Šta je novo?

Ekologija ...vazduh,voda,buka,zelenilo,...

E sad, upitno je zašto se tako sporo reagovalo, ali i zašto se uopšte zapalilo. Juče nisu bile toliko visoke temperature, pa i predveče. A mediji ćute, kao da se ništa ne dešava. Meni je iz kuće skoro potpuno zaklonjen pogled ka deponiji od krošnji, ali ono što mogu da vidim kroz jedan mali deo jeste gusti beli dim. Oblak nije jer je nisko, a nebo vedro. I ide u pravcu grada.

Trenutno tako duva vetar, promeniće se noćas. Kod mene se ne oseća, čini mi se oko 13 h da sam mogla da osetim miris paljevine, posle ne.

I kod mene je prestalo da smrdi (oko 14h)

@marrecar Verovatno je tinjalo nešto u dubini i nadležni su mislili da to nije ništa strašno jer se već dešavalo. Onda se pojavio plamen i bilo je kasno.

Zaista ne razumem zašto još uvek nije skroz prekrivena celokupna deponija. Zar spalionica ne bi trebalo već da radi?

Sve to oko Vinče mnogo smrdi (i bukvalno i preneseno).

Спалионица још увек није завршена. И ако делује банално, често стаклени отпад може да изазове пожар на депонијама фокусирањем сунчевих зрака, тако је пре пар недеља био пожар на дивљој депонији испод Газеле на НБГ где се запалио пластични отпад због стакленог.

Sa satelita

FB_IMG_1628442821897.jpg

Bez brige budite, država kaže da nije za brigu:

Квалитет ваздуха у Београду је тренутно добар што није био случај целог јутра због дима након пожара који је синоћ избио на депонији Винча, изјавио је Андреј Шоштарић из Градског завода за јавно здравље, и нагласио да је загађење ваздуха било краткотрајно и да концентрације нису биле високе.

Izvor: http://www.politika.rs/scc/clanak/48510 ... atkotrajno

U tom momentu, Beograd je bio obavijen dimom, vidljivost je bila smanjena, građani su se žalili na probleme sa disajnim putevima, a merna jedinica Mostar je pokazivala dobar kvalitet vazduha.

Nećemo valjda verovati našim očima i nosu. Ipak država kaže da je sve u redu.

Upravo došao sa Dorćola (oko 20h). Ono je katastrofa. Em što štipa za disajne organe i oseti se smrat sa sve zaštitnom maskom na nosu, em što se vidi i izmaglica. Trenutno kod mene (Prokop) se ne oseća ništa, ali je zato danas oko 15h bila katastrofa.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=870247#p870247:14qjcjqr je napisao(la):
VeniVidiVici » 08 Avg 2021 20:02[/url]":14qjcjqr]Bez brige budite, država kaže da nije za brigu:

Квалитет ваздуха у Београду је тренутно добар што није био случај целог јутра због дима након пожара који је синоћ избио на депонији Винча, изјавио је Андреј Шоштарић из Градског завода за јавно здравље, и нагласио да је загађење ваздуха било краткотрајно и да концентрације нису биле високе.

Izvor: http://www.politika.rs/scc/clanak/48510 ... atkotrajno

U tom momentu, Beograd je bio obavijen dimom, vidljivost je bila smanjena, građani su se žalili na probleme sa disajnim putevima, a merna jedinica Mostar je pokazivala dobar kvalitet vazduha.

Nećemo valjda verovati našim očima i nosu. Ipak država kaže da je sve u redu.
Ista ta država kaže i da ovo s čime zaprašuju komarce nije opasno po ljude, a mene zabolela glava kada sam se jednom prilikom zatekao na Bulevaru, a avion nadletao i zaprašivao baš taj deo gde sam bio.

Mene užasava kad vidim te ljude koji zaprašuju komarce da to rade bez ikakve zaštitne opreme, kao i ovde slike sa deponije isto radnici koji saniraju tj gase bez opreme.

Sada u 21h, Zemun, smrdi i dalje na paljevinu i vidi se izmaglica...

Требаће бар 4-6 дана да се пожар потпуно угаси.

.... Nećemo valjda verovati našim očima i nosu. Ipak država kaže da je sve u redu....

Djilas bre ... :lol: :lool: :lol:

isto kao kad je jedno jutro Baba ljutito pitala unuka
-Odkud sad svuda po stanu ovoliko praznih i razbacanih konzervi piva , kad sam pre spavanja sve cakum pakum sredila :shock:
Unuk onako mamuran jedva progovori
- Djilas baba, Djilas...
a baba reče
-Aaaa ...
i mirno ode :lool: :lol: :lool:

Zovite u koloniji.
Radikalski kvislinzi vam vladaju.
I vi hocete cist vazduh?

Na toj deponiji treba da dezura nekoliko vatrograsnih vozila, preko cim temperatura predje odredjenu granicu.

Iz Panceva se vidi lepo veliki sstub dima iznad Vince.

Beogradska urbana omladina odjednom ne razume "kako je to moglo da se desi". Idite u Nigeriju, da vidite i po mirisete. Tamo je to normalno. Srbija je danas kao Nigerija i ostale postkolonijalne zemlje.

Fascinantno je kako su se Beogradjani primili na prostu seljacku, radikalsku foru "svuda su pozari, pa i u Beogradu".

Jeste, Beogradjani su krivi za sve i Beogradjani jedini glasaju za pogresne. :kafa:

Jes' video ti interjvu sa jednim od onih sto su pre mesec dana davali paradajz dzabe iz protesta? Onaj sto je rekao "Mi protestujemo zbog akcije drzave ali verujemo i volimo Predsednika Vucica". Epa, neverovao ili da - nije bio Beogradjanin. Koliko god ti voleo i zeleo da sve lose sto se desava u Srbiji prikacis Beogradjanima.

Usput, jel si ti ikad ista uradio sto je bilo u tvojoj moci da sprecis sirenje vlasti tih "radikalskih kvislinga"? Jel si makar izasao i glasao protiv toga? Ili ni toliko nisi kurblom mrdnuo a drzis svima lekcije o radu i patriotizmu?

Pa on ti je jedan od ovih što ih spominješ, samo u kontra smeru. Na sva usta kuka protiv predsednika, a ovamo se zalaže za korišćenje taxija, koji je pod upravom istih tih na koje se žali.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=870378#p870378:u1hl2llp je napisao(la):
Bender Rodriguez » Pon Avg 09, 2021 4:36 pm[/url]":u1hl2llp]

Usput, jel si ti ikad ista uradio sto je bilo u tvojoj moci da sprecis sirenje vlasti tih "radikalskih kvislinga"? Jel si makar izasao i glasao protiv toga? Ili ni toliko nisi kurblom mrdnuo a drzis svima lekcije o radu i patriotizmu?

Naravno da jesam.
Uz to se smatram kompetentnim da drzim lekcije.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=870392#p870392:1md8zepv je napisao(la):
Bender Rodriguez » Pon Avg 09, 2021 6:05 pm[/url]":1md8zepv]I veruje da ce taksisti i advokati da spasu srpski narod...

Taksisti i advokati su preduzetnici.
Ne zive od drzave.

Niti je tačno da oni ne žive od države, niti su to grupe koje će sutra kobajagi da se bore za tvoje interese i opšte dobro.
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=870423#p870423:m08cw5ov je napisao(la):
MC_ » Pon Avg 09, 2021 9:17 pm[/url]":m08cw5ov]
Naravno da jesam.
Uz to se smatram kompetentnim da drzim lekcije.
Svaka čast.
I kako ide s tim lekcijama? Šta si do sad postigao njihovim deljenjem? Koliko ljudi si inspirisao da bilo šta promene, a kamoli da krenu u revolt i reforme društva?

Проф. др Бранимир Јованчићевић: Цела држава нам изгледа као контејнер; Удар на Макиш потпуно необјашњив, он је бисер Београда, јер се ту налазе велике резерве квалитетне воде

Животна средина је у Србији потпуно девастирана и запуштена. Не зна се шта је горе: да ли ваздух у зимским месецима, воде наших река и језера, јавне површине затрпане комуналним отпадом или земљиште које посредно загађујемо, истиче у разговору за дневни лист „Нова“ проф. др Бранимир Јованчићевић, професор Хемијског факултета. Анализира и једно од горућих еколошких питања у Србији, отварање рудника Рио Тинто, али и упозорава да је то само један од многобројних проблема у заштити животне средине.

Vrh