Šta je novo?

Epidemija CoViD-19

Da li ćete se vakcinisati i kojom vakcinom?

• Da - Sinopharm

Glasovi: 32 10,1%
  • Da - Sputnik V

Glasovi: 25 7,9%
  • Da - Pfizer-BioNTech

Glasovi: 81 25,6%
  • Da - bilo kojom dostupnom vakcinom

Glasovi: 49 15,5%
  • Da - AstraZeneca

Glasovi: 23 7,3%
  • Da - Moderna

Glasovi: 2 0,6%
  • Nisam siguran sačekaću još

Glasovi: 44 13,9%
  • Ne želim da se vakcinišem

Glasovi: 60 19,0%

• Ukupno glasača
    316
Još samo da dodam da su državni vrh i RKI krajem marta odmah jasno komunicirali da ovo stanje može da potraje 2-3 godine do razvoja vakcine. U bavarskoj se razvoj situacije i mere lokalnih vlasti publikuju od strane javnog servisa na više jezika. Ovako to izgleda na srpskom: https://www.br.de/nachrichten/deutschla ... ku,RtPNBU6

Nemačka bukvalno raj za mene.

Samo iz ovog Stevinog izlaganja vidimo šta je normalna zemlja. Pokrajine same donose neke odluke, mere se uvode i SPROVODE. Ne verujem da Merkelova visi svaki dan po medijima.

Nema nagle promene ponašanja...

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=759180#p759180:15rvz9hy je napisao(la):
Steva » Wed Jul 22, 2020 4:47 pm[/url]":15rvz9hy]Još samo da dodam da su državni vrh i RKI krajem marta odmah jasno komunicirali da ovo stanje može da potraje 2-3 godine do razvoja vakcine. U bavarskoj se razvoj situacije i mere lokalnih vlasti publikuju od strane javnog servisa na više jezika. Ovako to izgleda na srpskom: https://www.br.de/nachrichten/deutschla ... ku,RtPNBU6

Ja mogu da potvrdim skoro sve što je Steva napisao u prethodnom postu na primeru Berlina kao zasebne pokrajine. Mislim da su ovde hoteli, teretane, bazeni i slično otvoreni nešto kasnije od drugih pokrajina (početak juna), ali od tada manje više sve funkcioniše normalno sem što je nošenje maski obavezno u prevozu i institucijama i što na dosta mesta poput restorana morate ostaviti podatke koje čuvaju 2 sedmice. Videćemo kakva će situacija biti kada ljudi počnu masovnije da se vraćaju sa odmora, mada gledano u mom okruzenju većina ljudi će letovati u Nemačkoj. Za sada sa detaljnim praćenjem kontakata uspevaju da drže situaciju pod kontrolom.

Sa druge strane, daleko da ovde sve funkcioniše besprekorno. Državne službe su postale joše neefikasnije, sistem zakazivanja termina mi se čini potpuno neupotrebljivim sada. Na primer, čekanje za registraciju vozila je u Berlinu skočilo sa 3 nedelje na čitavih 5 nedelja, što je potpuno neverovatno.

@milaki990 živeo sam u Berlinu od 2012 do 2017. Berlin je i tada bio “failed state” a vidim da je i dalje :D Ja sam još 2012 morao da čekam 3 meseca na termin za promenu adrese.

U principu to je to, savezna vlast daje preporuke a samo pokrajine odlučuju o sprovođenju mera što je i bolje nego da se centralizuje to.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=759201#p759201:1u9lg1v0 je napisao(la):
Пантограф » 22 Jul 2020, 17:44[/url]":1u9lg1v0]Nemci i digitalizacija, zaraćeni svetovi. To kažu i u Nemačkoj privrednoj komori u Srbiji (AHK).

Ovo je živa istina. Analogni u skoro svim sferama društva. Lekaru samo faksom ili poštom možeš da šalješ dokumenta.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=759174#p759174:16gqhvve je napisao(la):
Earthmoving » 22 Jul 2020 04:30 pm[/url]":16gqhvve]"Loncar: Kažnjeno više desetina zbog nenošenja maski". Krenulo medijsko zastrasivanje gradjana od strane Vucicevskih fanatika. Samo da podrzim gradjane da ih se ne plase, ne mogu nas sve kazniti i strpati u njihove zatvore. Ako tome dodamo da kaznjavaju osobe koje su vlast uzurpirale kradjom izbora, jasno je ne samo da nema nikakvog zakonskog osnova za njihovo kaznjavanje vec i da trebaju biti predmet sudske istrage.
https://www.b92.net/info/vesti/index.ph ... id=1709810
Ne mogu se složiti sa tvojom konstatacijom. Nošenje maski je za našu dobrobit, bez obzira ko je to propisao i koliko je to licemerno od strane tih osoba koje su to propisale. Ne znam što je toliko teško nositi maske i ponašati se odgovorno. Ja bih se osećao kao bu**** da uđem u zatvoreni prostor i da čekam negde u redu i da ne nosim masku dok svi oko mene nose. Što je najgore, to mi se i desilo dan posle te odluke da je obavezno nošenje praktično svuda, stao sam u red ispred banke, držao rastojanje, ali sam masku nosio na bradi. I onda sam primetio da svi oko mene nose i shvatio da sam verovatno pogrešno razumeo nove mere i odmah sam stavio masku pravilno. I treba da se kažnjava, ne znam što se mi osećamo kao nekakav povlašćeni narod. Upravo u inat Vučiću i njegovim podanicima, budite odgovorni jer onda znate da laže kada krivi narod za sve. Ako vas on ne zanima, budite odgovorni zbog sebe i zbog svojih voljenih.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=759174#p759174:252nonbb je napisao(la):
Earthmoving » 22 Jul 2020 03:30 pm[/url]":252nonbb]"Loncar: Kažnjeno više desetina zbog nenošenja maski". Krenulo medijsko zastrasivanje gradjana od strane Vucicevskih fanatika. Samo da podrzim gradjane da ih se ne plase, ne mogu nas sve kazniti i strpati u njihove zatvore. Ako tome dodamo da kaznjavaju osobe koje su vlast uzurpirale kradjom izbora, jasno je ne samo da nema nikakvog zakonskog osnova za njihovo kaznjavanje vec i da trebaju biti predmet sudske istrage.
https://www.b92.net/info/vesti/index.ph ... id=1709810
Ovo je VEOMA opasan stav, i upravo sam se spemao da napišem sve suprotno. Šta mi lično mislimo o vlastima ne sme da ima nikakve veze sa time šta je najbolje raditi u sprečavanju epidemije. Bez obzira da li su vlasti trenutno za ili protiv toga.

Posle ogromne količine lutanja, besmislenih i ponekad čak očigledno štetnih mera (kao skraćivanje radnog vremena prodavnica), najzad su zajedno sa ostatkom sveta silom prilika konvergirali ka stavu koji je zapravo bio očigledan od početka, da je uz podrazumevajuću ličnu higijenu i održavanje distance u gužvama, nošenje maske zapravo ne samo maltene JEDINA mera koju imamo na raspolaganju, nego pre svega DRASTIČNO efikasnija i ljudima pristupačnija od bilo čega drugog. Mi sada bukvalno i nemamo ništa drugo. Stvar je toliko jednostavna.

Pošto je sada čitava ona lepeza mera sa početka zamenjena samo ovom jednom, naša sudbina sada sasvim bukvalno zavisi od toga koliko će se ona univerzalno primenjivati. Pa je ono što sam hteo da poručim vlastima takođe jednostavno:

Sada SVE zavisi samo od toga da li ćete kažnjavati one koji ne nose masku. Sve ostalo je irelevantno.

U svakom društvu postoji deo onih koje žive tako teško i koje ono toliko izmaltretiralo, da sebe jednostavno ne vide kao "deo društva", još manje misle da og njih lično nešto može zavisti, a pogotovo ne smatraju da ONI društvu duguju bilo šta. Oni čak i na izbore ne izlaze, što je njihovo pravo, a ne obaveza. Njihov životni standard i obrazovanje, a time i mentalni horizont koji je direktna posledica, je takav da prosto ne razmišljaju o bilo čemu što je izvan njihove lične sfere. Ako budu kažnjeni, to će smatrati da je loše zato što su izgubili pare, pa uraditi to što se od njih traži, a ako ne budu kažnjeni, smatraju da je sve u najboljem redu. Tada su svaka dalja razmatranja događanja na nivou države samo daleka "apstrakcija", apsurdno gubljnje vremena na pokvarene osobe koje oni zajednički preziru sve od reda, i ne žele sa svim tim da imaju bilo kakve veze. Nema tu "socijalne odgovornosti", to je strani koncept iz "kruga dvojke". Nešto za one koji imaju i para, vremena i obrazovanja da na TO gube vreme. Ako ne znaš od čega ćeš sutra deci kupiti odeću, onda je korona nešto daleko i nebitno, sve dok ne uđe u kuću. Takvi se u dovoljno velikom procentu mogu naterati da nose masku samo ako se kažnjavaju oni koji je ne nose. Pošto je savesni i odgovorni već nose, ostaju samo ovi drugi, pa se uspeh svih naših nada za brzo suzbijanje korone na podnošljiv nivo, svodi samo na to da li će vlasti kažnjavati one koji je ne nose.

Nadam se da je ovo dovoljno pojednostavljeno da bi im bilo jasno gde se nalazi ključna tačka u ovom trenutku.

Ja lično sam potpao pod propagandu režimskih medija, pa nosim masku u liftu, prodavnici i sl janim zatvorenim prostorima. Mislim da je njihovo agresivno zastrašivanje ljudi dalo neke rezultate, kao i često u njihovoj taktici kada mirne ljude koji nikoga ne diraju počnu bombardovati strahovima i ucenama. E sad, ako je pitanje ovo koje Zuma postavlja da li ćemo "mi" kažnjavati ljude zbog toga, da kažem da "mi" nećemo, a da li će "oni" to ne znam, možda, oni su skloni nasilništvu preko svojih policije i sudstva ali naroda je više pa u masovnijem sukobu može da ih zarobi i razoruža kao mogući odgovor ako se ovi odluče za agresivnu akciju kažnjavanja mirnih ljudi koji jedino sto ne dele njihov verski fanatizam da mora bude kako su se ovi istripovali.

Svi se trebaju zapitati da li žele da žive u zajednici gde vas neko može kazniti ili napasti iako niste ništa loše uradili, samo zato što taj neko Veruje (zato to zovem verskim fanatizmom) da ćete nešto možda uraditi u budućnosti? Pa šta to znači, da je dozvoljeno da neko pobije pola grada jer se istripovo da će oni sutra pobiti njega. To nije normalno ponašanje, podeseća na opsesivno-kompulzivni poremećaj, i jedna stvar je ako to ima pojedinac, a druga ako grupica na vlasti želi takvu psihozu nametuniti celom narodu.

Kako nisi nista loše uradio? Otkud ti znaš da li jesi ili nisi zaražen? Otkud znaš da nisi nekome preneo virus, a onda ta osoba nekom starijem ili bolesnom, koji posle umre od posledica virus? Propaganda ili ne, zar nemaš imalo morala i savesti da barem nosiš masku i da budeš miran? Bilo da je tačno ili ne da pomažu maske, ili da je virus opasan ili ne, ne razumem razmišljanje da te je baš briga.

Jedan od problema ove pandemije što delovi društva pa i recimo vlasti kao vlast Brazila, Srbije ili USA na COVID-19 gledaju kao na politički problem a ne na biološki problem.

Sa prirodom nema pregovora, virusi su uvek bilo tu i periodočno smo uvek imali velike epidemije. Ono što je tragično je to što danas imamo resurse a i mogućnosti da veoma lako da iskontrolišemo covid ali da zbog politizacije to u određenim sredinama ne uspeva. Bukvalno samo noseći komad papira ispred usta/nosu već činite ogromnu uslugu vašem okruženju.

Pogledajte japance npr. tamo je covid relativno dobro pod kontrolom a da se stil života nije drastično menjao, jednostavno Japanci su i decenijama pre covida uvek nosili maske kada bi bili bolesni kako bi zaštitili druge. A u zapadnoj hemisferi se ljudi busaju da bi život dali da odbrane otadžbinu a kada treba da nose masku onda ne može.

"Više od 700 lekara traži smenu kriznog štaba" https://www.youtube.com/watch?v=gzBVCJ2RVL4
Ovo demantuje tezu da postoji usaglasen stav medju "strucnjacima". Dakle, jasno je da je ovde problem pitanje poverenja, i dok je god Vucic na vlasti i njegovi lekari starlete, taj problem nece biti resen, jer ce postojati podela drustva na one koji veruju njegovoj ekipi i one koji im zbog ranije pronevere poverenja, ne veruju (ja mu na primer ne verujem zbog migranata, neki zbog Kosova, medijskog mraka, neki zbog Blera, tuce demonstranata, donaciji Klinton fondaciji, ucene upisa decu u skole MMR vakcinacijom itd ima raznoraznih subjektivnih razloga nepoverenja koji protokom vremena njegove vlasti se samo gomilaju i rastu). Legitimno je da mu ljudi ne veruju, kao ni njegovim cinovnicima, ne mozete naterati nekoga da veruje.

Dobro je da nam sve zemje zatvarju granicu, da nas izoluju, da nam pokazuju gde nam je mesto.
Kada vise ne bude bilo nadi da cemo moci u Pariz i Rim (mislim na urbane), moracemo da uradimo nesto, ovde.

Inace, Vucic nikada nece smeniti svoje ljude. Njegova odbrana svojh neukih kadrova ici ce do kraja jer bi inace izgubio ugled u partiji i narodu.

Izdešavalo se. Mnogo toga proteklih nedelja. Išlo ovako (u spojleru):

28.06.20 odem u selo nadajući se da je tamo situacija bezbednija obzirom na "njištanje Konja" o tome kako je Beograd žarište pa žarište (dobro ne samo konji već i vrapci znaju da ima više od milion stanovnika zbog čega i treba očekivati mnogo zaraženih, po glavi stanovnika je nešto sasvim drugo).
04.07.20 bratu od ujaka "nisu bile sve koze na broju", uz to "razbojnici sa malih ekrana" pretili zatvaranjem Beograda pa se brže bolje vratim kući u Beograd.
05.07.20 brat od ujaka dobije 39.7, oseti bol u plućima i kašalj pa ode kod lekara, izvadi krv, snimi pluća, rekoše da je u pitanju bakterijska infekcija pa mu dadoše dva Brufena dnevno za skidanje temp, te antibiotik Hemomicin uz napomenu da ne izlazi dve nedelje (zbog bakterije??)
07.07.20 keva se vratila iz trezora posle plaćanja računa pa reče kako jednog dečka nisu hteli da puste zbog temperature.
08.07.20 u 07:00 jedva osetim toplotu pod kapcima pa reko aj' da izmerim temp kad ono imam i šta da vidim - 37.6, ništa odem u DZ i sestra na ulazu pobeže 3m kao da sam stao na vrata s mitraljezom panično vičući da idem u kovid ambulantu. Ništa vratim se kući jer pojma nemam gde je to, pozovem LOP koja mi kaže da obzirom na to da ne znamo šta je ispratimo situaciju 3 dana uz da Vitamin C i Paracetamol po potrebi radi skidanja povišene temperature.
10.07.20 temp ne pada pa odem u Kovid ambulantu (nekako nađoh) na Čukaričkoj Padini. Tamo "stecište kovidaša" sa svakojakim simptomima (najviše kašalj). Dobro dođoh na red, objasnim doktorki kako imam temp koja ne spada ali se koleba već danima, kako me sad boli oko rebara u predelu kičme, ali ne u plućnim krilima. Izmeri mi temp kaže nemam, saturacija super i dobro aj u ambulantu. Pregledala me nekoliko minuta i kružila po plućima međutim zaključak je bio da su pluća odlična nakon čega mi je sestra izvadila krv. Izašao napolje, sačekao i doktorka me prozvala da mi pročita rezultat. Kao i bratu navodno je u pitanju bila bakterijska infekcija. Pitala me da li sam alergičan na Penicilin na šta sam ja odgovorio da verovatno nisam i prepisala mi Ospamox DT 1000 (14 tableta 2x dnevno, znači 7 dana). Dođem ja kući kad keva skoči ma kako si mogao to reći imao si neko crvenilo blabla. Moja doktorka nije radila pa mi je druga promenila terapiju sa dve kutije Hemomicina (6x1 - duplo duže od brata koji je dobio skoro 40, bolove u plućima i kašalj).
12.07.20 iz odem u kovid ambulantu da mi urade test i tu me neka druga sestra najuri uz napomenu da se ne trujem Paracetom, te da ne slušam lekare Hitne Pomući ukoliko me nisu pregledali, da ne dolazim jer mogu da se zarazim. Tada su već bolovi u leđima prestali i ja sam imao samo temperaturu koju ni preko 38 nisam mogao da osetim. Ovi ljudi mi rekoše da skidam i s dva Paraceta ako zatreba.
do 14. 07.20 temperatura nije pala (odnosno opet je skakala) pa tog dana odem opet na Padinu. Tada je bila ona prva ljubazna sestra kojoj sam lepo sve objasnio. Pregledala me druga doktorka koja je uz pregled pluća izvršila i pregled grla, te ponovo uradila krvnu sliku (opet nije bilo temperature jer sam se preznojavao na suncu, saturacija 99%). I zaključak bio da je sve u redu, čak i krvna slika ali da će se konsultovati sa koleginicom. Odobrila mi je uzimanje brisa za PCR test. Bilo je čudno zbog toga što sam ostao sa temperaturom koju ni ne osećam (bio bi asimptomatičan da me par dana nije bolela porebrica) ali sam objasnio doktorki kako se komšinica u tetkinoj zgradi zarazila sa još 6 drugarica u kafiću od kojih je jedna imala samo temperaturu 10 dana. U pitanju je bio Covid 19 i dobile su dve kutije Hemomicina, 2000mg Vitamina C, 2000mg Vitamina D3, Cink. Ove što su imale najgore simptome (i najvišu temperaturu) izgubile su temperaturu posle par dana. Zarazila i majku pa nije izlazila mesec dana. Smršala ko ker, imale su i proliv, užasne bolove, kašalj, teško disale. Nakon pomena te komšinice doktorka je rekla da uzmem i sve te vitamine.

Rekao sam doktorki kako je brat dobio isti rezultat krvne slike ali da su mu rekli da se izoluje dve nedelje, da niko ništa ne zna šta je ovo na šta je ona potvrdno klimala glavom zabrinuto gledajući u tastaturu. Jednostavno im kažu da očekuju određene simptome da bi se u praksi od pacijenata naslušali sve i svašta. Bore se sa nepoznatim. Pitao sam je kad će test biti gotov, a ona je odgovorila (gledajući u ekran izbečenih očiju, izdahnuvši) da to "niko ne zna" - oko nedelju dana ali da ništa nije sigurno, da im sada kasne testovi.

Dakle zdravstveni sistem pred kolapsom. Takva je atmosfera. Brat mi je rekao da je u Irigu ispred Kovid ambulante bilo 15 ljudi, sve 25-35 sa raznoraznim simptomima. Najviše iz samog Iriga, ali i iz Vrdnika gde ima kafića. Zarazio se na poslu u Rumi. U selu koje broji oko 400 stanovnika ima 5+ ljudi sa "bakterijskom infekcijom" a neki mlađi su imali temperaturu nedelju dana. Jedan komšija se preznojao u ledenom podrumu vinarije, odvežen u Mitrovicu. Sad se vratio. Bratov kolega je dobio proliv, 3 dana ležao kući po savetu LOP nakon čega je završio u Mitrovici. Još nije izašao. Upravo su oni vezani za Rumu i Novi Sad. To nisu sela sa 100% zemljoradnjom, to su periurbane zone izložene intenzivnom kontaktu sa obližnjim urbanim sredinama sa velikim brojem zaraženih. Srbija nije Kamčatka i ne mogu se ponašati kao da su kao zemljoradnici nedodirljivi. Voze kola i to se brzo širi.

Brat me juče zvao, rekao kako je hteo da ode na posao, međutim ovi su tražili test na antitela. Rezultat je pozitivan i sada mora da ide da se uzme bris tj. da čeka test kao ja jer nisu uradili odmah. Mislili da je bakterija.

Kad sam popio celu terapiju temperatura je prestala (posle 8 dana ukupno). Ja sam se osećao dobro i sa temperaturom, nisam bio malaksao niti me išta lomilo. Jednostavno nisam mogao da se preznojim da bi temperatura spala, a nisam je takoreći ni osećao. Prošao mi taj dečko iz trezora kroz glavu. Da li je moguće da ljudi nisu svesni simptoma? Povišena temp je simptom, simptom koji sam ja jedva primetio. Nisam kašljao, nije me išta gušilo, nije curio nos, nije bilo proliva.

Brat je osim veoma visoke temperature, kašlja i bolova u plućnim krilima bio malaksao i baš je osećao temperaturu. Nije imao proliv. Ja nisam imao ništa od toga. Samo "neprimetnu" temperaturu 8 dana, i bol u porebrici par dana.

I eto ja se zarazim u kući jer bi posle 5 min usisavanja s maskom na licu kolabrirao. Nosili maske u gužvi i napolju. Niko drugi se nije zarazio osim mene. Ja sam sa njim najviše bio u kontaktu. Mama je bila u toj kući bez maske i nije se zarazila. Dakle usisivač je razbacao, a ja bio zadihan bez maske. Muškarci tamo samo prljaju. Ne umeju ni da kuvaju. Ujna ne može sve da stigne pa sam hteo da joj pomognem. Ujedno sam mu objasnio šta i kako može sam da uradi. Ja nisam kašljao pa nisam nikog ni zarazio. Brat se zakašljao samo nekoliko puta, no nije kašljao stalno pa nismo očekivali da je išta ozbiljno.

Ja sam toliki baksuz da se još od 11.2019 ne zarazim u višemilionskom gradu i pored guranja u prevozu, kupovine za vreme vanrednog stanja ali se usred Jula ove godine zarazim u selu od 400 ljudi, i to 15km vazdušnom linijom od Novog Sada koji je navodno bio bezbedniji od Beograda. Taj krizni štab očito nema blage veze sa životom.

Tetka je još u Novembru bila izgubila čulo ukusa i mirisa. Imala temperaturu oko 37 jedan dan i to je bilo to (s tim što je za nju 37 kao 41 za nekog poput mene, odmah je prikovana za krevet, plače od bolova). Majka je pak u Februaru jaukala iz drugog kraja stana i pored zatvorenih vrata, kašljala i nije joj spadala 37 sa nešto nedelju dana. Pila antibiotik. 84-godišnji komšija do naših vrata imao 40, kašalj i užasne bolove, pio nedelju dana antibiotike. Komšinica (njegova ćerka) jaukala isto, 4-5 puta je hvatalo ove zime i svaki put bila prikovana za krevet, nije mogla ni do toaleta a kamoli na posao. To sve bilo pre vanrednog stanja. Meni nije bilo ništa iako sam bio najizloženiji "gripu". Možda sam ih i zarazio?

Šta ako sam bio asimptomatičan na D614D, zarazio ih, a sad sam "jedva provalio" da imam D614G koji se još brže širi? Ili je ovo sad nešto treće? Niko ništa ne govori.

Ako se čeka oko nedelju dana to je ozbiljno kašnjenje preseka stanja. Svaka statistika ode niz vetar. Ja se zarazim pre dve nedelje, uradim test pre nedelju dana, dobijem za više od nedelju dana od datuma uzimanja testa, dobijem rezultat, čekam dve nedelje do kontrolnog testa, pa posle opet ako treba još jedan kontrolni. Piši propalo.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=759261#p759261:l886qlqw je napisao(la):
MC_ » Sre Jul 22, 2020 10:08 pm[/url]":l886qlqw]Dobro je da nam sve zemje zatvarju granicu, da nas izoluju, da nam pokazuju gde nam je mesto.
Kada vise ne bude bilo nadi da cemo moci u Pariz i Rim (mislim na urbane), moracemo da uradimo nesto, ovde.

Inace, Vucic nikada nece smeniti svoje ljude. Njegova odbrana svojh neukih kadrova ici ce do kraja jer bi inace izgubio ugled u partiji i narodu.

I amerikancima je sad preko 160 zemlja zatvorilo granicu.

Mozemo da samo zamislimo kakao je nasem medcinskom osoblju danas. Na vrucini u skafanderima.
Neosporno pate. Mnogi ih zale.
Ali neosporno, ima tu i neke kosmicke pravde jer srpski lekari su bili tesko korumpirana bransa.

Slusao sam cesto kako se hvale, kad kazu "ovce su za sisanje".
Slusao ginekologe kako se hvale koliko su uzimali za porodjaj.
Kada mi je umirao otac kako su se ponasali i kad su mi rekli da "nemaju gusku', pa sam trcao da kupim "voda-vodu", da upotrebi flasu kao gusku.

Ne zalim ih.

Ne treba živeti u iluziji da će lekari pokrenuti neku revoluciju (kao što ja često mislim).

To je jedan ogroman sistem u kome ako želiš da opstaneš ili napreduješ moraš da budeš dobar sa svima. Jedini koji mogu da dignu glas su oni koji odlaze ili su u inostranstvu.

Pa imali smo toliko sumnjivih smrti što u privatnim što u državnim bolnicama i šta se desilo (ako je uopšte došlo do nekog lekarskog suda časti ili do suda) - NIŠTA

Ipak, za vecinu Srbije, svi ovi problemi sa virusom proticu od protesta.
Za statisticku vecinu u Srbiji, cije pamcenje zaostaje z apamcenjem zlatne ribice, ovo je sasvim validno objasnjenje:

Izvor: B92 četvrtak, 23.07.2020.

Banjaluka -- Danas ćemo imati još veći broj zaraženih koronavirusom, izjavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji se nalazi u poseti Banjaluci.
Beograd i Novi Sad, to su, kako kaže, žatrišta nastala kao posledica protesta. To smo znali i očekivali, rekao je Vučić.

Lažovčina.

Da ima neki novinar OO pa da pita na konferenciji nekog lekara koji ima OO da li je verovatnije da je skok izazvan derbijem i izborima (neodgovornim ponašanjem Države koja je ukinula skoro sve mere) ili protestima.

Danas očekujemo Pantelu da objasni kako to AFP laže da je otac od onoga sa protesta umro jer nije bilo slobodnih respiratora. U dokumentaciji jasno piše da nije prebačen na odeljenje sa respiratorima jer su svi bili zauzeti.

Joooooj, šta bi im jedan pismen novinar ili lekar uradio na javnoj konferenciji - pa povukli bi se u mišju rupu ako imaju trunku morala i obraza.

Banjaluka -- Danas ćemo imati još veći broj zaraženih koronavirusom, izjavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji se nalazi u poseti Banjaluci.
Beograd i Novi Sad, to su, kako kaže, žatrišta nastala kao posledica protesta. To smo znali i očekivali, rekao je Vučić.

Pazite, samo za ovu njegovu notornu laž - trebalo bi na ulicama tražiti da podnese ostavku, a onda i da se procesuira za obmanjivanje javnosti.
Samo za ovo, da ne nabrajam dalje njegova silna krivična dela, mogao bih tako danima...

Jednostavno, ovaj režim svojim sramnim ponašanjem čini sve da narod ponovo izađe na ulice, ali tada neće biti razilaska sa ulica - dok ih narod sve zajedno ne počisti...

Da, Kon je objavio da je U BEOGRADU pik bio prošle nedelje, kada je dnevno pregledano oko 900 kovid-suspektnih slučajeva, a hospitalizovano preko 300, a da ovih dana imamo oko 600 suspektnih dnevno, te da već nekoliko dana ima više otpusta nego prijema. Obzirom da se velika većina suspektnih uopšte ni ne testira, jasno je da podaci o broju zaraženih nisu samo deplasirani i neupotrebljivi, nego je očigledno i da se šteluju kako velikom klavirštimeru Šizoju lično u tom trenutku odgovara. Dakle, ovde se radi o oznemiravanju javnosti, iznošenju neistina, fabrikovanju podataka, i jednoj ljudskoj i moralnoj bedastoći.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=759389#p759389:2wjvcptq je napisao(la):
astrodule » 23 Jul 2020 13:04[/url]":2wjvcptq]Joooooj, šta bi im jedan pismen novinar ili lekar uradio na javnoj konferenciji - pa povukli bi se u mišju rupu ako imaju trunku morala i obraza.
Nemaju. Zato i jesu tu gde jesu.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=759414#p759414:3ah1t0cy je napisao(la):
GOJE » 23 Jul 2020 01:05 pm[/url]":3ah1t0cy]Da, Kon je objavio da je U BEOGRADU pik bio prošle nedelje, kada je dnevno pregledano oko 900 kovid-suspektnih slučajeva, a hospitalizovano preko 300, a da ovih dana imamo oko 600 suspektnih dnevno, te da već nekoliko dana ima više otpusta nego prijema. Obzirom da se velika većina suspektnih uopšte ni ne testira, jasno je da podaci o broju zaraženih nisu samo deplasirani i neupotrebljivi, nego je očigledno i da se šteluju kako velikom klavirštimeru Šizoju lično u tom trenutku odgovara. Dakle, ovde se radi o оznemiravanju javnosti, iznošenju neistina, fabrikovanju podataka, i jednoj ljudskoj i moralnoj bedastoći.

Е, хвала Богу да неко може да сумира ово лудило у једном пасусу. Велико умеће, Гоје!

Vrh