Šta je novo?

Epidemija CoViD-19

Da li ćete se vakcinisati i kojom vakcinom?

• Da - Sinopharm

Glasovi: 32 10,1%
  • Da - Sputnik V

Glasovi: 25 7,9%
  • Da - Pfizer-BioNTech

Glasovi: 81 25,6%
  • Da - bilo kojom dostupnom vakcinom

Glasovi: 49 15,5%
  • Da - AstraZeneca

Glasovi: 23 7,3%
  • Da - Moderna

Glasovi: 2 0,6%
  • Nisam siguran sačekaću još

Glasovi: 44 13,9%
  • Ne želim da se vakcinišem

Glasovi: 60 19,0%

• Ukupno glasača
    316
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=721849#p721849:2rtav8wp je napisao(la):
astrodule » Ned Mar 29, 2020 4:52 pm[/url]":2rtav8wp]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=721843#p721843:2rtav8wp je napisao(la):
11030 » 11 minutes ago[/url]":2rtav8wp]
Kao što rekoh, zatvaranje pijaca će samo povećati gužve u okolnim prodavnicama.

POvecace se prihod od PDV-a, a mali proizvodjaci bice temeljno unisteni.

Jednim udarcem dve muve.

astrodule":20q1fyxl je napisao(la):
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=721797#p721797 je napisao(la):
Bulbulderac17 » Today, 15:31[/url]":20q1fyxl]
astrodule":20q1fyxl je napisao(la):
Zabraniti i ulazak u prodavnice bez maske ili nečega preko lica i to je to.

Inace, maski nema po apotekama, juce sam obisao 6 apoteka Beograd i 3 privatne...nigde nije bilo...na privatnim odmah na ulazu pise da nemaju:

maske
asepsol
alkohol
dezinfekciona sredstva

u drzavnik treba da udjes i da pitas

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ako nemaš masku, onda možeš da sašiješ, ako ne znaš da šiješ (mada nema tu neke nauke), onda ima rešenje sa ubrusom i heftalicom i gumicom, ako nemaš heftalicu, stavi maramu ili šal preko usta.

Samo nemoj da ideš po prodavnicama i otvaraš usta i tako možda širiš viruse.

ps: Nije ovo tebi upućeno naravno.

dule...vec je receno da takve maske ne mogu da sprece da virus udje/izadje jer ne sprecavaju sitne cestice da prodju....

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ovo je čisto da te navede na razmišljanje.

Joj maco mnogo si mi ti mekan, kako bi na ratište ili peške preko Albanije?

Evo saučešće što vit D ne možeš da sintetišeš posle 17 h a vikendom posle 15 h.

Da se 10 baba skupi i piše na temi ne bi ovoliko kukale. :kafa:

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=721853#p721853:15ysqr2s je napisao(la):
Vračarac » Ned Mar 29, 2020 4:56 pm[/url]":15ysqr2s]Ne znam kako ce pojedini clanovi preziveti ovu Konovo zahvalnost vlastima na izvanrednpj saradnji koju je izrekao na konferenciji? Verovatno ga od danas ceka sudbina dr Nestorovica...
Предраг Кон 26.01.2020:
Мали ризик да коронавирус стигне у Србију, добро је што он нема способност убрзаног преношења

Ризик да нови вирус корона, који је поникао у Кини, стигне у Србију за сада је мали, а добро је што он није показао способност убрзаног преношења, оцењује епидемиолог Предраг Кон.

Он је рекао да у Србији за сада може само да се очекује да ће лекари, односно епидемиолошке службе, имати пуне руке посла, јер ће се контролисати путници и сви остали у периоду када је и грип у узлету и има других респираторних инфекција.

"Биће огроман посао пратити у зимском периоду све који долазе а могу да имају кијавицу, ангину, разне респираторне инфекције, укључујући и грип. Биће потребно то надзирати и евентуално открити случајеве коронавируса и онда их одмах изоловати. Наравно, сви који су укључени у тај поступак треба да буду одговарајуће заштићени да се и сами не би разболели. Не можемо да предвидимо да ли ће бити погоршања ситуације, јер измене код коронавируса постоје, али се он до сада није толико изменио да добије способност убрзаног преношења", рекао је Кон.

(Курир)

Molim sve koji nisu iz SNS ekipe da ne predlazu nista sto ima smisla i logike jer ovi odmah urade sve suprotno.
Ne vredi reci nista pametno i treba ih pustiti da se sami nose sa koronom pa mozda ponekad i ubodu nesto pametno.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=721881#p721881:1dfj5xew je napisao(la):
Darko78 » 29 Mar 2020 05:58 pm[/url]":1dfj5xew]Najgore od svega je sto" trosimo" ljude - lekare zbog politike .
Slusam profesorku Turajlic pre neki dan ,sklonite politicare pustite Kona njemu verujemo.Nazalost sad ce i on biti razapet .Sto ne podjemo od cinjenice da je istina sto govori
I ako je u pravu to je samo parametar za buducnost po kom bi se svi ostali politicari trebali ponasati .
I da je srece da se u svim sferama drustva pocnu cenit ljudi od autoriteta i znanja.
Mozda je ovo mali napredak u dobrom pravcu i zasto se kao takav ne prihvati kao nesto najnormalnije.
Ko ce se sutra nedaj boze ako se nesto slicno ponovi prihvatit te odgovornosti da stane ispred svih ako sad satanizujemo lekare koji to rade .
Kon govori kontradiktorne i besmislene stvari - cilj je 70% imunih, dakle, imunitet krda, uz što strože socijalno distanciranje (?!) - a glavne uzdanice su mu 'ČEKAMO VAKCINU' i 'VIDEĆEMO'. To su budalaštine, štetne i opasne, i ne treba imati adekvatnu specijalizaciju, već samo prelaznu ocenu iz predmeta Logika da bi se to shvatilo. Dakle, rizikujemo živote, pomreće svi koji mogu, ali 'na rate' - malo duže da traje, taman da napravimo što veću štetu u svakom smislu.

Valja čitati knjige. Tokom epidemije pegavog tifusa 1915. posebno neuspela i suluda uputstva izdao je - Milan Jovanović Batut, po kojem se zove Institut za zaštitu zdravlja Srbije. Imali smo odličnu hirurgiju, ali lošu epidemiologiju. Kako je od Batutovih mera narod umirao kao snoplje, Vlada potraži pomoć od saveznika. Ruski i francuski doktori nisu imali rešenje, ali britanski jesu i - Srbija je spasena izumiranja, za kratko vreme.

Kon-Kisićkine mere prete potpunim kolapsom Srbije, jer: 1) vakcina neće skoro, ergo 2) sve zavisi od onog 'VIDEĆEMO da li će virus baš sve vreme da bude tu', a to je ravno dodolama kojima se u sušne dane doziva kiša.

Kon je, dakle, konfuzan. Ja inače prekidam sastanke u firmi kad neko govori konfuzno i j... mu se misli, a trebalo bi pogledati i kako npr. Karl Jaspers klasifikuje ljude: konfuzni su na dnu lestvice.

Kon ima poverenje dela javnosti jer je beogradski gospodin, koji je uz to i staložen i elokventan. To fascinira Slobodanku Turajlić, Ljilju Smajlović, veliku većinu opozicionih glasača. Ali to - nije dovoljno. To je besmislen i opasan argumentum ad hominem sa pozitivnim predznakom, koji često vodi u propast. U ratu nema opasnije greške. A ovo je rat, verujem - sa elementima specijalnog rata.

Treba naći bolje stručnjake, kao 1915. One koji će imati strategiju i taktiku - mimo religioznog 'VIDEĆEMO', jer onda ćemo da pitamo sveštenika, a ne doktora. A to je onda 9. vek n.e.

@Bulbulderac17 pomažu da ne širiš zarazu kao da nemaš ništa ispred usta, a takođe sprečavaju jedan deo (imamo slike koje pokazuju koji materijal koliko propušta) da uđe u usta ili nos.

Ne štite 100%, ali 90% štite i to je sasvim dovoljno.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=721877#p721877:3dc4u8pc je napisao(la):
11030 » 29 Mar 2020 18:45[/url]":3dc4u8pc]A sa Vucicem ste opsednuti ko god ga pomene negativno odmah masovno obozavanje...
Nije to opsednutost, neko rad od kuće na predizbornoj kampanji. :D

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=721883#p721883:3lzq8uhp je napisao(la):
tzoran1 » 29 Mar 2020 06:00 pm[/url]":3lzq8uhp]mardulovic@
"a) u ponedeljak je najavio masovno testiranje u roku od 48 sati. Proslo je pet celih dana nakon toga, praktichno 6, dakle vishe od 48 sati i imamo oko 2500 testiranih"

Ovo kod nas je kao testiranje.

155,934 people tested in New York State 28.03. 2020

U NYstate je testiran svaki 130 stanovnik a u Srbiji 2800 stanovnik

Al zato NY ima i 100 puta vise zarazenih a i mrtvih ima 100 puta vise.

po kojoj to logici? populacije drzave NY je manja od 20 miliona. mi nismo testirali 3 puta manje ljudi, nego 65 puta manje.
mada ny je svakako hot spot epidemije, u poredjenju sa srbijom, jer je ipak raskrsce sveta i kasnije su krenuli sa bilo kakvim merama

"Milioni Amerikanaca biće zaraženi koronavirusom a moglo bi da umre između 100.000 i 200.000 ljudi u SAD, izjavio je danas vodeći epidemiolog u SAD Entoni Fauči.
Sumorne prognoze direktor Nacionalnog instituta za alergijske i infektivne bolesti u intervjuu za CNN navodeći da kompjuterski modeli generalno precenjuju konačne cifre, ali da će u SAD biti "milioni slučajeva".
On je rekao da je predsednik Donald Tramp posle konsultacija u Beloj kući odustao od uvođenja karantina u Njujorku, Nju Džersiju i Konektikatu." . . https://www.b92.net/info/vesti/index.ph ... id=1670799

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=721891#p721891:3fspsejo je napisao(la):
11030 » Ned Mar 29, 2020 7:12 pm[/url]":3fspsejo]
Joj maco mnogo si mi ti mekan, kako bi na ratište ili peške preko Albanije?

Evo saučešće što vit D ne možeš da sintetišeš posle 17 h a vikendom posle 15 h.

Da se 10 baba skupi i piše na temi ne bi ovoliko kukale. :kafa:
Da s' ti meni živa i zdrava, ova maca ima 30 godina i sa svega 19 godina je prošla kroz fizičku golgotu od 2 meseca u Prvoj hirurškoj iz koje nije znala hoće li ikad izaći živa. A posle je naknadnu prošla i kroz psihičku golgotu nastalu zbog toga.
Tako da poštedi me tih snishodljivih bljuvotina. A ako te ne zanima da čuješ druge onda ni ne postavljaj pitanja na ovoj temi.
A o imunologiji i psihologiji se informiši od doktora ''Najsmešniji virus u istoriji''. :kafa:

Jedina vrsta ljudi koja mi više ide na koronu od onih koji misle da sve znaju jeste vi koji sami postavite pitanje samo da biste posle sami na njega i odgovorili.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=721877#p721877:2g0xhv9s je napisao(la):
11030 » 29 Mar 2020 05:45 pm[/url]":2g0xhv9s]Ono generalno se slažem, ali da će ova izolacija da mi ošteti psihu i tako to stvarno ne mogu da razumem.

Za pijace se slažem, nisu trebali da zatvaraju kao što nisu trebali ni policijski sat da produžuju već više da kažnjavaju nepridržavanje mera.

A sa Vucicem ste opsednuti ko god ga pomene negativno odmah masovno obozavanje...

nismo opsednuti nego pomazemo oko istrazivanja rejtinga ministra odbrane, pa i celog sistema :D :D u ovom presudnom trenutku

Što više čitam ovu temu, imam utisak da je samoizolacija počela polako da ispoljava nus pojave. Oni koje smatram za normalne osobe, sa kojima se moglo normalno razgovarati, čak iako se oko nečega ne slažemo, sada se ponašaju potpuno atipično.

Bender, ne sećam se da sam postavila ikakvo pitanje. Evo ispravi me ako grešim, možda mi je mozak uvenuo od ovako jakog intelektualnog sadržaja pa zaboravljam.
Zašto pretpostavljaš da mi je obrazovanje ravno kišnoj glisti i upućuješ me da istražujem opšte pojmove koji se uče u osnovnoj školi? Jel zračim na idiota ili o čemu se radi? :mrgreen:

Dobro dobro niste opsednuti, ja inače ne pratim lik i delo i ovo što sam malo morala da ga odgledam i odslušam mi je previše, stoga ne razumem mazohizam.

Ne mogu da vam opišem kako mi ide na živce kada neko ovako preko ku*ca nešto zalepi na oglasnoj tabli.

Dobro je da nisu izolirkom to uradili.

dnevni red.jpg

Da ne zakeram za plastificiranjem

Од новина "Информер", од књига "Смежурано кенгурово му*о".

Додуше, и то је боље него полицијски час иживљавање изван те хале, са скраћеним радним временом продавница, редовима свугде, писањем казни за људе који су заглавили у застоју...

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=721911#p721911:18wn5wkz je napisao(la):
solecar » 29 Mar 2020 07:19 pm[/url]":18wn5wkz]Što više čitam ovu temu, imam utisak da je samoizolacija počela polako da ispoljava nus pojave. Oni koje smatram za normalne osobe, sa kojima se moglo normalno razgovarati, čak iako se oko nečega ne slažemo, sada se ponašaju potpuno atipično.
Imam potpuno isti utisak. Ljudi, čuvajte živce i hladnu glavu. Sada je to važnije nego u bilo koje drugo vreme. Takva glava vam je jedini preostali prijatelj :)

Nego, zna li neko šta je tačno Kon pričao na današnjoj konferenciji za štampu između 23. i 26. minuta? Nestala i slika i ton na Tanjugovom strimu. Tema je bila baš zanimljiva, odnos vlasti i stručnjaka pri donošenju operativnih odluka.

https://www.youtube.com/watch?v=Bj05A8N7WR8

Ja sam prvi na ovoj temi predlozio sajam i onda su ga uveli!
Nadam se da neko ovo stvarno cita. Predlazem sledece:
- Uvesti sada odmah 24/7 policijski cas subotom i nedeljom
- Maksimalno dva clana porodice + deca do 18 godina po domacinstvu. (ko ne moze da ispuni poslati ga na sajam).
- Postaviti vojsku po granicama da bi se sprecili ilegalni prelasci
- Uvesti policiju ili security guard oko sajma da se ne ispostavi da neko moze da bezi zarazen
- Blokirati stari most, brankov most, most na adi i ostaviti samo gazelu za saobracaj. (sa obaveznim zaustavljanjem - check point).
- Uvesti meru ko prenese starijem od 65 godina virus da odgovara sa godinu dana zatvora (ovo makar i bilo blef pa ih posle pustiti samo da se svima stavi do znanja da moraju zesce da paze).

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=721925#p721925:2ffwg7ht je napisao(la):
vradovic » 29 Mar 2020 08:58 pm[/url]":2ffwg7ht]Ja sam prvi na ovoj temi predlozio sajam i onda su ga uveli!
Nadam se da neko ovo stvarno cita. Predlazem sledece:
- Uvesti sada odmah 24/7 policijski cas subotom i nedeljom
- Maksimalno dva clana porodice + deca do 18 godina po domacinstvu. (ko ne moze da ispuni poslati ga na sajam).
- Postaviti vojsku po granicama da bi se sprecili ilegalni prelasci
- Uvesti policiju ili security guard oko sajma da se ne ispostavi da neko moze da bezi zarazen
- Blokirati stari most, brankov most, most na adi i ostaviti samo gazelu za saobracaj. (sa obaveznim zaustavljanjem - check point).
- Uvesti meru ko prenese starijem od 65 godina virus da odgovara sa godinu dana zatvora (ovo makar i bilo blef pa ih posle pustiti samo da se svima stavi do znanja da moraju zesce da paze).

Vo imja oca :shok:
"Ko ne može da ispuni poslati ga na sajam" Bez obzira da li je zaražen ili ne? Uz to je i protivzakonito, al avaj šta beše zakon u zemlji na brdovitom Balkanu :bash:

Lepo ja rekoh juče, svi u podrume pod katanac i rešen problem korone. Pa nek umire narod od ostalih bolesti uzrokovanih istim. To je ta logika vlasti.

Zakon za cas moze da se izmeni tako sto uvedes vojnu diktaturu kako bi resio problem. Naravno da treba da saljes bez obzira da li je zarazen ili ne u privremeni smestaj. Jer ne zelis da zive po njih 15 u stanu ili kuci a jedan ode napolje "u prodavnicu" i zarazi onda sve u kuci. Privremeni smestaj za one koji nisu bolesni a nemaju gde u posebnu halu ili mozda cak i hotele.

Eventualna druga opcija bi bila kad imas vise od dva clana domacinstva onda je za njih policijski cas 24/7 svaki dan a ako prekrse 5 godina zatvora.

Dr Ljubić: Žene u Srbiji sada da ne ostaju trudne

Vrh