Šta je novo?

Epidemija CoViD-19

Da li ćete se vakcinisati i kojom vakcinom?

• Da - Sinopharm

Glasovi: 32 10,1%
  • Da - Sputnik V

Glasovi: 25 7,9%
  • Da - Pfizer-BioNTech

Glasovi: 81 25,6%
  • Da - bilo kojom dostupnom vakcinom

Glasovi: 49 15,5%
  • Da - AstraZeneca

Glasovi: 23 7,3%
  • Da - Moderna

Glasovi: 2 0,6%
  • Nisam siguran sačekaću još

Glasovi: 44 13,9%
  • Ne želim da se vakcinišem

Glasovi: 60 19,0%

• Ukupno glasača
    316
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=785856#p785856:1cd4kgv1 je napisao(la):
Zuma » Sre Okt 21, 2020 3:55 pm[/url]":1cd4kgv1]Ja sam juče napisao da ćemo sledeće nedelje dostići ili prevazići dosadašnji broj dnevno zaraženih. U stvari, to se desilo DANAS.

Imamo 512 zarazenih. I to je više nego što je ikada (zvanično) objavljeno tokom čitave epidemije u Srbiji. U bivšim republikama oko nas je sudeći po njihovim brojevima još gore. U Evropi takođe.

U TAKVOJ situaciji, a to se odavno znalo, držati otvorene granice i tolerisati kolektivne žurke po splavovima i restoranima sve ovo vreme je bilo potpuno suludo.

Zuma, i sam znas da su brojevi koji se kod nas iznose proizvoljni.

Zuma ne širi paniku, ništa to nije sigurno
jedino sto je sigurno - svi cemo umreti -

.... al ne danas....
:sesir:

Zuma očigledno živi život u kome je on za sve aspekte sam sebi dovoljan i ne treba mu niko više. To jest, bar mu ne treba uživo. U aspektu posla, u aspektu socijalizacije, usluga, nabavki, pomoći, veza... I onda je on ubeđen da ako može on tako da živi pod Kuronom, od kuće, da sve živo radi od kuće i uz minimalan kontakt sa ljudima, da onda i svi ostali mogu i treba isto tako.

Ako je u aprilu bilo XYZ ljudi koji su zbog Kurone ostali bez posla ili im je na neki način život osakaćen zbog nje, sada ih ima bar duplo više. I biće ih trostruko više do kraja ove zime, ako je (ekonomski) preživimo. Mislim na narod, ne na državu. Državu boli uvo, ona ima svoje.

To je ujedno i razlog što ZNAM da neće biti ponovnih policijskih časova i histerisanja, jer i nadležni znaju da ako to pokušaju, dobiće ono što su dobili prva dva dana protesta (ne računam ono posle, kad su se među demonstrante umešali i državini provokatori), samo u 5X jačoj i goroj izvedbi.

Jer je ljudima prosto dosta svega. A ponajviše im je dosta toga da ih neko pravi budalom, da njih krivi za sve, i da ih tretira ko pseta. Pa malo ajde napolje, malo aj marš u kućicu, čas ništa ti ne umeš, čas ti si za sve kriv., čas nisi dobar (dijaspora i studenti), čas vi ste naša budućnost i blago.. Dosta više s time.

Ja bih preporučio svima da umesto pokušaja psihoanalize drugih jednostavno posmatraju svet kakav zaista jeste i reaguju na osnovu TOGA, a ne na osnovu toga šta rade ili misle njihovi neprijatelji, prijatelji, i da li su se oni sami "iznervirali", pa će zato za inat da urade nešto glupo što inače ne bi. Istina je nešto sasvim različito od nečijih interesa, emocija ili odnosa prema vama.

Pa kad smo kod istine, istina je da svako od nas ovde direktno zna nekog ko je ekonomski ili socijalno ispaštao zbog Kurona histerije.
A da li svako od nas ovde zna nekog ko je medicinski propatio ili umro od Kurone? Paa, ne mogu da tvrdim, morali bi da se oglase svi članovi. Ali čisto sumnjam da je to slučaj.

Isto tako, istina je da kad se radilo ono istraživanje u Austriji, 68% isptanika je reklo da zna nekog ko je ispaštao zbog Kurona mera. A tek 13% (ako se dobro sećam) je reklo da zna nekog ko je imao srednje ili teže oboljenje zbog Kurone.

Tako da... da, hajde da se držimo istine i činjenica. Epa istina i činjenice kažu da masa ljudi ispašta ekonomski i sociološki zbog Kurona histerije dok se opasnost od nje prenaduvava do bolesnih razmera.

Ako ostavimo po strani da je po tvom pristupu nebitno koliko ih umre, molim te objasni mi na koji će to način sve da bude normalno ako pustimo virus da se slobodno širi? Tobože će bolnice ONDA biti slobodne? Ljudi će ponovo da troše novac na putovanja? Na kafane? Da kupuju stvari koje im ne trebaju isto kao i ranije i tako "pokreću ekonomiju"? Znajući koliki će biti bolnički računi ako ih bolest iz iole teže zahvati!? Kad zbog toga bude još mnogo desetina miliona zaraženih? O čemu mi ovde pričamo? O fantazijama o zlatnom dobu koje smo negde izgubili?

Ne, pričamo o virusu koji ima smrtnost od 0.3% a zbog koga cela planeta stoji i tapka u mestu već 6 meseci.

A mani me tih konstrukcija ''po tvom pristupu je nebitno koliko ih umre''. Znam ja poentu takvih izjava i rasporeda reči. To je u rangu onoga ''a nije te briga što sad u Africi stotine dece umiru od gladI!?'' Ne, nije mi svejedno, ni za te u Africi, ni za ove što umiru od Kovida u bolnicama, ni za bilo koga drugog na svetu ko pati. Ali niti ja imam moć da im ovde i sada pomognem, niti može cela planeta sa 7 milijardi već istrošenih i pesimističnih ljudi, da ispašta zbog njih.
Po toj istoj logici i demagogiji ja tebe mogu da pitam ''Zuma, kako ti možeš na forumu o građevini i gradu da kačiš fotke i postove dok sad u ______ (dopisati ime zemlje) umiru ljudi od ______ (dopisati uzrok). Mani me tih fora i takvih rezona.

Da ne pričam da od 1,2 miliona koji su do sad umrli od Kovida, najviše ih je u Americi. I najviše ih tamo kosi ta bolest jer su svi mahom debeli, nezdravi i primitivni. I, jel moja krivica i odgovornost što se neko tovio godinama, nabio sebi holesterol, šećer i pritisak, i oslabio imunitet i metabolizam i onda dođe Kovid na sve to i ubije ga? Ne, to nije moja krivica niti je moja odgovornost da to ispravljam.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=785867#p785867:27rszz5x je napisao(la):
MC_ » 21 Oct 2020 04:46 pm[/url]":27rszz5x]
Zuma, i sam znas da su brojevi koji se kod nas iznose proizvoljni.
To je nebitno. Broj je drastično veći od brojeva koje su nam isti ljudi istim metodom izbora saopštavali ranije, pa je vrlo moguće da i greška uporediva. Što je, uostalom, takođe nebitno. Svuda u Evropi i svuda u našoj okolini brojevi rastu ogromnom brzinom. Treba li sada da pretpostavim da smo u nekom staklenom kavezu pa to ne može doći kod nas samo zato što nas vlasti lažu? Pa ako nas lažu, a lažu nas, sada odjenom ja MORAM prepostaviti da je nešto nemoguće (da virus naglo ne raste i ovde) ustvari moguće, samo što vlasti često lažu, a one su rekle da broj naglo raste? Pa je valjda obavezno tačno nešto suprotno od onoga što su rekli? Kakva je to suluda logika? Šta me briga da li često lažu ili ne. Da li lažu sada? Koliko? Imamo druge podatke da procenimo svaku izjavu pa zaključujemo na osnovu njih. Virus naglo raste, nebitno koliko tačno, pa moramo da se branimo. To je sve.

moj cale se vakcinise od gripa vec godinama. i ove godine je zakazao vakcinaciju i kada je otisao na zakazani termin rekli su mu da nema vakcina i da se ne zna kada ce ih biti. on kao senior nije prioritet, sada se vakcinise radno sposobno stanovnistvo, oni preko 60 i ako sam dobro razumeo mladji od 15 trenutno nisu bitni

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=785902#p785902:qv4ofyuv je napisao(la):
Bender Rodriguez » 21 Oct 2020 06:03 pm[/url]":qv4ofyuv]Ne, pričamo o virusu koji ima smrtnost od 0.3% a zbog koga cela planeta stoji i tapka u mestu već 6 meseci.

A mani me tih konstrukcija ''po tvom pristupu je nebitno koliko ih umre''. Znam ja poentu takvih izjava i rasporeda reči. To je u rangu onoga ''a nije te briga što sad u Africi stotine dece umiru od gladI!?'' Ne, nije mi svejedno, ni za te u Africi, ni za ove što umiru od Kovida u bolnicama, ni za bilo koga drugog na svetu ko pati. Ali niti ja imam moć da im ovde i sada pomognem, niti može cela planeta sa 7 milijardi već istrošenih i pesimističnih ljudi, da ispašta zbog njih.
Po toj istoj logici i demagogiji ja tebe mogu da pitam ''Zuma, kako ti možeš na forumu o građevini i gradu da kačiš fotke i postove dok sad u ______ (dopisati ime zemlje) umiru ljudi od ______ (dopisati uzrok). Mani me tih fora i takvih rezona.

Da ne pričam da od 1,2 miliona koji su do sad umrli od Kovida, najviše ih je u Americi. I najviše ih tamo kosi ta bolest jer su svi mahom debeli, nezdravi i primitivni. I, jel moja krivica i odgovornost što se neko tovio godinama, nabio sebi holesterol, šećer i pritisak, i oslabio imunitet i metabolizam i onda dođe Kovid na sve to i ubije ga? Ne, to nije moja krivica niti je moja odgovornost da to ispravljam.
Pa ih dakle treba pobiti jer su debeli i tovljeni? Da li su sami krivi za to? I ako i jesu u nekom krajnje relativnom i problematičnom etičkom sistemu, kad su i od koga mogli naučiti da budu bolji? Da li su deca kriva ako imaju loše vaspitanje?

A nezavisno do toga kolika je tačno smrtnost, po iskustvu širom sveta od proleća do danas, znamo SASVIM SIGURNO, iskustvom iz bolnica i mrtvačnica, da su posledice drastično veće nego što su decenijama bile sa drugim bolestima (od onih bolesti na koje možemo uticati da posledice budu manje, tj tamo gde imamo realan, politički izvodljiv izbor kako ćemo na tu bolest reagovati, kao kod kovida). Pa je to pitanje o kome ne vidim da možemo raspravljati jer je stvar etičkog izbora. Ja ne mislim da je masovno nošenje maske i dva metra distance tokom godine dana, do vakcine, prevelika cena za stotine hiljada mrtvih. Ti izgleda misliš. Ako je tako, ne vidim šta bih još mogao reći.

Tako je, Bendere.

Moj Bendere, normalni ljudi nemaju o čemu da pričaju sa onima koji su tobože zabrinuti za zdravlje ljudi.
Toliko su navodno zabrinuti, da je svakome sa imalo mozga sasvim jasno da se ni o kakvoj njihovoj zabrinutosti u stvari ne radi.

U stvari, ja sam istinski zabrinut za stanje mentalnog zdravlja takvih osoba.

Ne izvrći mi reči Zuma.

Nisam rekao da ih treba pobiti nego da ne može cela planeta da ispašta zbog jednog broja neodgovornih. Niti zbog onih nedužnih koji genetski i imunološki imaju slabost prema Kovidu.

Pitaš me kad su i od koga ovi koji su sami sebe zapustili pre Kovida, mogli da nauče da ne treba to da rade. Emmmm, pa ne znam... moždaaaa na svakom koraku? :kafa: Pošto na TVu, radiju, internetu, po školama, po kancelarijama, po javnim ustanovama... imaš kampanje, reklame, obaveštenja i apele na temu šta se dešava i šta sve čovek rizikuje ako dozvoli da postane bolesno gojazan. Ne pričam o višku kilograma, nego o bolesnoj gojaznosti, praćenoj narušenom krvnom slikom i metabolizmom, i oslabljenim imunitetom.

Ne veruješ mi? Ajde da odemo na ulicu pa da pitamo ljude ''da li ste ikad do sad naleteli na neku kampanju, apel ili nečiji savet da pazite na svoju ishranu?'' I onda da uradimo to i u Americi. Ili da pitamo da neko uradi za nas pa da nam prikaže snimak. Pa nema šanse da će biti neko ko nije to čuo. Redneck iz Alabame će ti reći da je to čuo. Možda će reći da ga je smaralo, ali će ti sigurno reći ''mmjeeeea, aj hrrrd 'baut it''.
Tako da nemoj mi pričaš te priče ''odakle su i kako mogli da znaju da ne treba da budu debeli?'' Ej bre čoveče, pas kad se ugoji zna da tu nešto nije u redu. A ti me ovde pitaš kako ljudi u 21. veku treba da znaju da ne treba da budu gojazni... :kafa: :bash:
Ja ne mislim da je masovno nošenje maske i dva metra distance tokom godine dana, do vakcine, prevelika cena za stotine hiljada mrtvih.
Niti će to biti samo godinu dana, niti se radi ''samo'' o nošenju maske i distanci. I ti to vrlo dobro znaš ali ignorišeš. A to da nije prevelika cena reci ljudima koji su ostali bez posla ili navukli druge sociološke pa i zdravstvene probleme zbog Kurona histerije i promena koje je donela.
Voleo bih da te vidim na leto sledeće godine kako pokušavaš to da ispričaš ljudima. Znam ja da tebe boli uvo. Ti si očigledno sam sebi dovoljan i ne treba ti niko van tvoje kuće. Ali bojim se da većina ljudi ne funkcioniše tako. Premda se radi na tome da se ljudi svedu na slepe poslušne konzumere, i da sve bude nalik onom filmu ''Surogati''. Ali vidiš, i dalje ima nas, nas par milijardi, koji želimo da živimo kao ljudi. A ne kao poslušni hrčci u kavezima.

Ti si očigledno sam sebi dovoljan i ne treba ti niko van tvoje kuće. Ali bojim se da većina ljudi ne funkcioniše tako.

Ćuti, bre, Bendere, jezik pregriz'o. :wink:

Taman posla i daleko bilo da većina ljudi tako "funkcioniše", odnosno da se radi o emocionalno tupim i funkcionalno nezrelim ili mentalno bolesnim osobama.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=785921#p785921:8imihurx je napisao(la):
Vladivoje » 21 Oct 2020 06:39 pm[/url]":8imihurx]
Tako je, Bendere.

Moj Bendere, normalni ljudi nemaju o čemu da pričaju sa onima koji su tobože zabrinuti za zdravlje ljudi.
Toliko su navodno zabrinuti, da je svakome sa imalo mozga sasvim jasno da se ni o kakvoj njihovoj zabrinutosti u stvari ne radi.

U stvari, ja sam istinski zabrinut za stanje mentalnog zdravlja takvih osoba.
Evo sad i Vladivoja oko iste stvari koju sam već mnogo puta objasnio.

Kovid je nov. Mi SADA biramo kako ćemo regovati na epidemije takve vrste u budućnosti. Teško je promeniti bilo koju ustaljnu rutinu i način na koji društvo tretira određene probleme jer je to deo navika i ima ogromnu inerciju. Ali o novim pitanjima može odlučiti jer se sada fomiraju standardi kako treba regovati. Ono što zagovaraju zagovornici tobožnje "slobode i ekonomije" jeste sledeće logika:

"Ima mnogo težih bolesti i situacija zbog kojih ljudi umiru, koje bi mogle i trebale biti bolje, pa se niko ne uzbuđuje. Zašto se sada uzbuđujete oko kovida?"

Ovo je ustvari isto kao i sledeća tvrdnja:

"Postoji puno nepravde pa se niko nije uzbuđuivao. Zašto se sada uzbuđujete zbog još jedne? Ako su mnogi ljudi nepotrebno umirali do sada, hajde da ih sada još više nepotrebno umire. Moramo biti dosledni u surovosti."

Do sada smo mogli naći bolje vakcine i lekove protiv gripa i drugih bolesti. Ali velikom kapitalu nije u interesu da ulaže u osnovna i dugoročna istraživanja koja su za to nephodna jer ga to niti pogađa niti garantuje brzu dobit. Sada se narod uzbunio ubog nove bolesti, jer zato što je nova nije navikao da umire zbog nje (kao što je silom prilika i naopakog političkog sistema navikao da umire zbog drugih stvari), pa nam sada iz sve snage peru mozak kako bi morali da bez reči i bez otpora umiremo još i od kovida kao što smo "pristali" da umiremo od gripa.

Bendere, bilo bi potrebno veoma mnogo političke teorije i pisanja da bih objasnio zašto sa takvim stavom radiš baš za one protiv koji si. Ta priča o izgubljenoj zaradi je perfidna ucena i manipulacija. Kako to da kad je sama elita ugrožena, recimo tokom ratova, odjednom izgubljena zarada, radna mesta i izgubljni poslovi nisu nikakav problem? Onda naglo sve može i ima para za sve?

Још у свом бављењу историје нисам наишао на рат у коме је била угрожена само елита. Супротних примера свакако има.

Не може се овако у недоглед. Привреда пропада, људи остају без хлеба и крова над главом, осећају се усамљено, отуђено, огорчено.. Стање душевно оболелих се погоршава, а и њихов број расте, како депресија, стрес и бес узимају маха. Губи се поверење у званичне институције, а већ се јављају и озбиња друштвена трења и немири, као јасан знак друштва у кризи.

Требало је на самом почетку предузети максималне мере, на краћи период, а онда просто задржати границе затворенима док се стање не среди у околини. Тако, уместо скоро једне године проведене у ванредним условима, могли смо се после свега пар седмица вратити нормалном животу. Али, не - владајућа идеологија и интереси разних утицајних групација наметнули су нам мере какве одговарају њима.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=785963#p785963:j0fi2dbs je napisao(la):
Аполон » 21 Okt 2020 21:08[/url]":j0fi2dbs]Требало је на самом почетку предузети максималне мере, на краћи период, а онда просто задржати границе затворенима док се стање не среди у околини. Тако, уместо скоро једне године проведене у ванредним условима, могли смо се после свега пар седмица вратити нормалном животу. Али, не - владајућа идеологија и интереси разних утицајних групација наметнули су нам мере какве одговарају њима.
Ne znam samo kako bi smo funkcionali normalno, kada nam se privreda zasniva na jako velikom % baziranom na ugostiteljstvu. Plus što smo u dobroj meri uništili i poljoprivredu, pa tako gro voća i povrća uvozimo. Ni što se tiče mesne industrije, ne stojimo baš najbolje.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=785893#p785893:1rrgmrd7 je napisao(la):
Bender Rodriguez » 21 Oct 2020 05:40 pm[/url]":1rrgmrd7]Pa kad smo kod istine, istina je da svako od nas ovde direktno zna nekog ko je ekonomski ili socijalno ispaštao zbog Kurona histerije.
A da li svako od nas ovde zna nekog ko je medicinski propatio ili umro od Kurone? Paa, ne mogu da tvrdim, morali bi da se oglase svi članovi. Ali čisto sumnjam da je to slučaj.

Isto tako, istina je da kad se radilo ono istraživanje u Austriji, 68% isptanika je reklo da zna nekog ko je ispaštao zbog Kurona mera. A tek 13% (ako se dobro sećam) je reklo da zna nekog ko je imao srednje ili teže oboljenje zbog Kurone.

Tako da... da, hajde da se držimo istine i činjenica. Epa istina i činjenice kažu da masa ljudi ispašta ekonomski i sociološki zbog Kurona histerije dok se opasnost od nje prenaduvava do bolesnih razmera.
Ja znam jedno 40-ak ljudi koji su bolovali ili boluju od korone; od svih njih, jedino je životno ugrožen M. Vučelić, ali valjda će se izvući. Nadam se i voleo bih. Takođe, među meni bliskim ljudima nema, za sada, ekonomski ugroženih pandemijom, ali, postoji tu moja rođena tetka, kojoj su, kao stanaru doma za stare, na brutalan način pogažena osnovna prava, tj. lišena je slobode, zatvorena, izgleda, na bar godinu dana, što je proizvelo i psihološke posledice (prilikom jedne zatvorske posete, pitala me je za svog oca, mog dedu, koji je umro 2004. godine - koliko proletos, bila je sasvim čistog uma). To je savim nedopustivo, nije slučaj u ostalim zemljama, i ja iskreno počinjem da se gadim društva koje nema nijednog živog vođu da na tako nešto skrene pažnju.

Isto tako, tu je i moj otac, koji usled policijskog časa rođenoj ženi nije mogao da ode na 40-dnevni pomen, posle čega je na neko vreme prestao da uzima terapiju, pa se jednom prilikom i srušio u stanu. Davao suicidalne izjave dvaput dnevno, zaključan na 6. spratu kao u golubarniku. Ponosan i mentalno zdrav čovek.

Po ovom humanizmu, dakle, koji se trenutno sprovodi u Srbiji i šire - polivam kofu izlučevina iz onog dela jednog komunalnog preduzeća koji nije vodovod. Govnarske agende sprovode se, gazeći ljude, uz pomoć mediokriteta i zamlata koje nemaju nikakav realan život.

Meni nisu jasna shvatanja koja govore da je čitava priča oko korone ako ne izmišljena ono prenaduvana, jer eto, postoji mnogo drugih bolesti koje su smrtonosnije od korone. Uopšte se ne radi o tome da je korona opasna zato što je veoma smrtonosna, već zato što je veoma zarazna. Svaki karcinom je mnogo smrtonosniji od korone, ali nijedan nije zarazan i kao takav predstavlja manju opasnost po društvo nego neka zarazna bolest koja potencijalno može da umanji sposobnost i onesposobi, pa i da ubije nesagledivo velik broj ljudi. Činjenica je da se i pored mnogih mera i opreza, veoma efikasno prenosi. Ako sam dobro shvatio sve zavisi koliku je količinu zaraženi uneo u organizam i kakav mu je imuni sistem. Unese li se mnogo virusa, a uz to je imuni sistem oslabljen ili opterećen drugim bolestima verovatnoća da će korona izazvati komplikacije raste. I onda imamo sadejstvo sa drugim virusima koji stižu u sezoni pa je potpuno očekivano da će broj obolelih biti veći nego u prethodnom periodu. Bez vakcinacije ili leka situacija će trajati ko zna koliko, jer očigledno da su praktično svi odustali od priče o "imunitetu krda" ...

Meni nisu jasna shvatanja koja govore da je čitava priča oko korone ako ne izmišljena ono prenaduvana, jer eto, postoji mnogo drugih bolesti koje su smrtonosnije od korone. Uopšte se ne radi o tome da je korona opasna zato što je veoma smrtonosna, već zato što je veoma zarazna. Svaki karcinom je mnogo smrtonosniji od korone, ali nijedan nije zarazan i kao takav predstavlja manju opasnost po društvo nego neka zarazna bolest koja potencijalno može da umanji sposobnost i onesposobi, pa i da ubije nesagledivo velik broj ljudi.

Nisu ti jasna shvatanja razumnih ljudi, posle punih 7 meseci ove histerije (?)

Sa druge strane, meni su sasvim jasna tvoja "shvatanja", mada ja to nikako ne bih nazvao shvatanjima i ovde ću stati...

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=785979#p785979:1o69ybve je napisao(la):
Vladivoje » Sre Okt 21, 2020 10:03 pm[/url]":1o69ybve]
Meni nisu jasna shvatanja koja govore da je čitava priča oko korone ako ne izmišljena ono prenaduvana, jer eto, postoji mnogo drugih bolesti koje su smrtonosnije od korone. Uopšte se ne radi o tome da je korona opasna zato što je veoma smrtonosna, već zato što je veoma zarazna. Svaki karcinom je mnogo smrtonosniji od korone, ali nijedan nije zarazan i kao takav predstavlja manju opasnost po društvo nego neka zarazna bolest koja potencijalno može da umanji sposobnost i onesposobi, pa i da ubije nesagledivo velik broj ljudi.

Nisu ti jasna shvatanja razumnih ljudi, posle punih 7 meseci ove histerije (?)

Sa druge strane, meni su sasvim jasna tvoja "shvatanja", mada ja to nikako ne bih nazvao shvatanjima i ovde ću stati...
Razum nalaže da se suočiš sa problemom, a ne da ga pokušavaš pretvoriti u histeriju ili neko hiperhisterisanje zbog toga što problem nije rešen.
Ne znam šta je tebi jasno kod mene, ali meni kod tebe definitivno nije jasno kako misliš da rešiš problem histerisanjem? :violina:

Očigledno je tvoja definicija histerisanja sasvim drugačija od moje.

Normalni i razumni ljudi dobro znaju šta je histerisanje i ko se u ovoj temi time služi, ali i zašto se time služi. :violina:

Pa ne znam koje je tvoje rešenje problema? Ti ovo što se radi sa različitim merama smatraš histerijom. Kako bi izgledalo to drugačije postupanje u kojem se ne bi uvodile mere za suzbijanje širenja zaraze pa da ne ne bude histerija?

Svi koji me poznaju kažu za mene da tako tolerantnu, strpljivu i smirenu osobu nisu sreli u životu.
Dakle, ako neko ne koristi histerisanje, onda sam to upravo ja.

Histerisanje se medijski koristi u situacijama kada treba podići paniku i držati tenzije, što najčešće asocira na neiskrene, nekorektne i nepoštene motive i ciljeve takvih medijskih nastupa.

To je moj najkraći mogući odgovor na aktuelna dešavanja.

Vrh