Šta je novo?

Epidemija CoViD-19

Da li ćete se vakcinisati i kojom vakcinom?

• Da - Sinopharm

Glasovi: 32 10,1%
  • Da - Sputnik V

Glasovi: 25 7,9%
  • Da - Pfizer-BioNTech

Glasovi: 81 25,6%
  • Da - bilo kojom dostupnom vakcinom

Glasovi: 49 15,5%
  • Da - AstraZeneca

Glasovi: 23 7,3%
  • Da - Moderna

Glasovi: 2 0,6%
  • Nisam siguran sačekaću još

Glasovi: 44 13,9%
  • Ne želim da se vakcinišem

Glasovi: 60 19,0%

• Ukupno glasača
    316
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=722174#p722174:34qvyd20 je napisao(la):
solecar » 30 Mar 2020 12:19 pm[/url]":34qvyd20]Zanimljivo da smo uspeli da za kratko vreme dođemo od racionalnog razmišljanja do teorija zavere i ispiranja mozgova. Šta li će tek biti na kraju, kada već sada mogu da se čitaju pomenute stvari?

Ne znam sta je za tebe ispiranje mozga, evo direktno rekla zena odakle - IZ BELE KUCE.

[YouTube]https://www.youtube.com/watch?v=qQLdaiGc5CQ&t=2294s[/YouTube]

Razvija ih još nekoliko pored te tri.

Što se tiče teorija, ja ne mislim da je u pitanju namerno puštanje odnosno bio-oružje.
Ali ne isključujem mogućnost da je virus procureo iz Vuhanskog instituta.
SZO je utvrdila da virus nije veštački stvoren, i u to verujem. Ali moguće je da je sam mutirao u okviru samog instituta i onda greškom procureo napolje. U Sovjetskom savezu se desio sličan incident krajem 70ih kad je iz njihove laboratorije došlo do curenja Antraksa u grad jer nisu ugasili sisteme dok su čistili filtere. I naravno, dosta toga se zataškalo a prava šteta i pomor nikad nije ustanovljen.
Sve u svemu, Kini i njenim komunjarama ništa ne verujem. A ove priče kako su ''pobedili Koronu'' i kako je ''gotova epidemija'' nek okače mačku o rep.

Na kraju krajeva, pa tim pajacima je i SARS u dva navrata cureo iz laboratorija, beše u Pekingu valjda...
2004 - SARS escaped Bejing lab twice

Da li to znaci da samo zvanicna skola I mediji imaju pravo na teorije zavere koje plasiraju decenijama I decenijama. Mene su u skoli ucili teorije zavere : I Joze je voleo da se sanka, da smo doslu u 7 veku na tudju zemlju Albanaca, da elektroni lete po nekim linijama (a danas im izgledaju drugacije na knjigama), da sam pionir itd. Pre toga su opet neke zvanicno ucili da je sistem Geocentrican, pa posle da je Heliocentrican, pa se danas ni ne zna na sta je centrican; pa nije bilo Boga, pa sad opet ima Boga; pa je bilo etra, pa sad opet nema etra; pa je atom bio nedeljiv, sad je deljiv na 200 cestica; pa da ima teorija relativiteta, sad je mozda I nema; pa sam ucio politicku ekonomiju, pa su posle oslucili da ona nije tacna te se izbacuje... Skoro sam recimo cuo da su na svetskom samitu lingvista u Novom Sadu, izglasali da Vincansko pismo jeste najstarije na svetu, ali da je uslov Nemaca da glasaju bio da mu se ime promeni u Podunavsko. Eto od cega zavisi "istina". Nekad nam je bila 7529 godina, sad nam kazu da je 2020... Zar treba jos primera koji pokazuju da zvanicna prica plasira teorije zavere ciji rok istekne posle nekog vremena. Pa ako je tako ovo obrazovanje koje se menja kao carape je totalno nebitno I gubljenje vremena, sem za vlast koja disciplinuje za sebe ljudi da veruju u njijove price.
Sto se tice Tese, I drugih Yt I internet medija, oni su moralniji od svih placenickih novinara televizija I novina. E sad, sto ljubiteljima diktature, komunizma, trockizizma ne odgovara sloboda izrazavanja preko tih medija, sto se njihov sistem kontrole rusi, jbga ko gubi ima pravo se ljuti.

Poslao mi poruku tata da su baba i deda, znaci oboje, dobili paket pomoci od SNS. Dobili brasno, ulje, wc papir, secer, neki slatkis, kafu, makarone. Meni samo nisu jasne dve stvari. Odakle pare SNSu da deli pakete svima? Odakle im informacije gde zive stariji od 65 godina? Takodje imam neku rodjaku koja je clan SPS i vidim na instagramu da su njihovi mladji clanovi kao volonteri koji dele ove pakete. Ima li jos neko ova iskustva, da je video da dele clanovi stranke? Pitao sam tatu da li je siguran da je od SNS, kaze jeste, jer deda nema pravo na onaj paket pomoci od drzave, a i on je sada dobio.

Fantazija, u svetu jedni koriste frku da do kraja uvedu klasičnu diktaturu, a "snage otpora" su u punom paranoik režimu razmišljanja, tj globalne i lokalne zavere su za njih već maltene zadate kao apriorna istina, samo još da otkriju neke sitne i "nebitne" detalje. Recimo zašto bi bilo ko bio dovoljno kretenast da uopšte počne razvijanje VIRUSNOG biološkog oružija čija je osnovna karakteristika stalno mutiranje, pa se sa 100% verovatnoćom ono uskoro okreće i protiv svog budalastog tvorca. Ali kad je još razum bio prepreka dobroj priči, i to na obe strane ove realno nepotojeće podele dve tobože suprotne strane. Pošto stvarne razlike između njih nema.

Evo, naprimer, Putin i Rusija upravo uđoše u puni Orvelovski režim. Kao kod Kineza. Baza podataka o svakome i totalno praćenje kretanja svakog stanovnika. Mora gazda i otac nacije da zna šta vi to radite protiv njega ... Tako ili slično i u Izraelu, Kini, Americi, Britaniji ... Evropa je poslednji preostali bastion kakvih-takvih građanskih normi, ali ćemo videteti dokle.

How Russia is using authoritarian tech to curb coronavirus
https://edition.cnn.com/2020/03/29/euro ... index.html

"Poziv građanima za očitavanje brojila: Zajedno protiv širenja koronavirusa".
Kolko me plate da radim njihov posao?

"Da bi se smanjila mogućnost kontakta i dodatno zaštitilo zdravlјe građana Elektroprivreda Srbije, moli sve kupce da zaklјučno sa 1. aprilom očitaju stanje na svom mernom uređaju i da istaknu stanje brojila i datum očitavanja na vidnom mestu na ulazu u svoje objekte.

Pored toga, mogu u narednim danima da jave stanje sa brojila pozivom na broj telefona koji je odštampan na računu, ili putem maila slanjem podataka (ime i prezime, adresa, ED broj i stanje na brojilu, datum očitavanja) na mail adrese prema lokaciji brojila. . ."

https://www.b92.net/biz/vesti/srbija.ph ... id=1671004

Smešni su, mogli bi i u šahtu vodomer da proverimo :bash:

Još jedna (bliska) zemlja ima stručnjake koji, izgleda, znaju i 'šta ćemo posle', a da nije Konovo 'videćemo', i koji nisu uopšte podvrgli svoje građane merama konc-logora (začudo, to je ista zemlja koja ima najnižu smrtnost odojčadi na svetu, i čiji je nadležni za to, dr Rihard Plavka, posetivši Beograd, rekao da bi u Srbiji glede organizacije pedijatrijske i neonatološke službe trebalo promeniti - sve):

Šta je "pametni karantin" koji uvodi Češka?

https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2020&mm=03&dd=30&nav_category=78&nav_id=1670981

Čemu nama služe škole, i da li iz njih izlaze ljudi koji umeju da osmisle i praktično da primene ono što ne bi umela i kakva neuka baba? Zašto dozvoljavamo da nas vode ljudi tako osrednjih ili nikakvih dometa?

Red je da se pohvalim da sam uspeo danas da nađem tačnije kupim maske praktično prvi put u novijoj istoriji.

Maske su od "braće kineza" i koštale su nešto preko 90 dinara (komad) a dobro je što dolaze u kako kažu sterilnom pakovanju od 10 komada, pakovanje nema deklaraciju.

IMG-20200330-164259.jpg

IMG-20200330-164323.jpg

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=722177#p722177:38d9qdw1 je napisao(la):
Ventilator_BGD » 30 Mar 2020 14:29[/url]":38d9qdw1]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=722174#p722174:38d9qdw1 je napisao(la):
solecar » 30 Mar 2020 12:19 pm[/url]":38d9qdw1]Zanimljivo da smo uspeli da za kratko vreme dođemo od racionalnog razmišljanja do teorija zavere i ispiranja mozgova. Šta li će tek biti na kraju, kada već sada mogu da se čitaju pomenute stvari?
Ne znam sta je za tebe ispiranje mozga, evo direktno rekla zena odakle - IZ BELE KUCE.

[YouTube]https://www.youtube.com/watch?v=qQLdaiGc5CQ&t=2294s[/YouTube]
Astrodule je to sve lepo objasnio. I to nema samo veze sa time ko je i zašto "pustio" koronu. Da mi je neko pričao da ću da za svega dvadesetak dana od objave da je i kod nas registrovana Corona, da čitam komentare o lokalnim i globalnim teorijama zavere, o predlaganju da se gledaju emisije koje dovode ljude koji propagiraju teorije zavere i sl. stvari, koje su bolje od Pinka, Studija B i ostalih perjanica informisanja, da će da se nerviraju oko beznačajnih stvari osobe koje su do juče bile staložene, da nas treba 24/7 u karantin (samozolaciju) i neke druge mere, da su "zlo" ovog naroda oni koji prijavljuju grupice po parkovima koje ne poštuju niti jednu donetu meru i one što su došli u šumu da prave piknik... , ne bih mu verovao. Ali kao što rekoh, samoizolacija je čudo. Čak je i mene iznenadilo koliko to drastično počelo da uzima maha, a tek smo na početku. Dobra stvar je što još uvek ima ljudi koji su pribrani i koji nisu klonuli duhom. Nekoliko prethodnih strana su odličan pokazatelj onoga što sam pisao.

Sa druge strane, ne videh da je neko objavio , moguće i da je promaklo ljudima, da se spremaju i Beogradska arena, Pionir i Hala NBG u montažne bolnice za zaražene.

Češka od 16. marta, nakon tri prva slučaja zaraze 1. marta, nije uvela vanredno stanje, ni policijski čas, već samo "stanje krize", što je za stepen niže od vanrednog stanja. Vlada se sprema da to stanje produži do kraja aprila.
Češka nije izolovala penzionere, već im samo preporučila da ne izlaze ako ne moraju i izdvojila samo za njih posebno vreme u prodavnicama, iako im ne zabranjuje da idu u prodavnice i apoteke u drugo vreme, niti da izlaze u šetnju u park.
Nakon nedelju dana Vlada je produžila ograničenje kretanja građana sa posla kući i izlazak samo za nužne potrebe u koje spada, pored kupovine namirnica i lekova, izvođenje pasa ili šetnja u parku i prirodi.
Najnoviji zahtev je da se na javnom mestu ne okuplja više od dvoje ljudi, s izuzetkom članova porodice.
Po današnjim podacima, u Češkoj je testirano 43.498 ljudi na koronavirus, zaraženih je 2.859, od toga nekoliko desetina s teškim simptomima. Umrlo je 17 ljudi koji su, kako je kazao šef Centralnog kriznog štaba Primula, imali i druge bolesti.
Mere vlade podržava, prema poslednjim anketama, 90 odsto građana.

Voleo bih da vidim nezavisno istrazivanje koliku podrsku imaju ovdasnje mere vlade?

Mogao bi Igor da ubaci jednu anketu na ovoj temi.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=722239#p722239:rbcppyd9 je napisao(la):
Пантограф » 30 Mar 2020 16:54[/url]":rbcppyd9]Još jedna (bliska) zemlja ima stručnjake koji, izgleda, znaju i 'šta ćemo posle', a da nije Konovo 'videćemo', i koji nisu uopšte podvrgli svoje građane merama konc-logora (začudo, to je ista zemlja koja ima najnižu smrtnost odojčadi na svetu, i čiji je nadležni za to, dr Rihard Plavka, posetivši Beograd, rekao da bi u Srbiji glede organizacije pedijatrijske i neonatološke službe trebalo promeniti - sve):

Šta je "pametni karantin" koji uvodi Češka?

https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2020&mm=03&dd=30&nav_category=78&nav_id=1670981

Čemu nama služe škole, i da li iz njih izlaze ljudi koji umeju da osmisle i praktično da primene ono što ne bi umela i kakva neuka baba? Zašto dozvoljavamo da nas vode ljudi tako osrednjih ili nikakvih dometa?
Od kako je Fata dobila mobilni, stalno je kod kuće. :)

Igor":o7faxv22 je napisao(la):
Red je da se pohvalim da sam uspeo danas da nađem tačnije kupim maske praktično prvi put u novijoj istoriji.

Maske su od "braće kineza" i koštale su nešto preko 90 dinara (komad) a dobro je što dolaze u kako kažu sterilnom pakovanju od 10 komada, pakovanje nema deklaraciju.

IMG-20200330-164259.jpg

IMG-20200330-164323.jpg
U državnoj apoteci kod Doma zdravlja NBG taj paket košta nešto preko 800 dinara (danas kupljen, čeka se do 10 minuta)

Imaju i alkohol (2 bočice - 150 dinara)

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=722250#p722250:1tfg2iej je napisao(la):
Dart » Pon Mar 30, 2020 5:14 pm[/url]":1tfg2iej]90 dinara za pakovanje ili komad?
Izvinjavam se nisam bio precizan 90ak dinara je komad, dopunio sam post.

Oduševili su se moji prijatelji koji su u samoizolaciji bez rešenja.
Krivična prijava protiv Vučića i Malog zbog izbegavanja samoizolacije posle posete Mađarskoj

Toplički centar za demokratiju i ljudska prava podneo je krivičnu prijavu protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića i ministra finansija Siniše Malog zbog nepostupanja po zdravstvenim propisima za vreme epidemije, jer se nisu pridržavali samoizolacije po povratku iz posete Mađarskoj u vreme vanrednog stanja.
84Piše: Beta30. marta 2020. 11.16 Izmenjeno: 13.40
Istinomer
Krivična prijava protiv Vučića i Malog zbog izbegavanja samoizolacije posle posete Mađarskoj 1Foto: Beta/Miloš Miškov

U saopštenju te organizacije se navodi da su Vučić i Mali 22. marta bili u poseti Mađarskoj ali da se po povratku nisu pridržavali mera samoizolacije koja se odnosi na sve građne koji dolaze u Srbiju.

Kao dokaz za te optužbe navode se javno dostupne informacije o toj poseti objavljene u domaćim medijima.

Toplički centar za demokratiju i ljudska prava predlaže da se Vučiću i Malom odredi pritvor jer njih pojavljivanje u javnosti ukazuje da bi u kratkom vremenskom periodu mogli da ponove to krivično delo.

Krivična prijava protiv Vučića i Malog zbog izbegavanja samoizolacije posle posete Mađarskoj 2

„Predlažemo da prijavljena lica budu osuđena na maksimalnu kaznu zatvora u trajanju od tri godine, budući da se radi o licima koja kroz sredstva javnog informisanja pozivaju građane da se pridržavaju mera samoizolacije a sami krše te iste mere“, dodaje ta organizacija.

Kako je u saopštenju ocenjeno, samo maksimalnom predviđenom zatvorskom kaznom postići će se generalna prevencija, odnosno građanima će se jasno ukazati na neophodnost sprovodnja mera samoizolacije.

https://www.danas.rs/drustvo/krivicna-p ... adjarskoj/

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=722235#p722235:1bjk4ylz je napisao(la):
dragan » Mon Mar 30, 2020 3:31 pm[/url]":1bjk4ylz]"Da bi se smanjila mogućnost kontakta i dodatno zaštitilo zdravlјe građana Elektroprivreda Srbije, moli sve kupce da zaklјučno sa 1. aprilom očitaju stanje na svom mernom uređaju i da istaknu stanje brojila i datum očitavanja na vidnom mestu na ulazu u svoje objekte.

Pored toga, mogu u narednim danima da jave stanje sa brojila pozivom na broj telefona koji je odštampan na računu, ili putem maila slanjem podataka (ime i prezime, adresa, ED broj i stanje na brojilu, datum očitavanja) na mail adrese prema lokaciji brojila. . ."
Imaju profesionalne upravnike pa neka se obrate na njihovu adresu. I onako ti upravnici mesecima nista ne rade osim sto stampaju uplatnice za svoje "troskove" i revnosno ubacuju u sanducice.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=721970#p721970:1qvigyg1 je napisao(la):
mradulovic » 29 Mar 2020 09:29 pm[/url]":1qvigyg1]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=721967#p721967:1qvigyg1 je napisao(la):
Karlo del Ponte » 29 Mar 2020 09:19 pm[/url]":1qvigyg1]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=721961#p721961:1qvigyg1 je napisao(la):
11030 » 29 Mar 2020 09:00 pm[/url]":1qvigyg1]@ Pantograf,
Baš konstruktivna diskusija sa tobom.
Тачно један од ретких конструктивних.

Тренутне мере полицијског часа, омасовљења незапослености, потпуног укидања јавног превоза, скраћења времена рада трговинских радњи су пуцање на врапце из топова са којим ће се истрошити сва муниција у рату са вирусом КОВИД 19.

Поред тога, врло су штетне дезинформације како "Немци, Швеђани, Корејанци и Холанђани могу без полицијског часа јер су дисциплиновани, а код Срба то мора, зато што су, цитирам, с***". То да се "северњаци" понашају врло строго и дисциплиновано у овим временима апсолутно није тачно, а чега сам у Холандији сведок малтене на сваком кораку. Рецимо, у суботу 28. марта 2020. у тренутку када је већ преко 5000 лица старијих од 65 година у Холандији већ умрло од вируса КОВИД 19, у радњи-магацину за продају половне робе половина муштерија које сам затекао је била старија од 65 година. Стари људи се виђају и у супермаркетима, како се шетају и возе бицикл. Тако се понашају на своју одговорност свесни веће опасности управо по њих, већином без маски, а нико им не прети ни преко медија, ни полицајци на терену.
5000 ljudi, starijih od 65, umrlo od korone u Holandiji? Odakle ti taj podatak, posto zvanichno je umrlo oko 1100? Imam dosta prijatelja ( a i sam sam ziveo u Amsterdamu jedno vreme) tamo i bash me zanima
У питању је лапсус, грешка у куцању. Додао једну нулу више, а нисам приметио.

На блогу могу да исправим, али овде не. Овај линк је за блог.
1. Повратак јавног превоза уз ограничење права на коришћење и хигијенске мере
2. Радно време прехрамбених радњи и апотека пуно радно време
3. Подршка већем коришћењу банкарских картица и интернет плаћања
4. Коришћење опреме ракијских казана за производњу техничког алкохола
5. Тотално укидање полицијског часа уз забрану приласка више од два лица који нису чланови породице.

На блогу су детаљи. И у духу критичког мишљења на Беобилду би било предлагати системе мера који нису пуцање из топова на врапце. На жалост, на дискусији срећемо више још већих тоталитариста од оног врховног шизофреника који умишља да је доктор свих наука.

Earthmoving":xben79h7 je napisao(la):
"Poziv građanima za očitavanje brojila: Zajedno protiv širenja koronavirusa".
Kolko me plate da radim njihov posao?
Pa uracunaj svoju proviziju u ocitavanje..par stotina kW

Sent from my iPhone using Tapatalk

Suspendovani su regulatorni zahtevi za medicinska i lekovita sredstva, stoga ne postoji pravni problem što maske nemaju nikakvo uputstvo na sebi. Ostalo vam može reći apotekar, kako se čuvaju po otvaranju, koliko se nosei kako se odlažu....

nevezano za koronu, ali ovaj, potencijalno, mesec dana karantina ce biti interesantan sa aspekta rashoda, odnosno koliko nam iz mesecnog budzeta ide na neke stvari bez kojih fizicki mozemo, ocigledno, ali nam psihicki trebaju (ili mozda ne). Ja samo znam da ce mi trosak za stavke struja i voda biti rekordan :)

Nije direktni vezano za temu, ali indirektno jeste:

"Razmišljamo da svakom punoletnom građaninu Srbije damo na poklon 100 evra. To je oko 520 miliona evra. Svakom punoletnom građaninu, zaposlenom, nezaposlenom, penzioneru, ko god da je, jednokratno. Siromašnim građanima će to mnogo značiti, a tako će biti pojačana potrošnja, kako bi se podigla ekonomija", rekao je Vučić, ai i dodao:

"Sve mere bi nam MMF odobrio osim ovog da narodu podelimo pare".

https://mondo.rs/Info/Ekonomija/a13...nin-Srbije-dobice-100-evra-Vucic-najavio.html

Znaci punoletnih u Srbiji ima 5.2miliona. A na birackim spiskovima 6.5 miliona punoletnih :) milina :)

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=722262#p722262:o1jbnhbx je napisao(la):
tzoran1 » 30 Mar 2020 17:40[/url]":o1jbnhbx]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=722235#p722235:o1jbnhbx je napisao(la):
dragan » Mon Mar 30, 2020 3:31 pm[/url]":o1jbnhbx]"Da bi se smanjila mogućnost kontakta i dodatno zaštitilo zdravlјe građana Elektroprivreda Srbije, moli sve kupce da zaklјučno sa 1. aprilom očitaju stanje na svom mernom uređaju i da istaknu stanje brojila i datum očitavanja na vidnom mestu na ulazu u svoje objekte.

Imaju profesionalne upravnike pa neka se obrate na njihovu adresu. I onako ti upravnici mesecima nista ne rade osim sto stampaju uplatnice za svoje "troskove" i revnosno ubacuju u sanducice.
Kako gde. Ja imam sreću da je upravnik komšija koji godinama vodi računa o zgradi, i u pola noći dolazi da ti pomogne, ako ga pozoveš. Zgrada uređena, gotovo uvek čista, stari prozori zamenjeni novim, okrečena, novi liftovi, zamenjeni sandučići, uveden interfon koji se redovno održava kao i liftovi, uređeno dvorište ispred zgrade, popravljene staze i stepenice oko zgrade, zamenjene stare klupe u dvorištu ispred zgrade, postavio česmu, doveo ulično osvetljenje do ula u zgradu...

Vrh