Šta je novo?

Državni put Ib reda br. 27: Loznica-Valjevo–Lazarevac (za sada Iverak–Lajkovac)

Nema šanse da to završe ove godine,čak i da otkupe zemljište..

Divci danas

Prilozi

• Screenshot_2021-01-29-20-57-33-743_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2021-01-29-20-57-33-743_com.android.chrome.jpg
    291,1 KB · Pregleda: 4.389
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=818702#p818702:3pgg1vi6 je napisao(la):
ValjevacVA » 30 Jan 2021 11:40 am[/url]":3pgg1vi6]Jesu li radovi nastavljeni?

Koliko ja vidim presli su reku Klanicu

Prilozi

• Screenshot.png
    Screenshot.png
    316,8 KB · Pregleda: 4.234
Raščišćavanje trase je najlakši deo. Što može da se radi bez obzira na vremenske uslove. Da li su započeti ikakvi objekti? I to regulisanje Kolubare koje se spominjalo?

Nisu poceli nikakvi objekti. Earthmoving kaze Kinezi stizu u Aprilu sa masinama.

Pa tako nešto oko Aprila mi pomenuše ovi iz Shangdonga (nisam imao pojma da su oni u to uključeni :shock:). Mada ne znam jer im mašine još nisu stigle, a i ako eksproprijacija nije gotova, oni sigurno neće ulaziti se svađaju s našim ljudima dok država to ne rasčisti. Tako da bio bih ipak oprezan oko toga. Pokazah im ovo za satelit Sentinel, kaže korisno im da ne mora često putuju daleko da proveravaju stanje na terenu :)
A nevezano direktno sa tim, bio pre neki dan sa jednim dečkom, šefom u Gorenju, gde su sad Kinezi vlasnici, pa sad ne znam dal sam ga dobro razumeo da imaju plan da povećaju proizvodnju uređaja 250% u odnosu na prošlu godinu, što možda sa još nekim stvarima objašnjava hitnost gradnje ovog brzog puta. U svakom skučaju, sa Divčibarama i okolnim planinama, autoputem, još nekim planiranim investicijama, blizini Beograda za vraćanje selu, kao i nekih Vojvođana koji imaju para a tu im sad blizu autoputem... Valjevski kraj će se malo razdrma

Treba nesto dobro da razdrma i otera ovaj smog (investicije gasovod,Krusikova kotlarnica itd..) inace pocrkasmo kao u gasnoj komori.

images%7Ccms-image-000025337.jpg

Mislio sam na okolinu :) Ne na zbudženi centar grada, koji je urbanistički nažalost dosta zapečaćen, i u njemu budućnost najviše vidim kao administrativno-uslužni centar te kvalitetne okoline koja ima mnogo veći potencijal od samog centra. Ne bi čak čudilo ni da samo jedan manji deo te okoline - Divčibare, za par godina nadmaši po važnosti i snazi sam centar (što već i sad cene zemlje pokazuju) , a tu su i drugi veliki okolni potencijali.

Земљани, ни сада није проблем отићи до Дивчибара. Од петље је јако близу до Мионице па предлажем одатле пељаље,пут је више мање ок...
Ако неко долази Ибарском, лепо се искључи у Боговађи ,одатле до Мионице је брзо па после исто,мада не видим поенту Дивчибара поред Златибора,али добра ,како ко воли...

Dobro, videćemo šta će biti, ja pratim da je cena zemlje duplirana od puštanja autoputa, da raste aktivnost gradnje, da je ova zimska sezona kažu jedna od najboljih do sad, a da će tome još više doprineti ovaj krak autoputa do Divaca (+10tak km autoputa) i onaj do NBg (+8km), čime će se dostupnost olakšati na oko sat prijatnog puta. Od Zlatibora je duplo bliže, a nije prevelika razlika, pa ne vidim razlog zašto dobrom delu ljudi ne bi zamenila Zl. Još ako bi okolni putevi bili sređeni kao Va-Lo, mislim da bi se mogla desiti velika razmena, trgovina Bg, Voj i valjevskog kraja. Ne znam, neki moj osećaj, a neke sam pogodio (cene zlata, cene zemlje na Divč), a neke sam i promašio, kao npr kad sam po puštanju A2 mislio da će oko petlje Takovo preneti dosta aktivnosti iz Milanovca. Gledao sam skoro i cene zemlje iza Divč ka Ljuticama, Ježevici, Tometinom polju, i iznenadio se da iako na skoro sat od petlje Lajkovac, da je i tu povuklo cene nagore više nego što sam mislio da su, jer su u putnom zapećku.

Мислим да не неког нарочитог. Ово чишћење правца је леп знак да им је ово можда приоритет, али не треба се узалуд надати док не крену радови на кориту Колубаре.

Bogami novo trasiranje,nova lokacija od proslog snimka nasuli su nekih 300 metara,ne pune sirine ali snimak od 3 februara nije imao ovaj deo trase nasut.

Prilozi

• Screenshot.png
    Screenshot.png
    328,4 KB · Pregleda: 3.118
Prosao juce blizu, jedno 20 kamiona ceka red, predpostavljam pune se na kamenolomu i nasipaju

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=821727#p821727:2rbmu7pf je napisao(la):
Earthmoving » 09 Feb 2021 08:15 pm[/url]":2rbmu7pf]Gde je ovo Trialin, kod Slovca?

Da

Satelitski snimci od danas pokazuju da su premostili dve reke (Kolubaru i Klanicu) da bi nastavili sa nasipanjem saobracajnice.

Prilozi

• Screenshot 2.png
    Screenshot 2.png
    598,1 KB · Pregleda: 2.245
  • Screenshot.png
    Screenshot.png
    464,5 KB · Pregleda: 2.250
  • Screenshot 3.png
    Screenshot 3.png
    482,1 KB · Pregleda: 2.236
Очигледно је кинезима овај пут потребан, колико видим једини се гради по динамици...

Ovaj deo kod Slovca su nasuli uradili put okolo šume da bi nastavili saobraćajnicu.Pretpostavljam da su išli naokolo zbog ove kuće (zaokružena na slici) i imanja verovatno nije rešen status oko otkupa zemlje i okućnice.

image uploader

Таман сам помислио да су можда решили експропријацију.....рано сам се понадао!

Ovaj tunel koji se spominje ovde je direktan nastavak ove deonice?
https://www.upsmedia.ba/vijesti/rankic- ... i-projekat
Ko mi može reći nešto više o tome? Lokaciju pošto ne mogu naći na mapi a nisam nikada ni prolazio od Ljubovije prema Valjevu.
Takođe planira li se ikakva rekonstrukcija deonice od Valjeva ka Kosjeriću?

Vrh