Ambassador":2yclm163 je napisao(la):
Bilo šta dodati bilo bi suvišno. Osim, možda (bez namere da uvredim jovanovm-a) jer propusti se događaju, pa samo da pridodam:
SVI NAVEDENI PROJEKTI SU ZAPOČETI PRE ĐILASA, ŠTO ZNAČI DA SU I SVE POTREBNE PARE TADA OBEZBEĐENE
Postoji ogromna razlika od obezbeđivanja para, projektovanja, zamišljanja, planiranja....... i -
REALIZACIJE PROJEKATA. Snage, volje i mogućnosti da se nešto stvarno izgradi i napravi. Tu je Đilas lično zaslužan za nekoliko projekata (Gazela, Pančevac, BG obilaznica, BG Voz, Most na Adi, rekonstrukcija ulica, vrtići (IMA osetne razlike već nakon par godina)).
Takođe nešto gde i pored velikog zalaganja nije imao uspeha, su uvođenje komunalnog reda (jer je policija potpuno nesposobna za ikakva zemaljska dela) i poštovanje javnosti rada i demokratskih pravila igre. Đilas je autentični autokrata i forsira tu svoju jednosmernost baš preterano.
PS: Znam da će odmah biti komentara za BG Voz, obilaznicu i pančevac, ali setite se koliko je bilo priča od strane republike (Velja Ilić, Mrka...), koji su zapravo 100% nadležni, o palamuđenju, projektovanju, obezbeđivanju para i šta ja znam, a Đilas je jedini izboksovao neki stvarni novac, i samo zahvaljujući gradu urađena je I faza za Pančevac, Gazela pokrenuata sa mrtve tačke, BG voz profunkcionisao i pored saplitanja ŽS, i urađen mali deo poluprofila obilaznice, isključivo zahvaljujući Đilasu.
PPS: NA nekoj ranijoj strani o ocenjivanju gradskih vlasti sam davao samo minuse, a volim da hvalim isključivo kada neko napada i to onako skroz hejterski, crno belo.