Мени је улица Косте Абрашевића још бољи пример због адекватне ширине и густог дрвореда.Slozicu se sa napisanim gore, Beogradu upravo fale ovakve ulice, pune zelenila koje bi absorbovale gasove i bili prirodni rashladjivaci.
Slucajno sam prosao ulicom Majke Jevrosime kada su bile paklene vrucine i osecaj je bio kao da ste iz Sahare usli u sumu, jos je duvao i blagi povetarac. Ako vec investitori ne zele da ozelenjavaju prostor, onda bi Grad morao da ulaze u nove parkove i ozelenjavanje. Moram priznati da mi je ovo beogradsko leto bilo izuzetno nepodnosljivo i da sam verovatno od retkih koji vise vole jesen i zimu.
ZeroHedge
ZeroHedge - On a long enough timeline, the survival rate for everyone drops to zerowww.zerohedge.com
Izuzetan clanak o propasti eko pooljoprivrede.
Eko poljoprivreda je mit.
Americki ultra desni liberalisu u stvari ono sto su u evropi konzervativci.MC sam sebi uskočio u stomak. Pogledaj ko je i šta je "Zerohedge". Bugarski portal čija biografija glasi "Zero Hedge is a far-right libertarian financial blog and news aggregator. Zero Hedge, per its motto, is bearish in its investment outlook and analysis, often deriving from its adherence to the Austrian School of economics and credit cycles". Citirate te iste libertarijance koje toliko mrzite. Pritom, skoro sve što je izneto u članku o eko-poljuprivredi je netačno - izuzetno je bitna grana privrede i tek će biti u budućnosti.
Zero Hedge - Wikipedia
en.wikipedia.org
Vreba iz prikrajka, udarice nas kada se budemo najmanje nadali! Salu na stranu, imaju pravo i oni koji kazu da je uvek bilo ovakvih susa, svakih nekoliko decenija ali se cini da se sve cesce dogadjaju poslednjih godina. Najgore je sto su nas toliko lagali i plasili poslednjih godina da je tesko da im verujemo sada, jer je cilj bio da se proda prica o iskljucivo ljudskoj odgovornosti za klimatske promene sto sigurno nije potpuna istina, i usput fino zaradi na tzv. zelenoj agendi.Gde je je ta silna voda, od otoplenih glečera, ,,vecitog leda, od kiša, te iz jezera, reka,...
Ni jedan primorski grad nije prijavio da se i jedan nj. deo potopio. Znaci nivo mora- okeana se nije podigao...
Pa gde se dede ta silna voda ????
Gde je je ta silna voda, od otoplenih glečera, ,,vecitog leda, od kiša, te iz jezera, reka,...
Ni jedan primorski grad nije prijavio da se i jedan nj. deo potopio. Znaci nivo mora- okeana se nije podigao...
Pa gde se dede ta silna voda ????
Vreba iz prikrajka, udarice nas kada se budemo najmanje nadali! Salu na stranu, imaju pravo i oni koji kazu da je uvek bilo ovakvih susa, svakih nekoliko decenija ali se cini da se sve cesce dogadjaju poslednjih godina. Najgore je sto su nas toliko lagali i plasili poslednjih godina da je tesko da im verujemo sada, jer je cilj bio da se proda prica o iskljucivo ljudskoj odgovornosti za klimatske promene sto sigurno nije potpuna istina, i usput fino zaradi na tzv. zelenoj agendi.
Slazem se da je tempo zagrevanja planete nezabelezen do sada, bice dobro ako se ispostavi da su ljudi glavni pokretaci toga inace ne pise nam se dobro. Bilo mi je krivo kad sam kao klinac slusao kako je nekada bilo mnogo snega tokom zime, prababa je cak pricala da su prelazili preko Save zimi peske, dok poslednih decenija nismo imali mnogo srece sa snegom. Svake godine je sve toplije.Da li je "potpuna" istina nije bitno jer je sasvim sigurno da je u najmanju ruku "delimična" istina, budući da iz podataka bez ikakve sumnje proizilazi da postoji naglo ubrzanje koje je počelo negde oko početka industrijske revolucije. Takvo poklapanje vremena je previše precizno da bi bilo slučajnost za uobičajeni tempo prirodnih promena kod kojih prelazni režimi između stabilnih klimatskih stanja traju stotinama hiljada godina, a NE deset ili sto godina, kao sad. Takvo poklapanje i po vremenu (trenutku) dešavanja, kao i ISTOVREMENA pojava previše naglog tempa tih promena je krajnje neverovatno i praktično nemoguće. To bi bio dovoljan dokaz i da nema svih ostalih naučnih dokaza vezanih za fizičke mehanizme koji su uzrok. Naprimer više CO2 u atmosferi jednostavno MORA da ima uticaj na povećanje temperature zbog efekta staklene bašte. To nije nešto o čemu se može diskutovati pošto je elementarni fizički zakon, a oni nikada "ne idu na odmor". To nije nešto što može da se NE desi. Pa ako neko kaže da to ipak nema uticaja na globalnu temperaturu i klimu, onda prvo mora da pokaže gde je taj višak toplote zbog viška CO2 otišao, i kako to da on po njima ne utiče bitno na klimu? Niko to nije uradio, itd. Isto i za sve ostale dokaze klimatskih promena.
Dakle, da li postoji još i neki prirodni proces otopljavanja uz ovaj naš, veštački, je sasvim nebitno jer je ovaj nas dovoljno značajan i sam po sebi, pa je očigledno da se nešto mora uraditi već i samo zbog njega. Ako taj prirodni proces otopljavanja uopšte postoji, pošto neke indicije sugerišu da bi smo bez našeg uticaja na zagrevanje planete ustvari bili u prirodnoj fazi blagog zahlađenja, pa to za sada čak maskira, tj poništava deo otopljenja za koji smo sami krivi.
Ono kad je neko toliko rešen da čak i nakon godinu dana istera svoju malu osvetu da će čak namerno da ručno iskuca pogrešno ime drugog člana, samo da bi mu u svojoj glavi napakostio i vratio. Al dobro...Bandere wrote
,,... A po svemu sudeći, možda već u toku ove decenije i budu isprobane neke metode.... ,,
Da probušimo nos i stavimo po jednu kosku ?
Jan ceng jang isto opao ko Dunav i mnoge dr. reke. Različita geografske regije imaju iste ,,simtome,, pri tome ogromne zaledjene površine nestaju. Logicki bi bilo da se količina globalne tekuce vode povecava a ona se smanjuje.
I na Marsu bila voda na površini a sad je nema
To je istina, zime su prošlog veka bile mnogo jače. Meni su moji pričali kako su se 50ih i 60ih prokopavali prolazi kroz nanose snega u Kneza Miloša. Mislim da bi mogla da se izbunari i poneka fotka. A i ja se sećam zima 90ih, npr 1998. bila je vejavica koja je trajala nekoliko dana. Bilo snega kolko hoćeš. A zadnjih godina budu zime gde sneg u Beogradu ne ostane ni 5 dana. A zato leta sve užasnija. Pa eno i na temi Energetika ljudi okačiše slike mnogih jezera koja su isušena. Svakako, ima tu udela i trošenja akumulacionih jezera radi proizvodnje struje i izbegavanja restrikcija pred aprilske izbore. Ali ima i toga da su padavine slabije a zime mlitavije nego ranije.Bilo mi je krivo kad sam kao klinac slusao kako je nekada bilo mnogo snega tokom zime, prababa je cak pricala da su prelazili preko Save zimi peske, dok poslednih decenija nismo imali mnogo srece sa snegom. Svake godine je sve toplije.