Dejan011 » Wed Jan 06, 2016 8:43 pm[/url]":10wtxqqt]
Analiza":10wtxqqt je napisao(la):
Ne može predstavljati nepravdu ako se vlasniku vrati ono što je oduzeto. Ako je nekome ukraden auto onda se auto vraća vlasniku a obeštećuje se kupac kradene robe, a ne obrnuto!
Vlasnik je odavno mrtav. Nemoguće je da mu vraćaju imovinu na ovom svetu.
Restitucija je nukleus, ne samo razvoja, obnove ekonomije već i opstanka u svakom smislu.
Država nikada neće moći da naplati svoja potraživanja, da kreira nova, da održi bilo kakvu ekonomsko pravnu interakciju sa svojim građanima sve dok se ne sprovede kompletna naturalna restitucija.
A jel tako? Pa dobro onda, daj da vratimo Folksdojčerima pola Vojvodine, možda postanemo razvijeni ko Nemačka
laki72":10wtxqqt je napisao(la):
Ja vecu glupost nisam odavno procitao... (!)
Kakvim BRE "vazecim zakonima"???
Po važećim zakonima tadašnje države. Pazi, narod je odlučio da hoće komunizam i nacionalizaciju, narod je želeo sve to što je i dobio.
Sva ta imovina je oduzeta pre 60 godina u nekoj drugoj državi. Šta mi danas u 2016 godini imamo s tim? Uostalom, nisu došli vanzemaljci pa uzeli tu imovinu već sam narod, među kojima su i neki izvuklji deblji kraj. Ako ćemo da krenemo u to besmisleno ispravljanje nepravdi, šta da radimo sa onima koji su streljani? Kako njima štetu da nadoknadimo? Šta da radimo sa onima koji su ostali živi i živeli u komunizmu 50 godina iako to možda nisu hteli? Ko zna, možda bi oni stvorili milione da su živeli u kapitalizmu, pa jel treba i to da nadoknađujemo?
Što se desilo desilo se, kome je oduzeta imovina - oduzeta je, ko je streljan - streljan je, ko je ostao živ - živ je, i to je to. Nema nikavog smisla opterećivati sadašnje generacije čiji čak ni roditelji nisu bili rođeni u to vreme kada se to dešavalo. Razumem ja ove likove, potencijalne milionere kojima je krivo što im sudbina nije bila naklonjena pa sad hoće novu šansu, ali život ponekad nije fer.