Šta je novo?

Dragan Djilas

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kraj jednog vremena....

vucko":k6trzinh je napisao(la):
On ide za premijera na izborima,a novi kandidat za gradonacelnika ce biti predsednik gradskog odbora DS-a koji ce se znati na prolece-ili Sapic ili Djelic.Tipujem da ce Sapic da pobedi.
U prvom delu si 100% u pravu, a mislim da grešiš za gradonačelnika... Trebalo bi Željko Ožegović (ex predsednik GO Novi Beograd) da "upadne" na tu poziciju.

Cuo sam za ozegovica,ali nece biti tako,promenjen je plan,sapic je sada favorit.Ozegovic ce verovatno ici za predsednika skupstine grada.

Licno sam upoznao ozegovica jer sam delio sobu u bolnici sa njegovim sinom pre 5 godina i moram priznati da je covek fenomenalan.Prosto da ne poveruje da je covek u toj stranci.

Dok za sapica sto se tice bavljenja politike nemam reci...

Evo ga jos jedno priznanje za gradonacelnika, Nazalost vest nije moguce komentarisati (a i sto bi komentarisali).

Priznanje gradonačelniku Đilasu

24. 01. 2011. - 17:12h
Ministar zdravlja Republike Srbije Tomica Milosavljević urućiće sutra priznanje gradonačelniku Draganu Đilasu za izuzetan doprinos i brzu i efikasnu reakciju Grada Beograda u primeni Zakona o zaštiti stanovništva od izloženosti duvanskom dimu.

http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/231276/Priznanje-gradonacelniku-Djilasu

p.s Tomica se vratio iz Nemacke , nisam u toku, a nepise u tekstu ( ili gradonacelnik ide kod njega)?

KošarkaNaslovnaVestiLivescore
SUBOTA 9.04.2011 | 12:32
Đilas zvanično kandidat za čelo KSS
IZVOR: B92, VEČERNJE NOVOSTI
Delegati Skupštine poslali su potpise podrške Draganu Đilasu, čime je on zvanično postao kandidat za predsednika Košarkaškog saveza Srbije.

Sledeći korak predviđa da kandidat, u periodu od 11. do 13. aprila, podnese plan i program, kao i spisak saradnika u Upravni odbor.

Prema Statutu KSS, potrebno je najmanje sedam potpisa skupštinskih delegata za ulazak u izbornu proceduru.

„Nisam brojao, ali dobili smo znatno više delegatskih potpisa za kandidaturu gospodina Đilasa, od minimalnih sedam“, rekao je generalni sekretar KSS Zoran Gavrilović, „Do zaključnog roka u ponedeljak, verovatno će podrška biti još brojnija“.

Već se zna da će potpredsedničko mesto, ujedno i resor muške košarke, pripasti Dejanu Bodirogi, dok bi ostala zaduženja predviđena Statutom trebalo da pripadnu Dejanu Tomaševiću (takmičenje), Jelici Komnenović (ženska košarka) i Aleksandru Bijeliću (marketing i finansije). Generalnog sekretara, posle završenih izbora, imenuje novi predsednik.

„Ukoliko se desi da ne dobijemo u roku spisak saradnika, Izborna skupština KSS, zakazana za 18. april, morala bi da bude odložena“, dodao je Gavrilović.

Članovi Skupštine su: Lazar Pantelić, Aleksandar Maksimović, Darko Jovičić, Petko Popović, Dušan Ćetojević, Goran Banjanin, Zoran Blažić, Goran Krstajić (KS Vojvodine), Dejan Dimitrijević, Nebojša Čović, Mlađan Šilobad, Goran Trivan, Dragan Gačić, Milan Lakić (KS Beograd), Duško Đukanović, Dobrilo Jojić, Sreten Đurić (Zapadna Srbija), Siniša Jovanović, Miloš Jovanović, Andrija Kleut, Goran Lazić (Centralna Srbija), Zoran Živković, Miodrag Radović (Istočna Srbija), Vule Vuković, Miodrag Kostić (Južna Srbija), Ivan Knežević, Aleksandar Radović (Raško-kosovski region), Zoran Biorac (Udruženje klubova KLS), Jadranka Ćosić (Udruženje klubova Prve ženske lige), Dušan Ivković (Udruženje trenera), Ilija Belošević (Udruženje košarkaških sudija).

info sa - http://www.b92.net/sport/kosarka/vesti.php?yyyy=2011&mm=04&dd=09&nav_id=505082

ko mu je protivkandidat ?

Samo zamisli ustanes ujutro, odes na kiosk, a na naslovnoj "Zurnala" velikim masnim slovima: "Sastali se predsednici kosarkaskih saveza Srbije i Crne Gore - Dragan Djilas i Milo Djukanovic" :D

Salu na stranu, stanje u kosarci je alarmantno, a buduci da u Srbiji nista ne moze da uspe bez politicke pozadine, onda se sve ovo mozda ispostavi i kao dobro resenje. Prica se cak da je Djilasov mandat orocen do kraja OI 2012, nakon cega ce kormilo prepustiti Bodirogi (the god himself), koji ce mu na pocetku biti desna ruka u KSS-u.

http://www.b92.net/sport/kosarka/vesti.php?yyyy=2011&mm=04&dd=13&nav_id=505917

sreda 13.04.2011 | 12:59
Dragan Đilas saopštio tim
Izvor: B92

Dragan Đilas u sredu je objavio saopštenje u kojem je istakao da je sa zadovoljstvom prihvatio podršku košarkaške javnosti da se kandiduje za predsednika KSS.

U skladu sa Statutom Saveza, Đilas je predložio četvoro potpredsednika: Anu Joković, za žensku košarku, Dejana Bodirogu, za mušku košarku, Dejana Tomaševića, zaduženog za takmičenja, i Vuka Mitrovića, za finansije i marketinga.

„Ovaj tim ljudi, zajedno sa još četiri člana Upravnog odbora koji će biti izabrani ispred rediona uradiće sledeće:

- obezbediće sve organizacione i finansijske uslove neophodne za normalan rad Saveza.
- vodiće brigu o svim muškim i ženskim košarkaškim selekcijama Srbije.
- posvetiće posebnu pažnju radu sa mlađim kategorijama, što je osnovni preduslov da košarka ostane srpski sport broj jedan.
- omogućiće nesmetan razvoj ženske košarke i stvoriti uslove da i ženske reprezentacije budu u rangu svojih muških kolega. Z tome ćemo se pre svega rukovoditi principom da što više žene same odlučuju o svim pitanjima povezanim sa ženskom košarkom.
- pokrenuće niz akcija kako bi košarka postala što prisutnija u školama i među mladima gde god oni u Srbiji živeli“.

„Pored ovih pet ciljeva koje ćemo sigurno uspešno realizovati, rukovodstvo Saveza će učiniti maksimalne napore da omogući razvoj istorijski utemeljenih košarkaških centara širom Srbije, jer su oni oduvek bili baza srpske košarke i rasadnik talenata zahvaljujućikojima smo uz vrhunske trenerske stručnjake postali svetska košarkaška velesila. Dalje podizanje kvaliteta stručnog rada obezbedićemo kroz nastavak saradnje sa Udruženjem košarkaških trenera Srbije i realizacijom zajedničkih edukativnih projekata“.

„Upravni odbor Košarkaškog saveza i ja kao predsednik uradićemo sve što je u našoj moći da obezbedimo što bolji položaj klubovima, počev od izgrade modernog registracionog pravilnika do podrške samostalnoj domaćij košarkaškoj ligi u želji da ona bude punopravni član ULEB-a. Učinićemo sve da svi najvažniji faktor u našoj košarci, bez obzira koji klub predstavljaju i vole, budu deo jednog velikog tima koji ima samo jedan cilj – prosperitet naše košarke. Nadam se da će ovakav pristup, koji je već prisutan kod pojedinaca, postavi zajednički za sve i da ćemo uz takav pristup izbeći i neke ružne scene i događaje kojima smo bili svedoci“.

„Siguran sam da tim potpredsednika koji sam predložio – Jokićeva, Bodiroga, Tomašević i Mitrović, zajedno sa svim ljudima kojima je uspeh srpske košarke na srcu uz jedan veliki rad garantuju dalji prosperitet našeg nacionalnog najtrofejnijeg sporta“, kaže se u saopštenju Dragana Đilasa.

Izbori za predsednika Košarkaškog saveza Srbije biće održani 18. aprila.
Znam da će Dilasov mandat doneti promene i rezultate.
Sa druge strane, jako gorak ukus ostavlja činjenica da bez visokih funkcionera političkih partija sa po 55 dodatnih funkcija ne može ništa se pomeri u ovoj državi.

Takodje Reljo.A ne bi se ni on tu angazovao da ne bi da juri politicke poene jer novaca ima dovoljno i bez toga.

Rešio je sve probleme u Beogradu, pa sad ima malo slobodnog vremena da popravi i stanje u košarci. Pošto je već u svojim tridesetim zaradio stotine miliona evra, to nam je dobro osiguranje da sigurno nece krasti, odnosno da nije tu zbog novca. Možda je on naša velika šansa i treba da razmislimo da ga odmah postavimo za šefa države. Bolje da to uradimo odmah sami, da ne mora da nas preko svojih medija ubeđuje, a mozda neka nagrada onda ostane i za nekog drugog. :kafa:

vucko":xq44kq9m je napisao(la):
Takodje Reljo.A ne bi se ni on tu angazovao da ne bi da juri politicke poene jer novaca ima dovoljno i bez toga.
nisam cuo josh ni za jednog domaceg "privrednika" koji u svom rechniku ima rech dovoljno. Ne juri on ni te politicke poene da bi jednog dana mogao da se upozna sa Karlom Bruni :)

I ja mislim da rec dovoljno kod nas ne postoji, mada je i preko retka sigurno. :|
[video]http://www.youtube.com/watch?v=eglK3oUYuw0[/video]

Djilas sutra ujutro gost "Kaziprsta" na RTV B92. Mada, imajuci u vidu situaciju u zemlji, sumnjam da ce mnogo pricati o voljenom nam gradu...

To htedoh i ja reci.Ali dobro,samo nek pomene jednu recenicu o metrou,da vidimo sta on kaze o toj prici.

Imajuci u vidu da je "Kaziprst" sa Tomom bila polucasovna varijacija na pitanje "Sta spremate za subotu" i odgovor "Ne mogu da vam kazem", ocekujem sutra slican Q&A set na foru "Da li cete raspisati vanrtedne izbore?" - "Izbori ce biti kad im bude vreme"....

Nazalost, gledano iz perspektive medija sa nacionalnom frekvencijom funkcija gradonacelnika je samo predigra za "big league", akcenat ce biti pre na zamenik predsednika DS-a, nego na prvi covek grada Beograda.... I dok se tako u krug bavimo ttime "ko je sta kome i o cemu rekao" (90% vesti u Srbiji), ignorisemo da se bavimo time "ko je sta uradio" (mizernih 10-ak % sadrzaja vesti)....

Đilas je kazao da se rade ozbiljne pripreme za gradnju Metroa i ja mu verujem ,sve što je obećao od velikih projekata do sada je ispunio, ali interesantno da nijednom rečju nije komentarisao Francuze niti ugovor koji je potpisan u Parizu.. :kafa:

Djilas zna za ugovor za Francuzima i "odobrio" ga je, tako da nema brines, il' ce Francuzi graditi metro, ili ga nece biti uopste.

hazard":1a19flbb je napisao(la):
Djilas zna za ugovor za Francuzima i "odobrio" ga je, tako da nema brines, il' ce Francuzi graditi metro, ili ga nece biti uopste.
a po kojoj ceni?

Inace pre neki dan sam cuo sledecu informaciju. Sadasnja zena Djilasa, a tada mu je bila ljubavnica je nepropisno parkirala automobil. Pauk joj odnese kola, i onda Djile dodje do servisa i naredi im da ga vrate gde su ga i pokupili. Policajac opet naredi da ga pokupe, a Djile opet isto. A sve u tome da to ide na stetu parking servisa da bi bio prodan. Kako se taj covek ne plasi samo tih glasina koje kruze? Bahato se ponasa a to ce mu bas doci jednog dana glave. Moc je cudo. Ako je toliko mocan, mogao je bas zbog tolike moci i novca da plati parking servisu. id***. Inace to za prodaju parking servisa, je taj moj ortak samo prokomentarisao, nije aplaudirao da je Djile bas zbog toga to i uradio. Inace tu informaciju je cuo od ortaka koji je bio prisutan kada se to desilo.A radi u parking servisu. Sad zaboriavio sam bas do detalja celu pricu, ne znam da li mu je i pretio otkazom. Nisam siguran.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh