[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=876745#p876745 je napisao(la):
astrodule » Чет Сеп 02, 2021 11:21 am[/url]":mnh5w0gh]Procenti Miki, procenti. Koliko je milijardi doza dato? Koliko imamo tih nuspojava.
Znam da je surovo kada neko koga znamo umre ili oboli. Ali i dalje se gleda opšta slika, a to je da trenutno svi podaci govore da su prednosti vakcina mnogo veće od štete.
Као што већ написах у последњем одговору Зуми, последице се јављају у дугом року. Нуспојава није баш права реч, јер аутоимуна реакција је дугорочни здравствени проблем за оног ко оболи услед исте. Нуспојаве су, по мени, привремена главобоља, повишена температура, стомачни проблеми, и др.
Не говоре сви подаци за све јер нису сви људи једнако изложени потенцијално тешкој клиничкој слици. Зато сам и споменуо да се пандемија решава неселективно, ђутуре. Вакцине се гледају као на производ без скривених мана, које не морају да буду скривене када би савесно приступили решавању проблема.
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=876747#p876747 je napisao(la):
ink » Чет Сеп 02, 2021 11:22 am[/url]":mnh5w0gh]Ne znam, meni ovo sve postaje pomalo komično.
U zemlji gde oko pola stanovništva redovno puši ne znajući koje sve hemikalije proizvođači trpaju u cigarete kako bi svojim mušterijama stvorili ili održavali zavisnost, a međutim znajući da su dugoročne posledice po njih i onima u njihovoj okolini sigurno loše, imamo situaciju u kojoj se 60% ljudi plaši da se vakciniše. Štaviše, razlozi koje izgovaraju dok pale još jednu pljugu su im na nivou "pa ne znaju se dugoročne posledice" ili "ko zna kakav je sastav tih vakcina".
Teško mi je da krivim te ljude pojedinačno. Ubeđen sam da je njihovo razmišljanje proizvod veoma lošeg obrazovnog sistema i društveno-političke istorije u kojoj su svi gledali da ih prevare. Nije ni čudo što po automatizmu odbijaju da veruju "zvaničnim" izvorima informacija (bili oni domaći, strani, svetski, itd.).
Ali ipak, postaje pomalo komično. Ako ne i tragikomično.
Како је само лако разводњити туђе аргументе.
Иронија у твојој изјави је да се на цигаре стављају упозорења, обавештавају се конзументи истих на штетне последице.
Никако не поредим цигаре са вакцинама. Поредим само контекст.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Овде говорите како последице нису битне, СТАТИСТИЧКИ. Кажи то оном који је оболео јер је веровао да се штити истим.
Просто ми је глупо да овде људи који се позивају на струку и науку, и да "обичан" народ називају "неуким", не разумеју значај појаве аутоимуне реакције на мРНК вакцине. Није то нешто што није познато, напротив, у медицини је то итекако познато.