astrodule
Professional
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=721710#p721710:mlxbyfom je napisao(la):mare900 » 39 minutes ago[/url]":mlxbyfom]Vlast mnogo grdi narod i kako je neko napisao ovde zahvata sve slojeve stanovnistva i to onda kada se stanovnistvo evidentno ponasa za pohvalu. Kao da se unapred ogradjuju od neceg sto ce da usledi ili kao da hoce da opravdaju nesto sto zele da urade.
Ne znam da li bi neko mogao da potvrdi da godisnje u svetu od obicnog gripa umre ~600.000 ljudi? Slicnu stvar sam procitao na raznim mestima ali ne znam da li je to zvanicna statistika. Ako jeste, koliko se onda ljudi zarazi od obicnog gripa godisnje? To mora da je ogroman broj kada 600.000 umre. I kako taj broj ne preoptereti zdravstveni sistem.
Plasim se da ce nas u buducnosti, kada god to nekome tamo bude odgovaralo, opet ovako zatvarati i paranoisati koristeci se obicnim gripom.
Istina je mnogo ljudi umre i od "običnog" gripa godišnje i to su ljudi koji i inače imaju neki problem.
Takođe smo svedoci da svakog meseca čujemo priče kako su "zdravi" ljudi umrli zbog moždanog udara ili nekog tromba (drugar sportista (40+), ali mnogo sedi na poslu, je jedva preživeo kada mu je tromb iz noge krenuo ka srcu i plućima)
Ovaj virus se lakše širi nego običan grip i uništava pluća mnogo brzo i ono što je najopasnije kod njega je što i osobe bez simptoma mogu zaraziti nekoga i to svi znaju, ali se i dalje ponašaju neodgovorno.
Da ne pominjem da je veliki broj domaćinstava gde zajedno živi 3 generacije i gde je prenos virusa sa najmlađe generacije na najstariju sasvim izvesno.