Šta je novo?

Epidemija CoViD-19

Da li ćete se vakcinisati i kojom vakcinom?

• Da - Sinopharm

Glasovi: 32 10,1%
  • Da - Sputnik V

Glasovi: 25 7,9%
  • Da - Pfizer-BioNTech

Glasovi: 81 25,6%
  • Da - bilo kojom dostupnom vakcinom

Glasovi: 49 15,5%
  • Da - AstraZeneca

Glasovi: 23 7,3%
  • Da - Moderna

Glasovi: 2 0,6%
  • Nisam siguran sačekaću još

Glasovi: 44 13,9%
  • Ne želim da se vakcinišem

Glasovi: 60 19,0%

• Ukupno glasača
    316
tomica milosavljevic je aprila 2010 operisao diskus hernije. kakve to ima veze sa vakcinom?
Pa uzmi bilo koji lek (uključujući i vakcinu) i videćeš u uputstvu da ga uzimaš za jednu stvar ili organ, a može imati 20 kontraindikacija na 20 drugih organa ili stvari. I farmaceuti ne umeju (aj da verujemo da ne umeju, a ne da ih namerno izazivaju da ih naprave bolesnicima za kupovinu drugih lekova) te kontraindikacije da izoluju, odstrane, da jedan lek utiče samo za jednu željenu ciljanu stvar u organizmu i ništa drugo pride. Pošto ne umeju, dešavaju se kontraindikacije, Tomica primi vakcinu za grip, a sjbe nešto drugo :)

Šta se napiše bez dokaza, može i da se odbaci bez dokaza.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=800030#p800030:67wchf51 je napisao(la):
Earthmoving » 05 Dec 2020 04:05 pm[/url]":67wchf51]
tomica milosavljevic je aprila 2010 operisao diskus hernije. kakve to ima veze sa vakcinom?
Pa uzmi bilo koji lek (uključujući i vakcinu) i videćeš u uputstvu da ga uzimaš za jednu stvar ili organ, a može imati 20 kontraindikacija na 20 drugih organa ili stvari. I farmaceuti ne umeju (aj da verujemo da ne umeju, a ne da ih namerno izazivaju da ih naprave bolesnicima za kupovinu drugih lekova) te kontraindikacije da izoluju, odstrane, da jedan lek utiče samo za jednu željenu ciljanu stvar u organizmu i ništa drugo pride. Pošto ne umeju, dešavaju se kontraindikacije, Tomica primi vakcinu za grip, a sjbe nešto drugo :)

ti ocigledno ne znash kako se razvija diskus hernija. da se mozda i cukalj i uganuce zgloba potencijalno uzrokuju vakcinom?

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=800030#p800030:239hemz6 je napisao(la):
Earthmoving » 05 Dec 2020 05:05 pm[/url]":239hemz6]
Joj šta čovek ovde sve neće pročitati...
Čuj farmaceuti ne umeju. Pa nisu to svemogući ljudi. Hajde idi upisi farmaceutski fakultet, traje 5 godina, pa možda ti rešiš svu ovu misteriju, s obzirom da upijaš svu pamet ovog sveta samo tako i da sve znaš bolje od drugih stručnjaka koji su se za to školovali i ceo život posvetili istraživanju. Zar ne razmišljaš malo da ako bi lek da delovao samo na željeni problematični deo tela, da to onda znači da bi morao za svaki problem za svaki deo tela da se proizvodi lek. To dalje znači da bi ljudi morali da kupuju jedan lek ako ih boli glava u prednjem delu, drugi lek u zadnjem delu, treći protiv zubobolje, četvrti protiv bola u palcu desne ruke, peti za srednji prst leve ruke. I sve tako dalje. I to onda znači daleko veći profit za farmaceutsku industriju.
Mislim da ću i ja sad morati da popijem kafetin jer me boli glava više od ovakvih gluposti. Srećom pa ima i kodein, da me malo usreći umesto da povučem liniju.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=800061#p800061:2gp2ftnc je napisao(la):
мајстор » Sub Dec 05, 2020 7:10 pm[/url]":2gp2ftnc]Сјајно је ако се прети кривичним пријавама за другачије мишљење! То говори доста о људима! Елем што се мене тиче свако може себи да ушприца шта год хоће, и своје фекалије...није проблем. Присила неког другог је супротна Члану 25 још увек важећег Устава. Тако да ако хоћемо да се играмо пријава, може. Устав је изнад било ког закона и подзаконског акта, да не говорим о уредбама и указима. Инсистирање на таквим против Уставним лудоријама може само да изазове крвопролиће и ништа друго. А одговоран је онај ко то потенцира!
Kako od tumačenja Ustavom zagarantovanih prava dodjosmo do krvoprolića...

Auuuu... ova košava još nema 7
al uz tekucu psihozu razvaljuje...
cak i ovdi :lol:

Skoro da prizeljkujem da vidim efekte ako opiči svojih 21 bice to vrhunac Corona cirkusa u našem gradu :lol:

Samo da poželim dobro zdravlje svima "pametnima" i da nikada ne saznaju kako korona izgleda izbliza i da mogu do duboke starosti da drobe o Gejtsu i 5G.

Daljim rođacima koji žive na selu je korona ušla u domaćinstvo na velika vrata. Svi u kući su zaraženi, neki su bolnici ostali u karantinu. Pater familias je imao teške zdravstvene probleme već godinama, ali se držao nekako. Sada je otišao čovek pre nego što su stigli i da testiraju, tako da zvanično eto nije umro od kovida. Pošto je ostatak porodice u karantinu ili u bolnici neće imati ko da ga sahrani nego će biti sahrana od strane JKP po "službenoj dužnosti". Ali eto bar, pošto nije testiran i nije umro od korone (zvanično) bar ne moraju da plaćaju limeni sanduk.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=800093#p800093:36tqe3yd je napisao(la):
boca-ica » Sub Dec 05, 2020 9:09 pm[/url]":36tqe3yd]

Skoro da prizeljkujem da vidim efekte ako opiči svojih 21 bice to vrhunac Corona cirkusa u našem gradu :lol:
Nadam se da će da opiči svih 21, čini mi se nije godinama.

Slazem se, vratimo se dizanju panike i pravljenju nauke od trivijalnih stvari.

Inace, poznata cena ruske vakcine

Utvrđena maksimalna cena vakcine Sputnjik V: 21 evro za dve doze

Moskva -- Rusko Ministarstvo zdravlja utvrdilo je maksimalnu cenu vakcine protiv korona virusa Sputnjik V na 1.942 rubalja za dve doze (21,5 evra).

https://www.b92.net/biz/vesti/svet.php? ... id=1775831

Oksfordska vakcina košta oko 3-4 evra i najjeftinija je od svih. Međutim mislim da ima najnižu efikasnost od ostalih za sada.

Sta ako pred Novu godinu proglase pobedu nad koronom, da bi kapnula lova u kafanama za doceke?
Koliko ce se onda sve produziti?

Kao da je bitno koliko će da traje. Ionako od početka radimo sve pogrešno, tako da koja nedelja gore dole ne menja mnogo stvar. Prvo nam omoguće merama da budemo neodgovorni, a onda stežu kaiš i viču kakako smo bili krajnje neodgovorni i da smo se zbog toga zarazili.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=800114#p800114:1z24qh5z je napisao(la):
marrecar » Sub Dec 05, 2020 9:36 pm[/url]":1z24qh5z]Oksfordska vakcina košta oko 3-4 evra i najjeftinija je od svih. Međutim mislim da ima najnižu efikasnost od ostalih za sada.
Kako znaš kolku koja ima efikasnost? Ako su gripozni ove godine stavljani pod kovidne i sledeće godine opet dobiju grip, kako će se uopšte moći pričati o efikasnosti? Ove godine odluče da se zove kovid, sledeče kažu nije to kovid on je pobeđen, nego grip... Ne razumem, ispada da ljudi odlučuju koja je bolest, umesto da konstatuju koja je stvarno bolest.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=800208#p800208:38jbaja5 je napisao(la):
Earthmoving » 06 Dec 2020 09:41 am[/url]":38jbaja5]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=800114#p800114:38jbaja5 je napisao(la):
marrecar » Sub Dec 05, 2020 9:36 pm[/url]":38jbaja5]Oksfordska vakcina košta oko 3-4 evra i najjeftinija je od svih. Međutim mislim da ima najnižu efikasnost od ostalih za sada.
Kako znaš kolku koja ima efikasnost? Ako su gripozni ove godine stavljani pod kovidne i sledeće godine opet dobiju grip, kako će se uopšte moći pričati o efikasnosti? Ove godine odluče da se zove kovid, sledeče kažu nije to kovid on je pobeđen, nego grip... Ne razumem, ispada da ljudi odlučuju koja je bolest, umesto da konstatuju koja je stvarno bolest.
Znam tako što se pozivam na njihove zvanične izjave. Efikasnost se sada može meriti isključivo preko testiranja koje je do sada vršeno, a legitimnost rezultata se dokazuje što većim brojem urađenih testova.

Brod tone
neki vec u vodi a neki i pod vodom...ima ih jos što stoje na virecim palubama
Posada i dalje podebava putnike :
te treba te mora ovako te onako....
a svima jasno da niko nece sačuvati suve gace...
:roll:

Propagandna mašinerija za pumpanje histerije radi punom parom:

KAFIĆI POD KLJUČEM, BAŠTE KRCATE Šok slike iz Beograda: Pogledajte kako su danas izgledala poznata gradska šetališta (FOTO)

_fok9lLaHR0cDovL29jZG4uZXUvaW1hZ2VzL3B1bHNjbXMvTVRRN01EQV8vMGIyN2VjZDI2ZTc0NzFjM2M5MTNlYWI0OWRmOWU3Y2YuanBnkZMCzQLkAIEABQ

https://www.blic.rs/vesti/beograd/kafic ... as/nq95q7w

NA 300 METARA OD KOVID BOLNICE: Sunčan dan izmamio Nišlije na ulice, gradski park prepun ljudi! (FOTO)

44891_viber-image-2020-12-06-12-51-34k_orig.jpg

https://www.novosti.rs/srbija/vesti/942 ... ljudi-foto

Edvard-Munch-The-Scream-detail1.jpg

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=800283#p800283:6thlaosp je napisao(la):
Bender Rodriguez » Нед Дец 06, 2020 2:06 pm[/url]":6thlaosp]Propagandna mašinerija za pumpanje histerije radi punom parom:
...
Управо тако, само паничарски наслови, а ни на једној од ових слика нема ништа ризично. Људи изашли да се мало прошетају на, после дужег загађења, чистом ваздуху. Нигде није дистанца угрожена, а са овим ветром нема теоријске шансе да се неко зарази. Та прича да неко кине директо у тебе је сувишна, не сећам се да је икад ико директно кинуо на мене осим рођене деце из првих месеци живота.

da se ti ljudi setaju na kopaoniku gde toma mona ministar ima svoj hotel, kao i mnogo drugih vlasti bliskih ljudi ne bi bilo nikakvih problema.

Mali update: pisala sam da je suprug u samoizolaciji pa i ja sa njim imala sam otezano disanje i bol želudca....

Nakon isteka karantina suprug je uradio brzi test i ima antitela. On je imao blagu sliku, naime 2 nedelje ga bolelo grlo i jedan dan se javi temp( jeste imao upalu grla) i jedan dan ga boleo stomak. To covid evidentira ali nije bio pozitivan
7 dana kasnije mu urade antigenski test ( greskom) kad on pozitivan i od tada u samoizolaciji bio. Bio je disciplinovan, malo mu se po nekad javi malaksalost i to je sve.

Ja se nisam testirala ( kontakte ne testiraju), planiram tokom ove sedmice brzi test ili onaj drugi, ja sam imala i malo bronhitisa i bol u stomaku duze dana, e sad posto smo 3 nedelje bili zajedno dal je moguce da se nisam zarazila, da to nije korona, ne znam.

Moj muz je pio vitamine od februara. Naravno sa pauzama i sve, ali non stop je C vitamin, Cink, a sad Selen i D vitamin. Mozda mu je to pomoglo da ima laksu sliku, a Cak ima i antitela sto je super koliko god da potraju.
Ja kakve sam srece mozda se upste nisam zarazila a pitanje je i za antitela.
Ne znam studije, ali se nadam da.svako sledece zarazavanje daje laksu klinicku sliku, to mi je neka nada.

Sa obzirom da neki kažu da sada ne mogu ništa da urade na Kopu jer su aranžmani već prodati, istom logikom zaklučujem da će za NG biti dozvoljena slavlja po restoranima jer pišu da se i to prodaje.

A i to za Kop, isto kao i za ove slike iz prirode - ne širi se virus na otvorenom, već u zatovrenom prostoru gde ima puno ljudi.

No, naš vođa bi najradije da svi sedimo kod kuće i gledamo njega na TV i slušamo kako smo najbolji u regionu i šire.

Sta treba da radi osoba koja zivi sa osobom koja je pozitivna?
Da li i ma sansu da se ne razboli?
Pitam zbog stvarne situacije jednog clana porodice.

Vrh