Šta je novo?

Dragan Djilas

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ovo već postaje dosadno.. Jel taj kurir piše o nekom drugom osim o tom Djilasu ???
Stvarno su smorili, neka pišu malo o sebi (naprednjacima) šta oni "rade" tj ne rade.

Em ubi Kurir em Nebojša. Uostalom kako je neko već predložio , treba novi naslov Gradonačelnici, prošli i budući. I šta je koji dobro uradio i ostavio iza sebe, šta su im bili promašaji , a šta uspesi, koliko su unapredili ili unazadili grad određenim projektima i rešenjima.
Djilas nije cvećka ali me zanimaju Nebojšini favoriti.

Ljudi, ja ne znam za vas ali ja kada vidim kurir samo preskočim. Isto važi i za neke druge medije. Od srca vam predlažem da učinite isto.

Pa svi mi preskocimo kurir, ali me brinu ljudi koji su toliko optereceni kurirom. Oni jednostavno moraju da svuda postavljaju linkove jer valjda misle da tako rade osvecivanje nacije.

Ako je neko toliko opsednut bilo kojim predmetom ili licnoscu od srca mu predlazem da potrazi strucnu pomoc, jer to nigde ne vodi sem u bunilo i moze bite opasno kako po njega tako i po ljude oko njega.

Ovaj problem licnosti sve vise dolazi do izrazaja sto se može videti po danasnjim tucama na birackim mestima, zvrljanju plakada protivnika (obelezavanje kuca protivnika) i sve vecim izlivima besa.

Ako javnost a samim tim i ljudi ne krenu da menjaju svoje emocije i nacin na koje ih ispoljavaju ne bi me zacudilo da za 5-10 godina u srbiji dodje do gradjanskog rata kao sto je to slucaj trenutno u egiptu i jos nekim zemljama treceg sveta.

Стигли прелиминарни резултати са Вождовца. ДС пуко тотално.

Иако је централизован Ђиласов Београд који је и централизован да би уцењивао општине резултирао недовољним развојем Вождовца у протекле 4 године, на основу чега је ДС радио кампању против СНС ... Међутим, тактика није успела. У појединим местима СНС дере и до 70% гласова....

...Е мој Ђиласу, докле си догурао један ДС.

hobotnica":37ekq3do je napisao(la):
Djilas nije cvećka ali me zanimaju Nebojšini favoriti.

Pa, objasnio sam na prosloj strani ako te bash toliko zanima.

@ stf :) :kk:

Zuto biznis - tajkunsko udruzenje je puklo na svim lokalnim izborima danas, nista drugo se nije ni moglo ocekivati!!

djilasuh200928877.jpg

Ja živim na voždovcu, sve opštine se razvijaju, izgradjuju osim ove !
Novi beograd non stop nešto novo dobija. A šta je voždovac dobio ??? Ništa, teretane od nacionalističih grupa !! SNS vodi voždovac, i voždovac se raspada, i sada opet dobijamo njih !! E strašno (facepalm)

kopmania":2ko2pq5j je napisao(la):
Ja živim na voždovcu, sve opštine se razvijaju, izgradjuju osim ove !
Novi beograd non stop nešto novo dobija. A šta je voždovac dobio ??? Ništa, teretane od nacionalističih grupa !! SNS vodi voždovac, i voždovac se raspada, i sada opet dobijamo njih !! E strašno (facepalm)
Problem svih BG opština je centralizovana uprava na gradskom nivou, Opštine nemaju nadležnosti i bez dozvole grada ne mogu skoro ni sijalicu na banderi da zamene. Tako centralizovan grad je sve ove godine selektivno finansirao opštine te nije čudo da je DS-ova centrala zavrnula slavinu SNS Voždovcu.

@ kopmania Djilas ti je svojom centralisticko - ucenjivackom politikom unistio Vozdovac sa svim okolnim naseljima!

Za trenutak kada sam video rezultate uplašio sam se da smo kao narod potpuno prsli, a onda bacih pogled na izlaznost i sve mi je jasno 36% biračkog tela je izašlo.

I možda jedan od najboljih komentara sa jednog od portala...

I sad ce Vucic da se oduzi vernim biracima najaviti neko novo hapsenje,sta ocekivati od naroda koji ceo dan gleda farmu,pusi 3 pakle ima 10 zuba u glavi.

P.S.

Apsolutno nemam nameru više da nogom kročim na ovoj temi, barem ne dokle god Nebojša prenosi članke Kurira i ostalog sličnog smeća. Za sve postoji granica, razumem ja pravo na slobodu mišljenja ali ovo u šta si ti pretvorio ovu temu ne liči više na ništa.

Zuti su u tom slucaju vrlo dobro i prosli, pa zamisli da je izaslo jedno 60 - 70%!

Poenta je da su SNS glasaci podanici stranke i idealizuju centralnog vodju i mogu pretpostaviti da su vecina njih ako ne i svi izasli danas na izbore. Problem je sto su ostalih 65% gradjana usli u apatiju i nemaju zivaca da idu i glasaju.

Ako bi se slucaju pogledala struktura glasaca koji izlaze na glasanje jasno bi se primetilo da je vecina njih pre svega strarijih od 50 godina a ostali su zaljubljenici u stranke.

Oni ljudi koje politika ne interesuje ( moja procena je preko 50%) ne izlazi na glasanje.

Problem naseg drustva je stvaranje kulta licnosti.
Ako pogledate bilborde videcete da i kada se glasa za lokalu skupstinu su na njima vucic, dinkic, djilas,...
Vecina danasnjih komentara po sajtovima je da ce sada kada je vucic pobedio na vozdovcu biti bolje. Samo u severnoj koreji je centralni vodja sposoban da voci svaki cosak zemlje, a sami znamo kako to sve tamo izlgeda.

Moje misljenje je da na izbore izadje 70% ljudi i da postoji definisan uredjenje svih vecih strana imali bi drasticno drugaciju situaciju.

Ako mi dozvolite mozda bih zakljucio i sledece.

Od 1990 godine pa sve do 2013 godine imamo jednu polovinu ljudi koji podrzavaju SPS i SRS (SNS) i oni su njihovi verni glasaci i podanici i njih nista ne moze pokolebati da su vodje stranaka ne pogresive i da znaju sve.
Sa druge strane imate ostale ljude koji povremeno glasaju.

To se odlicno vidi time da sve dok im nije prekipelo oni nisu izasli na glasaanje kada im je sve prevrsilo meru oni su izglasali desnicu. Nakon toga njihovo interesovanje glasanja lagano opada, a zadnjih godina ulaze u apatiju i onda dobijate danasnje rezultate.
Moje misljenje je da se demokratske strane ujedine, formiraju dobru politiku, angazuju iskusne ljude i zainteresuju ljude za glasanje i sredjivanje celokupnog uredjenja zemlje, na sledecim izborima bi imali situaciju da bi ta struktura osvojila vecinu.
Toliko od mene u ovoj temi.

Mnogo loncica si pobrkao.
Prvo tvoje poimanje levice i desnice je potpuno pogresno.
Drugo, analiza u kojima glasace pojedine opcije nazivas imenom "podanici" nikako nemoze biti objektivna. Ne ulazeci u sustinu, olako pausalno etiketiras celokupno glasacko telo.
Jedne ovako, druge onako, ali bez ikakvog objasnjenja.
Ako samo malo dublje analiziramo situaciju, jasno je da je narod upao u razocarenje i apatiju.
25 godina zasipan obecanjima SVIH politickih partija.
Posledice vladanja u tom periodu su u totalnoj koliziji sa obecanjima koja su davana. Srbija je najmanja u zadnjih 100 godina, Srbi ne da nisu svi u jednoj drzavi, vec su kao posledica ratova, lose ekonomije, totalitarizma i drugih faktora, nikad vise rasuti po svetu. Ekonomija je devastirana, Industrijska proizvodnja gotovo da ne postoji, od fabrika su ostale ledine, nezaposlenost je najveca do sad...
Za svo to vreme pojedinci su se neverovatno bogatili na plecima naroda!
Za tih 25 godina pluralizma i demokratije su na vlasti bile sve politicke opcije koje i danas imamo na politickoj sceni.
Najrazumniji i najocekivaniji rezultat jeste mala izlaznost, jer narod zaista nema za koga da glasa. I oni koji izadju na izbore ne glasaju ZA nekog kandidata ili stranku, vec PROTIV!!!
Protiv sadasnjeg loseg stanja, protiv korupcije, kradje, protiv onih koji su ih na prethodnim izborima slagali i nisu ispunili izborna obecanja.
Zato je rezultat ocekivan.
Zato Rasimova SDS ima porast, a SPS pad...

Sent from my LG-E510 using Tapatalk 2

Poslednji put kada je narod iskreno bio zainteresovan za izbore je bilo 2000 i rušenje Miloševića, dovođenje DOS-a koji se da izvinete posrao na ovaj narod kao niko do tada. U sledećih deset godina narod je shvatao da je ponovo izrađen napodmuklije i postao je apolitičan u sve većem i većem broju. Ostali glasaju kao što Ljaki reče, ne za nekog nego isključivo PROTIV demokrata. Na taj način je prvo SPS krenuo da raste, a zatim i SNS i SDPS. Rast tih stranaka nije dobijen "podanicima" već su sve to ispizdeli DS glasači.

svaki izbori gde izađe više od 50% građana vlada ozbiljno interesovanje.

Glasaju protiv DS-a, da bi izabrali SNS. Pa ne vidim tu logike.. Dovoljno su bili i jedni i drugi i pokazali da ništa ne rade. Ako se glasa protiv, valjda se glasa za nove stranke ???

Kod:
NEZVANIČNI REZULTATI DANAS ODRŽANIH LOKALNIH IZBORA: Pobeda svih onih građana koji bojkotuju izbore i nedaju svoj glas nikome! VOŽDOVAC: Najubedljivija pobeda građana koji su svesni koliki je ceo ovaj sistem prevara je bio na Voždovcu gde je više od 65% ljudi odbilo da svoj glas da bilo kome od ponuđenih. Daleko ispod, i pored taktike zastrašivanja građana, je SNS sa oko 18% glasova, sve ostale političke mafije su osvojile između 1,5 i 3% glasova. Nemamo još podatke o broju građana koji su se žrtvovali da bi precrtali listiće. KOSTOLAC: Još jedna ubedljiva pobeda svih koji bojkotuju ovu šaradu zvani "Izbori" sa preko 50%. I pored pritisaka na ljude da glasaju za SNS, daleko ispod sledi SNS mafija sa oko 20% glasova ( 45% od 47% izašlih je glasalo za SNS). Nemamo još rezultate o broju precrtanih listića. ODŽACI: I pored kupovine glasova, višednevnog zastrašivanja i poziva partokratske mafije da građani obavezno izađu i glasaju, oko 35% nije podleglo pritisku i svoj glas nije dalo nikom. Nemamo podatke o broju građana koji su precrtali listiće.

ovo jednostavno nije tačno.

po cesid-u maximalan broj ljudi koji mogu da izađu na izbore je 70%.

Da - u današnje vreme sve preko 50% je dobra izlaznost, a preko 60% jako visoka izlaznost. 65 i 70% su himalaji...

Opet, ispod 40% je prilično nisko.

VOZDOVAC, 53.3%

ODZACI, 48.17%

KOSTOLAC, 45.51%

npr-151213-6539.jpg

I da dodam...
U svesti nasih gradjana je da su lokalni izbori nebitni.
Mozda to i jeste tako jer lokalna vlast u koliko nije u "ljubavi" sa republickom vlascu nema nikakve sanse.
Medjutim, po nekoj zdravoj logici svima nama bi najbitniji trebali biti lokalni izbori jer se tu biraju zastupnici koji bi trebalo da se bave resavanje svakodnevnih problema i unapredjenjem uslova zivota.
Nazalost, kod nas gradjane lokalna vlast ne zanima u tolikoj meri, svi bi svi da kroje "visoku politiku" a veliki deo smatra i da je logicno da se ofajdi ukoliko pobedi njihova opcija.
Sto se izlaznosti na izbore u ove 3 opstine, ja moram da priznam da sam iznenadjen. Ja licno sam ocekivao mnogo manju izlaznost.
Rezultate ne bih komentarisao, ko je kako birao takvu ce vlast imati.
Meni licno su sve opcije jednako mrske, tako da mi je potpuno svejedno

Колико би волео да се некада демонтирао комунизам и његови наследници преко Слобе, па све до ових који су искористивши кратковидост народа са истима сарађивали у највећој а претерано бруталној и свеобухватној отимачини се слизали са Слобиним остатцима. Мислим на ДС који је без трунке саосећања газио по моралној, културној и материјалној бити народа па је такође морао бити уништен, али потпуно, не овако са могућношћу ротације и даље сарадње.

Толико се плашим ових нових корака ка диктатури оправданих у великој подршци...чак апсолутној подршци.
А све у тренутку када нико нема снаге ни крик да пусти а не да нешто анализира темељно, успротиви се...
Шта ће са нама бити?

Ljudi, dosta vise dvostrukih standarda... Kad pobedji ridjan, onda je to demokratija, a kad ga razbije vucko onda su to podanici koji glasaju za kult vodje...

Drugo, nece drzava sama od sebe da se promeni vasim kukanjem i razocarenjima... Drzava i sistem se grade na mnogo ozbiljniji nacin od pukog izlaska na izbore ili bojkota... Potrebno je brdo truda drustveno politickog delovanja svih nas da bi nesto krenulo na bolje... Ovako se samo zaglibljujemo...

I da, pozivam vas da svi udjete u stranke, koje god, i da tamo, koristeci socijalnu inteligenciju, okupljajuci istomisljenike pokusate nesto da promenite... Od kukanja nema nista...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh