astrodule
Professional
Ja iskreno ne vidim toliko opuštanje. Doduše, uzorak su mi samo Maksi i lokalna pekara i prodavnica mlečnih proizvoda i tu je možda 5% onih koji ne nose maske.
Među osnovcima, od 5-og razreda pa naviše i srednjoškolcima, sam video najviše njih koji ne nose maske. Ali ne bih rekao da je to u ogromnom broju. Mada, ni ovi što se nabiju u kafiće, koliko sam primetio u prolazu, nisu baš revnosni što se tiče nošenja maski.[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=782788#p782788:3bwv84av je napisao(la):astrodule » 11 Okt 2020 11:41[/url]":3bwv84av]Ja iskreno ne vidim toliko opuštanje. Doduše, uzorak su mi samo Maksi i lokalna pekara i prodavnica mlečnih proizvoda i tu je možda 5% onih koji ne nose maske.
Kupiš pakovanje maski jer im je cena beznačajna, pa ih rotiraš. Pri svakom izlasku uzmeš sledeću. Kad stigneš do kraja zaliha koje imaš, ponovo uzmeš prvu po redu. Ta prva se u međuvremenu osušila, a eventualni virusi na njoj su vremenom postali neaktivni jer ne mogu puno da opstanu izvan tela. Trivijalno, nikakav posao ili gubitak vremena.[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=782803#p782803:r29fd19l je napisao(la):Bender Rodriguez » 11 Oct 2020 11:42 am[/url]":r29fd19l]Zuma, jel ti stvarno misliš da ljudi nose maske ispod nosa zato što ne znaju?
Većina koja to radi, radi zato što ih maske smaraju ili ne mogu da dišu s njima. I pritom ne pričam samo o ljudima u godinama, nego ima i dosta mladih koji pate od alergija ili onog sindroma hronične zapušene jedne nozdrve (ima to neko stanje, ne znam mu tačan naziv). I njima nije baš svejedno da li dišu ''iz maske'' ili bez opstrukcija. A tu su i oni kojima je do***čilo više da po 8-10 sati svakog dana drže opstrukciju preko nosa dok moraju da obavljaju svoju radnu dužnost za ionako ne baš neku platu (uglavnom).
Da li podržavam te ljude koji tako nose maske? Ne.
Da li sam jedan od njih? Ne.
Da li ih razumem? Da.
Jednostavno ljudima je preko glave više, pola godine smo svi robovi ove idiotske pandemije i histerije oko nje i mnogi višestruko ispaštaju zbog toga.
A što se tiče tih priča da ne valja maska ako je vlažna, ne valja ako je slabo zategnuta, ne valja ako stoji u šreh, ne valja ovo, ne valja ono... :roll: sve je to lepo i impresivno, ali ljudi moraju da funkcionišu i društvo mora da nastavi dalje. Ja da kupujem još 5 maski, nosim ih sa sobom i menjam svaki put kad vlažnost u njima pređe procenat preko vlažnosti bem li ga... Doline smrti... ne pada mi na pamet.
Ljudi nose maske kako znaju i umeju, kakve imaju i mogu da priušte i koriste. Krizni štab i svi Kurona histeričari će prosto morati da se pomire sa time i rade oko toga. :kafa: Treba sad cela planeta da stoji mirno i okrene se naopačke narednih 10 godina zbog virusa sa 0.2% smrtnosti, jeste nije nego... :kafa:
Na pamet mi ne pada da dam ijedan dinar više zbog ove besmislene kUrona histerije.[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=782828#p782828:1f97ixa7 je napisao(la):Zuma » Ned Okt 11, 2020 1:59 pm[/url]":1f97ixa7]
Kupiš pakovanje maski jer im je cena beznačajna, pa ih rotiraš.
Kako da ne. Samo u svom krugu najbližih prijatelja imam četvoricu. A na njih znam još trojicu koji do pre mesec dana nisu mogli da dišu zbog vrućinčina u kojima rade, a koje su nepodnošljive kad se diše kroz masku.Broj ljudi koji imaju stvarni medicinski problem koji ih sprečava da nose maske je beznačajan.
Ne, do kUrona histerije doktori i hirurzi su ih nosili maksimalno do 6 sati, jer 80% operacija ne traje duže od toga.Doktori i hirurzi ih nose časovima
Ne zanimaju me lekari iz Kine. Daleko im lepa kuća.Kažu da lekarima iz Kine...
Do široke raspoloživosti vakcine, tako da količinski može da pokrije bar 50% ili 60% stanovništva. A to će verovatno biti na leto sledeće godine. Ako budemo imali sreće možda i ranije, mada na to ne bih računao. To će da spusri "R" faktor ispod 1, pa epidemije neće ni biti, niti će moći ponovo da se pokrene. Nije baš prijatno, ali nije ni tako strašno. Sem, naravno, ako nam virus ne priredi neko neprijatno i neočekivano iznenađenje pošto je prlično nezgodan. Ali sumnjam u to.[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=782810#p782810:1mxc5xu5 je napisao(la):Bender Rodriguez » 11 Oct 2020 12:25 pm[/url]":1mxc5xu5]
I da te pitam nešto - dokle ti misliš da se ovako gura? Još ovu zimu? Još godinu dana? Još 5 godina? 10 godina? Dokle ovako?
Naučnici pozivaju na strategiju kolektivnog imuniteta za niskorizične grupe
Autori deklaracije – Sunetra Gupta sa Univerziteta Oksford, Džej Batašaria sa Univerziteta Stenford i Martin Kuldorf sa Univerziteta Harvard – tvrde da zaključavanja i ograničenja imaju ''razarajuće efekte' na javno zdravlje jer narušavanjem rutinsku negu i štete mentalnom zdravlju, a najveći teret snose siromašni.
Ne. "Binarno" znači da neki sistem po definiciji može imati samo dva stanja. Recimo računarska memorija, stanje u registru procesora, itd. Stanje jedne memorijske lokacije može biti samo 0 ili 1, ništa drugo. To su "Biti" (Binary Digit - binarni broj, onaj koji ima samo dva moguća stanja, a ne deset kao dekadnom sistemu, ili bezbroj kao broj tačaka na pravoj). Svi računari rade samo tako. Novčić može da padne i smiri se samo na lice ili glavu. Nema trećeg stanja. Analogija sa laktom nije dobra jer taj zglob može biti u bilo kom položaju između krajnjih, pa to nije dobra predstava binarnih sistema. Memorijska lokacija ne može. itd. To je duga priča.[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=782856#p782856:3j2hpnv3 je napisao(la):Earthmoving » 11 Oct 2020 01:51 pm[/url]":3j2hpnv3]Pa zar sama reč binarno ne podrazumeva dvojnost, tj dva dela, podeljenost na dva pola? Ja mogu i kontinulanu stvar poput pomeranja lakta iz savijenog u ispravljen položaj nacrtati binarno, tj u dva frejma: 0.savijen lakat i 1.ispravljen lakat. Ali to i dalje ne znači da je ruka savijena u pola, loša stvar.