Šta je novo?

Dragan Djilas

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Eto zena je odgovorila i rekla je da ne zna da li je svim ovim tekstovima prekrsila zakon, ovo je srbija a ne london i ovde ne vaze zakoni , ona je srpkinja i njoj je bitno da je brizna srpkinja koja zeli samo dobrobit deci i zato je oblatila porodicu i unazadila poverenje gradjana a sve u cilju dobrociniteljstva. Sve ove tekstove je objavila jer je otac nije hteo dati intervju pa je morala da reagije jer je ona ipak novinar. Coveka onako kulturno popljuvala da place za tragicno izgubljenim detetom, cisto da se zna da je procitala ceo tekst. A kao sliku je stavila svoju lepu i urednu i njegovu znojavu sa takmicenja cisto da nadomesti slikom kakva je ona a kakav je on.

I kao slag na tortu tvrdi da mirno spava jer njeni izvori nisu lagali i sve je istina sto je napisala, jedino sto valjda nije obavestena da je nadlezna policija ipak utvrdila da su je njeni izvori slagali, pa je i ona sve vreme laprdala i lagala sve nas. Ali valjda posto je iz kurira moze sebe da laze a i druge jer to je ipak kurir.

Deo na racunu majke deo na racunu deteta.

Da ne odemo previse u off topic, poenta cele ove price je da treba pricati o politici i politicarima ali treba ukljuciti mozak i zdrav razum.

Kurir, blic, b92,..., vucic, djilas, dacic, dinkic,... ne trebaju da budu biblija koja se slepo prati, cita i slusa, vec treba ukljuciti mozak i svaki potez protumaciti sa strane.

Sa moje strane stvar je jednostavna onaj ko me bude postovao zbog toga sta mogu da ucinim za zajednicu, a ne zbog toga koliko mogu da ucinim za njih da bi dosli na vlast ima moj glas.

Dosta je bilo da se stranke bore za vlast bez projekata. Predstavite gotove, izvodljive projekte koje ste sami smislili, imajte jasan cilj kojim cete se vi voditi, Predstaavite nam portfolio svih projekata koje ste uspesno doveli do kraja i nemojte komentarisati sta su drugi lose uradili vec gledajte sebe i stacete vi dobro uraditi i zemlja Srbija ce imati svetlu buducnost.

Pravi bilbord!

zpsd31adc08.jpg

Nebojsa shvatam da Djilasa iz dna duse mrzis, sto pokusavas svakim postom da dokazes.

Ja licno ne preferiram ni jednu stranku, ali izlazim na izbore i glasam za onoga ko predstavi najbolje projekte i ko ima sta da kaze za SEBE, a ne sta ima lose da kaze za druge.

Kako sam stanovnik vozdovca pre dve nedelje imao sam cast da mi na kucna vrata pokuca trenutni odbornik u opstini vozdovac koji trenutno ima vlast na opstini a dolazi iz partije SNS.

Gospodja je bila uctiva i zelela je da dozna da li moze da racuna na moj glas, pri cemu mi je postavila pitanje sta mislim o njoj i tome sta je odradila u svom mandatu. Na samom pocetku razgovora sam napomenuo da nisam politicki opredeljen i da glasam za onoga ko iza sebe ima odradjene projekte i ko ima ideju sta treba popraviti. To sam upotpunio izjavom da primera radi za vreme dok je dragan djilas bio gradonacelnik neki veliki projekti su zapoceti i zavrseni, kao i to da se jako puno promenila gradska infrastruktura na bolje. Ona je na to odreagovala gadjenjem te zapocela pricu u smeru kako ona moze da meni i mojim komsijama pomogne da nas deo izgleda lepse.
Na sve moje predloge ona je rekla da ona ne moze nista ( okretanje kontejnera ka trotoaru kako za bacanje djubreta ne bi morali da izlazimo na kolovoz, projektovanje novih biciklistickih staza na opstini ili barem docrtavanje istih u neke ulice, uklanjanje nelegalne teretane udruzenja 1389 koju su postavili na sred livade gde su deca igrala fudbal i u zimskom peridu se sankala,...) Na sve to ona je rekla da nije nadlezna i da moram sam da idem u grad i da se zalim i dajem predloge. Nakon svega toga upitao sam je sta onda ona moze za gradjane da uradi i sta je uradila za ove godine dok je obavljala istu funkciju za koju se sada kandiduje. Sve sto je imala da kaze jeste da je nege na periferiji pomogla u uklanjanju JEDNE divlje deponije i to je sve. Pravdala se time da mi trebamo da se angazujemo a da ce ona pomoci.
Ja sam ostao u soku, za sve ove godine ona nista nije pokrenula sa mrtve tacke, a sada trazi da je ponovo izaberem kako i dalje ne bi radila nista.

Проблем је у томе што је Београд у потпуности централизован град а надлежности општина су у рангу месне заједнице. Све општине предлажу шта треба да се ради на њиховој територији и шаљу граду, а градска централа по свом нахођењу одлучује када ће се, где и шта урадити и то по правилу, када јој одговара.

Не видим претерану поенту општинских избора док год је град овако централизован, где ви не можете заменити покварену сијалицу на бандери без да из града дају дозволу.

Upravo to. Opština ima male nadležnosti i za većinu stvari morate se obraćati Gradskoj upravi, raznim sekretarijarima, inspekcijama i slično. A onda i oni počnu da se vade na nedostatak para, republičke propise i slično.

Pa svuda postoji birokratija i zato postoje upravo ti ljudi u opstini koji ce po ceo dan ici od mesta do mesta i traziti nacin da realizuju svoje projekte. Nemoj te mi reci da neko iz opstine vozdovac ne moze vise od jednog projekta da zavrsi za vise od par godina.

Ako neko smatra da posao treba da se svodi na sedenje u kancelariji sa sve cetri u vis, onda zaista ne moze nista da se uradi, ali ako se dupe pomeri, pa krenes po ceo dan da juris ljude i vuces ih za rukav i trazis da ti odrade njihov deo posla kako bi ti zavrsio svoj projekat onda ces imati i uspeha u svojoj sveri delovanja.

Ja koliko znam ni u privatnoj firmi se nista ne dobija na gotovo, vec moras da juris sa sprata na sprat od sluzbe do sluzbe kako bi zavrsio neki svoj posao, jer ako sedis u kancelariji tesko ces bilo sta zavrsiti, sem ako nisi kafe kuvarica onda su ti svi alati za rad uvek dostupni.

Ne znam mozda i ja gresim i pogresno shvatam definiciju rada.

Bojane,

Slažem se da treba zasući rukave, ali u slučaju Grocke, gde ja živim nije tako bezazleno svaki dan vući za rukav centralu. Dopisi se stalno šalju, ali ti dopisi završavaju u kanti za djubre kao što se nedavno desilo i Filipu Vukši, Ako ih ne bace, odgovore sa "nema para" za svaki projekat koji im ne odgovara u datom trenutku. Recimo za zahtev o postavljanju stubića na trotoaru u zoni osnovne škole u Vinči, gde je ugrožena bezbednost dece odgovorili su da je postavljanje stubića u dužini od 250 metara previsoka investicija.

Recimo, nedavno su opštine dostavile predlog asfaltiranja ulica za sledeću godinu gradu. Grocka je predala zahtev za oko 500 ulica, na šta su u gradu doslovno rekli: "Da li ste vi normalni?" ....

Potpuno razumem te probleme.

I onda, barem ja, dodjem do zakljucka da jedini nacin da izadjem iz zacaranog kruga ne rada, inacenja i bavljenja politikom kao glavnog prihoda zarade i bogacenja, jeste da se odselim iz Srbije.

Evo da se malo vratimo na temu. Moze li neko da mi objasni sledecu stvar koja mi nikako ne ide u glavu.

U inostranstvu 99% politicara cine bogati sloj stanovnistva koji ima svoju firmu, preduzece,... i koji je dobro situiran. Velika vecina politicara poticu iz porodica ciji su ocevi i majke vec u politici, pravu ili ekonomiji i prosto je logicno da nastave gde su ovi stali.
-Cilj bavljenja politikom jeste ostvarivanje svojih interesa i ciljeva. Znaci niko od politicara u inostranstvu u politici nije radi dobrobita nekog drugog vec je tu kako bi sebe pozicionirao sto vise, a to ce postici ako progura neki svoj dobar projekat ili neki plan. Takodje to se prenosi i na drzavu, politicarima je cilj da se dokazu medju drugim politicarima i dokazu da je njihovo vodjenje zemlje bolje nego vodjenje neke druge zemlje.
Sada prelazimo na domace politicare. Velika vecina politicara nema nikakva iskustva van politike. Svu imovinu, zaradu ili uspeh su postigli u partiji. To povlaci da im je glavni cilj sto su u politici jeste da izvuku sto vecu svotu novca pre svega za sebe, a nakon toga i za svoje najblize. Iz svega toga se moze zakljuciti da je u inostranstvu posao politicara posao za stvaranje ugleda, ponosa i imena, jer imovinu i bogatstvo vec imaju. Dok je u Srbiji bavljenje politikom i vodjenje drzave obican posao koji sluzi za bogacenje.

Posle svega toga pogledaj te predsednika Rusije koji ima licno bogatstvo u iznosu od oko 40 milijardi dolara koje je stekao van politike, a onda pogledate naseg predsednika i shvatite da je covek radio u pogrebnom zavodu i da sem toga nikakav poslovni uspeh u zivotu nije postigao.

S druge strane imate Djilasa koji je pre bavljenja politikom imao multinacionalnu kompaniju koja ga je finanskijski obezbedila, i onda sledi glavna opaska svakog drugog politicara da je on tu da bi peljesio i pljackao narod.

Da li samo ja u ovome vidim nelogicnost ? Oni koji imaju puno novca zaradjenog svojim idejama i radom su dosli da pljackaju, a oni koji u zivotu nista nisu radili niti napravili su tu da pomognu drugima.

Pre bih rekao da su stvari malo obrnute na glavacke u zemlji Srbiji.

Svuda je problem funkcionisanja mesnih i opstinskih vlasti, svuda je problem korupcije neverovatan, svako mesto i grad su centralizovani, svuda ista sranja, jedni drugima smestaju dok nam u isto vreme gradovi i mesta izgledaju kao predratna Evropa, a mozda i dalje unazad. Ovde je rec o Draganu Djilasu, politicaru, biznismenu, tajkunu i kozna sta jos, liku koji ima putera na glavi nezna se i cije sumnjive radnje svaki dan isplivavaju na povrsinu, ja uopste nekrijem da mi je i kao covek krajnje antipatican a sto se tice SNS kad bude bude sisla sa vlasti onda cemo videti sta su oni ostavili iza sebe.
Bojane prosetaj malo do naseg kraja da vidis sta su pravi rezultati "sedenja u kancelariji sa sve 4 u vis" pogotovu leti ce te opojni mirisi sveze balege podsetiti na prirodu i selo sto nekom mozda i nije lose ali ovo je ipak grad i da vidis na kakve su sve gluposti trosene pare sirom novog beograda umesto resavanja osnovnih komunalnih problema.

Covek sa provizijom:

http://www.e-novine.com/srbija/srbija-t ... zijom.html

PKB:

http://www.kurir-info.rs/afera-pkb-dila ... ak-1111715

Kako je dosao SNS na vlast u drzavnim firmama kao 90tih godina zaposljeno duplo osoblje te sada imate po dve kuvarice, cistacice, dva direktora,...

Sve zbog toga sto starima nisu mogli da daju otkaz a svoje su morali da ubace.

Pogledaj sve afere koje su gurnuli pod tepih, gde je nestao dzak sa listicima, sta se desilo sa tim da na celu preduzeca budu profeionalni ljudi, sta se desilo sa tim da nece biti zaposljavanja po stranackoj liniji, sta je bilo sa 100 milijardi investicija, sta se desilo sa kosovom koje je navodno predhodna vlas prodala pa su bili prinudjeni da porazbijaju radnje po beogradu i da oduzmu patike, zbog cega se u opstini vozdovac gde je SNS na vlasti dozvoljava nelegalna gradnja teretana pri cemu je grupa 1389 izvrljala ceo zid stambene zgrade pored svoje nelegalne teretane,...

Vucic iza sebe nema ni jedan posao izuzev bavljenja politikom celog zivota, tokom svoje politicke karijere ne moze se pohvaliti niti jednim projektom koji je on zapoceo i doveo ga do kraja.
S druge strane imamo Dacica koji je nastavio tradiciju 90tih, pa poslednjih 6-7 godina kako je ministar policije imamo situaciju da su zandarmerija i policija preuzeli oblasti obezbedjenja splavova, dilovanjem droge, uterivanjem dugova, zelenasenjem,... Postnog gradjanina ako neko opljacka velika verovatnoca je da ce on biti kriv i da ce on morati da plati pljackasu.

Period kada je Djilas bio gradonacelnik imala je drasticno vise dobrih stvari koje su odradjene za grad Beograd nego sto ih je bilo losih. Vreme ce reci svoje ali mislim da ce tesko doci vreme kada ce doci neki gradonacelnik za ciji period se vise stvari renoviralo ili izgradilo ( most i pristupne petlje na adi, renovirana gazela sa pristupnim saobracajnicama, tramvajski most, renoviran kompletan autoput kroz beograd, izgradjen deo kolektora za otpadnu vodu, izgradjen veliki broj vrtica, skola, renovirana velika vecina parkova i decijih igralista, rekonstruisan veliki broj ulica, tramvajska mreza, nabavljeni novi tramvaji, trolebusi, autobusi, uveden red u komunalne sluzbe koje su sada profitabilne, rekonstruisane kotlarnice, trafo stanice, izgradnja velike trafo stanice u toku, uveden BG voz, privoid se kraju izgradnja spoljasnjeg magistralnog prstena sa mostom na dunavu. grad pomogao izgradnju obilaznice iako to nije njegova nadleznost,..)

Koji to predjsednik rusije ima 40 milijardi nisam upoaznat imas li papir bilo sta
Gazla i auto put su radjeni i zkredita radila je republika a ne grad
Trafo stanice radi eps a ne grad
Most zemun borca takodje radi republika iz kineskog kredita

Ja koliko sam upucen u svakom od napomenutih projekata grad beograd ima neki procentualni udeo u finansiranju.

Mozda se vratam, ali cimi se da je grad dotirao deo novca i za rekonstrukciju gazele i za most zemun borca, jedino nisam siguran za trafo stanicu, ali provericu za sve tri stvari.

Evo za putina, vest od danas

http://www.b92.net/biz/vesti/svet.php?y ... _id=783909

zemun borca

http://www.gradjevinar.info/arhiva_izda ... a-12764131

Ugovor sa kineskom stranom sklopiće Republika Srbija, dok će investitor i korisnik kredita biti Grad Beograd, koji bi svoje obaveze državi vraćao umanjenjem transfera iz budžeta. Rok otplate kredita biće najverovatnije 20 godina, a godišnja rata iznosila bi između 13 i 14 miliona evra, s tim što bi sredstava obezbeđivali pola Grad, pola Republika. Koliko se ozbiljno radi na realizaciji ovog projekta govori i garancija od 200 miliona evra koja je predviđena rebalansom republičkog budžeta za 2009. godinu.

http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/261215 ... -izgradnji

Vrednost potpisanog ugovora je 170 miliona evra, kojih će sa 85 odsto kreditirati kineska Eksim banka, dok će preostalih 15 odsto obezbediti republika i grad. Kamata na kredit je tri odsto, grejs period je pet godina, a rok otplate 15 godina. Dužina mosta Zemun-Borča biće 1,5 kilometar, a dužina pristupnih saobraćajnica je oko 21 kilometar.

Obnova Gazele

http://www.naslovi.net/2011-07-08/mondo ... nu/2661162

Prilikom potpisivanja ugovora o kreditima rečeno je da će se obnova mosta i prilaznih puteva finansirati kreditima EIB od 33 miliona evra i EBRD od 25 miliona evra, dok će Grad Beograd dati 7,5 miliona evra, Putevi Srbije 4,8 miliona evra i Evropska agencija za rekonstrukciju s donacijom 6,75 miliona evra.

Sto se tice trafo stanice Beograd 20 koliko shvatam investitor je drzava tj. EPS, ali grad je ulozio pare u uredjenje prostora i infrastrukture.

Jedino sto sam o tome nasao je dokument na sajtu grada

http://www.beograd.rs/cms/view.php?id=1335521&print=y

Zadatak Gradske uprave biće da svoj deo posla obavi i pre predviđenih rokova jer
energetska situacija u gradu predstavlja jedan od prioritetnih zadataka. Zbog toga od
svih učesnika u ovom poslu očekujemo kvalitetan plan i adekvatnu brzinu realizacije.
Radi se o poslu koji je od životne važnosti za grad i zato ćemo stalno pratiti rad svih
učesnika projekta – rekao je Živorad Anđelković.

Ako su u beogradu bili tajkuni i pljackasi, kako to da je beograd prvi pokrenuo sledece stvari:

-Beogradski bebi klub poklon za nove beogradjane

pomoc porodiljama http://www.beograd.rs/cms/view.php?id=1459791

pomoc penzionerima sa niskim penzijama

http://www.pressonline.rs/info/politika ... omoci.html

Besplatan prevoz za penzionere.

Besplatne udzbenike za skolarce

Instalacija ormarica u skolama za skolarce i dodatni drugi set udzbenika za kucni rad.

socijalno stanovanje i izgradnja stanova za socijalno ugrozene

izgradnja stanova za mlade, vojnike, mlade naucnike,...

Izmestanje ne higijenskih naselja ispod gazele i pored buvljaka u higijenska naselja sa obezbedjenim smestajem, cistom vodom.

Grad je tim ljudima obezbedio besplatnu zdravstvenu zastitu, kao i skolovanje za romsku decu.

To su neke dodatne stvari koje su tokom proteklih par godina gradske vlasti radile.

To su projekti koji su za njima. Kakve projekte je pokrenula republika ili gradovi u kojima su na vlasti SPS i SNS ?

Naravno ocekujem da ako dodju na vlast SNS i SPS da sve ove projekte ugase jer su glupi i nemaju svrhu jer se politicari na njima ne mogu obogatiti.

Ovo je vec pocelo jer je pre mesec dana skupstina htela da ukine pomoc penzionerima jer su hteli da popune rupu u budzetu.

из неког мог угла, то је сувише мало добрих ствари које би спрале све остале лоше урађене. али, претходне смо видели. сада је ред да видимо ове нове

Navedi primere lose uradjenih stvari i kako je moglo bolje i da li se nije radilo namerno bolje ili jednostavno projekti nisu bili uspesni.

Takodje nadji primer opozicije i njihovih dobrih projekata posto u njihov rad nisam upucen pa ako zelis da imam siri vidokrug i o njima bilo bi lepo prezentovati i njihove zavrsene projekte u opstinama i gradovima u kojima su na vlasti.

Posto nisam upucen u rad opstine zemun koja za vlast ima SNS vez vise godina, bilo bi korisno navesti par dobrih projekata iz te opstine, kako pomazu gradjanima, sta sredjuju, planove koje su odradili do kraja.

Takodje SNS je bila na vlasti u beogradu i pre DS jos 90tih pa i projekti iz tih godina su validni.

A Putin nema 40 miljardi kako li je samo hafington post dosao do te racunice plus bas su izabrali koga ce da porede popunjavan j prostora
Garad je normalno da uradi prlaz ulice do objekta koj su u njegovoj nadleznosti govrim za trafo
Ovo dupli udzbenici je izvljavanje bacanje para ej 2 kompleta udzbenika
Instalacija ormarica u skolama za skolarce i dodatni drugi set udzbenika za kucni rad.
Cist populizam i udovoljavanje koalicjonom partneru
Stanove za mlade naucnike i vojnike rade ministarstva prosvete i vojske
izgradnja stanova za mlade, vojnike, mlade naucnike,..
Ovo isto kolicjoni partneri zahtjev mene vise brine kako to da ti ljudi imaju tako male penzije u startu ,nekazem da pomoc nije potrebna

Ok, ali njihov lider vucic jeste. To da li se zovu SNS ili SRS ili nekako drugacije nije biltno.

Ko da bi bilo bitno kad bi djilas ili neko drugi osnovao novu stranku, mi bi i dalje njega pamtili po imenu a ne stranci.

bojan87":br2nosj1 je napisao(la):
Naravno ocekujem da ako dodju na vlast SNS i SPS da sve ove projekte ugase jer su glupi i nemaju svrhu jer se politicari na njima ne mogu obogatiti.
Није баш да не могу. На свему се може уградити.

bojan87":br2nosj1 je napisao(la):
Ovo je vec pocelo jer je pre mesec dana skupstina htela da ukine pomoc penzionerima jer su hteli da popune rupu u budzetu.
Проблем је у неодрживом систему којим је ПУПС уценио бившу власт. Сада, када је "догорело до ноктију" исти тај ПУПС је свестан да више не може тако. Није да неко неће, проблем је што држава више не може да функционише на тај начин. Није никада ни могла, али је било простора за подизање кредита које нико није знао како да се врате, нити је то тада некога занимало. Потез је био довољно популистички у том моменту. Ко размишља дугорочно. Па нико, кога брига за сутра зар не.?

Иста прича је и са силним вртићима. Град није у стању да финансира и одржава толике вртиће. Они се граде, политичари се сликају на отварању, понекад и незавршених објеката са децом доведеном из других вртића и после тога се исти ти вртићи не финансирају како треба, јер нема одакле.

Рецимо, повућићу паралелу са Основном школом "Никола Тесла" у Винчи. Највећа ОШ у Србији, са највећим бројем ђака, изграђена 1992. Годишњи трошкови одржавања зграде износе 200 000 евра које школа није добила ниједне једине године. Тако долазимо до тога да се зграда стара само 20 година постепено распада а трошкови реконструкције пењу из године у годину за пар стотина хиљада евра.

Недостатак икакве дугорочне стратегије планирања и самоодрживости Београда је кључна мана предходне градске власти на челу са Господином Ђиласом. То је основа на којој почива будућност. То недостаје. Џаба сва шминка и све што је урађено када ти не знаш шта ћеш сутра да радиш са свим тим ...

direktor":20auvbmu je napisao(la):
A Putin nema 40 miljardi kako li je samo hafington post dosao do te racunice plus bas su izabrali koga ce da porede popunjavan j prostora
Garad je normalno da uradi prlaz ulice do objekta koj su u njegovoj nadleznosti govrim za trafo
Ovo dupli udzbenici je izvljavanje bacanje para ej 2 kompleta udzbenika
Cist populizam i udovoljavanje koalicjonom partneru
Stanove za mlade naucnike i vojnike rade ministarstva prosvete i vojske
izgradnja stanova za mlade, vojnike, mlade naucnike,..
Ovo isto kolicjoni partneri zahtjev mene vise brine kako to da ti ljudi imaju tako male penzije u startu ,nekazem da pomoc nije potrebna

Ok, znaci bolje da nista nisu radili i da su uludo trosili pare, posto po tebi sta god da neko uradi nije dobro.

Pa da. dva para udzbenika su populizam posto valjda deca od 7-15g treba zbog toga da glasaju za one koji su na vlasti pretpostavljam.
Moju sestru od tetke treba da je sramota sto joj je neko omogucio da se ne kilavi sa 10 knjiga u rancu i da ima gde da ostavi stvari u skoli. Stvarno ce time razmaziti decu, a i roditelje koji nece znati stace sa parama koje sada ne trebaju svake godine da izdvajaju da bi deci kupovali udzbenike.
Moji roditelji su meni pre 10tak godina svakog septembra kupovali knjige na 3 rate i jedva izdrzavali to i stvarno je glupo sto i sada to nije tradicija.

Ja sam svoje rekao, sve ono sto je za mene bilo pozitivno ja sam rekao i prezentovao sam nekim izvorom ili primerom.
Vi imate pravo da se ne slazete sa necim, ali cinjenice su tu i njih morate da prihvatite.

Vase je pravo da podrzite i verujete bilo kome, kao sto je i moje pravo da kazem da su ljudi koji su bili na vlasi proteklih godina uradili odlicne stvari i zavrsili neke velike projekte zbog cega im moram odati priznanje.

Da li cu glasati za njih je moj licni cin i to nikoga ne treba da interesuje. Sve sto mozete i treba da radite jeste da predstavite drugu opciju i njihove projekte i zbog cega bi ja ili neko drugi trebao da da bas njima glas.

Ukoliko imate saznanja da je nesto pokradeno tj. da je uradjeno van zakona za to postoji nadlezna institucija koja se time treba baviti, i o takvim ozbiljnim stvarima ako postoje ne treba spletkariti i tracariti jer nikome ne donose dobro.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh