim da ni trend opadanja neće ostati ovoliko strm.
Capture.JPG

Broj hospitalizacija ostaje i dalje neobično visok, a trend opadanja prilično sporiji od očekivanog.

Od kada veruje i da se od njegovih samo metro finasira, a da on lično raspolaže sa ostalim parama. ;)

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=897517#p897517:3upzpltf je napisao(la):
Earthmoving » Sre Nov 10, 2021 8:41 am[/url]":3upzpltf]Juče je bila vest da je posle treće vakcinacije Vučića poraslo interesovanje za vakcinaciju. Što pokazuje da je vakcinacija politička stvar Vučićevih sledbenika.

To je tacno. Znam dvoje ljudi koji su se sada vakcinisali "jer se predsednik vakcinisao".
Narod jednostavno i neupitno sledi svog Vodju u svemu, imaju ogromnu potrebu da nekoga slede i imitiraju.

A da nije možda zbog toga što se ljudima šalje poziv za revakcinaciju, jer je u ovo vreme pre 6 meseci dosta ljudi primilo vakcine?
Ne ložite tu priču o Vučiću...

Vrh