Šta je novo?

Epidemija CoViD-19

Da li ćete se vakcinisati i kojom vakcinom?

• Da - Sinopharm

Glasovi: 32 10,1%
  • Da - Sputnik V

Glasovi: 25 7,9%
  • Da - Pfizer-BioNTech

Glasovi: 81 25,6%
  • Da - bilo kojom dostupnom vakcinom

Glasovi: 49 15,5%
  • Da - AstraZeneca

Glasovi: 23 7,3%
  • Da - Moderna

Glasovi: 2 0,6%
  • Nisam siguran sačekaću još

Glasovi: 44 13,9%
  • Ne želim da se vakcinišem

Glasovi: 60 19,0%

• Ukupno glasača
    316
Pa to brale.

Ali, meni biste ti i ostatak leve ekipe opet solili pamet zbog toga.
A Zumu, koji kaze "zabole me uvo za poreklo virusa" i "Zapad je kriv sto nije reagovao na Kineske brljotine" biste opet kultno branili i celivali.

Ja sta god da kazem i uradim, ja sam vama negativac.
A Zuma sta god da kaze i uradi, on je vama svetac.

Hvala ti sto si jos jednom to potvrdio.

Ne, nego pokusavam da shvatim tvoju opsednutost pogresnim pitanjima, na koje odgovor uopste nije bitan (najbitniji) u ovom trenutku.

Ne, rekao sam zašto je bitno da se utvrdi poreklo virusa. Napisao sam to pre par strana, prekjuče valjda.

Nije moj problem što ste ti i ostatak leve brigade to iskulirali.
Kao što kulirate studiju o 4-30-66 procentima podložnosti populacije Koroni.
Kao što kulirate vest da ultra zvuci mogu da razaraju Koronu.

I tako...

Pride, za razliku od vas i vašeg ovdašnjeg vođe, ja sam pokazao da sam u stanju da korigujem stav i priznam grešku kad treba.
A ni od jednog od vas to do sada nisam video za ovih godinu dana. A za vašeg vođu znam da bi se pre samozapalio nego ikad uradio tako nešto.

Kakve vođe i tajne organizacije autošovinista, o čemu se radi? Mislim to je nacionalni sport, deluzije jbg

ja sam hteo da napisem u vezi zume, malo malo pa se pomene u drugim temama kojim je vestinama baratao, dok ga korona nije uzela pod svoje, a da istu verovatno nije ni imao. Eto kako korona odnese norlaman zivot.

Evo ti brojeve.
Prošle godine je u Srbiji umrlo 14000 više nego u 2019.
Koliko je trebalo da umre da bi ti i tvoji živeli kao ljudska bića?
Zašto njima nisi objasnio sve ovo što objašavaš ovde, da nemaju čega da se plaše, da i ako umru bolje da umru sa jednim koncertom na Kolarcu nego da žive godinu dana u stanu?

I od cega je umrlo tih 10000 ljudi ako je 4000 ljudi od korone? Koliko ljudi je umrlo od korone, koliki je taj tvoj ohoho broj? Da nije mozda zbog nemarnosti zdravstvenih radnika jer nisu mogli da se lece? Hoces li ti nazvati oca mog komsije da mu objasnis da je njegov sin trebao da umre jer smo spasavali bake i deke? Hoces li ti objasniti mom sinu da ce morati celog zivota da ima dugu kosu u najboljem slucaju? Hoces li ti objasniti mojoj koleginici da joj revakcinisani otac umire jer ga je vakcina spasila? Hoces li ti objasniti svima koji su prelezali koronu da su u stvari umrli? Koliko je ljudi umrlo od gripa, od nemogucnosti lecenja da bi ti ziveo? A ako si ti toliko saosecajan sa drugima pa cenis tudje zivote i nosis masku da li to znaci da ipak vise vrednujes svoj zivot nego zivot tamo nekog onkoloskog pacijenta? Izadji napolje, mozda i prezivis udar groma.

Kako ce ti ljudi na koncertu umreti, a nece ljudi na otvaranju spomenika, na izborima, na njihovim bazenima i restoranima, u redovimaa za vakcinaciju, u prepunim maxijima i lidlovima? Kako ce se taj covek koji zivi u stanu zastititi kada neko sa koncerta, reda za vakcinaciju, lidla, biraj.... mora da mu donese hranu i ostale potrebstine?

I moj deda je bio u domu. Umro je od korone. Reci ces eto kako i koliko ljudi umiru. Zapravo deda je bio nepokretan, dakle nije se kretao po splavovima, srcani bolesnik, imunitet 0, godinama unazad je jedva prezivljavao tako da je pitanje i da li bi prehladu preziveo, vec smo ocekivali njegovu smrt. Koronu je navodno dobio od medicinske sestre, koja je isla po splavovima i koncertima na Kolarcu jelte (ah ti medicinari i njihove zurke). Ta medicinska sestra je navodno zarazila samo mog dedu, a imala je ceo "reon". Od celog doma, samo moj deda je nekako zrtva. Moja majka nije mogla mesec i po dana da poseti oca da ga pogleda.Mesec i po dana se nepokretni srcani bolesnik borio sa koronom? Moja majka nije mogla ni da vidi ocevo lice posle smrti.

Eto koliko otrova ima u nama mimo c19. Toliko da smo poceli i zle i glupe doktore da uzdizemo, a ovo kazem kao neko ko je nekad hvalio nas zdravstveni sistem i nase doktore. Najgori doktori su danas najglasniji,a oni dobri i pametni su se sakrili i ogradili od odgovornosti. Najgori ljudi se danas najvise cuju. Eto dokle je dosao nas strah kada moramo zlim i neukim ljudima da delimo medalje i trofeje. Ljudima koji nas lazu i koji nasu decu dovode na ovaj svet sa falinkom pod izgovorom korone.

Nikada, bar ja ne pamtim, nije bilo vise zlobe u ljudima i vise podela. Nije badava ona izreka "zavadi pa vladaj".

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=837847#p837847:2jb3k5av je napisao(la):
duke23 » 02 Apr 2021 09:01 pm[/url]":2jb3k5av]
Evo ti brojeve.
Zašto njima nisi objasnio sve ovo što objašavaš ovde, da nemaju čega da se plaše, da i ako umru bolje da umru sa jednim koncertom na Kolarcu nego da žive godinu dana u stanu?
Е мој дјуче, војводо, испрва сам помислио да ово пише војвода Шешељ, али сам ипак закључио да ни он (вероватно) не би био овако примитиван. Заслужујете Вучића, нема ту никакве сумње, добар вам је и то је ваш ниво вође.

Међу тих "14.000 више" које помињеш свакако су многи случајеви попут ових из моје фамилије, што је наравно била и суштина поста. А онда, кад то преокренеш, добије се ова твоја генијална тирада. Примиће те у СНС, међу њиховим депутатима у Скупштини су популарне такве логичке операције.

Иначе, видим да се опет помиње оно фамозно "А шта ти предлажеш, а?" - па, 100 пута сам рекао, а ево опет да поставим бројке за размишљање. Данашње стање:

Србија: 7.641 хоспиталозовани, 299 на респиратору.
Хрватска: 1.464 хоспитализирана, 153 на респиратору.

Шта вам ово говори? Због чега се толико пуне болнице у Србији и у њих шаљу пацијенти који нити у једној другој земљи не би били хоспитализовани? Зашто се урушава "остатак" здравственог система и исцрпљују, непотребно, већ исцпљени лекари?

Да вам цитирам војводу, Великог Дукса, недавно у Сарајеву:

„Testiramo mnogo ljudi i zato imamo nešto nižu stopu smrtnosti, kao i zbog toga što hospitalizujemo veliki broj ljudi. Ali i zahvaljujući vakcinaciji“, rekao je Vučić.

А онда оних 14.000... Па нам помре лекара као у четири Хрватске.

Ето шта бих урадио, за почетак.

Дрибла вас овај на петопарцу. Крвавом.

ovde pantografe ne mogu da se slozim sa tobom. Ne mozemo da se merimo sa hrvatskom kad ih je nekoliko puta manje. Drugo, psiha coveka je ubijena, umrece. Imas primer u mojim postovima izjavu coveka iz batajnice. Ljudi ozdrave cim dodju u bolnicu, jer rasterete psihu. Ako ne dodju do bolnice misle da ce umreti. Onda neki i umru jer se preplaseni i ne jave doktoru, neki umru jer i ne znaju da imaju druge bolesti. Evo jedan kolega imao koronu, trudio se da ga ne dotice toliko ali kaze non stop mu nakon korone nije bilo dobro, neki kasalj, boli ga grlo, glava. Tek kada je otisao na skeniranje pluca privatno i kad su mu rekli nije ti nista on je ozdravio. I to je sam priznao, da je ozdravio tek kad mu je neko rekao da nece umreti. Odjednom nema ni kasalj, ne boli ga grlo ni glava... Psiha, strah i stres su zeznuta rabota. Umesto manjeg hospitalizovanja trebamo rasteretiti psihu coveka, a to ne mozemo kada mu doktori, vucic i razni "dobronamerni" ljudi pricaju da ce umreti. Svakog dana. 24h dnevno.

Pitanje je i kakvi su kriterijumi za hospitalizaciju. Evo ja poznajem jednu osobu u Srbiji koja ima dobre veze u nekoj bolnici, zarazila se koronom i sama je povukla veze da se hospitalizuje, iako nije ozbiljan slučaj - ali sama sebi preventivno.
S druge strane, slučaj komšija u Austriji, slavili neki rođendan, okupila se porodica, svi redom se zarazili. Od njih znam da je majka komšinice bila u indukovanoj komi, jedva se izvukla, ali je još uvek u bolnici. Dečko od komšinice, isto u indukovanoj komi, ali veoma teško i nisu optimistični za oporavak. Zašto je došlo do toga? Pa prvo bi čovek pomislio da je glavni razlog njegovo prethodno zdravstveno stanje, jeste bio zdrav, ali mu je jetra bila u lošem stanju zbog alkohola. Međutim, to se može računati tek kao pomoćni faktor koji je doveo do teškog stanja, jer je glavni razlog činjenica da čovek nije imao zdravstveno osiguranje jer je radio na crno. I onda je bilo bacanje da neće imati teške simptome, ali nažalost je došlo do toga i u poslednjem trenutku se otišlo kod lekara - izgleda prekasno.
Dva ekstrema, jesu različite države, ali očigledno da ima određenih kriterijuma. Na primer, majka od drugara nije mogla da bude hospitalizovana, iako je imala jak kašalj i malo otežano disanje i slab apetit. A nisu hteli da je prime zato što nije nikako dobila pozitivan rezultat na koronu - sa dva testa. Prvi test je bio na povratku u Austriju, tada je bila negativna, a njen muž je dobio pozitivan rezultat. Sami žive, pa se ona brinula o njemu i neminovno se i ona zarazila, sa svim uobičajenim simptomima. Nije bilo potrebe za testom jer je bilo jasno šta je, međutim dugo je imala visoku temperaturu i malaksalost, a nakon fazon nedelju dana, malo više, je krenulo i otežano disanje. Tada je onda radila snimak pluća, pa su hteli da je hospitalizuju, ali prvo test. I očigledno je prošlo dovoljno dugo vremena da nema virusa u telu, ili ne toliko da se može detektovati, pa je došao negativan rezultat i nije mogla da se hospitalizuje. Srećom imaju porodičnog lekara koja se pobrinula za nju i sve je na kraju dobro prošlo. Posle par meseci je radila test na antitela i bio je pozitivan, dakle bila je zaražena.
Možda se u Srbiji hospitalizuje preventivno. Zato je pitanje kakvi su kriterijumi, da li se to uopšte ista menjalo od početka epidemije, jer em su se pojavili novi sojevi, em su se utvrdila terapije za različite slučajeve. A možda je i stanovništvo u Srbiji toliko zdravstveno loše da su lekari primorani da hospitalizuju.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=837874#p837874:13e29a8o je napisao(la):
Пантограф » 02 Apr 2021 10:36 pm[/url]":13e29a8o]
Иначе, видим да се опет помиње оно фамозно "А шта ти предлажеш, а?" - па, 100 пута сам рекао, а ево опет да поставим бројке за размишљање. Данашње стање:

Шта вам ово говори? Због чега се толико пуне болнице у Србији и у њих шаљу пацијенти који нити у једној другој земљи не би били хоспитализовани? Зашто се урушава "остатак" здравственог система и исцрпљују, непотребно, већ исцпљени лекари?
Zato je smrtnost u Hrvatskoj bitno veća nego u Srbiji.

CFR Srbije i Hrvatske.jpg

@marecar
to je tek enigma, koriste se nepouzdani testovi, za koje svi znamo da su nepouzdani, i ne hospitalizuju se ljudi koji trebaju da se hospitalizuju. Isti slucaj sam imao sa muzem zenine sestre. Visoka temperatura nekoliko dana, upala pluca, brzi test negativan, za nedelju dana pcr koji je opet negativan tako da od lecenja nista. Srecom, nije imao vecih komplikacija ali je bilo par noci kako kaze borbe za vazduh. Zatim zasto niko ne utvrdjuje kako i zasto dolazi do smrti mladih ljudi koji "su zdravi". Kako se moj deda, nepokretni srcani bolesnik sa imunitetom 0, mesec i po dana borio sa koronom, a neko mlad zavrsi za nedelju dana? Kako je majka moje zene prezivela olako koronu sa blagom temperaturom, upalom pluca, a zena ima ms, prelezala za dve nedelje. Kako je njen otac iako malo teze ali za neke tri nedelje bez vecih intervencija prelezao koronu, a ima trombozu, inace oboje se zarazili na vakcinaciji. Ispada da je bolje biti bolestan nego "mlad i zdrav". Doduse zena jednog prijatelja radi u jednoj kovid bolnici i ona kaze da bar kod njih nema mladih sa smrtnim ishodom. Sta je istina, ko zna.

Da me neko ne shvati pogresno, ja se jako plasim korone i to priznajem. Plasim se i prehlade i gripa. Imam jake alergije i kako su mi rekli pocetak astme pa se svakog proleca borim za vazduh i znam kako je to. Zato sam i u predhodnim postovima pisao da bezim i od prehlade i od gripa dok su mi se drugi smejali, a sada ti isti koji mi se smejali su preplaseni od smrti i prskaju se alkoholom. Plasim se jer mi ne treba "trosenje imunteteta" na viruse, cuvam imunitet za prolece kada imam i neprespavane noci jer ne mogu da disem. I sada mi treba neko da mi kaze "ne znas ti kako je kad se ljudi bore za parce vazduha". Znam i to dobro, samo ne idem okolo i ne pricam kako samo korona postoji i kako cemo svi od nje umreti. Ne pricam ni da ce umreti od polena i trave da pogledaju moj slucaj. Ja sam koronu prelezao relativno olako, a Vi izvolte ili prelezite ili se vakcinisite ako ce Vas to spasti od smrti.

Zamislite da sve radi normalno uz molbu postovanja nekih mera. Zamislite da se ljudi ne plase lekara i da se javljaju na vreme. Zamislite da oni koji ne trebaju ne idu lekaru. Da su kovid ambulante praznjikave, da se ne hospitalizuju ljudi bez potrebe. Zamislite da ljudi stoje normalno u redu za vakcinaciju, bez bojazni i jedne i druge strane. Zamislite da mu je psiha rasterecene da mozda i nece umreti. Zar je losije 500 ljudi koji sede na kolarcu od 3000 ljudi na 500m2 koji se guraju u lidlu? Pitam se kakav bi scenario bio.

edit: Zaboravih. Danas sam dodatno izfrustriran jer zeni nisu produzili porodiljsko. Dakle ostavi dete u vrtic i nek pokupi smrt virus. Ni to me ne bi pogodilo da joj juce uvazena doktorka na komisiji rekla "pa sa vasim detetom je sve u redu, greske se desavaju", zatim "ako Vam je bitnije zdravlje Vaseg deteta od Vas, zasto niste prestali sa terapijama ako vec dojite". Ceo dan juce nisam mogao da je smirim. Od placa nije mogla da kaze uvazenoj doktorki da smo zbog toga testirali dete vise puta i da su nam razni "strucnjaci" rekli da je terapija u redu, nije mogla da joj kaze da kada prestane sa terapijom i umre ili postane biljka da onda ta doktorka uzme da brine o tom detetu. I sve to zbog jednog carskog reza koji je ispisan na 2 lista od razlicitih doktora kao preporuku. Da se ne rade carski rezovi pa i da shvatim, epidemija je, ali samo tog dana je bilo vise carskih rezove, kako je zena saznala tada u bolnici placenih vec unapred. Eto, takvi dobrocudni doktori nas lece od smrt virusa.

I ne, nije me sramota pogotovo sada da iznosim stvari iz licnog zivota. Nije to nikakvo nadkur.avanje vec realne cinjenice ili sto bi se reklo "stanje na terenu". Kome treba mogu i izvestaje i analize da saljem, adresu komsije, sve se lako proveri. Nije zivot samo ekran i tastatura. Nisu prave cinjenice citanje kako je negde na internetu i sirenje lazi, trazenje nekih brojeva, krive, prave... samo da bi nahranili svoj ego i sujetu. Ne daj boze da neko ne bude u pravu, a to i prizna.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=837878#p837878:1abp5cax je napisao(la):
mariks » Pet Apr 02, 2021 11:54 pm[/url]":1abp5cax]ovde pantografe ne mogu da se slozim sa tobom. Ne mozemo da se merimo sa hrvatskom kad ih je nekoliko puta manje. Drugo, psiha coveka je ubijena, umrece. Imas primer u mojim postovima izjavu coveka iz batajnice. Ljudi ozdrave cim dodju u bolnicu, jer rasterete psihu. Ako ne dodju do bolnice misle da ce umreti. Onda neki i umru jer se preplaseni i ne jave doktoru, neki umru jer i ne znaju da imaju druge bolesti. Evo jedan kolega imao koronu, trudio se da ga ne dotice toliko ali kaze non stop mu nakon korone nije bilo dobro, neki kasalj, boli ga grlo, glava. Tek kada je otisao na skeniranje pluca privatno i kad su mu rekli nije ti nista on je ozdravio. I to je sam priznao, da je ozdravio tek kad mu je neko rekao da nece umreti. Odjednom nema ni kasalj, ne boli ga grlo ni glava... Psiha, strah i stres su zeznuta rabota. Umesto manjeg hospitalizovanja trebamo rasteretiti psihu coveka, a to ne mozemo kada mu doktori, vucic i razni "dobronamerni" ljudi pricaju da ce umreti. Svakog dana. 24h dnevno.
Na osnovu 3 primera, ti si uzvukao generalni zakljucak, lepa naucna metoda.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=837868#p837868:jrbnaq4d je napisao(la):
Bender Rodriguez » Pet Apr 02, 2021 11:24 pm[/url]":jrbnaq4d]Kao što kulirate vest da ultra zvuci mogu da razaraju Koronu.
E ovo je zanimljivo, kako razaraju, koja snaga ?
Jel mogu bolesni da ozdrave ako ih ubace u ultra zvucnu kadu ?

Pride, za razliku od vas i vašeg ovdašnjeg vođe, ja sam pokazao da sam u stanju da korigujem stav i priznam grešku kad treba.
A ni od jednog od vas to do sada nisam video za ovih godinu dana. A za vašeg vođu znam da bi se pre samozapalio nego ikad uradio tako nešto.
Ko je nas fuhrer ?

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=837893#p837893:3pbcpx96 je napisao(la):
chiko » Sub Apr 03, 2021 12:49 am[/url]":3pbcpx96]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=837878#p837878:3pbcpx96 je napisao(la):
mariks » Pet Apr 02, 2021 11:54 pm[/url]":3pbcpx96]ovde pantografe ne mogu da se slozim sa tobom. Ne mozemo da se merimo sa hrvatskom kad ih je nekoliko puta manje. Drugo, psiha coveka je ubijena, umrece. Imas primer u mojim postovima izjavu coveka iz batajnice. Ljudi ozdrave cim dodju u bolnicu, jer rasterete psihu. Ako ne dodju do bolnice misle da ce umreti. Onda neki i umru jer se preplaseni i ne jave doktoru, neki umru jer i ne znaju da imaju druge bolesti. Evo jedan kolega imao koronu, trudio se da ga ne dotice toliko ali kaze non stop mu nakon korone nije bilo dobro, neki kasalj, boli ga grlo, glava. Tek kada je otisao na skeniranje pluca privatno i kad su mu rekli nije ti nista on je ozdravio. I to je sam priznao, da je ozdravio tek kad mu je neko rekao da nece umreti. Odjednom nema ni kasalj, ne boli ga grlo ni glava... Psiha, strah i stres su zeznuta rabota. Umesto manjeg hospitalizovanja trebamo rasteretiti psihu coveka, a to ne mozemo kada mu doktori, vucic i razni "dobronamerni" ljudi pricaju da ce umreti. Svakog dana. 24h dnevno.

Na osnovu jednog umrlog na internetu, slusanjem vucica i citanjem portala gde umrle ciste po podu sa djubravnikom ti si izvukao zakljucak da ces umreti ako zivis? Lepa naucna metoda. Ja bar imam neke primere iz stvarnog zivota iz kojih mogu da izvucen neki zakljucak, a ti ako imas bolje naucne metode sa svojom doktorskom epidemiolosko/virusoloskom specijalizacijom sa pravim ljudima izvoli reci.

Весић: Попусти за вакцинисане од следеће недеље, ускоро и план за организацију свадби, отварање клубова...

Најављене погодности за грађане Београда, који су примили другу дозу вакцине против корона вируса, почеће да се реализују од следеће недеље, рекао је за „Блиц” заменик градоначелника Београда Горан Весић.

Како је појаснио, прво се креће са попустима за позоришне представе, а умањење ће износити 30 одсто.

– Свако ко дође на благајну моћи ће да оствари попуст од 30 одсто, тако што ће скенирати његов бар код са потврде о комплетној имунизацији, односно доказу да су примили обе дозе вакцине против ковида – рекао је Весић.

Како је појаснио, за то може да се користи папирна потврда, али и она у електронској форми, преко мобилног телефона.

Он је најавио да ће у понедељак разговарати са представницима биоскопа како би иста ова погодост заживела и ту, када се они отворе, с обзиром на то да су због мера Кризог штаба сада затворени.

Имао сам састанк и са ивент индустријом, очекујем да у понедељак или уторак изађемо са предлогом мера како да се одржавају мањи ивенти, попут рецимо свадби, односно сви мањи догађаји до 50 људи – рекао је Весић и нагласио да је то све рађено у сарадњи са Градским заводом за јавно здравље.

Како је додао, иде се и са тим како би могли са радом да крену и ноћни клубови уз поштовање мера.

– Сада се припремамо и за то како да се организују фестивали и конгреси – рекао је Весић.

Он је најавио и да ће у понедељак на новом састанку са ивент индустријом учествовати и кабинет премијерке Србије Ане Брнабић.

– Када будемо добили коначно и за предлог мера за одржавање фестивала и конгреса, изаћи ћемо пред Кризни штаб и предложити да се то усвоји – рекао је заменик градоначелника.

Наравно, додао је, све то зависи од епидемиолошке ситуације.

– Али оно на чему је ивент индустрија инсистирала, а ја мислим да су у праву, то је да изађемо са јасним планом, као што су урадили у Израелу и Великој Британији, рецимо, 15. маја ћемо урадити то, 1. јуна то... Пактично да се иде на попуштање мера по фазама. Јер они морају да знају унапред неколико месеци како би планирали догађаје – објасно је Весић.

Према његовим речима, оно што је обећање, то је да ће Град Београд све своје просторе, као што је рецимо Ташмајдан, током ове године дати по цени коштања, односо без иједног динара зараде. Осим тога, то што треба да плате, могу на 12 рата.

– Практично да их закуп пре концерта не кошта ништа, како би подстакли да што пре почну да се враћају концерти и догађаји и да почнемо да живимо нормално – истакао је и додао да би и грађани за те концерте такође имали 30 одсто попуста.

У оквиру Белефа, додао је, у припреми је и 100 малих концерата на малим површинама током јуна, јула, августа и прве половине септембра.

– То би било организовано на трговима, скверовима, где би мали бендови, који нису велике звезде, свирали и добили неки хонорар. Тако желио да помогнемо људима који дуго нису радили ништа, а и да имамо неке догађаје за грађане – казао је Весић.
Идеја је да, навео је, на концерте, по угледу на Холандију, улазе потпуо вакцинисани грађани и они који имају антигенске тестове, односно PCR.

izvor: beograd.rs

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=837887#p837887:324nnp7h je napisao(la):
mariks » Pet Apr 02, 2021 11:29 pm[/url]":324nnp7h]@marecar
Zatim zasto niko ne utvrdjuje kako i zasto dolazi do smrti mladih ljudi koji "su zdravi". Kako se moj deda, nepokretni srcani bolesnik sa imunitetom 0, mesec i po dana borio sa koronom, a neko mlad zavrsi za nedelju dana? Kako je majka moje zene prezivela olako koronu sa blagom temperaturom, upalom pluca, a zena ima ms, prelezala za dve nedelje. Kako je njen otac iako malo teze ali za neke tri nedelje bez vecih intervencija prelezao koronu, a ima trombozu, inace oboje se zarazili na vakcinaciji. Ispada da je bolje biti bolestan nego "mlad i zdrav". Doduse zena jednog prijatelja radi u jednoj kovid bolnici i ona kaze da bar kod njih nema mladih sa smrtnim ishodom. Sta je istina, ko zna...

Zavisi mnogo od toga koliku količinu virusa neko pokupi, zatim gojaznost isto igra veliku ulogu. Ukoliko se nosi maska i dođe do zaražavanja, velika je verovatnoća da ćemo imati blaži oblik bolesti. Sudeći po primerima iz vaše porodice, mislim da su se oni ipak čuvali. Mislim da se samo vrtimo u krug i da se spominju iste stvari na svakih mesec dana.

Dr Šekler- priručnik o koronavirusu:

Objasniću vam šta znači stručni izraz infektivna doza.

Infektivna doza je tačno određena količina koronavirusa (izražena u približnom broju čestica koronavirusa), koja je potrebno da uđe u nečiji organizam, da bi se ta osoba inficirala i razbolela.

U teoriji je dovoljna jedna čestica koronavirusa da inficira neku zdravu osobu. No, srećom, u praksi to nikada nije tako. Potrebna je znatno veća količina virusa od pomenute jedne čestice koronavirusa. Najnoviji podaci istraživanja ukazuju da je ta količina koronavirusa, koja je potrebno da uđe u vaše grlo, nos, sinuse, ždrelo, pluća, da bi ste se vi inficirali, odnosno razboleli, iznosi između 500 i 1000 čestica koronavirusa!

Da bih vam to najjednostavnije objasnio – upotrebiću sledeću jednostavnu metaforu. Da bi ste se unošenjem alkohola u organizam napili (i bili nesposobni da hodate, pričate ili daleko bilo upravljate autom), nije dovoljno da popijete samo jedan jedini malo gutljaj alkohola, odnosno neku jako malu količinu alkohola: na primer samo jednu četvrtinu najmanje moguće čašice alkohola (da samo liznete alkohol vrhom jezika), već je potrebno da popijete određenu količinu alkohola, odnosno makar jednu ili bar nekoliko čašica rakije! Dakle, iako ste popili neki alkohol, ali recimo samo 5 mililitara (desetinu čašice za rakiju!) – vi nećete osetiti nikakve promene u ponašanju, niti će testiranjem od strane policije biti ustanovljeno da ste išta popili od alkohola! Dakle, zasigurno nećete biti pijani niti ispoljavati kliničke znake pijanstva (usporenost refleksa, promenjeno ponašanje, nemogućnost govora, nesposobnost održavanja ravnoteže, nesposobnost vožnje).

Da bi se to desilo, treba izvesna ipak određena, znatno veća količina alkohola. Tako vam je vrlo slično i sa infektivnom dozom koronavirusa. Nije dovoljno samo jedna čestica koronavirusa (kao desetina čašice rakije da se napijete!). Potrebno je da u periodu od nekoliko časova unesete najmanje 500 čestica koronavirusa (najmanje 500 pa do 1000 čestica koronavirusa), da bi se koronavirus uspeo da „probije“ kroz vaš odbrambeni sistem i da se sa uspehom počne da umnožava u opisanim ogromnim količinama, i izazove infekciju i klinički ispoljenu bolest! Dakle što više čestica unesemo, to će više njih da se umnoži i ispolji težu kliničku sliku bolesti.

Ali ako udahnete ili unesete nekoliko hiljada ili desetine hiljada virusa odjednom (na primer – zagrlite se sa nekom inficiranom osobom i zajedno pevate i grlite se na nekoj svadbi, ili slavi, rođendanu ili koncertu ili proslavi, ili noćnom klubu), onda je to količina virusa dovoljno velika da „nadvlada“ vaše odbrambene mogućnosti (bela krva zrnca ili limfocite), i uspe da inficiran nekoliko vaših ćelija (da se zalepi za one pomenute receptore na vašim ćelijama disajnih organa,a koje sam već metaforičnao nazvao „vratima“ ili ulazom u ćelije) i onda već iz takve jedne jedine inficirane ćelije izlazi na hiljade i na desetine hiljada novih virusa, a ti novostvoreni virusi inficiraju na stotine i hiljade novih zdravih ćelija vaših disajnih organa, i onda već za nekoliko sati se stvaraju milioni novih koronavirusa i infekcija i klinički ispoljena bolest su neminovni!

jasno je to meni oko doza jos odavno, ali, ako klubovi ne rade, nema koncerta na kolarcu, ako se nose maske, nema drustvenog zivota... Kako je taj neko "popio" smrtne doze virusa, sa svim merama, dok se neko ko se nije cuvao prosao samo sa kasljem? Evo primera mog dobrog druga koji ne izlazi iz kafane, ide non stop na korona zurke, non stop je napolju i ne cuva se, nije se zarazio ili je prosao asimptomatski, test na koronu pozitivan test na antitela negativan, bukvalno mu nista nije, testirao se jer mu je drug bio pozitivan. Evo jedan primer iz bosne. Majka jednog decka se tesko razbolela, upala pluca, visoka temperatura, ne moze da ustane, kako mi je reako "Žena ima 60god, ima milijun nekih bolesti, penje se na 1 kat 20min, a puši ko Turčin ." Njen sin je dosao da se brine o njoj, bio je jedan od onih umrecu ako izadjem napolje. Kaze da je non stop pored nje bio sa maskom, uvek vodio racuna o distanci koliko je moguce, dezinfikovao se. Na kraju njoj nista, sin na kiseoniku 12 dana. Tako da to bas, ako nosis masku imas blaze simptome ne pije vodu. Ili jednostavno svi treba da uzmemo nekog zarazenog i da pijemo manje doze virusa kako bi sto pre zavrsili sa ovim. Cinjenica je da na svakog deluje drugacije i da doze nemaju uvek veze sa simptomima. Ono sto treba je testirati vise ljudi sa istim dozama virusa i pronaci gde najvise ima problema kako bi se virus preduhitrio i znali da pruze terapiju za virus o kom se nista ne zna,a i vakcine imale manje tezih reakcija ali ne, lakse je pricati kako cemo svi da umremo, kako treba da se zakljucamo i ko prezivi pricace. Najlakse se vlada kada je strah medju ljudima.

@mariks Slažem se! Kao što ste rekli, sve je to indivilualno i svačiji organizam je drugačiji. Ja slušam dva lekara koja mi se čine pouzdanim i koje volim da slušam zbog načina na koji sve objašnjavaju i čitam ovaj forum. Nisam se do sada zarazio, a tek nedavno sam vakcinisan. Nosio masku i izbegavao gužve, možda je to bila puka slučajnost ili sreća. Mislim da je u novembru izašao ovaj poduži tekst ovog dr gde je on objasnio kako je kod životinja koje su jednako stare, piju istu vodu, jedu istu hranu različita reakcija na taj isti virus, a da ne bude kod ljudi. A zar nije tako kod većine drugih bolesti? Neko se i od najprostije operacije oporavlja mesecima gde mu se sve živo iskomplikuje što se iskomplikovati može, a nekog prođe sve nakon 3 dana. Možda da ne čitamo više toliko dnevne vesti. Znamo čemu mediji služe i u šta se to sve danas pretvorilo.

Evo imamo primer u Brazilu šta se desi kada se ovaj virus slobodno pusti da cirkuliše među stanovništvom. Da se ne ponavljamo, imali smo stotine primera do sada. Uzmimo Sarajevo i šta se trenutno dešava tamo. Ja razumem sve kritike i pitanja koje pojedinci postavljaju ali ne razumem koje rešenje i alternativu oni nama nude. Da pustimo sve i da se pravimo da se ništa ne dešava?

Пантограф":1t7aer8a je napisao(la):
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=837847#p837847 je napisao(la):
duke23 » 02 Apr 2021 09:01 pm[/url]":1t7aer8a]
Evo ti brojeve.
Е мој дјуче, војводо, испрва сам помислио да ово пише војвода Шешељ, али сам ипак закључио да ни он (вероватно) не би био овако примитиван. Заслужујете Вучића, нема ту никакве сумње, добар вам је и то је ваш ниво вође.

Међу тих "14.000 више" које помињеш свакако су многи случајеви попут ових из моје фамилије, што је наравно била и суштина поста. А онда, кад то преокренеш, добије се ова твоја генијална тирада. Примиће те у СНС, међу њиховим депутатима у Скупштини су популарне такве логичке операције.

Да вам цитирам војводу, Великог Дукса, недавно у Сарајеву:

„Testiramo mnogo ljudi i zato imamo nešto nižu stopu smrtnosti, kao i zbog toga što hospitalizujemo veliki broj ljudi. Ali i zahvaljujući vakcinaciji“, rekao je Vučić.

А онда оних 14.000... Па нам помре лекара као у четири Хрватске.

Ето шта бих урадио, за почетак.

Дрибла вас овај на петопарцу. Крвавом.
Nema tu šta da se preokreće.

Suština je da ste ti, mariks i ostali sa sličnim razmišljanjem u velikom problemu. Da ne kažem da ima posla za medicinske radnike.

Čekaj, od svega šta kaže, ti ćeš jedino i isključivo poverovati Vučiću kad kaže da imamo toliko ljudi u bolnicama zato što ih lako primamo?
Moje iskustvo, i pre korone i za vreme, je da dobiti bolničku negu nije lako. Samo u poslednjih 10 dana znam ljude sa upalama pluća koji su tražili veze da im bude obezbeđeno mesto u bolnicama.

Otkriću ti jednu tajnu i nemoj nikom da kažeš. Vučić laže! I to debelo.
Razlog zašto je takav odnos između ljudi u bolnicama i ljudi na respiratoru u Srbiji i Hrvatskoj nije zato što kod nas se ulazi u bolnicu sa temperaturom 37, već zato što u Hrvatskoj ljudi uspeju da dobiju bolju negu i stignu do respiratora. Pa onda sam uradi matematiku i vidi koliko ljudi u Srbiji ne stigne na respirator.

U Srbiji su u aprilu prošle godine umirali ljudi jer nisu stizali na respirator (otac onog čoveka sa protesta, sa sve papirom da se 3 dana čeka na respirator). E zato nam je takva situacija, i zato nam je umrlo 100 lekara i ko zna koliko ostalog osoblja. Jer je kod nas situacija katastrofalna.

Sve da bi neki mogli da otvaraju spomenike, idu u kafane, skijanja, idu na Kolarac...

A ti nastavi da veruješ Vučiću samo i isključivo kada govori nešto što vaše deluzije podržava.

Zašto smo mi u problemu? Jer živimo život? Jer smo preležali, a nismo umrli? Jer se ti plašiš da dišeš? Otkriću ti jednu tajnu, ali reci svima. Nećeš umreti ako izadješ napolje! Svako ko misli da je kod nas situacija katastrofalna zbog kafana i kolarca, a da pritom nije prosao pored kovid ambulante taj živi u zabludi. Možda i ne treba da izlazi napolje da ga ne udari grom.
Jadni lekari ne mogu da postignu, da li je neko od Vas "dajte trofej lekaru" isao u neki dom zdravlja ili bolnicu u poslednjih godinu da vidi koliko je prazno? Da vidi kako lekari i medicinske sestre sede, rešavaju ukrštene reči, ispijaju kaficu, dok su njihove kolege na bolovanjima i odmorima i raznim odsustvima, a neki se "bore" u kovid bolnicama. Zašto zdravstvo ne radi punim kapacitetom? Zašto ambulanta za smrt virus radi od 9 do 17h sa njih par dok ne ispune kvotu? Ko odredjuje ko će ići u bolnicu, Vučić? Zašto misliš da svako sa upalom pluća mora u bolnicu? Ne znam šta da ti kažem, ti veruj raznim portalima kako nas doktori spasavaju i ciste mrtve po podu djubravnikom ako to podržava tvoje deluzije.

@bebop
takodje se slazem. Teorija malih doza se moze uporediti sa banalnim primerom malo pijanih vozača. Opšte je poznato da ako si malo pijan više paziš dok voziš, a ako si trezan opustiš se i napraviš sranje. Evo ja npr malo pijan nikada nisam ni ogrebao auto, a trezan sam napravio nekoliko sranja i meni i drugima. Ali rešenje nije da vozimo svi malo pijani jer nismo svi isti, ali nije ni da ne vozimo trezni, ako razumeš šta hoću da kažem.

Da li da pustimo sve? Apsolutno. Šta mi to konkretno nismo pustili, a da ima efekat? - Da li da se pravimo da se ništa ne dešava? Ne. Objasnio sam već, ako čoveka lažeš već godinu dana i sil.ješ ga u mozak normalno je da će biti samo gore. Da li ti misliš da je gore 500 ljudi koji sede na propisanim rastojanjima na Kolarcu nego 3000 ljudi koji se biju u lidlu na 500m2? Odgovori iskreno. Da li ti ljudi koji sada ne idu na kolarac neće ići ni u maxi ni u lidl? Ja se slažem sa nexom, ako ne znaš i ne možeš da sprovedeš odgovarajuće mere, onda nemoj da ih namećeš i sprovodiš uopšte. Ljudi koji se ne plaše neka na svoju odgovornost idu gde hoće, ljudi koji misle da će da umru ne moraju i dalje da izlaze iz svojih stanova kao i do sada i neka rešavaju teorije zavere na internetima zajedno sa vakserima i antivakserima. Neka i dalje gledaju ljude kroz prozor kako žive svoj život, a oni isti nemaju.

Ja sam zbog astme kao dete bio bezbroj puta u Dr Dragiše Mišovića, čak sam i jednu novu godinu dočekao tamo. Zato i ozbiljno shvatam ovaj virus jer nema goreg osećaja nego kada se boriš za vazduh.

Apsolutno se slažem, ali ako ja tada kada sam imao 3 upale pluća nisam okrivljavao druge ljude za to, dakle na svom ličnom primeru, ni sada ne okrivljujem druge ljude što neko ima upalu pluća. Niti je neko tada imao grižu savesti što sam ja u bolnici, nisi ja sada imam grižu savesti što je neko drugi u bolnici.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=837898#p837898:29ixhzhh je napisao(la):
mariks » Sub Apr 03, 2021 1:03 am[/url]":29ixhzhh]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=837893#p837893:29ixhzhh je napisao(la):
chiko » Sub Apr 03, 2021 12:49 am[/url]":29ixhzhh]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=837878#p837878:29ixhzhh je napisao(la):
mariks » Pet Apr 02, 2021 11:54 pm[/url]":29ixhzhh]ovde pantografe ne mogu da se slozim sa tobom. Ne mozemo da se merimo sa hrvatskom kad ih je nekoliko puta manje. Drugo, psiha coveka je ubijena, umrece. Imas primer u mojim postovima izjavu coveka iz batajnice. Ljudi ozdrave cim dodju u bolnicu, jer rasterete psihu. Ako ne dodju do bolnice misle da ce umreti. Onda neki i umru jer se preplaseni i ne jave doktoru, neki umru jer i ne znaju da imaju druge bolesti. Evo jedan kolega imao koronu, trudio se da ga ne dotice toliko ali kaze non stop mu nakon korone nije bilo dobro, neki kasalj, boli ga grlo, glava. Tek kada je otisao na skeniranje pluca privatno i kad su mu rekli nije ti nista on je ozdravio. I to je sam priznao, da je ozdravio tek kad mu je neko rekao da nece umreti. Odjednom nema ni kasalj, ne boli ga grlo ni glava... Psiha, strah i stres su zeznuta rabota. Umesto manjeg hospitalizovanja trebamo rasteretiti psihu coveka, a to ne mozemo kada mu doktori, vucic i razni "dobronamerni" ljudi pricaju da ce umreti. Svakog dana. 24h dnevno.

Na osnovu jednog umrlog na internetu, slusanjem vucica i citanjem portala gde umrle ciste po podu sa djubravnikom ti si izvukao zakljucak da ces umreti ako zivis? Lepa naucna metoda. Ja bar imam neke primere iz stvarnog zivota iz kojih mogu da izvucen neki zakljucak, a ti ako imas bolje naucne metode sa svojom doktorskom epidemiolosko/virusoloskom specijalizacijom sa pravim ljudima izvoli reci.
- pominju hiljade umrlih, na svetskom nivou milione, gde si nasao ovog jednog
- nikada Vucica nisam pomenuo, pominjem samo lekare, specijaliste sa decenijama iskustva
- djubroide ne citam

mariks":3rz23t20 je napisao(la):
Zašto smo mi u problemu? Jer živimo život? Jer smo preležali, a nismo umrli? Jer se ti plašiš da dišeš? Otkriću ti jednu tajnu, ali reci svima. Nećeš umreti ako izadješ napolje! Svako ko misli da je kod nas situacija katastrofalna zbog kafana i kolarca, a da pritom nije prosao pored kovid ambulante taj živi u zabludi. Možda i ne treba da izlazi napolje da ga ne udari grom.
Jadni lekari ne mogu da postignu, da li je neko od Vas "dajte trofej lekaru" isao u neki dom zdravlja ili bolnicu u poslednjih godinu da vidi koliko je prazno? Da vidi kako lekari i medicinske sestre sede, rešavaju ukrštene reči, ispijaju kaficu, dok su njihove kolege na bolovanjima i odmorima i raznim odsustvima, a neki se "bore" u kovid bolnicama. Zašto zdravstvo ne radi punim kapacitetom? Zašto ambulanta za smrt virus radi od 9 do 17h sa njih par dok ne ispune kvotu? Ko odredjuje ko će ići u bolnicu, Vučić? Zašto misliš da svako sa upalom pluća mora u bolnicu? Ne znam šta da ti kažem, ti veruj raznim portalima kako nas doktori spasavaju i ciste mrtve po podu djubravnikom ako to podržava tvoje deluzije.

@bebop
takodje se slazem. Teorija malih doza se moze uporediti sa banalnim primerom malo pijanih vozača. Opšte je poznato da ako si malo pijan više paziš dok voziš, a ako si trezan opustiš se i napraviš sr***. Evo ja npr malo pijan nikada nisam ni ogrebao auto, a trezan sam napravio nekoliko sranja i meni i drugima. Ali rešenje nije da vozimo svi malo pijani jer nismo svi isti, ali nije ni da ne vozimo trezni, ako razumeš šta hoću da kažem.

Da li da pustimo sve? Apsolutno. Šta mi to konkretno nismo pustili, a da ima efekat? - Da li da se pravimo da se ništa ne dešava? Ne. Objasnio sam već, ako čoveka lažeš već godinu dana i sil.ješ ga u mozak normalno je da će biti samo gore. Da li ti misliš da je gore 500 ljudi koji sede na propisanim rastojanjima na Kolarcu nego 3000 ljudi koji se biju u lidlu na 500m2? Odgovori iskreno. Da li ti ljudi koji sada ne idu na kolarac neće ići ni u maxi ni u lidl? Ja se slažem sa nexom, ako ne znaš i ne možeš da sprovedeš odgovarajuće mere, onda nemoj da ih namećeš i sprovodiš uopšte. Ljudi koji se ne plaše neka na svoju odgovornost idu gde hoće, ljudi koji misle da će da umru ne moraju i dalje da izlaze iz svojih stanova kao i do sada i neka rešavaju teorije zavere na internetima zajedno sa vakserima i antivakserima. Neka i dalje gledaju ljude kroz prozor kako žive svoj život, a oni isti nemaju.

Ne, u problemu ste jer stvarate paralelnu stvarnost.
Tvoja sebičnost je samo tvoja odlika.
To što si ti preležao koronu tri puta lakše nego sezonsku alergiju ne znači da je korona bezopasna.
Zdravstvo radi punim kapacitetom. To je još jedna deluzija koja se stvara u tvojoj glavi.
Većina nije ni iskoristila (nije im dozvoljeno) godišnji odmor za prošlu godinu.

Ne znam kako se to lažima pogoršava realna situacija na terenu. Ja te lažem da ne vidiš I ti onda nakon godinu dana oslepiš?

Ako je neko lagao i laže, to su isti oni koji su pobedili koronu u maju, otvorili sve, organizovali utakmice, izbore i sve ostalo.
Otvorili pozorišta, bioskope, koncerte...

Epidemiološki je bolje 500 ljudi u Kolarcu nego 3000 u Lidlu.
Samo što u Lidlu nema 3000 ljudi, ali eto ako preteruješ preteruj slobodno.
S jednom razlikom, u Lidlu se kupuju osnovne namirnice za život a Kolarac je razonoda, nije svakako neophodan.

Da je država organizovanija, organizovale bi se dostave pa bi i supermarketi mogli biti zatvoreni.
Pa ne bi sve trajalo 1+ godinu.

Ovo što ti radiš, s obzirom da si preležao bez posledica, je ekvivalent da neko krene da traži da zelenilo ne uništava ambroziju jer on nije alergičan na istu. Zašto bi se trošio javni novac za to? Zašto alergični ne skupe sami novac za to, a nama ostalima ostave novac za normalan život?

I još što se tiče deluzija, kad si već napolju, prošetaj do nekog groblja i pogledaj broj sahrana.
Možda sahranjujemo kineze?

Vrh