Šta je novo?

Dragan Djilas

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
LJUDI CUVAJTE VASA POLITICKA OPREDELJENJA ZA VAS!!!!!! TO JE LICNA STVAR!!!

Beobuild je apolitican i treba tako i da ostane.

Slažem se. Jedini je problem što upravljanje gradom ili državom uvek ima veze sa politikom.

Gorstak89":1v66j4cz je napisao(la):

pres...

spatiotecte":1v66j4cz je napisao(la):
LJUDI CUVAJTE VASA POLITICKA OPREDELJENJA ZA VAS!!!!!! TO JE LICNA STVAR!!!

Beobuild je apolitican i treba tako i da ostane.

TEMA JE DRAGAN DJILAS!! O cemu da diskutujemo, o mlecnim putevima?

Млечни пут је пречкаста спирална галаксија у којој се налази и Сунце и која је члан Локалне галактичке групе унутар Вирго суперјата галаксија. Пречник главног диска Млечног пута је између 80.000 и 100.000 светлосних година, или 250.000 до 300.000 светлосних година у његовом обиму.
Дебљина изван галактичког језгра досеже приближно 1000 светлосних година. Процењује се да наша галаксија садржи приближан број од 200 милијарди звезда, али тај број би у будућности могао да се попне на 400 милијарди уколико звезде мање масе постану доминантне.

Navodi Wikipedia :p

I slažem se, ovo jeste politička tema. Ali bih apelovao da se strasti malo spuste i iskontrolišu. Biće nam svima lakše. Teška su vremena, aj bar mi da budemo malo složniji i finiji jedni prema drugima.

Tema je poptuno politička i ne može se apolitično komentarisati. Osim toga, voleo bih da se ova tema korsti kao "politički ventil" na forumu i ostale teme sačuvaju od te iste politike.

Ono što mi izuzetno smeta je stav da ako ste protiv Đilasa, onda ste SNS a druga opcija je nemoguća. To je totalna glupost kosmičkih razmera. Đilas je bio dovoljno loš Gradonačelnik da imaju prava da ga ne vole ni nestranačke ličnosti...

Gorstak strasti ce uvek biti oko svake teme, manje vise, tako je to ovde oduvek bilo i bice a 100% podrzavam tvoju zadnju recenicu.

@stf, tako je brate! Sva dela ili nedela lopova treba svaki dan javno iznositi na svim mestima i forumima a ne gurati pod tepih jer to oni upravo i zele. Medjutim iskreno neverujem da ce Djilas odgovarati za sve cime se bavio kao i mnogi drugi lopovi tog ranga jer ce se to protumaciti kao iskljucivo cin SNSa. Ali itekako verujem da bar polovina clanstva DS zeli nove stranacke izbore i da toj ljigi vidi ledja, nemogu da se setim skoro je neko rekao da je Tadic unistio DS a da ce je Djilas sahraniti, i upravo se to i desava. Sta osta od onakve stranke.

http://www.kurir-info.rs/covicdo-kraja- ... ak-1101401

http://www.mondo.rs/a636856/Info/Srbija ... ilasa.html

Nebojsa":3t71h7cw je napisao(la):
OK, ali ovde imate sve na jednom mestu tako da je ipak neka prednost.

Spanski tramvaji:
http://www.24sata.rs/vesti/beograd/vest ... 5575.phtml

Jedna stvar mi nije jasna, zbog cega se u nasoj javnosti uvek iznose izvrnute informacije radi sticanja nekih poena ili dobiti.

U tekstu kaze da su u debrecinu isti tranvaji placeni 220 000 eura manje nego u beogradu. Da li je covek koji je ovo rekao 100% siguran da su upitanju identicni tramvaji i da li je svestan da je postojao tender na kome je proizvodjac dao svoju cenu vozila te da nije bilo nagodbe. Znaci bilo je uzmi ili ostavi.
Da li je svestan da ponuda mercedesa u prodaji u salonu automobila nije ista u nemackoj i u srbiji iako su upitanju potpuno ista vozila. Da ne govorim da cena moze varirati u odnosu na opremu koja se ugradjuje u vozilo.

Takodje se u tekstu navodi da je odrazavanje novih vozila skuplje nego odrzavanje vozila starih 30 godina. Da li je ta osoba koja je to rekla svesna da oprema koja se nalazi u novim vozilima ima daleko vise elektronike i tehnike nego sto se nalazi u starim vozilima. Banalno poredjenje da li je ista cena odrzavanja juga iz 1980 i fiat 500L iz 2013. godine?

Jako me nervira politikarenje gde se iznose neke dve razlicite cinjenice koje nemaju veze jedna sa drugom i onda narod koji nema veze sa vezom u tome vidi podvalu, prevaru, kriminal, iako je tu nema.

pa brate jedno su kola a drugo tramvaji i to onakvi. Ako i uzmemo predpostavku da mercedes nekosta isto i u nemackoj i kod nas pa isto prenesemo i na tramvaje sto je i moguce, kako je moguce da je razlika u ceni citavih 220 000 eura??! Pitas da li je covek siguran da su isti tramvaji, pa i ja tebe pitam da li si siguran da su isti mercedesi? Nema ovde mesta nikakvom politikarenju, stvari su polako pocele da izbijaju na videlo i ko zna do kakvih cemo jos saznanja doci. Gledaj malo sta Djuka prica na kopernikusu i do kojih saznanja on dolazi, ja gledam kad stignem pa preporucujem i tebi.

Prvo i osnovno postojao je tender i ponudjac iz spanije dao je svoju ponudu. Njegovo je bilo da tranvaj proceni 220 000 eura skuplje, usta je verovatno uracunao rizik, prevoz,... sto je standardna procedura. Grad kao kupac nije mogao da zna tokom tendera koliku cenu je trazio CAF sve dok se ponuda nije zatvorila i sve koverte nisu otvorene.
Nakon toga CAF je medju svim prispelim ponudama dao najbolje uslove.

Morate shvatiti da tenderi upravo tako funkcionisu, da je bilo jako velike konkurencije mozda bi CAF dao i nizu ponudu nego u dabrecinu. Jednostavno CAF je za beograd procenio da vredi XX dinara a za neki drugi grad XXY na nama je da ponudu prihvatimo ili odbijemo.

I jos jedan JAKO bitna stvar. Ako neko iznese ( u novinama ili u diskusijama ) da su tramvaji u ova dva grada identicni, onda opsta kultura polemike podrazumeva da svoju iznesenu cinjenicu potkrepi dokazima.
Potupno je sumanuto da neko u novinama iznese ovakve cinjenice ne potkrepi ih dokazima, i onda kada se ja ili neko drugi zapita da li je to istina, sledi pitanje da ja trebam da dokazem da je on u krivu ili da laze.

Nebojsa nemoj da me shvatis pogresno nemam nista protiv tebe, ali ovo o cemu govorim upravo ti radis, postavljas meni pitanje da li sam ja siguran da li su ti tramvaji ( ili u tvojoj konkretnoj konstataciji marcedesi ) isti? zasto bi ja trebao da dokazujem da su tramvaji isti kada ja to pitanje nisam potegao. Onaj koji je dao tu cinjenicu treba da je pokrepi dokazima.

Nadam se da shvatas nasta zelim da tebi i ostalim ljudima da ukazem. Ti zelis da verujes da ono sto je u novinama izneseno tacno, jer ti je mozak naviknut da politicare povezuje sa prevarama ( veruj mi tako vecini ljudi mozak u srbiji funkcionise, pa i meni ponekad ), bez obzira sto jednu jedinu cinjenicu neki politicar nije izneo. Jedino kod nas u zemlji je praksa da se bez dokaza svako osudjuje, a da se tek nakon osude krene u prikupljanje dokaza da je izneta optuzba tacna.

P.S. Evo iz glave matematika. ako je cena automobila oko 21 000 eura a tramvaja 2 100 000 eura. to znaci da je tramvaj 100 puta skuplji. Prosta matematika kaze da ako je automobil kod nas skuplji za 2200 eura nego u nemackoj, to znaci da ce tramvaj biti 220 000 skuplji nego u nemackoj. Ne kazem da treba da bude skuplji nego da moze da se ocekuje da bude skuplji zbog transporta carine, spedicije,...

Ok kapiram te sve sta hoces da kazes. Dokaza sigurno ima ali oni se iznose na sudu a ne u novinama i tabloidima, takodje onaj Jovicic sigurno tek tako na pamet neiznosi neke cinjenice.

PS. izvini ali ne priznajem nista ispod S klase, ta sica koju si naveo se ne racuna! :wink:

Nedavno na jednoj slavi, sticajem okolnosti imao sam priliku da upoznam krajnje ''živopisnog'' momka, mislim da ima negde oko 25 godina. Slava kao svaka slava, nekako se i politika nađe na dnevnom redu, iako se domaćin, moj dobar prijatelj iz petnih žila trudio da do toga ne dođe. Poučen negativnim iskustvom iz prethodnih godina.

Trudio se, ne trudio dođosmo mi do politike, tačnije glavni inicijator je bio upravo gore opisani momak, Milan mu je ime.

I moram priznati da me je po priči monogo podsetio na tebe Nebojša, ključne reči su mu bile Đilas i optužbe koje ne dnevnoj bazi izbacuje Kurir i druga žuta štampa.

Za Milana je Kurir sveto pismo, sve što se tamo napiše on ni malo ne dovodi u sumnju, nešto kao religija...

Naravno i kao svaki dobar misionar ima tu neku neobjašnjivu potrebu da i druge preobrati. Samo problem je u tome što su za stolom uglavnom bili ozbiljni i obrazovani ljudi, sposobni da logički rasuđuju, i kritički gledaju na svet oko sebe.

Počeo je Milan da priča... pogodili ste... o mostu na Adi... kakva je to pljačka bila, mogli su da izgrade TRI da dobro sam preneo, TRI mosta po njemu su mogla da se izgrade, onda je krenuo na tramvaje, pa zatim na Đilasovu firmu itd...

Ovo je uglavnom bio monolog, zato što je većina odmah u startu shvatila da se ni ne vredi upuštati u konverzaciju sa njim, svaki otpor je uzaludan što bi rekli.

A sada ono zanimljivo, kasnije tokom nedelje ja saznah par stvari o Milanu, dečko je član SNS, pa dobro kakve veze ima, to je njegovo pravo i njegov izbor, međutim ispostavilo se da je dotični jedan od onih što pišu one spamove na raznim sajtovima što veličaju Vučića i Nikolića.

Dečko je bot, ali ako je bot ne znači i da je glup. Kako sam čuo, za sve te komentare što pišu dobijaju određeni broj bodova iz centrale SNS, što više bodova to veća šansa da se ubaciš na državnu sisu.

I bi tako stvarno, sada je postao zaposlen, radi u obezbeđenju Narodne Banke i to ako sam dobro shvatio obezbeđenje za strana lica ako tako nešto stvarno postoji, da ne širim priču, dečko ima sada pristojnu platu.

Moral of the story bi bio možda savet mom kolegi forumašu Nebojši, da ako već planira da troši energiju copy/paste članaka Kurira i sličnih da se barem ubaci u SNS, da ne radi to za džabe, vreme je novac.

P.S.
Zaboravih da napišem odnosno smatram da moram, vezano za DS, ta stranka kako je vladala da budem iskren bolji rejting nije ni zaslužila, možda je najbolje za njih da na sledećim izborima ni ne pređu cenzus, valjalo bi se to očistiti od šljama koji se tamo nakupio, a mnoge od njih nažalost poznajem lično.

Ironija je u tome da je dobar deo tog ološa i krenuo da napušta DS, ali samo da bi prešli u SNS. U mnogome podsećaju na pacove koji iz jednog poplavljenog podruma beže u drugi. :lool:

Najgore od svega jeste što su beli listići izlgeda jedina moguća alternativa u ovom trenutku. Samo na kraju ostaje pitanje, da li je kriva vlast ili narod koji je tu vlast izabrao? Kako prošlu tako i ovu sada.

@Bivis,

Svaka ti čast što uopšte imaš volje da se upuštaš u ovu diskusiju.

Ne znam da li ste upuceni, ali cenzura u Srbiji je uveliko u toku i to od strane vlasti koja stiti kurir kao misionarsku novinu. Naime juce se pojavi clanak na sajtu B92 i monda ciji je autor Dušana Bašića koji je vrsan novinar i trenutno radi za BBC, a koji je napisan kao otvoreno pismo novinarki kurira Sanji Ilić. Članak je zapanjujuće brzo nestao sa oba portala pod pritiskom, pretpostavlja se, uticajnih ljudi kojima nije u interesu da se ocrni novinarka Kurira.
Čovek je opisao kako je izgledalo izvestavanje i pravljenje lazne afere oko porodice ognjanovic.
Pogodio je u samu srž novina kurira i to je zabolelo kako kurir tako i one koji od te novine imaju koristi.

Evo uklonjenog teksta, procitajte ga obavezno, da vidite kako izgleda pravo novinarstvo zasnovano na cinjenicama.

LlASJWy.jpg

Kad smo vec kod politike, meni postaje stvarno smesno kako svi pljuju po politicki aktivnim ljudima, a svako od nas % svega sto plati/dobije daje njima u ruke da oni odlucuju sta sa tim parama...

I onda price beli listici, ovo ono, bojkot, bezanje iz zemlje, svi su nemoralni, lopovi, kriminalci, ali Palme, Krkobabici, Vucici, Djilasi, Draskovici, Ljajici, Pajtici i slicni se igraju sa nasim novcem... :)

Stanje u drzavi jedino moze da se promeni tako sto ce normalni, posteni i moralni ljudi uci u politiku bez obzira koliko to naivno zvucalo... Samo se bojim da vam se ni onda nece svidjati "presek" srpskog drsutva...

Taj teks uklonjen sa svih medija po nalogu sa banjice ,Mislim da pretjeruje autor i stavlja se skoro u istu ravan sa autorkom kurira
Razlika izmedju njegove globalne fabrike lazi BBC i kurira je u kolicini para sa kojima raspolazu.Tema je Dragan Djilas drite se iste

Прво, текст није уклоњен. Можете га наћи на:

http://www.b92.net/info/moj_ugao/index. ... _id=782848

Друго, Директоре, изједначавање БиБиСи-ја и Курира, Душана Машића и Сање Илић је одраз или тоталног непознавања ствари, или потпуне злонамерности. Пошто знам да ти ниси злонамеран, заиста ти препоручујем да се информишеш зашто је БиБиСи-јево новинарство недостижни модел за све остале, пре него што напишеш квалификацију попут "глобална фабрика лажи". Што се Машића тиче, реч је о одличном новинару и човеку из прве поставе информативног програма Радија Б92 с почетка деведесетих (уредник покојни Зоран Мамула, Милица Кубуровић, Небојша Бугариновић, Срђан Кусовац, Драган Ђилас и Александар Васовић) која је изградила име ове куће и која одавно није у њој, па ту редакцију и не треба мешати са оним што се данас потписује истим именом.

sizif":8o1q6xky je napisao(la):

Друго, Директоре, изједначавање БиБиСи-ја и Курира, Душана Машића и Сање Илић је одраз или тоталног непознавања ствари, или потпуне злонамерности. Пошто знам да ти ниси злонамеран, заиста ти препоручујем да се информишеш зашто је БиБиСи-јево новинарство недостижни модел за све остале, пре него што напишеш квалификацију попут "глобална фабрика лажи". Што се Машића тиче, реч је о одличном новинару и човеку из прве поставе информативног програма Радија Б92 с почетка деведесетих (уредник покојни Зоран Мамула, Милица Кубуровић, Небојша Бугариновић, Срђан Кусовац, Драган Ђилас и Александар Васовић) која је изградила име ове куће и која одавно није у њој, па ту редакцију и не треба мешати са оним што се данас потписује истим именом.

Neće biti da link odgovara tekstu :dil:

Sizife o objektivnosti i cenzuri i njihovom izvjestavanju mislim na BBC mozda sam bio prestrog u poredjenju sa kurirom ali da su u dobrom djelu fabrika lazi pogotovo svjetski program, ono sto mi mozemo da gledamo .Dok je kvalitet onoga sto gledaju englezi nemogu da sudim .Vise puta informcije koje su se ticale nas kao naroda tumacene su od strane novinara onako kako je njima odgovaralo a ne kako se stvarno desilo ,Demati i ono staro audiator et altera pars kod njih ne vazi kao ni kod novinara kurira ,A i ako bude demantija onda na negdje na zadnjoj strani u pertitu ,A ne nako kako nalaze zakon.
Plus ovo je debeli off topik netice se direktno teme

Moravac":14ugx9qb je napisao(la):
sizif":14ugx9qb je napisao(la):

Neće biti da link odgovara tekstu :dil:

Tekst je uklonjen. Ja sam ga pročitao kada se pojavio na B92. Jedan normalan i zdravorazumski članak. Same činjenice da je bilo povoda, da je izazvao toliko pažnje, oduševljeni komentari ljudi gladnih razuma i pravde i na kraju uklanjanje govore o kaljuzi u kojoj živimo.

Uostalom, evo smrdljivog traga neljudskog:

zqdx.jpg

skinuli su članak i zamenili ga drugim, ali nisu očistili i sopstvenu pretragu - kada se klikne na link ka drugom članku:
"Da li je Janukovič zaista pokleknuo"
Za Janukoviča ne znam, ali pokleknuo je i posrnuo B92.
Da budem iskren, 90-tih sam više cenio "Indeks", bili su mali ali profesionalni, objektivni, zaista nezavisni i neostrašćeni pa Milošević nije smeo da udari na njih kao na B92, pa ij je i policija slušala da mogla da sazna šta se zaista dešava u politici.

A za Ognjanoviće me srce zabolelo kada sam video tu naslovnu stranu Kurira, bilo mi je muka.
Sada se tek vidi kakvi lešinari su ih okružili.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh