Šta je novo?

Epidemija CoViD-19

Da li ćete se vakcinisati i kojom vakcinom?

• Da - Sinopharm

Glasovi: 32 10,1%
  • Da - Sputnik V

Glasovi: 25 7,9%
  • Da - Pfizer-BioNTech

Glasovi: 81 25,6%
  • Da - bilo kojom dostupnom vakcinom

Glasovi: 49 15,5%
  • Da - AstraZeneca

Glasovi: 23 7,3%
  • Da - Moderna

Glasovi: 2 0,6%
  • Nisam siguran sačekaću još

Glasovi: 44 13,9%
  • Ne želim da se vakcinišem

Glasovi: 60 19,0%

• Ukupno glasača
    316
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=721797#p721797:1mwh5lxx je napisao(la):
Bulbulderac17 » 29 Mar 2020 15:31[/url]":1mwh5lxx]
astrodule":1mwh5lxx je napisao(la):
Zabraniti i ulazak u prodavnice bez maske ili nečega preko lica i to je to.

Inace, maski nema po apotekama, juce sam obisao 6 apoteka Beograd i 3 privatne...nigde nije bilo...na privatnim odmah na ulazu pise da nemaju:

maske
asepsol
alkohol
dezinfekciona sredstva

u drzavnik treba da udjes i da pitas

Sent from my iPhone using Tapatalk
Obilazi zabačene i zavučene apoteke. Tamo postoji šansa da se nađu. Meni se tako posrećilo.

Veoma hrabar nastup dr. Kona ovo mu nece biti zaboravljeno...

Ne politizuj. Kontradiktornostima i besmislicama iz Konovih obraćanja se bavim već nekoliko dana, što može lako da se proveri, listanjem teme. I, ne, nije Vučić kriv za stanje naše akademske zajednice, to je dublji problem.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=721797#p721797:3big4e2g je napisao(la):
Bulbulderac17 » Today, 15:31[/url]":3big4e2g]
astrodule":3big4e2g je napisao(la):
Zabraniti i ulazak u prodavnice bez maske ili nečega preko lica i to je to.

Inace, maski nema po apotekama, juce sam obisao 6 apoteka Beograd i 3 privatne...nigde nije bilo...na privatnim odmah na ulazu pise da nemaju:

maske
asepsol
alkohol
dezinfekciona sredstva

u drzavnik treba da udjes i da pitas

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ako nemaš masku, onda možeš da sašiješ, ako ne znaš da šiješ (mada nema tu neke nauke), onda ima rešenje sa ubrusom i heftalicom i gumicom, ako nemaš heftalicu, stavi maramu ili šal preko usta.

Samo nemoj da ideš po prodavnicama i otvaraš usta i tako možda širiš viruse.

ps: Nije ovo tebi upućeno naravno.

Raspisat TENDER za lekare iz inostranstva!
Kako ovo tumacit.

U utorak umesto danas će biti predstavljene ekonomske mere Vlade za prevazilaženje krize zbog pandemije.

Gazela trenutno potpuno blokirana, policija piše svima gazne, jer su ljudi ostali u gužvi zaglavljeni. Što policija ne ode u one otvorene kafiće koji su kačeni na ovoj temi? A da...
https://www.b92.net/info/vesti/index.ph ... id=1670791

Imate slike na režimskim portalima. Evo sa NAXI kamere:

Prilozi

• Opera Snapshot_2020-03-29_172915_saobracaj.bg-info.org.png
    Opera Snapshot_2020-03-29_172915_saobracaj.bg-info.org.png
    570,8 KB · Pregleda: 1.042
Super, i treba.

Koja je logika zatvaranja otvorenih pijaca?

Logika je u tome da ce svaka baba da ti se zalepi u lični prostor. Bila sam na Vidikovačkoj dan pred zatvaranje, svuda je bilo ok osim kod tezgi sa jajima tu su se nagurali, kakva 2m odstojanja, ni 20 cm. Naravno da sam zaobišla ali opet. Isto ispred tezge sa kikirikijem retardi ti se lepe. Meni je baš krivo zbog pijace posebno što je sezona spanaća rotkvica itd.

Nisam siguran, moguće i da su oni zatvorili most. Opet klasično i*drkavanje, u toj koloni ima i ljudi koji imaju dozvole za kretanje, autobusa gradskog prevoza... Ali hoće oni da to izgleda dramatično, marica, patrole, novinari... Pa su sad svi zatvoreni.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=721843#p721843:yyih4ye4 je napisao(la):
11030 » 11 minutes ago[/url]":yyih4ye4]Super, i treba.

Koja je logika zatvaranja otvorenih pijaca?

Logika je u tome da ce svaka baba da ti se zalepi u lični prostor. Bila sam na Vidikovačkoj dan pred zatvaranje, svuda je bilo ok osim kod tezgi sa jajima tu su se nagurali, kakva 2m odstojanja, ni 20 cm. Naravno da sam zaobišla ali opet. Isto ispred tezge sa kikirikijem retardi ti se lepe. Meni je baš krivo zbog pijace posebno što je sezona spanaća rotkvica itd.

Na Bežanijskoj kosi nije bilo nikakvih zadiranja u lični prostor, a još manje baba. Bili su lokalni alkosi koji bauljaju izmedju tezgi, ali svi su poštovali preporuke o socijalnom distanciranju.

Kao što rekoh, zatvaranje pijaca će samo povećati gužve u okolnim prodavnicama.

Ne znam kako ce pojedini clanovi preziveti ovu Konovo zahvalnost vlastima na izvanrednpj saradnji koju je izrekao na konferenciji? Verovatno ga od danas ceka sudbina dr Nestorovica...

Vlast sluša struku za neke stvari, ali sve što radi kada ne sluša je katastrofalno.

Evo, Kon kaže da se struka nije tražila ukidanje sata za kućne ljubimce - zašto je onda to učinjeno?

Колико нам је глава затрована овом епидемијом, чувајте главу и душу. Мени се ово уопште не свиђа.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=721853#p721853:1g5oe2j9 je napisao(la):
Vračarac » 29 Mar 2020 04:56 pm[/url]":1g5oe2j9]Ne znam kako ce pojedini clanovi preziveti ovu Konovo zahvalnost vlastima na izvanrednpj saradnji koju je izrekao na konferenciji? Verovatno ga od danas ceka sudbina dr Nestorovica...
Ovo je fašistička vlast i svaka pohvala na njihov račun je plod podmićivanja i/ili prinude.

A zasto siris dezinformacije ?
Ako nije namerno ok.
"Nisam pitan a to ne znaci da ne podrzavam odluku."
Zbog zloupotreba ....

A policija ne može da spreči zloupotrebe?
Epidemiolozima najviše odgovara karantin 24h i to svako u jednu sobu, ali upravo zbog toga krizni štab ne čine samo epidemiolozi, već bi trebalo i sociolozi, psiholozi, vojska, policija, ekonomisti...

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=721853#p721853:zf49t075 je napisao(la):
Vračarac » 29 Mar 2020 04:56 pm[/url]":zf49t075]Ne znam kako ce pojedini clanovi preziveti ovu Konovo zahvalnost vlastima na izvanrednpj saradnji koju je izrekao na konferenciji? Verovatno ga od danas ceka sudbina dr Nestorovica...

cuvaj svoj bukake nastup za pola devet, deset kada se zavrshi nastup Dramosera na Prvoj ali ga prvoj pitaj:

a) u ponedeljak je najavio masovno testiranje u roku od 48 sati. Proslo je pet celih dana nakon toga, praktichno 6, dakle vishe od 48 sati i imamo oko 2500 testiranih
b) da li su maske koje smo dobili od kineskog brata predsednika ( ne mesati sa srpskim bratom predsednika, ipak covek ima svoju lichnu kartu) donacija ili smo ih kupili pa se zbog toga prodaju po pet puta vecoj ceni nego pre tri nedelje.
c) kog su kvaliteta maske, testovi koji nam dolaze jer su pomoc vratile vec Nizozemska, Spanija, Ceska? Da li placamo felerichnu robu?

Predrag Kon danas:
Ljudi pobogu zašto se plašite da se javite? :o

Neurotična Usna pre neki dan:
Moraću da smislim nešto gore i strašnije od Sajma... :evil:

Ono generalno se slažem, ali da će ova izolacija da mi ošteti psihu i tako to stvarno ne mogu da razumem.

Za pijace se slažem, nisu trebali da zatvaraju kao što nisu trebali ni policijski sat da produžuju već više da kažnjavaju nepridržavanje mera.

A sa Vucicem ste opsednuti ko god ga pomene negativno odmah masovno obozavanje...

nego zasto su tek danas zatvorili kladionice?

Najgore od svega je sto" trosimo" ljude - lekare zbog politike .
Slusam profesorku Turajlic pre neki dan ,sklonite politicare pustite Kona njemu verujemo.Nazalost sad ce i on biti razapet .Sto ne podjemo od cinjenice da je istina sto govori
I ako je u pravu to je samo parametar za buducnost po kom bi se svi ostali politicari trebali ponasati .
I da je srece da se u svim sferama drustva pocnu cenit ljudi od autoriteta i znanja.
Mozda je ovo mali napredak u dobrom pravcu i zasto se kao takav ne prihvati kao nesto najnormalnije.
Ko ce se sutra nedaj boze ako se nesto slicno ponovi prihvatit te odgovornosti da stane ispred svih ako sad satanizujemo lekare koji to rade .
A gledajuci situaciju svud oko nas to rade dosta dobro.
Nije fer prema svima njima.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=721877#p721877:2m3zoup6 je napisao(la):
11030 » Ned Mar 29, 2020 6:45 pm[/url]":2m3zoup6]Ono generalno se slažem, ali da će ova izolacija da mi ošteti psihu i tako to stvarno ne mogu da razumem.
Evo ti za početak.
Ljudskom telu najpre treba izlaganje suncu radi proizvodnje vitamina D.
O tome za šta je sve vitamin D bitan moraš sama da pročitaš, jer je previše štiva za ovu temu.
Zatim, treba mu izlaganje elementima (spoljašnjosti) radi treniranja respiratornog i imunog sistema.
Treba mu socijalizacija i promena okruženja zarad psihe.
Treba mu kretanje, po spoljašnjosti, jer kad rade mišići pospešuje se lučenje hormona.

Eto, to je ovako za početak napisano u minut kucanja pošto sad moram da ustajem s kompjutera. Ovo je čisto da te navede na razmišljanje.
O opširnijem znanju imaš internet i arhive biblioteka pa pročitaj zašto ljudsko, pa i svako drugo živo telo, propada i umire u izolaciji i zatočeništvu.

mardulovic@
"a) u ponedeljak je najavio masovno testiranje u roku od 48 sati. Proslo je pet celih dana nakon toga, praktichno 6, dakle vishe od 48 sati i imamo oko 2500 testiranih"

Ovo kod nas je kao testiranje.

155,934 people tested in New York State 28.03. 2020

U NYstate je testiran svaki 130 stanovnik a u Srbiji 2800 stanovnik

Vrh