S
stex_pb
Guest
Podržavam. Veštačka inteligencija nikad neće zgurati blato u kotlove.
![]()
Havarija na separaciji uglja kod Zaječara: Dve osobe poginule, jedna povređena
Dve osobe poginule su kada se dogodila havarija u rudničkoj separaciji u selu Grljan kod Zaječara, u blizini rudnika Avramica. Kako je potvrđeno za N1, nesrećan1info.rs
Pisali smo o biogasu pre dve stranice, a sada se pojavio i ovaj članak.Srbija ima odlične uslove za razvoj eko-elektrana na bio gas :
![]()
Elektrane na bio-gas – investicije najveće, ali korist mnogostruka
Vlada je preporučila javnim institucijama i ustanovama u zemlji da ugase individualne kotlarnice na ugalj, mazut ili lož-ulje, za koje postoje tehničke mogućnosti da se priključe na daljinsko grejanje ili na gasovod. Jedno od rešenja za čistiji vazduh je i bio-gas. Analize pokazuju da naša...www.rts.rs
Trulo, trulo, kao i sve drugo.Teška tragedija, a malo se pričalo o tome.
Poginuli su pošteni ljudi, radeći u bednim uslovima za još bednije plate, umesto da ih ispoštuju, pojavili su se crnim škodama i audiJima sa skupocenom bundom i klimajući glavom radi kao neke potvrde šetali separacijom glumeći neku žalost, a u stvari dodatno su pljuvali žrtve, bolje da nisu ni dolazili.
Čak i meni laiku, jasno je da ta zgrada nije bezbedna i da je pitanje da li bi im u normalnoj državi iko dozvolio da obavljaju delatnost, al jok bitno je da se utovari što pre u voz i cepaj i tako da dođemo do ovih situacija.
Ljudi ovde uopšte nisu bitni, jer "Srbija ne sme da stane", a to da li će neko život da izgubi koga briga.
je*******o dana kada smo ovima dozvolili da nas zajašu.
Preteruješ, ne da je dozvoljeno već je i obavezno. Druga je stvar kako se u nekom gradu dobijaju potrebna dokumenta.Problem je sto ljudima nije dozvoljeno da legalno grade kuće.
Epsov cenovnik je za tužilaštvo. Igrom slučaja sam električar pa znam cenu izvođenja takve instalacije.Država je dala PRAVO da se priključe i nelegalni objekti, ali svi oni moraju to da plate po cenivniku EPS-a, isto kao i svi koji plaćaju za legalne objekte.
Kupio si stubove al ih nisi dovezao niti postavio(a oni idu na stopama koje treba da iskopas). Za sve to treba da se dokumentuje i upise u GIS.E
Epsov cenovnik je za tužilaštvo. Igrom slučaja sam električar pa znam cenu izvođenja takve instalacije.
Betonski stub u maloprodaji je 18000 dinara, samonoseći kabl 25kvadrata za tu razdaljinu oko 50000 dinara. I još milion da to poveže elekticar za pola sata.
Jeste, kad uletiš par hiljada korupcije da ti ubrzaju predmet da ne čekaš 5 godina na odobrenje. Mi u diznilendu živimo pa nam treba forum da saznamo kako se grade kuće.Preteruješ, ne da je dozvoljeno već je i obavezno. Druga je stvar kako se u nekom gradu dobijaju potrebna dokumenta.
Opet još više preteruješ. Smanji malo te cifre.. . čekaš 5 godina na odobrenje. .