Blade
Advanced
- Učlanjen(a)
- 24.11.2015.
- Pohvaljen
- 1.643
Ljudi sa 10 lica, ima svuda i u svim sferama, ne znam zasto te to cudi. A to sto si ti naveo nije liberalno roditeljstvo, vec bavljenje svojim detetom. U svemu mora da se nađe balans, pa i u vaspitavalju deteta. Ne postoje paradigme po kojima se vaspitavaju deca, posto su sva deca, kao i svi ljudi, različita. Ne valja ni liberalno, ni radikalno. Ako si liberalan, to pređe u anarhiju vrlo lako, a posle teško nazad. Ako si radikalan, uteraš detetu strah u kosti, stvoriš nepoverenje i posle se cudis kako dete krije sve od tebe. Kao sto treba graditi odnos sa svojim supruznikom, treba graditi odnos i sa svojim detetom. Dete mora da ima poverenja u svog roditelja, a za to taj isti roditelj mora da se pobrine. Sa detetom nikad ne mozes biti drug, to je jasno. Smatram da roditelj treba da bude strog, ali da ne sme da dodje u situaciju da njegovo dete nema poverenja u njega. To je tesko izvesti, ali nije nemoguce i zato je potrebno baviti se detetom.
Meni su npr. smesni roditelji koji se cude normalnim stvarima. Tipa, oboje su pusači, puse kao varioci i nađu detetu srednjoskolskog uzrasta cigare u torbi. I onda kao padaju u nesvest i slične stvari. Pa kakav primer si mu dao, dete je takvo. Ja razumem da se tome cude dvoje ljudi koji su sportisti, ali da se tome cude dva okorela pusača, to mi nije rezonski.
Meni su npr. smesni roditelji koji se cude normalnim stvarima. Tipa, oboje su pusači, puse kao varioci i nađu detetu srednjoskolskog uzrasta cigare u torbi. I onda kao padaju u nesvest i slične stvari. Pa kakav primer si mu dao, dete je takvo. Ja razumem da se tome cude dvoje ljudi koji su sportisti, ali da se tome cude dva okorela pusača, to mi nije rezonski.