Muka mi je od korone, bavim se njom po 10 sati dnevno (srećom, ne kao zdravstveni radnik), na d*** će mi izaći. Zato mrzim ovu temu, mrzim da ćitam sve na njoj, i kad ugrabim pola sata slobodnog vremena dođem na BB da pokušam da "odmorim mozak", ali jbg, gotovo sve druge teme su zamrle
No, uključio sam se samo da bih, istine radi, pojasnio šta je dr Kon danas zaista rekao na konferenciji za novinare. Dakle, ono što Panta priča je bio odgovor na pitanje Joce Palavestre sa Pinka "ako uspemo da prebrodimo epidemiju, šta posle?" (manje-više je to to), na šta je Kon rekao da dok se pojavi vakcina, jedini način da se izbegne epidemija jeste da virus prođe kroz 70 odsto stanovništva čime bi se stekao tzv. imunitet stada.
Takođe je rekao da se još ne zna da li će virus ostati tu sa nama (postati sezonska bolest ili ne), ali da kako sada stvari idu, hoće (proširio se na sve kontinente i broj obolelih u svetu i dalje raste). U tom smislu je upotrebljeno ono "videćemo".
Dakle, stvar je vrlo jednostavna - Srbija pokušava da "poravna krivu" (to smo već čuli milijardu puta za ove dve, tri nedelje), ergo - da ne dođe do tzv. eksponencijalnog rasta broja zaraženih.
Zašto? Da li vam doktori nekada deluju malo uplašeno na konferencijama? Eto zato. Oni znaju u kakvom zdravstvenom sistemu rade, i dobro znaju šta bi značilo ako bi pustili virus da jednostavno prozuji kroz stanovništvo - imali bismo siguran kolaps zdravstvenog sistema, gde bismo izvlačili šibicu koga da isključimo sa aparata. Nijedan lekar, a naslušao sam ih se gomilu ovih dana nije doveo tu tvrdnju u pitanje.
Ko misli da bi ljudi sedeli skrštenih ruku i gledali kako babe, dede i hronični bolesnici umiru jer "eto, jbg, matori su i(li) bolesni i vreme im je da umru", grdno greši. Već danas se svakodnevno javljaju ljudi kojima je neko umro, i bez obzira koliko je star ili bolestan bio, tvrde da je to zbog korone, a država iz nekog razloga to zataškava.
Kada je reč o tome da "pozovome ljude koji znaju", mi i jesmo zvali ljude iz jedine zemlje koja je dosad navodno obuzdala epidemiju.