Šta je novo?

Ekologija ...vazduh,voda,buka,zelenilo,...

Bruka od budalastine koja je napisana

DA bi se pouzdano znalo šta nas sve truje iz atmosfere, Srbija bi morala da ima avion-laboratoriju iznad zemlje, odakle bi uzimala uzorke vazduha za ispitivanje, kažu za ”Novosti” u Agenciji za zaštitu životne sredine. A za to, naravno, država nema para

Deca u vrticu znaju cemu sluze meteo baloni
pitanje je kome je trebao ovakav tekst da posluzi kao uvertira za novu pljacku eko fondova
 
Феликсе ако мислиш да је ово још једна теорија завере, слободно изађи из теме и немој да се враћаш. :)
На овом снимку се лео види како престаје и наставља да прска неколико пута..
http://www.youtube.com/watch?v=q28dQaaLQGQ
Овде се види разлика између путничких и тих да их назовем "прскалица".
http://www.youtube.com/watch?v=6IiCeGP2ZP8
Мени доста :p
 
Projekat geoinzenjeringa postoji, mnogobrojni patenti, predavanja... U principu izbacivanje reflektujucih cestica metala u vazduh kako bi se suncani zraci odbijali i time hladila planeta... Problem je sto se zraci koji prodju do zemlje reflektuju nazad opet i ostaju "zarobljeni"...
To je kako sam ja shvatio... I dodatni problem gde sa tim teskim metalima kada padnu i kojih inace nema u prirodi u takvoj koncentraciji i na svim moguci mestima... Menja se zemljiste i trajno ostecuje planeta...

Zavera moze postojati u slucaju da tim projektima upravljaju isti oni koji zele da kontrolisu trziste hrane kao i oni koji zele da kontrolisu vremenske uslove...

Na svakom od nas je da razluci da li je to moguce... Poznajuci sve ovo sto se danas u svetu desava, nista me ne bi cudilo pa ni ova "zavera"...
 
О овој тематици („пробелму“) „запрашивања“ земљине површине „хемтрејлом“ први је код нас почео да пише Курир још прошле године, 3. јула 2011., и нико на то није обратио пажњу.



Од пре месец ипо дана Курир је почео поново да објaвљује чланке о томе, јер се „запрашивање“ необележеним авионима током ове године у целом свету појачало ! Није само код нас јавност узнемирена са овим, него свуда у свету, што паказују разноразне анализе, видео снимци на скоро свим светским друштвеним мрежама, разноразним форумима, покрети зелених у целом свету, заседања влада и слично. Да ли је због отопљавања, испитивања нових генетских материја и утицаја на људе, управљање популацијом широм света, небитно је, битно је да су људи уплашени разноразним експериментисањем који се обављају тајно, полутајно, па и јавно (као овај "хемтрејл", без обзира шта значило). Политичари света покушавају да умире јавност у својим земљама, али бар за сада им не успева толико, а опет обичан човек је мање/више опуштен кад је о овој теми реч и доста је заокупљен неким својим проблемима, а и једноставно више не зна коме да верује. Интереси у свему овоме су јако велики, новчани, политички, економски и индустријски неоколонијализам и свашта нешто.

Ето и швеђани се буне, а њихова странка зелених, која је тамо доста јака, је признала да се ради о опасним материјама опасним за људски организам и да се те материје избацују из авиона широм планете.

http://www.kurir-info.rs/zaprasili-nas- ... nak-449721

Интересантно је да се једино ово не ради изнад Русије, вероватно и то говори нешто.

Колико знам, а негде сам то чуо, наше Министарство енергетике, развоја и заштите животне средине је дало објашњење за ову појаву: „Контролори летења морају да имају апсолутни увид свих летилица које се налазе изнад територије Србије и мала је вероватноћа да нека летилица уђе на територију, а да је не открије контрола летења. Што се тиче трагова из авиона, они су последица кондензоване водене паре, а дужина трајања траке зависи од околне атмосфере. Не може се говорити о запрашивању“

Што се тиче глобалног загревања, у Министарству сматрају да га није могуће спречити никаквим контрамерама као што је запрашивање, а једини принцип је смањење емисије гасова стаклене баште. Агенција за заштиту животне средине, иначе, врши контролу квалитета ваздуха на преко 40 аутоматских мерних станица, које дају податке о хемијским и прашкастим материјама. За сада нису уочили концентрације хемијских елемената, закључују у Министарству.

Али има велике истине и у овоме што каже Феликс. На овај начин се стварно испитују и тестирају разни типови нових авиона и њихово реално понашање у свим временским условима. И не само нових, него и авиона којима се мења намена из путничког у теретни за превоз разноразног терета.

Још доста ће протећи воде свим рекама света и доста ће се страница новина написати, док се не „утврди права истина :D “ !

Ма уздравље :vops:
 
Svaki prelet se naplacuje i svaka letelica koja se vidi na radaru je idetifikovana sa poznatim pravcem
u suprutnom se prinudno prizemljuje a u slucaju odbijanja sme da se obori. . .
(tako veliki avioni i ne lete na nedostiznim visinama)
Kakva je to glupost da nam nebo paraju nepoznati avioni . . .
ili jos gore da iko nas funkcioner moze da izigrava Bordjiju . .. .
stanje nase industrije je skoro apsolutna nula i kao takva ne mozemo imati ikakvo ozbiljno zagadjenje

Siguran sam da projekat i istrazivanje postoji u svetu i to podrzan od strane ,,zelenih,,
a to sto je manje poznat ne znaci da je tajan

Kao ozbiljnom forumu umesto ovakvih ne ozbiljnih tekstova pre bi prilicilo
da nas neko strucan stvarno upozna sa takvim projektima

Jedina nasa ozbiljna potreba za zastitom prirode je zastita VODA , koja je kod nas na naj nizem nivou :(
 
Нормално је да знају да ти авиони прелећу Србију, али како да знају да ли он нешто просипа по нама или не?
 
Znaju da li je komercijalni ili nekomercijalni let.
Ako je let koji prevozi putnike onda on sigurno ovo ne prosipa, a oni ostali koji su registrovani za prelet teritorije gde prenose neku robu mogu se povremeno naterati da prinudno slete i proveriti sta je unutra.
Tako funkcionise i policija. Utvrdjeno je da je najveci broj krivicno kaznjenih za kradju automobila upravo uhvaceno u slucajnim saobracajnim kontrolama, a ne organizovanim akcijama.
Mogu da idu slucajnim uzorkom.
 
Да ли мислиш да наши смеју да приземље типа НАТО-в теретни авион ради провере товара? Мсм могли би, али ипак смо ми мала Србија :)
 
Dobro, malo sam lupio da ih spuste na zemlju, ali ih definitivno imaju na radaru i mogu u momentu kad primete da nesto ispustaju uzmu uzorak toga (ispitivanjem vazduga nakon zaprasivanja i sl.)
Nego sto nasi verovatno znaju sve, sigurno su te programe i potpisali, ali saznacemo za koju godinu.

Ja npr.nikad ne bih pomislio da je Belville Saricevo naselje i da ga je on sa tolikim novcem finansirao. Koliko je godina proslo, a niko to nije hteo da objavi. Nasi politicari bas umeju da cuvaju tajne medju sobom.
 
Ovde ima dosta naivnih ljudi koji misle da nasa vojska, policija, kontrola leta radi nesto mimo onoga sto je vec dogovoreno...
Mozemo se mi praviti ludi koliko god hocemo, ali jedno je jasno, neko ko je teoreticar zavere nema apsolutno nikakvog interesa da izmislja osim ako je egomanjak, dok oni koji zele kontrolu planete putem vode, hrane, energije, itekako imaju interesa da rade sve sto je u njihovoj moci da tu kontrolu postignu...
 
Somi303":2cnnmjnh je napisao(la):
Да ли мислиш да наши смеју да приземље типа НАТО-в теретни авион ради провере товара? Мсм могли би, али ипак смо ми мала Србија :)
Наши од 07. септембра 2006. године НЕ СМЕЈУ да приземљују нато авионе који прелећу Србију, а до тада СУ СМЕЛИ, али до тада ти авиони нису ни прелетали изнад Србије. Сад могу слободно да прелећу (уз пријаву наравно) из разлога што је наш врли бивши пред(ц)едник БоТа, (мислим да је, гле чуда, и Вук Драшковић био са њим тада) потписао СОФА споразум, који је дуго држан у тајности од наше јавности:

SOFA sporazum
Potpisivanjem teksta Sporazuma o statusu snaga (SOFA), 7. septembra 2006. godine u Vašingtonu, jednog od četiri dokumenta vazna za unapređenje bilateralno vojnih odnosa Srbije i SAD, nastavljeno je stvaranje pravnog okvira za poboljšanje međusobnih odnosa dve zemlje u toj oblasti. Sporazum su potpisali državni sekretar SAD Kondoliza Rajs i predsednik Srbije Boris Tadić.
Sporazum SOFA omogućava planiranje i sprovođenje zajedničkih vojnih vežbi i razmenu osoblja, kao i otpočinjanje programa međudržavne saradnje Vojske Srbije sa Nacionalnom gardom države Ohajo.

http://www.srpskapolitika.com/Tekstovi/ ... 6/150.html
 
Имам само пар питања за све оне који исмевају било какву назнаку "терорија завере". Без улажења у тематику конкретне "завере", доказног материјала итд. Дакле, ово су универзална питања за све теме о "заверама".....

1. Да ли је "теорије завере" сценарио могућ? Па јесте зар не?
2. ДА ли је профитабилно одређеним интересним групама? Изузетно.
3. Да ли имају могућности да то спроведу? Итекако.
4. Зашто то не би урадили?

Значи не улазим у то да ли је нешто истинито, већ да ли је могуће, има ли финансијског добитка и зашто то не би урадили кад већ могу добро да профитирају.....
 
Лепо каже намачка рок група Елоу у својој песми „Point Of No Return“ (Тачка без повратка !) да:

Eine neue art von Denken ist notwendig, wenn die Menschheit weiterleben will. Wir Konsumieren nicht - wir Verschlingen !
„Потребан је нов начин размишљања ако човечанство жели да опстане. Ми не конзумирамо - ми прождиремо !"

Погледајте на јутјубу видео снимак који прати ову песму, забрињавајуће уништавање природе и свега живог, загађена атмосфера, тоне и тоне отпада широм света, убијање фока, како се пилићи обрађују (можда неко неће после овога да више једе пилетину), сеча шума,...баш забрињавајуће и са питањем „Куда то хрли овај свет“ ?

Eloy - Point Of No Return http://www.youtube.com/watch?v=vnH7yRpnAVE

После тога погледајте видео који прати песму Пинк Флојда „Sorrow“ (Туга), један прелепи видео са и те како лепом песмом и са фантастичном снимцима природе. Ако можете притисните да имате преко целог екрана снимак. Уживајте:

Pink Floyd - Sorrow http://www.youtube.com/watch?v=AdKNlGfk ... re=related
 
262627_446379528775267_2131496612_n_zps837b24c3.png


Ове лампе од микроалги апсорбују 150 пута више CO2 (угљен-диоксид) него стабла!
Француски проналазач Пјер Калежа изумео је нешто заиста изванредно - светло од алги које апсорбује CO2 у ваздуху по стопи од једне тоне годишње. Толику количину СО2 једно просечно стабло не успе апсорбовати током целог свог живота. Уличне лампе од микроалги имају потенцијал да створе знатно чишћи ваздух у урбаним срединама и да тиме донесу револуцију у гранама екологије.
 
Čekajte, a šta biva sa lampama kada alge uginu? Zar se ne vraća sav CO2 u atmosferu? Priznajem, malo sam zaboravio ugljenikov ciklus u prirodi :)
 
Ima tu više dilema - sta bi se dešavalo sa "lampom" i algama koje su unutra tokom zime, na mrazu? Kako bi bilo sprečeno da se "skuvaju" na letnjim vrućinama? Sta bi se desilo ako neko probije staklo? Ko bi trebao da održava te lampe u smislu dodavanja tečnosti i izbacivanja viška algi kada se suviše namnože unutra, kada se tečnost u unutrašnjosti pretvori u gustu, neprozirnu, smrdljivu masu? :) Možete samo da zamislite koliko bi ta mesta gde je "lampa" montirana zaudarala tokom leta, dok deo algi unutra truli na vrućini... Izvađene količine viška algi ne bi smele da se koriste kao biogorivo, jer bi to samo vratilo CO2 u atmosferu, već bi ih trebalo zakopavati negde...
I , najbitnije, koliki procenat apsorbovanog CO2 će biti ponovo vraćan u atmosferu nakon što alga, jedna po jedna, ugine...
 
Београд
Мутиране рибе у обреновачким водама

Промене ДНК уочене код клена у рекама Пештан и Бељаница, али и у шкољкама из Саве, Дунава, Тисе и Велике Мораве.

riba.jpg


За заштиту вода потребно 5,6 милијарди евра

На интегралном плану управљања водама још се ради. И када буде готов, начекаћемо се док се не подигну сва неопходна постројења за пречишћавање. Према подацима које је Министарство животне средине изнело пре годину дана само за инвестиције у заштиту вода до 2030. требало би нам чак 5,6 милијарди евра.

Владимир Вукасовић
објављено: 17.01.2013. POLITIKA

http://www.politika.rs/rubrike/Beograd/ ... ma.sr.html
 
:roll: pa dobro... oni koji veruju u chemtrails-e, imaju na raspolaganju "magicni protivotrov" - orgonit, kojeg ti isti vladari iz senke navodno kriju od ociju sire javnosti. Dolazi iz iste kuhinje teoreticara zavere, pseudonaucnika, i boraca protiv "svecke" globalizacije, samo sto su ovi malo preduzimljiviji, pa tu "efikasnu i delotvornu" zastitu lepo i naplacuju. Ko voli - nek izvoli.
 
BOKI SMOKI":3hu1mmcu je napisao(la):
Уличне лампе од микроалги имају потенцијал да створе знатно чишћи ваздух у урбаним срединама и да тиме донесу револуцију у гранама екологије.

мени је фасцинантно колико је масовно мишљење да је CO2 oтрован гас
 
orion":15xurhn2 je napisao(la):
мени је фасцинантно колико је масовно мишљење да је CO2 oтрован гас

"CO2 concentrations of 7% to 10% may cause suffocation, manifesting as dizziness, headache, visual and hearing dysfunction, and unconsciousness within a few minutes to an hour." "Acute carbon dioxide physiological effect is hypercapnia or asphyxiation"

http://en.wikipedia.org/wiki/Carbon_dioxide
 
O овоме и причам, волео бих да могу на наћем чланак где је министар екологије изјавио после послупљења акцизе за ТНГ да возила на ТНГ ослобађају већи проценат CO2, то што је то због тога што је сагоревање потпуније па се не ослобађа CO, SO2, чађ и гомила штетних материја није битно, битно да се води битка против злог CO2.
 
co2 navodno stvara efekat staklene bašte.

a sve je to izmišljeno da bi se izmuzle pare na eko projekte.
 
CO2 navodno ne izaziva efekat staklene bašte.

A sve je to izmišljeno da bi se i dalje bogatili od fosilnih goriva, na uštrb buduće naseljivosti planete.
 
Vrh