Uz dužno poštovanje, ali u epidemiji ne postoji kategorija "imali smo sreće"
Svidjalo s nama to ili ne, najuspešniji način borbe protiv respiratornih zaraznih bolesti je prekidanje kontakta, tj. Karantin.
Neizbalansirane i haotične reakcije vlasti?
Da, apsolutno.
Neozbiljna i zdravstveno neodgovorna nacija?
Da, apsolutno.
No ipak te mere su dale ove rezultate.
Dal je moglo drugacije?
Verovatno da za većinu mera, ali za neke i ne baš.
I mislim da ne treba da se poredimo sa hrvatskom, jer mi i oni NISMO ISTO.
NE, jer vidite njima je zasmetalo to što jedu trecerazrednu kopiju Milka čokolade, i Peru veš sa duplo lošijim deterdzentom i digli su tu priču do Strazbura, dok nas savršeno boli dupe što jedemo otpad od svinjskih glava, mleko sa 50 puta više aflatoksina, pijemo vodu sa korigovanim ( uvećanim ) gornjim granicama otrova...
Pa drugari, hteli to priznati ili ne, al i po pitanju razumnog ponašanja u vreme epidemije, oni su se poneli bolje od nas, te verovatno otuda i relativno bolji rezultati u borbi protiv pandemije.
Dal je holandskih 5.500, belgijskih 7000, britanskih 30k (...) bolje nego naši rezultati?
Pa izvinite svi zajedno, ali ma koliko ne odobravao histerisanje, pretnje, plakanje i slične nebuloze našeg pre'C'ednika, nisam toliko zastranio i ostrašćen da mi je svejedno hoće li nekoliko hiljada mojih sugrađana životom platiti cenu " moje slobode kretanja"
O tome što trpi biznis?
Pa iskreno, u ovom trenutku me za to zabole...
Uostalom, trpi biznis celog sveta, a vrednost svega na ovom nebeskom telu je odavno virtualna, te apsolutni, ukupni iznos globalnog kapitala uopšte nije bitan.
posebno što su sa druge strane vage ljudski životi.
Necije majke, nečiji očevi, nečiji supružnici, roditelji, partneri...
A ne samo BROJKE.
P.S.
I da dodam i ovo. Kakvo je***o veličanje vlasti i epidemiologa? Za šta?
Pa to im je posao. Kao što i profesionalni vojnik jeste najizlozeniji u ratu, ali to je njegov posao koji je izabrao.
Sent from my Mi A2 Lite using Tapatalk