[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=837725#p837725:1spqwbvv je napisao(la):Zuma » Pet Apr 02, 2021 2:34 pm[/url]":1spqwbvv]Pa ja se potpuno slažem da većinu toga naše vlasti ne rade kako treba i o tome sam često pisao. Međutim moraš da priznaš da ako ostavimo po strani njihove medije, pa gledamo šta se piše i govori na drugim mestima, to je opšta kritika vlasti koja kod skoro svih manje informisanih izaziva jak utisak da oni NIŠTA ne rade kako treba, iz čega savim logično zaključuju da nije dobar ni onaj deo epidemioloških mera vlasti koji JESTE dobar, prosto zato što ne potiču od njih nego od naučnih istraživanja u inostrantvu. I to je ogroman problem jer se onda i tako ponašaju, pa više veruju antivakserima i bilo kojoj tvrdnji sa Interneta samo ako je ona suprotna onome što naše vlasti pričaju, što po njima onda ispada kao konačan dokaz da je baš to istina. Kako se izboriti sa tim? Zato pokušavam da insistiram na jasnom razlikovanju jednog i drugog što onda u ambijentu opšte i opravdane kritike vlasti možda štrči i može se pogrešno protumačiti, ali zaista mislim da je neophodno.[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=837715#p837715:1spqwbvv je napisao(la):mariks » 02 Apr 2021 12:54 pm[/url]":1spqwbvv]i kako onda objasnjavas to sto svi rade? Kako hoteli mogu da rade pa svi se guraju tu, bazeni, restorani. Firme sve rade. Nadam se da je neko od Vas pobornika mera zapravo izasao iz kuce/stana da vidi na koji nacin sve to radi.
Takodje koliko li je ljudi kojima je uteran strah, panika pacijenta koja dovodi do smrti zbog nelecenja ili neodlaska u bolnicu na vreme, ako izuzmemo sve gluposti koje oni sami prave?
Kao neko ko je i prelezao koronu i isao po kovid ambulantama i video situaciju, i imao poznanike koji su bili u kovid bolnicama i tamo saznao situaciju, poznanike koji su cekali "jedni drugima sedeci na glavi" u redu za vakcinaciju, gurali se po "lidlovima", kao neko ko ide na posao svaki dan i u stalnom je kontaktu sa ljudima imam neku sliku kako to sve zapravo "funkcionise" i koliko je tu istine. Ne moze apsolutno niko da mi kaze da tu nema nista nejasno ako je stvorio sliku samo u glavi.
Kao sto rekoh, ne mozes ti to sve da okusis ako ne dozivis, iz fotelje je najlakse pametovati. Naravno da se peru od odgovornosti ali ako vec ne znas nemoj da krivis narod da je glup jer "siri virus".
Evo ja npr, nisam hteo ni da zalazim u ovu temu, ali svakodnevica je postala previse, ne mogu vise da slusam ljude koji misle da ce ih virus ubiti, da ce ih i virus i vakcina ubiti, da virus ne postoji i da ce ga virus ubiti, muka mi je i preplasenih internet ratnika koji i ovako ne izlaze iz kuce pa im je neko srusio sneska o savrsenom svetu i misle da ce nas vakcina spasiti ove posasti. Nece! I to treba da bude jasno, virus je tu da ostane i za par godina biće kao i grip. E koliko su se meni smejali ljudi sto izbegavam svakog ko ima prehladu i grip, sada isti ti se prskaju alkoholom svakih pola sata jer misle da ce da umru.
Takodje moj komsija je umro od srcanog napada jer nije mogao da se leci, bila zakazana operacija i non stop odlagana zbog korone. Sta reci tim roditeljima? Sta reci tim lekarima koji su malo na odmoru, malo na bolovanju, malo na neplacenom... zdravstvo u kolapsu? Gde su statistike koliko je ljudi umrlo jer nesposobnost organizovanja zdravstva sprecava negu ljudima kojima je ista potrebna, nemojte da se vadite na virus. Gde je podatak koliko je lekara na raznoranim odmaranjima? Vrlo dobro sam na svojoj kozi doziveo kako je to kada ti neko kaze znas jbg virus, pa mi zenu koja ima teski i nekontrolisani oblik epilepsije poradjali 32 sata jer doktoru nije bitno par strana preporuka za carski rez od nekoliko neurologa, virus je jbg "ko su oni da mi kazu da treba", na kraju zena naravno dobije napad, svu je dole rasporili, a dete svo iskrivljeno i ko zna koliko dugo ce jos ici na fizikalne terapije. Zasto? Zato sto neko ima kompleks boga pa umisli da moze sta hoce i ima opravdanje epidemije? Naravno tuzba ne moze jer jbg, smrt virus. Evo danas joj odbili produzetak porodiljskog, pa je8e. Vas sve nenormalne dajte bolovanje ovima koje boli ocni kapak, a nemojte majci sa detetom koje se leci, nek ide u vrtic da pokupi vas "smrt" virus.
Drugi komsija umro dok je cistio sneg, pa opet ne idem i ne sirim da sneg ubija. Znate, ako izadjete napolje postoji velika verovatnoca da ce Vas udariti auto, zato bolje nemojte izlaziti. Mada koliko vidim ovde neki to i zagovaraju, kuckaju na tastaturi, kao nesto zaradjuju preko interneta, nemaju auto, muka im kad vide ljude u kaficima jer nemaju socijalni zivot, preplaseni virusa jer su im to rekli... takvi su najveci pobornici mera i vakcina.
I zasto se sve svodi pa nisu lekari krivi nego vlast? Pa ko organizuje lekare? Ko ih tera na odmore, bolovanja, odsustva? Pa ko prica non stop na televiziji? Na kraju naravno da se prave antivakseri jer su sada svi epidemiolozi, virusolozi, biolozi, hemicari... i vakseri i antivakseri. Muka mi je vise da Vas slusam.
Eh gde bi nam kraj bio kada bi ljudi pisali samo ono u sta se razumeju.? Gde bi bili sada da hocemo pomoci drugome u nevolji.? Gde bi sada bili da racionalno i logicno razmisljamo.? Tako da nemoj meni objašnjavati "kako treba i da je neophodno". Nema potrebe ni da ti drugog informises jer nisi ni virusolog, ni epidemiolog, ni biolog, ni pandemolog (ako jesi evo javno sti se izvinjavam) vec samo citas gluposti na internetu isto kao i onaj drugi. Uzmi izadji malo napolje, lepo je vreme, pogledaj druge ljude, saslusaj malo i drugu stranu, ne budi robot koji svira kako mu se kaze jer ti se snesko otopio. Nemoj ti drugima da pricas da su manje informisani od tebe (mnogi informisani misle i da ce ih vakcina ubiti), da oni rade ono sto je neophodno vec izadji malo napolje i pogledaj te mere na delu. Pusti ti antivaksere neka veruju u sta hoce, izadji malo napolje i uveri se da li je onako kako Ti (pod ovim mislim na sve) tvrdis. Pogledaj malo kako se nezarazeni zaraze, pogledaj koliko lekara nece da primi vakcinu (da izuzmemo astru iz price), pogledaj kako druge bolesti ne mogu da se lece, pogledaj da ono sto pricaju na tvu i ono sto citas na internetu od "strucnjaka" nije bas tako, pogledaj koliko se ljudi ubilo jer ne moze da ostvaruje zivotne prihode i funkcije, progledaj... pa posle daj neki sud. A ovo ti pisem kao vakser koji se sad nece vakcinisati, nisam antivakser ali necu, necu jer sam em prelezao em su probudili inat i bunt u meni da odbijam da budem test zamorce, a ko zna koliko su napravili takvih.
a evo kako je u batajnici:
dejan*** — Today at 5:52 PM
Meni par drugara bilo u Batajnici i kažu da je sve odlično, uslovi, hrana, doktori, sestre....
s**** — 03/25/2021
Odeljenje na kom ležim, oko 70-80 ljudi jedan je umro za 7 dana. Uglavnom je ljudima bolje čim ih prime, tj stave na terapiju. Terapija je ucinkovita ali dugo traje. Ovo moje odeljenje je lakše tj poluintezivna. Kažu da je na intezivnim odeljenjima je***o ali ne znam. EKG, gasne analize, krv, mokraća, ultra zvuk se radi skoro svaki dan. Tako da ništa nije prepušteno slučaju. Ali doći do bolnice je pakao. Sve su svalili na tercijalne ustanove, a bilo bi bolje da ima više covid ambulanti da se ljudima ukazuje brze pomoć lokalno...