Šta je novo?

Dragan Djilas

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nisam reko da je bolje da su uludo ulupali pare ,i naravno da je dobro nesto kad se uradi nesto pozitivno
Ja sam iso u osnovnu skolu koju su podigli francuzi ormarice smo imali u startu u skoli za knjige i patike koje su se nosile u skoli i na fizickom ali niko nije imao potrebe za 2 kompleta knjiga ,Da li drzava treba da obezbjedi udzbenike svim osnovcima naravno da treba
Mnoge stvari su radil na precac a to ce raditi i drugi zato sto niko negleda dalje od svoje 4 godine mandata uto smo se ja mislim uvjerili u raznim oblastima

bojane grad ne treba da se bavi populističkim merama tipa bebi klub, pomoć penzionerima i slične gluposti. grad treba da pravi infrastrukturu.

Medju svime navedenim tu su i projekti u infrastrujturi.

Most na adi, pristupne saobracajnice, prosirenje savske, bulevar, nemanjina, kralja milana, obnovljen tramvajski most, obnovljen vozni park tramvaji, autobusi, trolejbusi, gradi se kolektor, dosta glavnog cevovoda je zamenjeno, kotlarnice su renovirane pa je sada grejanje mnogo stabilnije, most ka obrenovcu priveden nameni za saobracaj, most zemun borca, dogradnja pristupne petlje most za pancevo, pomoc u sanaciji fasadam liftova, krovova.

I ne vidim sta je toliko lose da pomazes svojim sugradjanima u vidu bebi kluba ili pomoci deci, predskolskim ustanovama,... Taj novac nije prevelik a cinis socijalno odgovornim grad. Kao i sve drugo i ovde mora da postoji raznolikost i umerenost, jer grad cine i ljudi a ne samo infrastruktura.
Sta palma radi u jagodini? Pa nesto ne vidim da mu rejting pada, a pare daje na putovanja, ljubavne sastanke, zirafe, vodene parkove,...

loše je, mnogo je loše. toliko je loše da mislim da to ne mora da se objašnjava.

ako misliš da je palma političar za primer onda nije ni čudo što to isto smatraš i za đ.

Primer palme = populizam SPS , SNS isto pakovanje => jos veci populizam i cirkus gde god dodje SNS.

Otvoris novine kurir, press, okrenes pink, rts,.. pogledas vucica i vidis kako covek sve zna, a rezultata nigde. Drzava se zaduzila za godinu dana vise nego za proteklih 5 godina.
Jat preimenovan u novu firmu, sve dugove preuzela srbija, ulozila svoj depozit za erbas avione, ulozila nov kapital za lizing privremenih avina, polovinu kompanije poklonila etihadu i to je jedini uspeh arapa, a da uspeh je i taj sto je princ arabije srusio hotel u centru kopaonika kako bi gradio platu koju ce mozda iznajmljivati, dok je kostic veleizdajnik sto je dao velike pare da kupi, a nakon toga i renovira grand i konake kako bi mi imali gde da odmaramo.

Ako neko ima o necem korisnom da diskutuje, kao sto su neki planovi, projekti vrlo rado cu nastaviti diskusiju, u protivno besmisleno je da se prepirem sa vama u nedogled.

Onaj ko hoce da veruje da je sve lose njega je tesko razuveriti. Imam osecaj da pricam sa mojim dedom koji je bio zagrizenik SPS-a i kome je ta stranka bila bog svega na sveti i verovao je sta god bi mu rekli.

Vi imate pravo da verujete svemu sto vam neko kaze, mada moje misljenje je da gresite i da je prethodna vlast bila najbolje sto je u tom trenutku postojalo na politickoj sceni. Ovim bi i zavrsio diskusiju sa moje strane u ovoj temi

Entuzijazam nekih ovde povodom ovih ''novih'' me je prilično nasmejala.

Nismo mi te sreće pa da recimo žvimo u nekoj normalnoj zemlji, gde dobar deo populacije ni ne zna imena većine političara i funkcionera.

Naša neka neobjašnjiva želja da neku političku ličnost uzdižemo na nivo božanstva, u mnogome svedoči o krahu našeg društva, institucija i pravnog sistema.

Meni pripadne muka kada čujem ili pročitam vesti tipa ''Vučić hapsi'', a pre toga smo imali Tadić vodi u evropu ili slično.

Samo tamo gde ne postoji uređeni pravni i politički sistem preovlada kult ličnosti.

Skoro uvek je dobra stvar da sa vremena na vreme dođe do promene vlasti, da se stvari malo zatalasaju što bi rekli, da neki novi stvarno dođu.

Ali me jeza hvata što trenutno vladajuća stranka koja se hvali sa najvećim članstvom u Srbiji, nije bila u stanju da nađe neke kvalitetne, obrazovane i stručne kadrove.

Pružila im se prilika sa tolikom podrškom u javnosti da urade neke veliki stvari kako u Srbiji tako i u BG, a šta su oni uradili, koji su im to novi kadrovi!?

Ja sam se naježio kada sam video da su ''reciklirali' Čovića, heeeeeeeeeeeeeeeeeej Čovića. Na državno nivou ista stvar, u politički život vraćaju Vulina, pa gde je tu mozak!?

I onda shvatiš da moraš da prekrstiš prste i da se kao običan građanin samo nadaš da ovi ''novi'' neće biti gori od starih, a tebe realnost demantuje na svakom koraku.

Ono što mene brine jeste biračko telo pojedinih stranaka, odnosno njihova predanost pojedinoj partiji. Imamo jednu nenormalnu situaciju gde se zna da je 90% biračkog tela recimo SNS protiv EU, dobar deo njih je i protiv trenutnog načina rešavanja pitanja Kosova, ali to očigledno njima ne smeta.

To slepo praćenje političkih vođa je nešto što će nas skupo koštati u budućnosti.

Kostic nije dao pare odma h evo ti sta covjek kazze kako je to uradio u drugarskoj ekonomiji
Miodrag Kostić ništa od države nije kupio za pare. Sve za nulu. Imao je svoju poziciju i zaštitu Demokratske stranke. Na primer, veštak je posle bombardovanja zgradu CK na Novom Beogradu, danas poslovni centar "Ušće", proglasio statički nestabilnom i za rušenje. Međutim, Kostić je izlicitirao, ali nije platio ni dinar od svojih para. Kasnije je angažovao drugog veštaka, koji je rekao da zgrada ne mora da se ruši. Skinuo je aluminijumske prozore, liftove, oplate, ploče i oljuštio celu zgradu, utovario skinuto na kamione, prodao i platio prvu ratu, a posle toga preprodao objekat. "Geneksove" hotele je isto izlicitirao i dozvolili su mu da uđe u upravljanje hotelima pre nego što je platio prvu ratu. Na početku sezone je počeo da upravlja hotelom, a na kraju sezone je, iz prihoda hotela platio prvu ratu. O šećeranama da i ne govorim.
http://www.novosti.rs/vesti/naslovna...od-svojih-para

Ako hocete da politika bude drugacija morate da udjete u nju... A ne srpski da kritikujete sa strane... ;)
Ako ste previse "moralni" onda dajte svoj porez nemoralnima... :D

Feanor":1r46x897 je napisao(la):
Ako hocete da politika bude drugacija morate da udjete u nju... A ne srpski da kritikujete sa strane... ;)
Ako ste previse "moralni" onda dajte svoj porez nemoralnima... :D

Zašto misliš da mnogi ''moralni'' nisu pokušali da uđu u politički život, problem je samo u tome što nisu sigurno daleko stigli u tome, nazovimo to prirodnom selekcijom u političkom životu.

E sada ako si Feanore zainteresovan da sam osnuješ neku političku stranku, izloži program i ukoliko si kao ličnost na mestu imaš moj glas. :mrgreen:

A mogli bi da osnujemo Beobuild stranku, ambicije za početak bi nam bio Beograd, a ko zna, danas, sutra možda i cela Srbija. :gobb: :mrgreen:

Kako ne bismo po imenu otvarali posebnu temu za svakog No 1, treba je preimenovati u GRADONACELNIK
kako bi smo pratili predloge i poteze vezane iz nj. kancalarije za izgradnju Bgda :)

Pa Bivise, onda je problem sto se malobrojni moralni nasli u mnogobrojnim nemoralnim... :)
To mu onda dodje presek nacije. Tesko nama ako je tako...

Ja se ipak nadam da gomila moralnih ljudi jos ne shvata da politika treba da bude nesto normalno i sastavni deo naseg zivota. Od rada u skupstini stanara i mesnoj zajednici do visokih pozicija u strankama...

Politika je ozbiljan posao, koliko god nama to izgledalo smesno. I ne smatram da sam sposoban da sam nesto osnivam. Ali to ne znaci da negde ne mogu da odem i da pokusam da uticem u okviru mojih mogucnosti... Bitno je ne odustati, jer shvatimo, sve sto imamo danas jeste prosek nasih energija, pozitivnih i negativnih.

Bitno je reci da mnoge energije mogu preci iz negativne u pozitivnu samo promenom ugla gledanja... Recimo meni je mnogo pomoglo to kad sam shvatio da od pljuvanja lopova nema nista, jer oni redovno meni i dalje uzimaju porez i odlucuju sta ce sa mojim parama...

Takodje, od divljenja evropskim pravilima, redu i radu, nema nista ako to ne postujes u sopstvenom dvoristu... Meni je stvarno smesno kad vidim neke evrofanatike kako nadogradjuju potkrovlje i terase, kace klime gde hoce, pljuju po ulici, ostavljaju djubre po autobusima, rade na crno, ne mrdnu dupetom da nesto promene, nece da daju pare za skupstinu stanara, da zaliju drvo ispred zgrade, ali znaju da kukaju... Eh taj srpski specijalitet... A onda pobegnu od porodice, zavicaja, prijatelja, jezika da bi otisli da za tezak rad zive u uredjenom sistemu. Umesto da uredjen sistem stvore u svom prirodnom orkuzenju...

bojan87":v1khkout je napisao(la):
mada moje misljenje da je prethodna vlast bila najbolje sto je u tom trenutku postojalo na politickoj sceni.
Управо је ово и највећа трагедија. Ако је Господин Ђилас најбоља опција, боље да "ставимо катанац" и запалимо сви из земље за сва времена. Управо због оваквог става великог процента Београђана, Ђилас је постао толико бахат и саможив. Мислио је да је несмењив и да ће му раја вечно веровати јер се боји мита о "мрачним деведесетим" и током дугог мандата фактички приватизовао Београд који је постао полигон за рођачке послове од папира за штампач до реконструкције улица.

Указао бих ти на то да управо људи са ставом попут твога и јесу најодговорнији за стање у коме се налазимо. Направили сте атмосферу да су одређене политичке опције без алтернативе, а када неко нема конкуренцију ... па знамо како се монополисти понашају. Власт треба да буде смењива и да се осећа тако, јер једино тако је под сталним притиском и контролом да ради.

Pa evo Vucic je na celu drzave vec godinu ipo dana i nista svetlo u tome ne vidim, ispravi me ako gresim.

Glavni ciljevi vucica su bili i ostali.

Borba protiv korupcije - korupcija cveta i sve vise se povecava
Borba protiv kriminala - uhapsen miskovic radi farse, optuzbe klimave ispostavice se da ce srbija njemu placati na kraju - kriminal u vecini gradova u punom cvatu, zandarmi ubijaju po gradovima, policija hapsi ljude koji prijave nelegalno parkiranje, karaburma postaje bronks posto svake veceri neko bude izboden a pocinioci ne sankcionisani - dileri droge sprovode svoja pravila i zakone policija u tome ucestvuje
Smanjivanje zaposlenih u javnom sektoru - za godinu ipo dana broj zaposlenih se povecao
vanstranacko zaposljavanje sa referencom - zaposljava se iskljucivo po partijskoj liniji sa malo ili bez imalo konkursa
Dovodjenje strucnjaka i ne stranackih licnosti na cela javnih preduzeca - svi su valjda to zaboravili
Postavljanje strucnih ljudi na celo vlade - mladi i neiskusni ljudi vode sektor finansija dok se u stranim zemljama time bave timovi sa decenijskim iskustvom, reciklaza ministara iz 90tih koji su se vec dokazali kao neuspesni.
Problem nasilja u sportu i sportskim manifestacijama - kulminacija decenije
Dovodjenje stranih investitora - uz preuzimanje duga i veceg deo obaveza dosao Etihad, za ostale vece investicije nisam cuo mada ni ovo od etihada nije bog zna kakva investicija.

Glavni pokretac promena kosovsko pitanje - kosovu u vecoj ili manjoj meri direktno ili indirektno priznata nezavisnost
Obecanje dato tokom izbora da ce se otkriti odakle dolaze dzakovi sa listicima nikada nije pokrenuto ( smatram da su sami iscenirali to )

Hoces jos da nabrajam zbog cega smatram zasto je lose izabrati SNS i SPS ? I ja bih voleo uredjenu zemlju i zbog toga smatram da je idalje najbolji izbor neka od demokratskih stranaka.

У свему што си написао ја једино лоше видим то што се не мичемо нигде ни на боље, ни на горе, али рећи да је данас горе него пре годину дана ... то је смешно. Све што си таксативно навео се није почело дешавати од доласка СНС-а на власт већ много много раније и све то није зауставио ни ДС за чак 8 година власти.

Волиш да помињеш Етихад, а то није ништа другачија инвестиција од ДС-ове Фијат-Застава приче.

Ништа није горе?!

- Вучић је укинуо преостале институције Србије на Космету
- Јавно и делима се одрекао народа на Космету
- Његова агентура је под претњом терала народ на гласање.Имамо случај једне труднице којој су претили укидањем социјалне помоћи
- Потписали су Бриселски споразум који недвосмислено руши уставни поредка Републике Србије
- Слобода медија је додатно смањена
- Председник Србије је рекао да клечи пред Муслиманима те да су за њега Срби из Босне Босанци што је током два века наметања те нације Србима била незамислива изјава
- Премијер је понудио место "Косова-у" у УН (класичан спин,уплашим народ потпуном издајом пре него што направим мало мање срање)
- Само деловање Вучића са места потпредседника владе је противуставно
- На ојађену српску касу се накачио нови талог партијских пацова,овог пута из назадњачког табора
- Криминалци попут Дробњака су враћени на функције да нам размонтирају остатке грађевинске индустрије и напуне страначку касу
- Криминалци који су хапшени су хапшени само у циљу диверзије због издаје
- Коруција је наставила да цвета
- Привреда је наставила да пропада
- Млади су наставили да беже
- Нове границе квислиншког деловања су пређене

Исти правац деловања које су имале претходне гарнитуре лопова и издајника на власти али никад интензивнији. Слобин министар пропаганде је досегао неслућене границе уништавања Србије.

Ne treba zaboraviti da prva stvar koju je predsednik srbije uradio jeste da pomiluje zatvorenike, te danas svakog drugog dana citamo o ubistvima, silovanjima i provalama koji cine ljudi koji su tim pomilovanjem pusteni na slobodu.

Ako ne shvatate da vas vucic zamajava kako bi postigao svoje ciljeve i ciljeve zapada grdno se varate.

Једини разлог зашто су ови засели на власт је у томе што су жути на челу са Тадићем потрошили сав свој издајнички потенцијал.Да је којим случајем Тадић радио ово што су Вучић и Тома давно би се народ обрео на улицама. Тома и жвалави гебелс су добили гласове причом како неће потписати ништа штетно по Србију а Дачић неким фантазијама о томе како би се он наводно супротставио западним политичарима. Видели смо како је било у пракси.

А оно што је најгоре од свега Слобин мали Гебелс је себи изградио култ личности па је преко ноћи постао дипломата,генерал,инжењер,економиста,архитекта,урбаниста,дб-овац,новинар и мајка. Слично је било и са Слобом почетком 90их...

Ја и даље не видим по којој ставци је било шта горе него раније ...

Као што се види из приложеног,за класу су већи издајници од претходника.

Delija, ostali, udjite u politiku, skinite rukavice... Lako je pricati...

Ne branim ni jednog politicara, ali ti novi izdajnici i zuti lopovi svojim kradjama i prevarama na izborima osvajaju pozicije potpisa kojim barataju nasim novcem... Mozemo mi o njihovom postenju i idajnistvu i prevarama na izborima do sutra, jos deset godina... Od price nema nista, svi su isti u politici... Poenta je u promeni sistema a to ne moze van sistema... Moraju hiljade (samoproglaseno postenih) da udju i promene prosek u strankama, da vrse pritisak, menjaju ambijent... Potom sledi jacanje institucija, koje ce da traje bar 10 godina, pa tek onda mozemo da pricamo o manje kradja na izborima, i cuvanju ustava...

Delija":mt6lyd0u je napisao(la):
Као што се види из приложеног,за класу су већи издајници од претходника.
Апсолутно не. Из приложеног се види да је у случају спољне политике на сцени наставак исте политике коју је водио ДС. Да је ДС остао на власти, све потезе спољне политике које је учинила нова влада учинила би и та са ДС-ом на челу, јер се комплетна спољна политика води према западној агенди.

Приметно је да се после посете САД-у однос нове владе према тачкама спољне политике променио постепено за 180 степени. Очигледно је у питању жестока уцена из центара моћи. Лично ми се не свиђају ти потези које си таксативно навео, али сам свестан да смо у ПАТ позицији као држава и народ.

Заиста је лако критиковати када ниси на одговорном месту. Волео бих тебе да видим на месту Министра МСП кад ти из САД/УЕ лупе шамарчину шта би урадио...

Све територије које су Срби изгубили од деведесетих на овамо изгубили су својом кривицом, тј. тврдоглавом политиком: "Све или ништа". Уместо да смо лепо тада прихватили шта су нудили са запада а да пустимо Југославију, ми смо фанатично иснсистирали на њој (а била је мртва још 1918. када је створена) ... и сваким следећим предлогом добијали смо све мање и мање ...

...исто је и са Косовом. Уместо да га одмах поделимо, ми константно оћемо све иако је то потпуно нереално и непрактично (опет, још од Балканских ратова па до данас) ... и на крају ће нам узети све.

Очито је да ће српска територијална филозофија "Све или ништа" да се заврши са ... НИШТА.

U pojedine gradove juzne srbije policija republike srbije nema nikakve ingerencije. U tim opstinama cveta narko biznis podizu se spomenici uck i velica se albanija, a srpska policija i politicari igraju se kosova u briselu umesto da srede unutrasnje goruce probleme.

Nemojte za 10 godina da se cudite kada sve do nisa bude bilo naseljeno albancima i kosovarima pa kad budu trazili i tu teritoriju, onda cemo se zamajavati drugim stvarima sve dok ne pokore sve do beograda. Albanci se bave narkoticima i kupuju srpsku zemlju legoalno, a posle cemo se cesati po glavi gde nestade sve. Dok se mi igramo politike neko je stvari shvatio ozbiljno i radi.

Некада је овај народ зна шта му је чинити кад се нађе у ПАТ позицији а сада тражи изговоре за уништавање муком створене Србије - Језиво.Стидим се своје генерације.

Стф,разумем те у потпуности.Немаш тај луксуз да гледаш објективно на ове издајнике.Само мани мене тих прича него проучи мало онај материјал са конкурс па д'урадима нешто паметно.

Au koliki Of al hajde zbog '87 :D
bojan87 wrote: . . . U tim opstinama cveta . . .
Svako ko prati bar vesti a shvata više slojnost odredjenih poteza (ili nus efekata)
jasno mu je da su upravo ta podrucija sada postaju izolovana
te i bez dodatnih aktivnosti sama po sebi pročistiće se tj. nestace svega lošeg sto si naveo :)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh