Šta je novo?

Energetika

Više od 20 godina sam vadio gradj.dozvole i ostala potrebna dokumenta za gradnju, nešto za sebe i prijatelje, nešto za klijente i nikad nisam dao ni dinara, već samo poneku čokoladu. :)

To je bilo ranije, a sada se mnogo lakše dobijaju potrebna dokumenta. Nego, nazovi ti neku agenciju ili geometra pa pitaj za cene i rokove, jer možda to nije isto u svim opštinama.

Kome se daje 1.500e? . . to je saučesništvo u korupciji.

Da li je neko koristio ovaj portal?

Kome se daje 1.500e? . . to je saučesništvo u korupciji.

Da li je neko koristio ovaj portal?
Давано је овом младом господину

Uvek će biti poneki slučaj korupcije, ali uz učešće dve strane, pogotovo da se obezbedi nelegalna gradnja. Ali, to je druga stvar, ovde pišemo o legalnom dobijanju g.dozvole.
Zato pitajte firmu koja gradi ili geometra kakva je situacija u nekoj opštini.

Све у свему, ЕДС је одредио превисоку цену за изградњу мреже до објекта.

Као неко ко гради кућу могу да кажем да је процедура катастрофа. Прво смо кренули све легално, та проклета "обједињена процедура" која у српском систему није примењива уопште јер ни они који су је правили не знају кораке како шта ради. Па адвокат, па пројкат, па локацијски услови, па ПГД па дозвола, па одобрење 1,2,3...и на крају дођосмо до тога да смо морали да гурамо паре по општини, катастру и осталим службеницима да добијемо прикључак за струју који чекамо ево равно 18 месеци. После пар хиљада евра датих на папире, ормарић је стигао на бандеру али прикључење ће да почека изгледа до после избора. Очекујем да ће ми неко рећи да нисам нашао правог човека.😁

Ja sam dodao jedno brojilo u kuću početkom ove godine za 55 hiljada dinara (postojalo je već mesto u ormanu i sve je legalno po projektu). Jesam malo duže čekao (oko 5 meseci), ali nije baš nemoguća misija.

Bilo bi ti značajnije da nisu tri puta podigli struju samo prošle godine, da nisi slep pored očiju.
Ali dobro, čekaju nas dalja poskupljenja, samo čekaju da prođu izbori, pa možda progledaš.

Vrh