Šta je novo?

Epidemija CoViD-19

Da li ćete se vakcinisati i kojom vakcinom?

• Da - Sinopharm

Glasovi: 32 10,1%
  • Da - Sputnik V

Glasovi: 25 7,9%
  • Da - Pfizer-BioNTech

Glasovi: 81 25,6%
  • Da - bilo kojom dostupnom vakcinom

Glasovi: 49 15,5%
  • Da - AstraZeneca

Glasovi: 23 7,3%
  • Da - Moderna

Glasovi: 2 0,6%
  • Nisam siguran sačekaću još

Glasovi: 44 13,9%
  • Ne želim da se vakcinišem

Glasovi: 60 19,0%

• Ukupno glasača
    316
Kartograf":1xyvdbdu je napisao(la):
A evo najavljuje i najbolji ikad ekonomski paket mera i priznaje da će jedan od izvora biti zaduživanje na međunarodnom finansijskom tržištu.

To će biti najveći izvor, dakako.

I to u trenutnim uslovima, biće samo daj, nije bitno šta košta.

Treba neko da nađe sve izjave njega, Ane i Siniše u poslednjih mesec dana i sklopi ih u jednu celinu... Pa to bi bila knjiga za čitanje, svaka stranica novi zaplet, svaki pasus druga priča.
To već radi Kesić. :)

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=722001#p722001:10npx5cg je napisao(la):
Zuma » 29 Mar 2020 23:40[/url]":10npx5cg]Zaista postoji velika opasnost da nam se predsednik previše uživi u ulogu spasioca nacije koji nadčovečanskim ličnim naporima spasava narod, i to uprkos otporu i gluposti iste te nacije. To mora da izgleda kako materjal za buduće epske narodne pesme, za spomenik heroju i za dugotrajnu vlast koja, kad sve prođe, logično sledi iz čiste narodne zahvalnosti.
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=9Jg8_IETNcs[/youtube]

Muka mi je od korone, bavim se njom po 10 sati dnevno (srećom, ne kao zdravstveni radnik), na d*** će mi izaći. Zato mrzim ovu temu, mrzim da ćitam sve na njoj, i kad ugrabim pola sata slobodnog vremena dođem na BB da pokušam da "odmorim mozak", ali jbg, gotovo sve druge teme su zamrle :(

No, uključio sam se samo da bih, istine radi, pojasnio šta je dr Kon danas zaista rekao na konferenciji za novinare. Dakle, ono što Panta priča je bio odgovor na pitanje Joce Palavestre sa Pinka "ako uspemo da prebrodimo epidemiju, šta posle?" (manje-više je to to), na šta je Kon rekao da dok se pojavi vakcina, jedini način da se izbegne epidemija jeste da virus prođe kroz 70 odsto stanovništva čime bi se stekao tzv. imunitet stada.

Takođe je rekao da se još ne zna da li će virus ostati tu sa nama (postati sezonska bolest ili ne), ali da kako sada stvari idu, hoće (proširio se na sve kontinente i broj obolelih u svetu i dalje raste). U tom smislu je upotrebljeno ono "videćemo".

Dakle, stvar je vrlo jednostavna - Srbija pokušava da "poravna krivu" (to smo već čuli milijardu puta za ove dve, tri nedelje), ergo - da ne dođe do tzv. eksponencijalnog rasta broja zaraženih.

Zašto? Da li vam doktori nekada deluju malo uplašeno na konferencijama? Eto zato. Oni znaju u kakvom zdravstvenom sistemu rade, i dobro znaju šta bi značilo ako bi pustili virus da jednostavno prozuji kroz stanovništvo - imali bismo siguran kolaps zdravstvenog sistema, gde bismo izvlačili šibicu koga da isključimo sa aparata. Nijedan lekar, a naslušao sam ih se gomilu ovih dana nije doveo tu tvrdnju u pitanje.

Ko misli da bi ljudi sedeli skrštenih ruku i gledali kako babe, dede i hronični bolesnici umiru jer "eto, jbg, matori su i(li) bolesni i vreme im je da umru", grdno greši. Već danas se svakodnevno javljaju ljudi kojima je neko umro, i bez obzira koliko je star ili bolestan bio, tvrde da je to zbog korone, a država iz nekog razloga to zataškava.

Kada je reč o tome da "pozovome ljude koji znaju", mi i jesmo zvali ljude iz jedine zemlje koja je dosad navodno obuzdala epidemiju.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=721994#p721994:2au3sgm4 je napisao(la):
Zuma » 29 Mar 2020 10:27 pm[/url]":2au3sgm4]Znao sam da ćemo pre ili kasnije i ovde dobiti pobornike Američke i Britanske strategije, zato sam i napisao onaj tekst. Ti ustvari kažeš:

Stari ljudi će ionako umreti ili ove godine ili sledeće, pa što ne bi umrli odmah da završimo sa time, budući da će usrednjavanje procenta smrtnosti u periodu od par godina da da isti rezultat. Stari ljudi umrli, pa bože moj, vreme im je.

Tebi je to u redu? I šta ako ne bude tako? I neće oni biti jedini. Ah sorry ... my mistake ...
Zamisli, Zuma, sada već decenijama hitna pomoć u Beogradu okleva da dođe po pacijenta kojega procene kao prestarog/beznadežnog. Siromašni smo, nema dovoljno ekipa hitne pomoći, a stanovništvo stari; nećemo pomoći mlađem ako pomognemo starom. I biće više mrtvih. A ne možemo da sve pare bacimo na hitnu, jer nam fali i sve ostalo - stanovništvo stari... Circulus vitiosus.

Hajde sad svi da se samouništimo zbog toga.

E, trenutno u Italiji nema mesta u intenzivnoj nezi, jer Đovani mora da stavi Pjetrovu staru nonu na il respiratore, pošto svi znaju da je već stavio Salvatoreovu taštu. I treba ceo kontinent da strada? Pa, neće, stradaće nezrelija i gluplja društva na njemu.

Lažni humanizam, to je kad nema humanizma. To je čista destrukcija i samoubilaštvo.

@Homer
To sve znači da će umreti isti ljudi u obe varijante dok se ne zarazi 70%, jer ih vrlo malo starih i slabih preživi respirator, jedino što će ukupne posledice biti mnogo teže.

Dakle, eto, i Srbija ide na 'imunitet krda'. Samo sa 'ravnijom krivom'. Taktika je da se umire, ali polako - ne čuvaju se nikakvi životi.

Iskreno, ja bih pristao i na taj policijski cas od 24h (na krace vreme) ali da mi to ne govori covek koji je ocigledno podcenio krizu, docekao je potpuno nespreman, apsolutno pao na testu strucnosti da bude drzavnik, upravitelj (to nije isto sto i politicar), koji tvrdi da je narod kriv za nepostovanje zakona i pravila a on to sam ne radi poslednjih 6 godina (ako ne i vishe) i kojem je taj narod kriv za sve (da li ima ijedan drugi politicar koji se na toliko ponizavajuci nacin obracao svom narodu u ovoj krizi). On je izgubio ( a nije ga nikada ni imao) svaki autoritet, osim onog u topuzu, a znamo sta je njegos govorio o takvima.
Sto je najgore, on ocigledno nema nikakve jasne politike u glavi (osim ovih drakonskih izivljavanja) i sigurno krije prave podatke o pocetku ove krize i njenom trenutnom razmeru.

Sjajan je ta fora sa okrivljavanjem naroda.
Pali kod svih koji vole autoritet (pendreci i pistolji)

Da se podsetimo 2016. godine i tretmana lekara i medicinskog kadra do skoro:
VUJOVIĆ TERA DOKTORE: Lekari, ako vam se ovde ne sviđa, idite iz Srbije
Iako je stanje u zdravstvu zabrinjavajuće, a plate nikad niže, član Vlade poručio onima koji su nezadovoljni: „Nađite drugu državu“. On nije hteo da objasni svoju sramnu poruku, a još je i osuo paljbu po novinarki Kurira

Ministar finansija Dušan Vujović poručio je lekarima, ali i zaposlenima u prosveti i kulturi da nađu drugu državu! On je ovu sramnu izjavu dao posle svog izlaganja na sednici Socijalno-ekonomskog saveta, na kojoj je trebalo da bude postignuta saglasnost oko teksta izrade Zakona o sistemu plata zaposlenih u javnom sektoru.

https://www.kurir.rs/vesti/politika/210 ... bL5GVYk8eE

P.S. Zakon o sistemu plata zaposlenih u javnom sektoru to jest platnim razredima je usvojen ali se ne primenjuje, a to je jedan od koraka ka normalizaciji i jasnom normiranju rada u zdravstvu i celom javnom sektoru. Ali to nekome ne odgovara, pa tako kako tvrde predstavnici sindikata neki medicinski radnici bez razloga dobijaju od direktora diskreciono stimulacije do 30% mesečne plate a drugi ništa.

Ovo večerašnje gostovanje na Prvoj sutra će cenim rezultirati ogromnim redovima u marketima. Jer je dotični najavio 24/7, a na pitanje šta sa prodavnicama odgovorio "Nema prodavnica", pa na potpitanje "Pa kako to?" odgovara sa "Pa ne znam, sada ću prvi put da vidim".

Eto u tri rečenice opisao je stanje u državi trenutno.

Meni i ovaj trenutni policijski cas od 5 smeta i sigurno bi prolupao da uvedu potpuni karantin
Kapiram morace makar da dopuste do radnje, tako moze i u drugim zemljama gde su uveli 24h karantin.
Valjda nece uvesti, nego voli da preti. Kapiram uvesce policijski cas od 3 ili 1 svaki dan, ne potpuni karantin da bi bilo "eto kako sam dobar, mogu da uvedem potpuni ali necu"

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=721998#p721998:1vl6p3vv je napisao(la):
vucko » Ned Mar 29, 2020 10:32 pm[/url]":1vl6p3vv]Ljudi, sve ovo je šuplje. Pola kupaca u prodavnici je bez maski. Dobar deo moje zgrade pustio decu da se igraju ispred zgrade kao da je letnji raspust a oni bleje ispred zgrade bez maski i uživaju. Nije potrebno zatvaranje 24/7 nikako

normlalno, ako ne prilaz ejdni drugima na manje od 2m nece se zaraziti

Evo sa cime se susrecu medicinske sestre.
Sve ce biti teze da se kontrolise ova posast u zemljama gde se radi za "$$" a ne iz morala ili hobija kao u Srb. Jer kako drugacije objasniti nas sistem koji funkcionise za 60k dinara mesecno. Opsta pobuna nas ceka pogotovo NYC.

Prilozi

• EUPGVdqWsAE1KdY.jpeg
    EUPGVdqWsAE1KdY.jpeg
    315,6 KB · Pregleda: 972
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=722009#p722009:2oscvv4k je napisao(la):
Пантограф » 29 Mar 2020 11:03 pm[/url]":2oscvv4k]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=721994#p721994:2oscvv4k je napisao(la):
Zuma » 29 Mar 2020 10:27 pm[/url]":2oscvv4k]Znao sam da ćemo pre ili kasnije i ovde dobiti pobornike Američke i Britanske strategije, zato sam i napisao onaj tekst. Ti ustvari kažeš:

Stari ljudi će ionako umreti ili ove godine ili sledeće, pa što ne bi umrli odmah da završimo sa time, budući da će usrednjavanje procenta smrtnosti u periodu od par godina da da isti rezultat. Stari ljudi umrli, pa bože moj, vreme im je.

Tebi je to u redu? I šta ako ne bude tako? I neće oni biti jedini. Ah sorry ... my mistake ...
Zamisli, Zuma, sada već decenijama hitna pomoć u Beogradu okleva da dođe po pacijenta kojega procene kao prestarog/beznadežnog. Siromašni smo, nema dovoljno ekipa hitne pomoći, a stanovništvo stari; nećemo pomoći mlađem ako pomognemo starom. I biće više mrtvih. A ne možemo da sve pare bacimo na hitnu, jer nam fali i sve ostalo - stanovništvo stari... Circulus vitiosus.

Hajde sad svi da se samouništimo zbog toga.

E, trenutno u Italiji nema mesta u intenzivnoj nezi, jer Đovani mora da stavi Pjetrovu staru nonu na il respiratore, pošto svi znaju da je već stavio Salvatoreovu taštu. I treba ceo kontinent da strada? Pa, neće, stradaće nezrelija i gluplja društva na njemu.

Lažni humanizam, to je kad nema humanizma. To je čista destrukcija i samoubilaštvo.
Ne, ovo je užasna greška. Lažni humanizam je kad nema bolje alternative, pa se neko zbog preterane bolećivosti, lične koristi ili političkih poena udvara onima koji ne znaju bolje ili su emotivno pogođeni. Ali kad IMA bolje alternative, a sada ima, to nije lažni humanizam nego pravi.

Šta bi po tebi trebali da radimo? Da se vratimo u vreme do 1830. godine? Kroz čitavu istoriju, do tada, životni vek čoveka je bio do 40 godina. Tu nije bilo ni senilnih, ni bolesnih, a još manje hroničnih bolesnika. Svi mladi i zdravi. I još redovno umire i dobar deo takvih, pa onda ostaju živi zaista samo najači. Prirodna selekcija u svom punom sjaju. Ili Niče. Tako razni virusi ovog tipa ranije i bez moderne medicine nisu pravili preteranu štetu iako su oduvek postojali. Ali želimo li da živimo kao u praistoriji? Da li je to taj "pravi humanizam". Zar ovo društvo nije bolje od toga? Želiš li onda da se odrekneš i drugih pogodnosti koje je donela savremena civizacija? Ili samo "viška" matorih osoba (uz sve mlade i bolesne)? Nije li to paket aranžman?

Life expentacy 1.jpg

Life expentacy 2.jpg

Ne, ništa od toga. Tvojim putem vratićemo se na životni vek od 40 godina, samo ti to ne razumeš.

I, da te podsetim, Srbija ide na sticanje imuniteta krda. Reko Kon.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=722013#p722013:3p4slnlx je napisao(la):
vucko » 30 Mar 2020 12:13 am[/url]":3p4slnlx]Da se podsetimo 2016. godine i tretmana lekara i medicinskog kadra do skoro:
VUJOVIĆ TERA DOKTORE: Lekari, ako vam se ovde ne sviđa, idite iz Srbije
Iako je stanje u zdravstvu zabrinjavajuće, a plate nikad niže, član Vlade poručio onima koji su nezadovoljni: „Nađite drugu državu“. On nije hteo da objasni svoju sramnu poruku, a još je i osuo paljbu po novinarki Kurira

Ministar finansija Dušan Vujović poručio je lekarima, ali i zaposlenima u prosveti i kulturi da nađu drugu državu! On je ovu sramnu izjavu dao posle svog izlaganja na sednici Socijalno-ekonomskog saveta, na kojoj je trebalo da bude postignuta saglasnost oko teksta izrade Zakona o sistemu plata zaposlenih u javnom sektoru.

https://www.kurir.rs/vesti/politika/210 ... bL5GVYk8eE

P.S. Zakon o sistemu plata zaposlenih u javnom sektoru to jest platnim razredima je usvojen ali se ne primenjuje, a to je jedan od koraka ka normalizaciji i jasnom normiranju rada u zdravstvu i celom javnom sektoru. Ali to nekome ne odgovara, pa tako kako tvrde predstavnici sindikata neki medicinski radnici bez razloga dobijaju od direktora diskreciono stimulacije do 30% mesečne plate a drugi ništa.

Ne zaboravimo i nedavnu izjavu ministra Lončara za crnogorske doktore da "vidi da ih nema" u srpskom zdravstvu.

Evo i pozitivnih vesti iz Austrije, gde je kriva počela da se ravna, uprkos masovnim testiranjima u poslednjih 5 dana. U proseku je u poslednjih 5 dana rađeno oko 3500 testova dnevno, naravno neki dan mnogo više, neki dan malo manje. Ali je kriva počela polako da se ravna, iako su mere zaštite blaže u odnosu na Srbiju. Ovde nema policijskog časa, sve je zatvoreno osim supermarketa, apoteka, pošti, pumpi i drugih bitnih stvari. Sve ostalo je u potpunosti zatvoreno, bez ikakvog izuzetka. Na ulici je dozvoljeno šetanje u grupi max od 5 ljudi, ili 3, nisam ispratio da li se nešto promenilo, uz obavezno držanje odstojanja od 90cm, kao i držanje odstojanja od ostalih ljudi od 2m. U npr pekarama nije dozvoljeno istovremeno da budu više od 3 mušterije. Ne dele se nikakve maske, rukavice, nego je sve postavljeno na izvol'te, ali većina ljudi se šeta sa nekakvim maskama i rukavicama i svi se trude da drže odstojanja i strpljivo čekaju druge da završe npr gledanje rafova sa sokovima i ne guraju se da i oni gledaju. Već sam rekao ranije da je država već napravila plan pomoći svima, npr studentske organizacije su već poslale zahteve i predloge univerzitetima i Vladi da pomognu studentima koji su najviše pogođeni jer je većina njih izgubila posao i nema izvor prihoda. Ja ne izlazim iz stana ako ne treba, osim do supermarketa u blizini, trudimo se svi da izbegavamo kontakt sa ljudima i svi smo maksimalno obazrivi.
Dakle, ja zbog svega ovoga ne vidim uopšte i dalje razlog za policijski čas u Srbiji, dokle god se on i dalje povećava, a u tom periodu i dalje radi skoro sve živo i moguće je okupljanje u grupama. Ja se ovde uopšte ne osećam kao da sam u nekakvoj prisilnoj izolaciji i osećam se slobodno. Možda mi je to već navika zbog studiranja i zatvaranja sebe u kuću tokom ispita, ali meni je ovo "regularna" situacija. Dok s druge strane pričam sa roditeljima i prijateljima kojima baš teško pada taj policijski čas i kojima je sve to užasno strašno i osećaju nekakav strah. I sve je to jasno zbog koga je. Ali dobro, valjda će svi posle ovoga biti pametniji i da glasaju pravilno na izborima.

Elem, evo grafika iz Austrije, direktno od države podaci.
https://info.gesundheitsministerium.at/

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=722004#p722004:liq7yelc je napisao(la):
solecar » Ned Mar 29, 2020 11:46 pm[/url]":liq7yelc]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=722001#p722001:liq7yelc je napisao(la):
Zuma » 29 Mar 2020 23:40[/url]":liq7yelc]Zaista postoji velika opasnost da nam se predsednik previše uživi u ulogu spasioca nacije koji nadčovečanskim ličnim naporima spasava narod, i to uprkos otporu i gluposti iste te nacije. To mora da izgleda kako materjal za buduće epske narodne pesme, za spomenik heroju i za dugotrajnu vlast koja, kad sve prođe, logično sledi iz čiste narodne zahvalnosti.
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=9Jg8_IETNcs[/youtube]
Genijalno! :lol: :kk:

Inače evo dobismo jednu malu majušnu pohvalu od Njegovog Neurotičanstva večeras.
Kaže ''Ma 90, 92% ljudi se pridržava mera... Ljudi su divni... Ali problem je onih preostalih 8-10%...''

Eto, desilo se i to čudo, reko je nešto pozitivno. Dosta. Sad ne očekujte ništa lepo narednih 6 meseci. :mrgreen:

narod koji glasa za njega je narod koji je navikao na jakog predsednika (iako on nema ustavno vishe vlast od premijera, ali koga briga za taj Ustav) - Tito, Milosevic i istovremeno su najugrozeniji ovim virusom (zbog proseka godina), i na institucije tipa JNA, policija, "zna se sta je zakon". On ne sme da izgleda kao da ih prepusta slucaju a i nema nista drugo da uradi inache, jer ga je ovo "iznenadilo". Tako da su mu represivne mere jedino orudje do konachne pobede - pobede na izborima.
Tako da svo ovo kukanje nam nista nece pomoci. Lik je nespremni dramoser i nestruchni drzavnik.

I priche kako se deo naroda ne pali na pendreke i silu su smeshne - Vec par meseci su Batajnica i druga severna predgradja Beograda izlepljena zvanicnim SNS posterom "Aleksandar Vucic - vrhovni komandant", pa i pre Nove Godine. I o cemu mi onda pricamo?

Bivši šef epidemiološke službe u Švedskoj podržava politiku svoje vlade i kaže da mere većine evropskih vlada nisu stručne, nego - političke.

Što se mene tiče, to je odlična definicija; samo, dakle, zavisi kakvi su gde političari. Kod nas su ovakvi kakvi su, pa su takve i mere. Jednostavno.

pozdrav iz mrtvog doma

ja sam neko ko gleda da uvek postuje zakon. shvatam zasto postoje pravila i zasto je vazno da ih se pridrzavamo i onda kada nam ne idu na ruku.
pozdravio sam svojevremeno uvodjenje policijskog casa od 20-05h iako je to vreme u kome sam najaktivniji u normalnim okolnostima. prilagodio sam se. postovao sam i sledeci set mera, pomeranje policijskog casa na 17-05h, psa sam uvece setao u dozvoljenom perimetru u dozvljeno vreme, sam, nisam se okupjao

od juce ja vise nisam u mogucnosti da postujem zakon, zivot me jednostavno primorava na to. krsim policijski cas, izovdim psa nocu, krijem se iza drveta od patrola, cekam da obavi svoje pa se odsunjam natrag. za mene ne postoji druga mogucnost, jednostvano tako je kako je. ja nisam ni hrabar niti drcan, ne pisem ovo da bih sebe na neki nacin istakao, pozivao druge na bunt ili nesto slicno.. ako me uhvate platicu kaznu ili odlezati zatvor jer tako mora, a posle, kad sve prodje i ako prezivim, u eventualnoj parnici sa drzavom probacu da skinem ljagu sa svog imena.

ovo gore desice se svakom od vas, pre ili kasnije. da zastitite sebe i svoje otimacete se o konzerve i ubijati zbog maske i litre ulja, preko noci, tako reci za samo jedan policijski cas, postacete kriminalci.

https://www.b92.net/info/vesti/index.ph ... id=1670847
"Vučić: Dođe mi da plačem". Mentalna neuravnoteženost cveta.
"Vučić: Vratilo se 400.000 naših građana, dođe mi da plačem". Šta ćeš, mislio si otarasio si se pola miliona ljudi, a oni se vratili nazad, prilično raspoloženi da te ruše.
Naravno on je ovo pokrio tobožnjom brigom zbog koronavirusa, ali kad je puštao migrante za njih mu se nije plakalo, niti je brinuo da li donose neku zarazu. Dok nasi ljudi gube prihode usled vanrednog stanja, a Vucic im troskove poput Infostana nije smanjio da ih srazmerno rastereti, niti kao druge yemlje daje besplatno osnovnu hranu, on istovremeno placa njegovim kolonizatorima hranu i smestaj da imaju džabe. Zasto antropoid tolko mrzi i diskriminise Srbe?

Pokojni Stepa, fin i duhovit stariji kolega iz Lapova, sećao se kako su početkom osamdesetih naše novine pisale: 'Koji bi to drugi narod istrpeo: nestašice kafe, redove za osnovne namirnice, par-nepar...' Pa jeste, govorio je Stepa, drugi narod to ne bi ni trpeo.

Ne bi ni ovo. Laku noć.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=722010#p722010:1q4au9ro je napisao(la):
mradulovic » 29 Mar 2020 11:06 pm[/url]":1q4au9ro]Iskreno, ja bih pristao i na taj policijski cas od 24h (na krace vreme) ali da mi to ne govori covek koji je ocigledno podcenio krizu, docekao je potpuno nespreman, apsolutno pao na testu strucnosti da bude drzavnik, upravitelj (to nije isto sto i politicar), koji tvrdi da je narod kriv za nepostovanje zakona i pravila a on to sam ne radi poslednjih 6 godina (ako ne i vishe) i kojem je taj narod kriv za sve (da li ima ijedan drugi politicar koji se na toliko ponizavajuci nacin obracao svom narodu u ovoj krizi). On je izgubio ( a nije ga nikada ni imao) svaki autoritet, osim onog u topuzu, a znamo sta je njegos govorio o takvima.
Sto je najgore, on ocigledno nema nikakve jasne politike u glavi (osim ovih drakonskih izivljavanja) i sigurno krije prave podatke o pocetku ove krize i njenom trenutnom razmeru.

Dodao bih da i nije njegov posao - posao pdsedinak, da se bavi u detalje životom u Srbiji i da upravlja bilo čime... on se uostalom kandidovao za predsednika samo zato što u toj njegovoj partiji nema niti jednog drugog čoveka koji bi imenom i prezimenom mogao da pobedi bilo kojeg kandidata opozicije.
A pošto zbog očuvanja vlasti urušava institucije - evo nas tu gde smo. Nema dovoljno lekara, sestara, bolnica, maski, testova, nema ko da donese iole krštene mere, da ih nedvosmisleno sroči na papiru da budu jasne i da organizuje njihovo sprovođenje... ali sa pozitivne strane - makar smo dobili novogodišnju rasvetu u oktobru i Beograd na vodi.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=722043#p722043:3i8u8z04 je napisao(la):
Пантограф » 30 Mar 2020 12:12 am[/url]":3i8u8z04]Pokojni Stepa, fin i duhovit stariji kolega iz Lapova, sećao se kako su početkom osamdesetih naše novine pisale: 'Koji bi to drugi narod istrpeo: nestašice kafe, redove za osnovne namirnice, par-nepar...' Pa jeste, govorio je Stepa, drugi narod to ne bi ni trpeo.

Ne bi ni ovo. Laku noć.

dobro sad, UK je godinama (sedam mislim, od 45 do 1952te) imao "rationing system". nismo mi bash najgori

"...Nekad mi dođe da plačem zbog toga što sam to uradio..."
hehe, e ovaj covek nije normalan, ON je TO URADIO, on je dozvolio drzavljanima da se vrate u svoju zemlju?! Alo kukavice imigrantoljubska, sta si se istripovo da je ovo neka tvoja privatna svojina, pa da pustas unutra ljude po volji. Mojne glumis faraona, otpusticemo te, a ovih 400.000 ce te isamara sto im glumis ludilo. Kukavice, svi su te provalili da si kukavica, ukakces se u gace...

Vrh