Ne izvrći mi reči Zuma.
Nisam rekao da ih treba pobiti nego da ne može cela planeta da ispašta zbog jednog broja neodgovornih. Niti zbog onih nedužnih koji genetski i imunološki imaju slabost prema Kovidu.
Pitaš me kad su i od koga ovi koji su sami sebe zapustili pre Kovida, mogli da nauče da ne treba to da rade. Emmmm, pa ne znam... moždaaaa na svakom koraku? :kafa: Pošto na TVu, radiju, internetu, po školama, po kancelarijama, po javnim ustanovama... imaš kampanje, reklame, obaveštenja i apele na temu šta se dešava i šta sve čovek rizikuje ako dozvoli da postane bolesno gojazan. Ne pričam o višku kilograma, nego o bolesnoj gojaznosti, praćenoj narušenom krvnom slikom i metabolizmom, i oslabljenim imunitetom.
Ne veruješ mi? Ajde da odemo na ulicu pa da pitamo ljude ''da li ste ikad do sad naleteli na neku kampanju, apel ili nečiji savet da pazite na svoju ishranu?'' I onda da uradimo to i u Americi. Ili da pitamo da neko uradi za nas pa da nam prikaže snimak. Pa nema šanse da će biti neko ko nije to čuo. Redneck iz Alabame će ti reći da je to čuo. Možda će reći da ga je smaralo, ali će ti sigurno reći ''mmjeeeea, aj hrrrd 'baut it''.
Tako da nemoj mi pričaš te priče ''odakle su i kako mogli da znaju da ne treba da budu debeli?'' Ej bre čoveče, pas kad se ugoji zna da tu nešto nije u redu. A ti me ovde pitaš kako ljudi u 21. veku treba da znaju da ne treba da budu gojazni... :kafa: :bash:
Ja ne mislim da je masovno nošenje maske i dva metra distance tokom godine dana, do vakcine, prevelika cena za stotine hiljada mrtvih.
Niti će to biti samo godinu dana, niti se radi ''samo'' o nošenju maske i distanci. I ti to vrlo dobro znaš ali ignorišeš. A to da nije prevelika cena reci ljudima koji su ostali bez posla ili navukli druge sociološke pa i zdravstvene probleme zbog Kurona histerije i promena koje je donela.
Voleo bih da te vidim na leto sledeće godine kako pokušavaš to da ispričaš ljudima. Znam ja da tebe boli uvo. Ti si očigledno sam sebi dovoljan i ne treba ti niko van tvoje kuće. Ali bojim se da većina ljudi ne funkcioniše tako. Premda se radi na tome da se ljudi svedu na slepe poslušne konzumere, i da sve bude nalik onom filmu ''Surogati''. Ali vidiš, i dalje ima nas, nas par milijardi, koji želimo da živimo kao ljudi. A ne kao poslušni hrčci u kavezima.