Šta je novo?

Epidemija CoViD-19

Da li ćete se vakcinisati i kojom vakcinom?

• Da - Sinopharm

Glasovi: 32 10,1%
  • Da - Sputnik V

Glasovi: 25 7,9%
  • Da - Pfizer-BioNTech

Glasovi: 81 25,6%
  • Da - bilo kojom dostupnom vakcinom

Glasovi: 49 15,5%
  • Da - AstraZeneca

Glasovi: 23 7,3%
  • Da - Moderna

Glasovi: 2 0,6%
  • Nisam siguran sačekaću još

Glasovi: 44 13,9%
  • Ne želim da se vakcinišem

Glasovi: 60 19,0%

• Ukupno glasača
    316
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=876723#p876723:2v2yia6a je napisao(la):
Mikie » 02 Sep 2021 10:27 am[/url]":2v2yia6a]А највећа превара је рећи да су вакцине безбедне. ЈЕР НИСУ.

Mikie, druže, vakcine su bezbedne.

Nema drugi način na to da se gleda. Nekoliko milijardi ljudi je primilo vakcinu, što je verovatno više nego bilo koji drugi lek u istoriji čovečanstva (ako zanemarimo aspirin i možda penicilin). Ne postoji epidemija nuspojava od vakcina. Prosto ne postoji. Kad bi se nuspojave javljale kod 0.1% ljudi, pojavila bi se negde vest da nekoliko miliona ljudi pati od te i te nuspojave. To se prosto ne dešava.

Najjednostavnije rečeno, nema čega da se plašiš.

@ink ^^^ Ипак се не слажем. Да су безбедне, не би имале ни један једини део промила негативних последица, а имају значајно више. Аутоимуна реакција није безбедна ствар, али може да се своди на статистику. Што не значи да се људи могу сводити на статистику јер појединац, човек може озбиљно да оболи. Игноришући то претварамо се у умоболне људе који мисле да су ужасно "рационални". Као што Зума рече, ствар јесте релативна, али они који желе да се пандемија заврши на овај начин приступају неселективно. Јавно здравље није само медицина, нити је наука само наука - да постоји у неком етру ван свести људи. Мора да се установи поверење, а са оваквим поступањем се поверење само угрожава и на крају губи, што ствара много веће проблеме од ове пандемије.

@astrodule ^^^ Духовито, али потпуно поређење није на месту. Аспирин не говори нашем организму да ствара антитела која нападају свој организам.

Procenti Miki, procenti. Koliko je milijardi doza dato? Koliko imamo tih nuspojava.

Znam da je surovo kada neko koga znamo umre ili oboli. Ali i dalje se gleda opšta slika, a to je da trenutno svi podaci govore da su prednosti vakcina mnogo veće od štete.

Ne znam, meni ovo sve postaje pomalo komično.

U zemlji gde oko pola stanovništva redovno puši ne znajući koje sve hemikalije proizvođači trpaju u cigarete kako bi svojim mušterijama stvorili ili održavali zavisnost, a međutim znajući da su dugoročne posledice po njih i onima u njihovoj okolini sigurno loše, imamo situaciju u kojoj se 60% ljudi plaši da se vakciniše. Štaviše, razlozi koje izgovaraju dok pale još jednu pljugu su im na nivou "pa ne znaju se dugoročne posledice" ili "ko zna kakav je sastav tih vakcina".

Teško mi je da krivim te ljude pojedinačno. Ubeđen sam da je njihovo razmišljanje proizvod veoma lošeg obrazovnog sistema i društveno-političke istorije u kojoj su svi gledali da ih prevare. Nije ni čudo što po automatizmu odbijaju da veruju "zvaničnim" izvorima informacija (bili oni domaći, strani, svetski, itd.).

Ali ipak, postaje pomalo komično. Ako ne i tragikomično.

Play it again Sam...

Nego, kazete svako treba da odluci za sebe da li je vakcina dobra ili nije, i da je primi.
Ono sto mene zanima je kako potpuno nestrucne osobe mogu i treba da odlucuju ?
Jos gore je sto oni misle da su strucni i da znaju, to je najgora i najopasnija kombinacija.
Plus sto je vecina naroda neuka i sa manjkom intelektualnih kapaciteta (hint najgledanija emisija farma).

Ja bih cak pristao i na to, da njihova odluka ugrozava samo njih i nikoga drugog.
Ali nazalost to nije tako!!!
Imaju 3 glavna razloga:
- svojim razboljevanjem i primanjem u bolnicu urusavaju kapacitet zdravstvenog sistema
- sire bolest na druge, ukljucujuci i one koji ne smeju da prime vakcinu iz raznih razloga
- doprinose umnozavanju i mutacijama virusa

I onda cuveno pitanje, pa ovome doprinose i vakcinisani.
Tacno, doprinose, ali mnooogo manje.
I jopet se vracamo na verovatnocu i statistiku, koju takodje ne razume ogroman deo neukog naroda.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=876747#p876747:xpr2k8mx je napisao(la):
ink » Čet Sep 02, 2021 11:22 am[/url]":xpr2k8mx]U zemlji gde oko pola stanovništva redovno puši ne znajući koje sve hemikalije proizvođači trpaju u cigarete kako bi svojim mušterijama stvorili ili održavali zavisnost, a međutim znajući da su dugoročne posledice po njih i onima u njihovoj okolini sigurno loše, imamo situaciju u kojoj se 60% ljudi plaši da se vakciniše. Štaviše, razlozi koje izgovaraju dok pale još jednu pljugu su im na nivou "pa ne znaju se dugoročne posledice" ili "ko zna kakav je sastav tih vakcina".
U pravu si, ovo je najveca ironija.
Razbolece se od vakcine, i onda ode na punjenu pljeku na cumuru, zapali cigar i nategne cokanjce brlje.

Leteci cirkus Montija Pajtona, ali ovaj put live.

Kako ljudi koji nisu pravnici ili politikolozi glasaju na izborima? Okle njima nestrucnima pravo da odlucuju o tome?

Ja bih ukinuo slobodne izbore. Nema sta da glasas ako nisi pravnik ili politikolog. Chiko, jel se slazes?

P.S.
Jel si ti matenaticar ili statisticar?

Zasto ljudi sa pijace ne projektuju mostove ?

Da navatamo jednog sa tezge da nam nacrta na kartonu projekat, Bender jel se slazes ?

Shvaticu ovo kao odgovor "da" na moje pitanje. Znaci, Chiko, ukidamo izbore?

I da, jel si ti matematicar ili statisticar? (diplomirani)

I ja cu shvatiti da si za projektovanje mostova na pijaci.

Imao sam dosta matematike na faksu ukljucujuci i statistiku i verovatnocu.

Ma pusti ti sta si imao. Imao sam i ja pa ste se ti i zasticeni nadbiskup posrali po meni vise puta. Imam i potvrdu o vakcinaciji pa ste me nazvali antivakserom.

Ja samo sledim tvoju logiku i pitam da li si diplomirani matematicar ili lekar?

Nisam, ja i kazem za sebe da nemam pojma o medicini, i JEDINO za sta se ja zalazem je da o pitanjima korone slusamo lekare.
Jesi li i ti za to, ili si zavrsio medicinski fakultet ?

Ја мислим да се уведе топик-пас за сваку тему на овом форуму, да могу само стручни да пишу.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=876761#p876761:2ky7jri5 je napisao(la):
chiko » Čet Sep 02, 2021 11:44 am[/url]":2ky7jri5]Nisam,
Pa za koj moj onda komentarises ista oko Korone?

Sta znaci strucni?
Strucni kao DrKon ili gospodja Tepacevic?

Pa tako nesto valjda.

A mozda pak misli na onog sto ode u jutarnji program i prica kako treba piti 12 soljica kafe dnevno...

A isto uredno ima licencu i diplomu medicine.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=876745#p876745:3tkvbelm je napisao(la):
astrodule » Чет Сеп 02, 2021 11:21 am[/url]":3tkvbelm]Procenti Miki, procenti. Koliko je milijardi doza dato? Koliko imamo tih nuspojava.

Znam da je surovo kada neko koga znamo umre ili oboli. Ali i dalje se gleda opšta slika, a to je da trenutno svi podaci govore da su prednosti vakcina mnogo veće od štete.
Као што већ написах у последњем одговору Зуми, последице се јављају у дугом року. Нуспојава није баш права реч, јер аутоимуна реакција је дугорочни здравствени проблем за оног ко оболи услед исте. Нуспојаве су, по мени, привремена главобоља, повишена температура, стомачни проблеми, и др.

Не говоре сви подаци за све јер нису сви људи једнако изложени потенцијално тешкој клиничкој слици. Зато сам и споменуо да се пандемија решава неселективно, ђутуре. Вакцине се гледају као на производ без скривених мана, које не морају да буду скривене када би савесно приступили решавању проблема.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=876747#p876747:3tkvbelm je napisao(la):
ink » Чет Сеп 02, 2021 11:22 am[/url]":3tkvbelm]Ne znam, meni ovo sve postaje pomalo komično.

U zemlji gde oko pola stanovništva redovno puši ne znajući koje sve hemikalije proizvođači trpaju u cigarete kako bi svojim mušterijama stvorili ili održavali zavisnost, a međutim znajući da su dugoročne posledice po njih i onima u njihovoj okolini sigurno loše, imamo situaciju u kojoj se 60% ljudi plaši da se vakciniše. Štaviše, razlozi koje izgovaraju dok pale još jednu pljugu su im na nivou "pa ne znaju se dugoročne posledice" ili "ko zna kakav je sastav tih vakcina".

Teško mi je da krivim te ljude pojedinačno. Ubeđen sam da je njihovo razmišljanje proizvod veoma lošeg obrazovnog sistema i društveno-političke istorije u kojoj su svi gledali da ih prevare. Nije ni čudo što po automatizmu odbijaju da veruju "zvaničnim" izvorima informacija (bili oni domaći, strani, svetski, itd.).

Како је само лако разводњити туђе аргументе.
Иронија у твојој изјави је да се на цигаре стављају упозорења, обавештавају се конзументи истих на штетне последице. Никако не поредим цигаре са вакцинама. Поредим само контекст.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Овде говорите како последице нису битне, СТАТИСТИЧКИ. Кажи то оном који је оболео јер је веровао да се штити истим.
Просто ми је глупо да овде људи који се позивају на струку и науку, и да "обичан" народ називају "неуким", не разумеју значај појаве аутоимуне реакције на мРНК вакцине. Није то нешто што није познато, напротив, у медицини је то итекако познато.

ink":nwhnexfs je napisao(la):
Ne znam, meni ovo sve postaje pomalo komično.

Dugo ne postujem ni na ovoj, ni ostalim temama, jer je ta fora sa "ja znam, ti nemaš pojma" prisutna u svim porama društva.
Što je još žalosnije, danas se već otvoreno gotovo svuda poziva na nasilje protiv neistomišljenika i iskreno, prilično sam zabrinut za neku srednjeročnu budućnost.

Ono zbog čega repliciram je neslaganje oko uzroka (Hajd da kažem najblaže) tog skepticizma.
Jer, na žalost problem je globalne prirode, a ne može se čak oklasifikovati ni nivoom obrazovanja, standardom, dostupnošću informacija.
Naravno, nije svuda apsolutno jednak odnos "skeptika", ali se on globalno vrti oko 50% bio to Balkan, Skandinavija, Amerika, daleki istok...

Dodao bih i to da pored plebesa ogromnu odgovornost za takvo (ponavljam globalno) stanje još veću odgovornost snose štabovi, stožeri, krizne grupe (...) koje svojim neizbalansiranim, i nekoherentnim stavovima i izjavama samo podgrevaju atmosferu i histeriju "globalne zavere".

Sent from my Mi A2 Lite using Tapatalk

Шта значи слушати докторе који само преносе вести које су чули на телевизији без имало објашњења.
Са друге стране милина ми је слушати ову Глигићку. Тачно је, прегазиле су је године, направила је више омашака што је и сама признала али сваки став који је изнела, је дебело објашњавала. Заиста се види да се удубила, и да нише није коментарисала а да претходно није добро размислила о томе. То што је у почетку у неким предвиђањима дебело погрешила, само показује колико је све ово непредвидиво и да ниште не треба прихватати здраво за готово. Мислим да би многи млађи доктори требали да се угледају на њу и удубе се у тематику, а не да само преносе нека "мејнстрим" размишљања других као да су Свето писмо.

Mikie":mnh5w0gh je napisao(la):
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=876745#p876745 je napisao(la):
astrodule » Чет Сеп 02, 2021 11:21 am[/url]":mnh5w0gh]Procenti Miki, procenti. Koliko je milijardi doza dato? Koliko imamo tih nuspojava.

Као што већ написах у последњем одговору Зуми, последице се јављају у дугом року. Нуспојава није баш права реч, јер аутоимуна реакција је дугорочни здравствени проблем за оног ко оболи услед исте. Нуспојаве су, по мени, привремена главобоља, повишена температура, стомачни проблеми, и др.

Не говоре сви подаци за све јер нису сви људи једнако изложени потенцијално тешкој клиничкој слици. Зато сам и споменуо да се пандемија решава неселективно, ђутуре. Вакцине се гледају као на производ без скривених мана, које не морају да буду скривене када би савесно приступили решавању проблема.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=876747#p876747 je napisao(la):
ink » Чет Сеп 02, 2021 11:22 am[/url]":mnh5w0gh]Ne znam, meni ovo sve postaje pomalo komično.

Како је само лако разводњити туђе аргументе.
Иронија у твојој изјави је да се на цигаре стављају упозорења, обавештавају се конзументи истих на штетне последице. Никако не поредим цигаре са вакцинама. Поредим само контекст.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Овде говорите како последице нису битне, СТАТИСТИЧКИ. Кажи то оном који је оболео јер је веровао да се штити истим.
Просто ми је глупо да овде људи који се позивају на струку и науку, и да "обичан" народ називају "неуким", не разумеју значај појаве аутоимуне реакције на мРНК вакцине. Није то нешто што није познато, напротив, у медицини је то итекако познато.

Voleo bih da nam pojasniš termin "autoimune rekacije" koji si pomenuo.

Takođe BiH te zamolio da me detaljnije uputiš u dosadašnja iskustva sa m-Rna vakcina, na osnovu kojih si izneo zaključak da je to u medicini odlično poznato.

Ovo ne zato što negiram, nego što me zanima da uporedim što više informacija u cilju boljeg razumevanja.

Sent from my Mi A2 Lite using Tapatalk

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=876714#p876714:1v4cu7ja je napisao(la):
astrodule » Čet Sep 02, 2021 8:47 am[/url]":1v4cu7ja]Vakcina ne sadrži spajk protein, već informaciju o tom proteinu.

Edukujte se malo o tome šta je RNK i čemu služi, kako virus prodire u ćeliju, jer pošto to očigledno ne znate, ne vidim kako možete da tvrdite takve naučne besmislice.
Čitaj kako je napisano, gde sam napisao da RajhFajzer i Moderna sadrže spajk protein ?
Dakle poradii na čitanju.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=876753#p876753:zhh0gk9o je napisao(la):
Bender Rodriguez » 36 minutes ago[/url]":zhh0gk9o]Kako ljudi koji nisu pravnici ili politikolozi glasaju na izborima? Okle njima nestrucnima pravo da odlucuju o tome?

Moraš priznati da bi svet bio bolje mesto kada ne bi svakome dozvolili da glasa na izborima?

Recimo položen test opšte kulture i inteligencije da bude ulaznica za glasanje na izborima za početak.

Ima li neko ko je filozofirao o tom obliku demokratije?

Vrh