Nedavno na jednoj slavi, sticajem okolnosti imao sam priliku da upoznam krajnje ''živopisnog'' momka, mislim da ima negde oko 25 godina. Slava kao svaka slava, nekako se i politika nađe na dnevnom redu, iako se domaćin, moj dobar prijatelj iz petnih žila trudio da do toga ne dođe. Poučen negativnim iskustvom iz prethodnih godina.
Trudio se, ne trudio dođosmo mi do politike, tačnije glavni inicijator je bio upravo gore opisani momak, Milan mu je ime.
I moram priznati da me je po priči monogo podsetio na tebe Nebojša, ključne reči su mu bile Đilas i optužbe koje ne dnevnoj bazi izbacuje Kurir i druga žuta štampa.
Za Milana je Kurir sveto pismo, sve što se tamo napiše on ni malo ne dovodi u sumnju, nešto kao religija...
Naravno i kao svaki dobar misionar ima tu neku neobjašnjivu potrebu da i druge preobrati. Samo problem je u tome što su za stolom uglavnom bili ozbiljni i obrazovani ljudi, sposobni da logički rasuđuju, i kritički gledaju na svet oko sebe.
Počeo je Milan da priča... pogodili ste... o mostu na Adi... kakva je to pljačka bila, mogli su da izgrade TRI da dobro sam preneo, TRI mosta po njemu su mogla da se izgrade, onda je krenuo na tramvaje, pa zatim na Đilasovu firmu itd...
Ovo je uglavnom bio monolog, zato što je većina odmah u startu shvatila da se ni ne vredi upuštati u konverzaciju sa njim, svaki otpor je uzaludan što bi rekli.
A sada ono zanimljivo, kasnije tokom nedelje ja saznah par stvari o Milanu, dečko je član SNS, pa dobro kakve veze ima, to je njegovo pravo i njegov izbor, međutim ispostavilo se da je dotični jedan od onih što pišu one spamove na raznim sajtovima što veličaju Vučića i Nikolića.
Dečko je bot, ali ako je bot ne znači i da je glup. Kako sam čuo, za sve te komentare što pišu dobijaju određeni broj bodova iz centrale SNS, što više bodova to veća šansa da se ubaciš na državnu sisu.
I bi tako stvarno, sada je postao zaposlen, radi u obezbeđenju Narodne Banke i to ako sam dobro shvatio obezbeđenje za strana lica ako tako nešto stvarno postoji, da ne širim priču, dečko ima sada pristojnu platu.
Moral of the story bi bio možda savet mom kolegi forumašu Nebojši, da ako već planira da troši energiju copy/paste članaka Kurira i sličnih da se barem ubaci u SNS, da ne radi to za džabe, vreme je novac.
P.S.
Zaboravih da napišem odnosno smatram da moram, vezano za DS, ta stranka kako je vladala da budem iskren bolji rejting nije ni zaslužila, možda je najbolje za njih da na sledećim izborima ni ne pređu cenzus, valjalo bi se to očistiti od šljama koji se tamo nakupio, a mnoge od njih nažalost poznajem lično.
Ironija je u tome da je dobar deo tog ološa i krenuo da napušta DS, ali samo da bi prešli u SNS. U mnogome podsećaju na pacove koji iz jednog poplavljenog podruma beže u drugi. :lool:
Najgore od svega jeste što su beli listići izlgeda jedina moguća alternativa u ovom trenutku. Samo na kraju ostaje pitanje, da li je kriva vlast ili narod koji je tu vlast izabrao? Kako prošlu tako i ovu sada.